Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag maakt favorietenrol nog niet waar


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

10 augustus 2007 24 reacties
ADO Den Haag is het nieuwe seizoen zoals gebruikelijk met een nederlaag gestart. In Maastricht verloor de ploeg kansloos met 2-1 van MVV.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de residentieclub de nieuwe jaargang met een overwinning begon. Destijds in het seizoen 2002/2003 was het FC Den Bosch die met 3-1 in het Zuiderpark onderuit ging. In de jaren daarna verloor ADO Den Haag de openingswedstrijden RKC uit, FC Den Bosch uit, Heracles thuis en Heerenveen thuis. In het jaar waarop Den Bosch in het eerste duel werd verslagen, werd de Haagse club met overmacht kampioen. Dit jaar is de doelstelling even hoog.

In Maastricht begon de ploeg van Wiljan Vloet gelijk erg slecht al na 1 minuut spelen, kopte Gunter Gunther de Limburgers naar een voorsprong. Alsof dat niet genoeg was, kon hij 14 minuten later zelfs de 2-0 maken. Ook dit keer met het hoofd.

ADO Den Haag kon daar de complete wedstrijd niet meer dan een doelpunt (wederom met de kop) van Hans van de Haar tegen over stellen. Voor de rest verloor de club de strijd op het middenveld. De spelers wisten niet te domineren en op de helft van MVV te spelen. Iets wat van te voren wel verwacht werd voor dit seizoen.

In de tweede helft was alleen Hoogendorp erg dicht bij de gelijkmaker. De spits kon voor zowat open doel de rebound van een schot van Bosschaart in het doel rammen, maar hij schoot over.

Volgende week zondag komt RBC Roosendaal langs in het Aad Mansveld Stadion. Dit wordt net als het duel tegen MVV een pittige wedstrijd. ADO Den Haag moet in die wedstrijd goede zaken doen om afscheid te nemen van de huidige 16e plaats waarop we nu staan.

Reacties

Bokkie

@Nix (Yo BIG brother!) en ADOsex: Waar je ook je humor van kwijt raakt is dit: ik was vandaag bij het AAD MANSVELD stadion om me kaart voor RKC uit te halen. Eerst zeggen ze dat het systeem nog niet werkt en dat het een kwartiertje kan duren. Na 25 minuten komt er dan zo`n veiligheidsknakker zeggen dat het nog zeker een half uur gaat duren en als je dan tot 10 kan tellen (en dat red ik net) dan weet je dat het dus nog een uur kan gaan duren. Dus ben ik maar weer pleite gegaan want moest nog een klus doen en die mensen kon ik ook niet laten wachten natuurlijk. Andere gasten stonden al voor de zoveelste keer sinds vorige week daar voor lul omdat het systeem plat lag. Profclub? Me reet!
Maandag 13 augustus 2007 om 23:30 uur

ADOsexual

@Nix

kan me voorstellen goz (y) ... ongelofelijk.......
Maandag 13 augustus 2007 om 22:33 uur

Nix

@ADOsexual: na MVV heb ik echt alle humor verloren (die was al bijna weg na vorig seizoen)
Maandag 13 augustus 2007 om 22:10 uur

ADOsexual

@Nix

Humor Nix, humor ;)
Rijaard is idd de snelste niet, en juist dat moet een back hebben. Hij is fysiek natuurlijk wel een slagschip en heeft afstoppend vermogen. Je zou hem als centrale verdediger moeten testen... Rijaard-Tex... maarja, dan krijg je wel weer dat trieste 4-4-2. Maar als de verdediging met dat centrale duo sluitender wordt, waarom niet?! Alleen is die optie momenteel onmogelijk omdat we geen andere back in huis hebben. Tobiasen polsen! :P Ook eeuwig geblesseerd. LOL

@Arthur



Coster hoort idd niet back te staan. Dat is gewoon zonde, zo`n mooie voetballer hoort half te staan. Moussa als linksback! AUB GEEN Zuiderlingen, Brazilianen e.d. die 10 jaar nodig om te integreren. Einde dat. Haar maar een bikkelharde Schot, of een Rus of een Zweed of zo (die er meteen staat en in no time NL spreekt), maar geen Zuidelijke kapsoneslijers die alleen maar heimwee en integratieproblemen hebben.
Maandag 13 augustus 2007 om 21:38 uur

arthur

Rijaard is een degelijke speler maar mist iedere snelheid. Eigenlijk is hij aanvallend nog het best!
Koster doet zijn best maar is natuurlijk geen verdediger, punt. Kum is wel snel en gretig maar ook veel te nerveus en sowieso te veel geblesseerd. Voor een grote reus van een keeper heerst Postma absoluut niet in zijn strafschotgebied, Zwinkels heeft al helemaal geen uitstraling, Van Nieuwkoop heeft dat eigenlijk veel meer.
Da`s dan je verdediging, op Teixeira na geen enkele zekerheid!
Wat goeie backs betreft, op fc den haags eigen (!)jeugdtoernooi liepen er een paar bij Cruzeiro met natuurlijke snelheid, techniek, verdedigend en aanvallend sterk, (al) heel gedisciplineerd ook, winnaarsmentaliteit, een lust voor het oog! Ik zeg niet dat den haag dan maar jonge Brazilianen moet halen maar pfff hoe moeilijk kan het nou zijn een paar van dat soort backs te scouten en/of op te leiden??? Dan kan je tenminste dwingend vooruit voetballen met ruimte in je rug want dat lopen goeie snelle backs en een snelle meevoetballende keeper wel weer dicht. In hemelsnaam, Vloet, niet weer `t hele seizoen van dat "van dik hout zaagt men planken (anti)voetbal" van Adelaar!!!
Maandag 13 augustus 2007 om 20:42 uur

