ADO Den Haag - NEC in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Schuim op die bekken?

We hadden al een aantal wedstrijden niet meer gewonnen, maar misschien hadden de spelers wel moed geput uit het gelijkspel tegen FC Utrecht van vorige week. NEC kwam op bezoek, en één ding wilden we in ieder geval zien: Schuim op die bekken.

De supporters van midden-noord hadden er een prachtig spandoek voor gemaakt, nu maar hopen dat de spelers het op zullen pakken. Niets bleek echter minder waar, ADO Den Haag speelde ver onder zijn niveau zonder enige passie en verloor niet meer dan verdiend met 0-1 van NEC.

Gelijk vanaf het fluitsignaal zag je al dat het niet lekker zat. Den Haag leed slordig balverlies en NEC kon soms vrijuit combineren. NEC kwam ook steeds dichter bij het doel, maar tot grote kansen leed het niet. Totdat Dorus de Vries een domme fout maakte. Jan Paul Saeijs speelde de bal terug op de doelman, in plaats van de bal weg te trappen pakte De Vries de bal in zijn handen. Scheidsrechter Van Sichem kon niet anders dan fluiten.

De bal lag op een paar meter van het doel voor de indirecte vrije trap. Gelukkig smoorde deze buitenkans voor NEC tot twee maal toe op de muur van ADO Den Haag. Voor de rest kon de eerste helft de toeschouwers niet boeien. ADO Den Haag kreeg aan het einde een klein beetje vat op het duel, maar de passie en strijd ontbrak nog steeds. Zonder grote kansen voor beide teams gingen we met een 0-0 stand de rust in.

De tweede helft ging iets beter, maar hoe ironisch gezien, de beste kansen waren voor NEC. ADO Den Haag had geluk dat NEC niet scherp was in de afronding en De Vries een paar goede ballen eruit hield, maar anders was NEC al eerder op voorsprong gekomen. Alle Haagse supporters konden zien dat het Haagse spel gewoon niet klopte. Rankovic is geen prima back, El-Alchaoui is normaal wel wat beter, maar wilde het te vaak te mooi oplossen.
De Graaf had zijn dag niet, Bodde was onzorgvuldig, en Rzasa ongeïnspireerd en slap.
Elia moet nog steeds groeien voor het eredivisieniveau, Verhoek was iets beter, maar heeft ook nog een paar stappen te maken.
Mols kan alleen met zijn reet naar het doel spelen terwijl Kolkka geen goede voorzet kan afgeven. Den Ouden speelde vandaag te kort om af te kraken.

Zoals hierboven te lezen is, zijn de kritieken niet mild, maar het wordt eens tijd dat er wat gaat veranderen in het team. De spelers moeten weer eens weten waarvoor ze strijden. Er moet naar passie, strijd en inspiratie gezocht worden, deze woorden zijn hier vaak langs gekomen, maar elke wedstrijd kunnen we het weer niet terugvinden.

De 0-1 voor NEC viel alsnog, via een mooi doelpunt van Takak. De treffer kwam in de 82e minuut, ook al is het zuur dat de treffer zo laat viel, verdiend was deze wel. Wel was het opmerkelijk dat het doelpunt direct na de grootste Haagse kans van de wedstrijd kwam.
Geert Den Ouden sneed vanaf rechts goed het Nijmeegse strafschopgebied in. Hij kon in de lange hoek schieten of afleggen op de twee Haagse medespelers die voor het doel stonden. Heel logisch koos Den Ouden voor het tweede, maar de pass was onzorgvuldig en belandde precies tussen de twee Haagse spelers in. Was de pass op maat geweest, dan was de kans op de Haagse treffer heel groot.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd speelde ADO Den Haag wel zoals de supporters graag zien, met veel passie en strijd dus. Ze hadden hier alleen 85 minuten eerder mee moeten beginnen. Het late slotoffensief zorgde voor de grootste kansen in de wedstrijd, maar de stand bleef 0-1.