Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 9
Volgende pagina

BLEISWIJK-1

Beste .....

Namens ADO Den Haag willen we je bedanken voor je steun middels het verlengen van jouw seizoenkaart. Afgelopen seizoen was niet het seizoen waarop we allemaal gehoopt hadden maar dat heeft jou er niet van weerhouden jouw Seizoenkaart te verlengen!

Jij als Seizoenkaarthouder bent van onschatbare waarde voor ons als club. We kunnen in voor en tegenspoed op je rekenen. Ook volgend seizoen zullen we vreugde en verdriet met elkaar delen maar belangrijker; nieuwe herinneringen maken! Wij kijken ernaar uit je volgend seizoen weer in het Bingoal Stadion te mogen verwelkomen.

Jouw fysieke Seizoenkaart
Uiterlijk begin augustus, voor de start van de competitie, ontvang je jouw fysieke Seizoenkaart thuisgestuurd.
0
Vrijdag 26 mei 2023 om 15:52 uur

grijze gek

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/al-50-jaar-stress-in-de-play-offs-ik-moest-voor-elke-wedstrijd-overgeven-van-de-zenuwen~a50488e7/

Al 50 jaar stress in de play-offs: ‘Ik moest voor elke wedstrijd overgeven van de zenuwen’

De play-offs om promotie en degradatie, die maandag van start gingen met FC Eindhoven - Almere City, bestaan dit seizoen precies vijftig jaar. Over een halve eeuw vol mirakels, intens verdriet en extreme stress. ,,Ik moest voor elke wedstrijd overgeven van de zenuwen.”

Het is 12 juni 1991 en in een van de kleedkamers van het NAC-stadion bonkt het hart van VVV-aanvaller Maurice Graef in zijn keel. Buiten, hemelsbreed luttele meters van zijn stoel, heeft zich een woedende menigte van Bredase aanhangers verzameld. De supportersschare uit Venlo heeft het dan al op een lopen gezet, uit vrees voor diezelfde furieuze NAC-fans op het voorplein. Kort daarvoor heeft de Limburgse club zich ondanks een 2-1 nederlaag verzekerd van promotie naar de eredivisie.

Maar feestvieren zit er hier, aan de Beatrixstraat, voorlopig niet in. Te gevaarlijk, nu klinkers, fietsbellen en putdeksels door de lucht vliegen. ,,Ik zie mezelf daar zó weer zitten”, zegt Graef (53), destijds een aanstormend talent. ,,Hard juichen durfden we niet. Met ingehouden adem keken we elkaar aan. ‘VVV naar de eredivisie!’ Echt, zulke intense emoties heb ik nadien nooit meer meegemaakt.”
Maandag begonnen de play-offs om die nog ene vacante eredivisie-plek. Welke club eist die op? Het valt nauwelijks te voorspellen, zo heeft het verleden wel uitgewezen. Wat vaststaat: amusement en spanning zijn verzekerd. Dat is al zo sinds seizoen 1972/1973, toen het De Graafschap van Guus Hiddink de eerste winnaar was van het ‘toetje’, destijds nog nacompetitie geheten.


Ja, het bedenksel van Dokter Ab Wit, ooit clubarts en voorzitter van eerstedivisieclub WVV Wageningen, veranderde in 50 jaar tijd geregeld van opzet. Maar de essentie is ook nu nog onveranderd: veel meer dan kwaliteit bepalen vorm, stressbestendigheid, dom geluk of botte pech welke club zich kroont tot koning van de play-offs. ,,Voor neutrale tv-kijkers zijn het prachtige wedstrijden’’, stelt Graef, die ook eens degradeerde via de barrageduels. ,,Maar om ze als voetballer te spelen? Ik moest voor elke wedstrijd overgeven van de zenuwen. Voor de doorsnee voetballer voelt de nacompetitie als het spelen van een Europacupfinale.”

