FC Groningen - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Groningen uit zal nooit makkelijk worden

ADO Den Haag is er weer niet in geslaagd te winnen in het Groningen. Gezien het wedstrijdbeeld was het ook niet echt gek dat de Haagse spelers ten onder gingen in het op een na laatste duel in het Oosterpark.

Groningen uit is altijd lastig, maar elke wedstrijd begint met 0-0. Helaas konden onze spelers hier niet lang van genieten. Na 10 minuten was het Danny Buijs al met de 1-0, nadat Flederus de Haagse verdediging had uitgespeeld en de bal slim aflegde. De doelpuntenmaker nam de bal in ontvangst en schoot hard in de korte hoek binnen.

Voor dit doelpunt speelde ADO Den Haag erg laf, met elf man achter de bal. Waarschijnlijk wilde Adelaar op 0-0 spelen, maar je kan verwachten dat zoiets toch snel misgaat. Na de 1-0 moest Den Haag natuurlijk naar voren gaan voetballen, en zowaar kreeg Roy Stroeve nog een kans op de 1-1. Maar de Haagse sluipschutter zag zijn halve omhaal net buitenkant paal misgaan. Groningen trof 2 minuten voor de rust wel doel en wederom was het Danny Buijs met de 2-0.

De tweede helft begon net zo slecht als de eerste helft was. Nadat de bal van de ene kant naar de andere kant ging in de Haagse zestienmeter en onze verdediging de bal niet weg kon krijgen was het Cornelisse die zijn voet tegen de bal kon aanzetten en er 3-0 van kon maken. Een afgang werd gevreesd, tot hoever zou dit Groningen kunnen uitlopen?

Gelukkig voor ons doelsaldo stopte de Groningse productie na dit doelpunt. En was het zelfs ADO Den Haag die kon scoren. Edwin de Graaf liet zien hoe er ook al weer gescoord kon worden. De net aangetrokken middenvelder was alweer belangrijk. Vorige week een assist en nu trof hij doel na de verdediging van Groningen te hebben uitgespeeld. 3-1 dus, en dit werd ook de eindstand.

Achteraf gezien had er wellicht meer uitgehaald kunnen worden. De Groningse verdediging bestond door schorsingen en de griep uit een gelegenheidsduo. Maar hier werd door ADO Den Haag te weinig gebruik van gemaakt. Maar of er nou meer uit gehaald had kunnen worden of niet, we hebben verdiend verloren in Groningen.

Meer slecht nieuws is er op het gebied van de schorsingen. Rankovic en Rijaard liepen beide tegen een gele kaart aan en zijn zodoende geschorst voor de wedstrijd tegen AZ volgende week in het Zuiderpark. Nu is het de vraag wie dan rechtsback komt te staan, omdat beide spelers op nummer een en twee van de pikorde staan voor die positie. Wellicht zal Bodde of Saeijs daar volgende week komen te staan.

Ook is er een heel klein beetje goed nieuws zover het goed nieuws genoemd mag worden. Ondanks het verlies zijn we toch een plaatsje gestegen op de ranglijst. Willem II hield het achterin niet droog tegen AZ waardoor wij nu een beter doelsaldo hebben. Het gaat naar de nummer vijftien (en de nummer negen) bedraagt drie punten. Dit is geen gapend gat, maar er staan nog twee moeilijke wedstrijden (AZ thuis en Utrecht uit) op het programma. ADO Den Haags speelt a.s. woensdag weer in het Oosterpark, ditmaal voor de beker tegen hetzelfde Groningen.