Nix

@ADOsexual: missen is misschien wat sterk uitgedrukt, maar ik was wel benieuwd naar je analyse eigenlijk. Wat betreft het "commentaar-achteraf" heeft Arthur je waardig vervangen. Kon me wel vinden in wat hij schreef. Rijaard was overigens om te janken zo slecht en dat heb ik van diverse mensen gehoord die de wedstrijd of ter plekke of op internet hebben gekeken. Dezelfde mensen vonden eigenlijk niemand echt goed. V/d Haar kreeg een piepkleine voldoende van iemand, de rest was bagger. Ik
Maandag 13 augustus 2007 om 19:31 uur

ADOsexual

@Nix

Goz! Heb je me gemist joh?! .... wat zoet :D Ik was dit weekend even in het buitenland maar ik hou nog steeds van je hoor X

;)

Wat is dit man????? Van MVV verloren????? het zal toch niet waar zijn!!!!! tsssssssss. Gewoon overheen walsen al die clubs in deze Paupercompetitie man!!! Wat zullen we nou krijgen??? ander soort voetbal??? BOEIEND!!!! doe ik geen zaken mee. Als wij juist met technisch hoogstaand voetbal komen is er NIEMAND in die hele boerendivisie die daar een antwoord op heeft! En was Rijaard zo triest joh?... hmmm. kan me niet voorstellen eigk.
Maandag 13 augustus 2007 om 18:34 uur

arthur

Over de verdediging nog: die schijnzekerheid van 4 man achterin pfff, als favoriet en ook om er zeker van te zijn dat iedereen vanaf het eerste fluitsignaal iedere wedstrijd meteen 100% gas geeft moet je gewoon met 3 man achterin spelen, 1 op 1, Teixeira kan dat best, heb je op het middenveld meteen ook een duidelijk overwicht en kun je dáár het verschil maken met Knopper en Bosschaart etc. Voorin loopt er met Hoogendorp, Cornelisse, vd Haar, verhoek en Meric genoeg kwaliteit. Volgens mij loop je dan op een gegeven moment over elke ploeg heen! Sorry voor de voorstoppers maar daarvan heeft de laatste jaren niemand kunnen overtuigen, dus dan maar zonder, kan in eerste divisie best, eredivisie is allicht ander verhaal.
Maandag 13 augustus 2007 om 12:53 uur

Oscar Willemse

1 zwaluw maakt nog geen zomer. Dus een verloren wedstrijd maakt ook geen verloren seizoen. Had liever gewonnen. Echter dit verlies zorgt er misschien voor dat we weer met beide benen op de grond staan. Elkaar napraten dat we de hoogste begroting hebben en dat we fluitend kampioen worden zetten we maar even op de parkeerplaats. Alle vertrouwen dat WV met vallen en opstaan er 1 team van maakt en dat we aan het einde van het seizoen ergens bovenin staan. Hup ADH!
Maandag 13 augustus 2007 om 12:17 uur

jason

Als je favoriet zou moeten zijn dan win over het algemeen de wedstrijden wel, zeker in het begin maak je al het verschil. Daarom zullen wel RBC, Volendam, Dordrecht en misschien wel Den Bosch gaan voor de plaatsen.  De stempel is inmiddels gezet. Je loopt nu al direct punten achter op de directe concurrenten die voor de periode of het kampioenschap gaan. Ze hebben het maar over een begroting, welke begroting er moet veels te vaak nagedacht worden of ze een speler wel kunnen betalen, je hoort heel weinig over onderhandelingen.  Gelukkig kan ADO het gemaakte foutje zo moet je het maar zien dan goedmaken thuis tegen RBC en de winst doorzetten in de wedstrijden daarop. Zeker in het begin kan en moet het verschil gemaakt worden.
Maandag 13 augustus 2007 om 09:32 uur

HENK

zeker net zo`n topper als MARTHA...

die kwakman van rbc moet je halen ..