De Andere Tijden Sport-waardige oogst van een halve eeuw nacompetitie is groot. Wie herinnert zich niet de zinderende ADO Den Haag-Excelsior van afgelopen seizoen, waarin de Rotterdammers een 3-0 achterstand goedmaakten tot 4-4 en via strafschoppen naar het hoogste niveau gingen? Minstens zo memorabel: de 4-5 bij Go Ahead Eagles– RKC uit 2019. Of de sensationele penaltyserie bij Cambuur – Roda JC in 2009, uiteindelijk gewonnen door de Limburgers.

En wat te denken van Roda JC – Sparta in 2013, toen Mark-Jan Fledderus met twee vrije trappen in de slotseconden de promotiedroom van de Spangenaren doorboorde? Mario Bilate, destijds speler van Sparta, weet nog goed hoe hij en zijn ploeggenoten tot een paar minuten voor tijd vrij moeiteloos overeind bleven in Kerkrade. ,,Man, Roda oogde zo machteloos. Nou ja, tot die vrije trappen dan, die Fledderus er nooit meer zo in zou schieten... Zo dichtbij en toch met lege handen staan. Geloof me: hoe dat stadion toen ontplofte, dat vergeet ik nooit meer. Nachtmerries had ik ervan. In wezen is die wedstrijd nog steeds de ultieme blauwdruk van nacompetitievoetbal. Alles wat logisch is gebeurt niet, al het onmogelijke komt uit.”

En dat ‘onmogelijke’ is volgens Bilate een rekbaar begrip. Het kan, zoals bij het Sparta in 2013, keeper Nico Pellatz zijn die plots onder een bal door duikt. Het kan een ploeggenoot zijn die, zoals Stijn Spierings namens ‘zijn’ RKC, op nooit vertoonde wijze de beslissende treffer maakt in Deventer. Of juist een tegenstander die dit doet, zoals Jonathan Okita in 2021 namens NEC tegen NAC

De play-offs zijn angstaanja­gend. Het lijntje tussen voor eeuwig de schlemiel zijn of juist voor altijd onsterfe­lijk, is dunner dan dun.

,,Het klinkt gek misschien”, zegt Bilate, destijds speler van de Bredase club. ,,Maar er zijn dagen bij dat ik nog steeds aan die wedstrijd denk. Juist omdat die wedstrijd zo’n hoog ‘make or break’-gehalte had. In plaats van promoveren - iets wat op basis van die wedstrijd verdiend zou zijn geweest - bleven we in de Keuken Kampioen Divisie. Gevolg: trainer Maurice Steijn weg, alle aandeelhouders weg, woede bij supporters die ons de dag ervoor nog met duizenden hadden aangemoedigd op de snelweg. Het sentiment draaide 180 graden. Waar had NAC nu gestaan als Okita níet het doelpunt van zijn leven had gemaakt? Hoe was het met mijn eigen loopbaan gegaan als ik de kans had gekregen in de eredivisie? De play-offs zijn angstaanjagend. Het lijntje tussen voor eeuwig de schlemiel zijn of juist voor altijd onsterfelijk, is dunner dan dun.”

Precies dat contrast geeft de play-offs zo’n bijzondere lading. Enerzijds roept de nacompetitie romantiek op bij voetballiefhebbers. Het gevoel van met een biertje in de hand genieten, onder doorgaans zomerse omstandigheden. Het gevoel van, met de vakantie in het verschiet, eindelijk écht om de prijzen spelen. Iets wat clubs als Willem II, FC Emmen of MVV in de eredivisie gewoonlijk niet gegund is.

Anderzijds is er ook die bovengemiddeld grote kans op deceptie, dat het ‘toetje’ een wrange smaak geeft. De kille feiten: van de zeven clubs die dit seizoen beginnen aan de tombola, zal er straks toch echt maar eentje naar de eredivisie gaan. En de overlevingskans daarin is op basis van de statistieken in deze eeuw ook nog eens weinig hoopgevend. Twee derde van de play-offwinnaars is binnen drie jaar alweer gedegradeerd; voor ruim de helft is het na twee seizoenen al zover. En voor een derde geldt zelfs dat ze na één seizoen weer veroordeeld zijn tot De Braak, het Frans Heesen Stadion en al die andere typische KKD-paleisjes.

