Voetbalshow eindigt in 5-2

23 november 2007 8 reacties
ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan door FC Eindhoven te kloppen. In een wedstrijd met twee gezichten won de Haagse formatie met 5-2.

Wiljan Vloet hield Samir El Moussaoui op de bank en liet Raymond Victoria centraal in de verdediging starten. Janmaat die vorige week tegen AGOVV vroeg gewisseld werd stond gewoon in de basis.

De aanwezige toeschouwers werden in de eerste helft maar slecht vermaakt. Beide ploegen speelden een onrustige wedstrijd met maar weinig kansen. Aan de Haagse kant waren Hans van de Haar en Lex Immers gevaarlijk. FC Eindhoven had vlak voor rust met een vrije trap de eerste mogelijkheid van de wedstrijd.

Ook de tweede helft leek in tempo door te kabbelen. Tot in de 49e minuut Eindhovenaar Ruud van der Rijt Hursut Meric torpedeerde. De verdediger uit Brabant kon gelijk vertrekken. Deze rode kaart deed het duel open breken. In de 55e minuut kon ADO Den Haag op voorsprong komen. Agyeman Dickson maakte op stomme wijze hands in het eigen strafschopgebied. Voor penaltyspecialist Hans van de Haar was dit een koud kunstje en hij zette zijn ploeg op voorsprong.

Na de openingstreffer kwam Rick Hoogendorp in het veld. ADO Den Haag voerde daarna de druk op, waardoor het nog bijna fout ging. Richard Knopper dribbelde voor het eigen doel langs en leed balverlies waarop Stefan Postma een uitstekende redding moest verrichten om zijn ploeg op voorsprong te houden. Gelijk hier achteraan kreeg Daryl Janmaat de bal die een mooie crosspass gaf op Lex Immers. De blonde middenvelder nam de bal aan en schoot raak in de korte hoek: 2-0.

Hierna ging het snel. Hoogendorp zorgde na een uitstekende voorzet van Van de Haar voor de 3-0, nog geen minuut later kwam Eindhoven via Diaz terug tot 3-1. Invaller Cornelisse scoorde na een goede steekbal van Hoogendorp de 4-1. En weer was de Haagse verdediging na de aftrap nog aan het feestvieren, want tot groot ongenoegen van Wiljan Vloet kon dezelfde Diaz nog geen 60 seconden later de 4-2 binnen hakken.

Yuri Cornelisse sloot het duel in de 90e minuut af. De aanvaller kreeg een harde voorzet van Van de Haat op zijn hoofd en hoefde eigenlijk niks te doen en het stond 5-2. Dit keer gavan de Brabanders geen directe reactie meer. De aanwezige Haagse fans konden na een spectaculaire tweede helft met een goed gevoel naar huis.

Doordat RKC Waalwijk thuis van Stormvogels Telstar verloor, staat de koploper nog maar op zes punten voorsprong van ADO Den Haag, dat voor de negende wedstrijd achtereen ongeslagen is. De Haagse club staat wel nog steeds op de zevende plek van de Jupiler League.