Zondag 12 augustus 2007 om 22:56 uur

Bokkie

Zou dit wat wezen dan?
"Volgens een goed geinformeerde bron, welke met de redactie van soccerplaza heeft gesproken, zou de Haagse eerstedivisionist ADO Den Haag serieuze interesse hebben in FC Omniworld verdediger Jeroen Hessing. De 22-jarige Hessing maakte vorig seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal bij de hoofdmacht van FC Omniworld. Hessing speelde in zijn eerste seizoen 18 wedstrijden en scoorde daarin 2 maal. Jeroen Hessing heeft een tijdje aan de kant gestaan met een blessure, maar is nu weer geheel fit. Hessing kan zowel als rechtsback en als centrumverdediger worden ingezet. De Omniworld-verdediger maakte in ieder geval weer deel uit van de selectie van afgelopen vrijdag, toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen RKC-Waalwijk"

Zondag 12 augustus 2007 om 17:57 uur

arthur

Overigens, wellicht ten overvloede, ik vind helaas dus wel dat de eerste fase van het nieuwe fc den haag onder Vloet tot nu toe is mislukt, sorry. Niet zozeer die nederlaag tegen MVV maar meer dat er gewoon nog geen ploeg staat, geen duidelijk systeem. Ik denk ook dat Vloet hardere keuzes moet maken, geen twijfelaars opstellen en de selectie nog veel harder moet aanpakken. Hopelijk lukt `t maar pfff voorlopig zijn we er nog lang niet ben ik bang!
Zondag 12 augustus 2007 om 11:11 uur

Nix

@arthur: hélemaal waar, goed gesproken en nou maar hopen dat die gastûh idd wakker zijn.
@ADOsexual: kweenie waar je uithangt maarruh...Rijaard, wat zie jij toch in die gast?
@Mestreechse Tröts: lefgozertjûh hoor, na 1 gewonnen wedstrijd meteen praatjes, typisch zuidelijke lafheid om na afloop een grote bek te hebben. We zullen wel zien aan het eind van het seizoen.
Zaterdag 11 augustus 2007 om 20:34 uur

denhaag noord

Kaartverkoop ADO DH – RBC Roosendaal
Haaglanden Tribune vak L, M, Q, R
Volwassenen € 22,-
Kinderen t/m 12 jaar € 13,50

waarom kan je kaarten kopen voor de vakken Q EN M deze twee vakken zitten vol met seizoenskaart houders waar moeten die losse kaart kopers dan zitten niet echt over naar gedacht bij ADO DENHAAG
Zaterdag 11 augustus 2007 om 19:15 uur

arthur

Een heel goed resultaat, denk ik, vreemd genoeg.
Dit soort wedstrijden speel je dus de hele tijd in de eerste divisie: vechtvoetbal van begin tot eind, overal 1 op 1. Als je daar niet tegen kunt, denkt dat je nog in de eredivisie speelt en dat je het vooral van je "kwaliteit" moet hebben in plaats van strijd, dan moet iedereen nu toch wel wakker zijn geworden! Rot dus lekker op met dat idee dat we wel ff kampioen worden, dat we de hoogste begroting etc. hebben, daar kopen we helemaal niks voor. Als Vloet de huidige selectie ook al niet scherp krijgt en tot de tanden gewapend om ploegen van het veld te rauzen, pfff, dan wordt het dit jaar ook weer 3x niks. De ploeg was er hoe dan ook ook op geen enkele manier al klaar voor: veel te weinig scherpte in alle oefenduels, geen ingespeelde ploeg, geen automatismes, weinig gescoord, belangrijke potjes verloren, pfff, maar iedereen toch nog optimistisch ook! Maar ok, dát is allemaal nu wel duidelijk, een overwinning(kje) had dat nog een beetje verdoezeld. Nu is het duidelijk dat er nog keihard gewerkt moet worden, om te beginnen de hele week om van RBC te kunnen winnen, en daarna de rest van het seizoen, in plaats van het waanidee van dat doen we toch wel ff. Als de spelersgroep het nou nog niet oppikt... En Vloet: een beter resultaat had jij je niet kunnen wensen, nu kun je meteen laten zien wat je in je mars hebt! Ben benieuwd zondag!
Zaterdag 11 augustus 2007 om 19:07 uur

johnwaldos

ik snap niet dat adodenhaag fovoriet iswegens een hoge begroting
vorig seizoen hasdden ze ook niet de laagste begroting
maar vlogen er wel uit
en ze gaan dit jaar weer op de zelfde voet verder 
geen bezieling geen vreugde wordt dit seizoen ook niks
Zaterdag 11 augustus 2007 om 17:35 uur

dag henk

HENK dat moet je dan vooral doen lekker oproten
Zaterdag 11 augustus 2007 om 12:23 uur

Maastrichtse Trots

jullie worden geen kampioen jullie komen over een jaar of 5 weer terug in de ere.

Haagse bluffers
Zaterdag 11 augustus 2007 om 11:47 uur

haagse tweeling

echt sukkels. jongens dit gaat weer 10 jaar duren. en bestuur bedankt
Zaterdag 11 augustus 2007 om 10:37 uur

HENK

trouwens er staat hier op de site dat bosschaart geel heb gepakt gister, maar dat was rankovic.
Zaterdag 11 augustus 2007 om 10:30 uur

HENK

@ADOsexual

rijaard was weer super :D:D
Zaterdag 11 augustus 2007 om 10:28 uur

Max

Ach ja, zie het positief: We kunnen dit jaar in ieder geval niet degraderen.
Zaterdag 11 augustus 2007 om 10:27 uur

HENK

wat een chaotische kutwedstrijd...

ik word maar fan van de Eagles denk ik (H)
Zaterdag 11 augustus 2007 om 10:06 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24