,,Het gevoel van móeten komt nergens zo tot uitdrukking als in de play-offs, daar moet je als speler echt tegen bestand zijn”, stelt Ruud Brood, die er met Roda en RKC succesvol in was als coach en later als assistent-trainer bij PSV in de top werkte. ,,Ik kan me Sanharib Malki nog herinneren uit onze gezamenlijk Roda-tijd. Waar hij in de competitie alle ballen binnenschoot, raakte hij in de nacompetitie geen knikker. Geloof me: Champions League voetballen met PSV is makkelijker dan als potentiële eredivisieclub nacompetitie spelen.’’

Het is een heerlijk gezicht hoor, al die volle stadions met al die verwach­tings­vol­le fans. Maar neem van mij aan: voor spelers en trainers is het een hel.

Dat is juist omdat er zo onnoemelijk veel van afhangt, aldus Brood. ,,Jouw toekomst als voetballer, je salaris dat met veertig procent kan stijgen of dalen, het lot van allerlei trouwe clubmensen, enzovoort. Het is een heerlijk gezicht hoor, al die volle stadions met al die verwachtingsvolle fans. Maar neem van mij aan: voor spelers en trainers is het een hel. Nergens balt tragiek zich zo samen als in de play-offs om promotie en degradatie. Reken maar dat we ook in deze editie weer veel tranen te zien krijgen.”

Van vreugde, zoals bij Heerenveen in 1990, toen die club als nummer nummer 16 van de eerste divisie promoveerde. Of bij RBC in 2000, toen dat als door een wonder hetzelfde flikte. Middenvelder Marcel van Helmond, destijds over wat hij ‘een mirakel’ noemde: ,,Bij ons in de buurt heb je De Efteling, daar heb je een sprookjesbos. Nou, daar zijn wij stiekem uit gekropen.” Maar het gros van de deelnemers zal dat nooit zo ervaren.

Vandaar dat Maurice Graef vooral maar de zonnige kanten koestert, opgedaan op die voor VVV dierbare juni-avond in Breda. Het liep destijds in 1991 al tegen middernacht, toen voor hem en zijn ploeggenoten de kust eindelijk veilig was en ze voor het stadion in de spelersbus konden stappen. ‘Er zal wel niemand meer staan straks, als we in Venlo arriveren’, mompelden de spelers tijdens de terugreis tegen elkaar. Hoe anders was de werkelijkheid, anderhalf uur later.

Duizenden fans waren bijeengekomen in het stadscentrum, waar het vooruitzicht van de komst van Feyenoord en Ajax naar De Koel groots werd gevierd. ,,Ik krijg er ruim dertig jaar later spontaan weer kippenvel van”, besluit Graef. ,,Hoe klein de kans mathematisch ook is om als winnaar te eindigen: alleen al vanwege de mogelijke ontlading moeten de play-offs voor altijd blijven. Voor wie ze wint, is het de mooiste competitie op aarde.”
0
Woensdag 24 mei 2023 om 08:46 uur

Madmax

BLEISWIJK-1 schreef:

Overigens zie ik het nog wel gebeuren dat Giovanni Korte bij ons een contract gaat tekenen. Was er al niet een paar keer met ADO gepraat?
Wat zie jij nou niet gebeuren ..... Roep anders nog ff Amova zijn naam, mss dat ze jouw TD maken. Jij denkt, jij denkt , jij denkt, jij denkt en als wij denken, DENK JIJ !!! .


oh ja PROOST mooie Papagaai.
0
Dinsdag 23 mei 2023 om 18:17 uur

lulijzer

Daily Shorts schreef:

Zo, seizoen 3 van de wellicht 10 seizoenen in de kkd voorbij.

