Zwinkels houdt punt in Den Haag

23 februari 2008 8 reacties
ADO Den Haag mocht gisteravond in haar handjes klappen dat het nog een puntje overhield na de thuiswedstrijd tegen FC Omniworld. Met dank aan Robert Zwinkels.

Door de remise tegen de club uit Almere, is ADO Den Haag nu kansloos voor de vijfde periode. Concurrent op die titel FC Zwolle deed wel wat het moest doen en speelde MVV met maarliefst 7-0 van de mat af. In Den Haag was het op hetzelfde moment armoe troef. Het liep niet op het veld en na de fantastische overwinning op Go Ahead, kwam de ploeg in moeilijkheden tegen Fc Omniworld.

De residentieclub begon krachtig. Na nog geen minuut spelen had Wesley Verhoek zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kunnen zetten. Omniworld-doelman Mark Zegers voorkwam met een goede redding een vroeg Haags feestje. Na 12 minuten voetballen kregen de Almeerders hun eerste mogelijkheid. Bij hun was het wel raak. Diangi Matusiwa zette zijn club op een 0-1 voorsprong.

Na ruim een half uur spelen was Verhoek nu wel trefzeker. Op de enige goede voorzet van de avond, kopte hij de 1-1 langs doelman Zegers. Richard Knopper had even later nog de grootste kans op de 2-1, maar de prachtig opgezette aanval belandde uiteindelijk naast het doel.

Na het wapenfeit van Knopper was het gebeurd met de Haagse aanvalsdrift. De formatie van Wiljan Vloet kon elkaar niet meer vinden en omdat de Haagse trainer in de eerste helft al twee keer noodgedwongen -Cornelisse en Janmaat raakten geblesseerd, waarna Daniel Rijaard na bijna half jaar zijn rentree maakte- had moeten wisselen, kon Vloet weinig meer forceren.

Onmiworld was, met name in de tweede helft, wel dicht bij een goal. Het was te danken aan Robert Zwinkels dat het 1-1 bleef. De doelman haalde een aantal ballen uit het doel die sommige al geteld hadden.