Gelukkig gaan die tien jaren met jouw telmethode wel lekker snel...
0
Vrijdag 19 mei 2023 om 22:54 uur

Johan vakkie M

BLEISWIJK-1 schreef:

Ze is inderdaad nog een lichtgewicht. Maar als wij het moeten hebben van een Manders of soortgelijken. Dan denk ik.......is dat het dan?

Als zij weet te verbinden en wat leuke commerciele activteiten kan opzetten. Dan zijn we een heel eind. We zijn maar een KKD ploeg. En zullen dit waarschijnlijk nog wel even blijven.

Gewoon maar weer afwachten.
Dat is het. We zijn gewoon een MKB bedrijfje. Niets meer. Al die zogenaamde zwaargewichten zitten er voor zichzelf en doen geen zak. Jouw opmerking om wat simpele commerciele activiteiten op te zetten is aan hen niet besteed kennelijk.
0
Donderdag 18 mei 2023 om 22:24 uur

Lellow

Edwin Post schreef:

Opdoeken die jeugdopleiding die kost alleen maar geld en we zijn geen Ajax of AZ daarvoor hebben we lang geleden al de boot gemist. Een hele goede scouting die ieder seizoen spelers haalt voor het eerste of tweede team zodat zij ook gelijk kunnen instromen dat past veel meer bij ons kijk maar naar RKC die met zo’n begroting alleen maar gericht spelers overal vandaan halen en dan doorverkopen. Ze hebben dan alweer een lijstje liggen met nieuwe namen voor elke positie. Maar de meeste denken nog steeds aan eigen jeugd en dan doorverkopen maar wat heeft dat de club negen van de tien keer opgeleverd precies 0,0 gratis de deur uit of al heel jong weggehaald door clubs als az, Ajax en Feijenoord. Mooi he al die eigen jeugd van ons vooral zo doorgaan.
In jouw geval toch positief, talent vanuit DH richting Ajax .
0
Vrijdag 12 mei 2023 om 12:48 uur

Advertentie

Aad

pajam schreef:

Zou mij niet verbazen dat Keane afgehaakt is op het laatste moment omdat die hoofdschout uit Rotterdam niet kwam. Misschien was dat wel een voorwaarde?

Natascha van Grinsven is in ieder geval een stuk goedkoper (zie werkervaring van beide), maar lijkt wederom een gok die niet perse goed hoeft uit te pakken.
Ze is pas 38 en heeft relatief weinig werkervaring (3 jaar als commercieel directeur bij een vereniging als Telstar is gelijk aan sales manager).

Vraag me af wat ze kan bijdragen aan een club als ADO Den Haag met z\'n slangenkuilen, verwachtingspatroon en \'boefjes\' naam.

Keane leek in potentie wel een interessante AD, in van Grinsven zie ik het niet zo zitten. Lijkt weer een goedkope gok op een onervaren persoon die als alles meezit het goed (kan) doet, maar afbreuk risico immens is.

Iedere zet van Bolt/Globalon lijkt gestoeld op minimale kosten en weinig ambities....
Jouw redenatie volgend zou je dus nooit een instroom van jongeren kunnen krijgen, want iedereen met minder dan 3 jaar ervaring serveer jij af.

Als je jouw redenatie verder volgt zou je nooit met jeugdspelers moeten gaan werken want die krijgen toch de kans niet meer dan 3 ervaring op te doen want, redenaties van anderen volgend, moeten ze er gelijk staan. Anders worden zij gelijk afgeserveerd (van Breemen, Assante, Amofa, moet ik nog doorgaan?) en doet het er niet toe als ze bij de club vertrekken.
0
Donderdag 11 mei 2023 om 11:32 uur

BLEISWIJK-1

pajam schreef:

We zijn in een tijd in de Eerste Divisie (KKD) beland dat het gevuld is met grotere ploegen zoals (straks) Groningen, NAC, (nu nog) Heracles, Willem II, Zwolle en Roda JC. Maar ook stugge ploegen als VVV, De Graafschap en een ambitieuze Almere City.

Doe daar een dot ouderwetse Haagse bestuurlijke chaos bovenop en promoveren de komende jaren zal een wonder op zichzelf zijn, maar dat was het bij de vorige degradatie ook al.

Ook ik zou zeggen schoon schip maken, jeugd erin en hopen op een wonderbaarlijk groeispurt van de talenten & daarvan genieten. Ik schat in dat Bolt niet gekomen is om te investeren in een promotie. Niks wijst daarop, alles wijst op het benutten van de club ADO Den Haag als opleidstation / afvoerput voor de rest van de voetbalpiramide van Bolt.
Over de laatste zin. Misschien wil ik het niet zien. Maar waardoor trek je deze conclusie? Van spelen met jeugd hoef je niet minder te worden. En ze hebben toch nog helemaal niet een goedkope selectie neergezet.

Alleen het vertrek van Finn Dicke zou jouw opmerking rechtvaardigen.

Volgens mij moeten we gewoon nog even afwachten.
0
Dinsdag 9 mei 2023 om 12:54 uur

Bollie74

schreef:

Tieft een eind op je vieze dikke kwijl. als het hier over haagse gaat breek je je speknek om af te katten. met verschillende accountjes. En met je geen haagseN en snelleN spelers. Met je zweterige stinkende blubberlijf van je bleh.
Wat is jouw probleem pik. Je kent mij niet eens. Maar waarom deze agressieve toon??? Vraag maar aan Max en die kan netjes zien dat ik alleen onder Bollie74 sta geregistreerd.

En nu weer normaal gaan doen en de rest hier niet vermoeien met je onzin. En dan vanaf nu gewoon weer over ADO hebben. En het kan mij geen reet schelen waar een speler vandaan komt of wat z'n snelheid is. Als er volgend seizoen weer een team staat die ons niet teleurstelt.

Maar zie ook dat je andere mensen aanvalt. Gewoon niet meer doen en kan je niet normaal doen, pleur lekker op.
0
Vrijdag 5 mei 2023 om 18:15 uur

Olitano

Barend schreef:

Helmond Sport is een duidelijk voorbeeld van de erbarmelijke bedrijfsvoering in veel betaald voetbal, ik heb het over de aankoop van Beugelsdijk.
Ook hier diverse fans die je vooral niet in de leiding van een bedrijf (ADO) zou moeten hebben. Die het presteren om te speculeren over een terugkoop van Tommy. Een man van 33, zonder techniek of snelheid. Goed voor veel gele kaarten. En nu ook nog met een liesbreuk. Wie biedt er meer?

Wat betreft de aankoop van Tom Beugelsdijk kan ik je volgen. Alle respect voor Tom.

In tegenstelling van jouw mening heb ik ook veel waardering voor Helmond Sport. Met slechts een jaaromzet in 2021/2022 van 2,7 miljoen euro (verlies van 151.000 euro) hebben ze toch een leuk elftal op de been kunnen brengen. Een stadioncapaciteit van 4.300, totaal aantal inwoners van circa 95.000. Helmond Sport heeft volgens haar jaarverslag 2021/2022 een businessplan opgesteld voor de komende drie seizoen.

Als je dat vergelijkt met de cijfers van onze club; een omzet in 2021/2022 van 10 miljoen euro, een operationeel verlies van 4,5 miljoen euro, een stadioncapaciteit van 15.000, inwoners Den Haag 550.000 plus, in de regio Haaglanden 1,3 miljoen (alleen in Zoetermeer wonen er al meer dan 125.00). Bij ons is niets bekend over een businessplan voor welke periode dan ook.
0
Woensdag 3 mei 2023 om 11:01 uur

Nu online

Voodoo070, Aad, wijstaanboven en 126 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 9
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24