Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Sparta - ADO Den Haag

Eredivisie 2005/2006

2-3

`11 Kolkka : 0-1
`25 Rose : 1-1
`44 Bodde : 1-2
`79 Verhoek : 1-3
`90 Rose : 2-3

Advertentie

Opstelling

6.6 Rode kaart : 66e minuut
6.5 Gele kaart
6.9
7.1
Wissels:
`46 Jungschl�ger 7 -> de Graaf
`68 Verhoek 7.3 -> Mols

Wedstrijddetails

Datum:

Zondag 4 december 2005

Tijd:

14:30 uur

Locatie:

Het kasteel, Rotterdam

Scheidsrechter:

Wiedemeijer

Toeschouwers:

7.032

Man van de wedstrijd:

Alberto Saavedra

Bijzonderheden:

De Fanclub ADO Den Haag roept alle Haagse supporters op om, vanwege de boycot, deze wedstrijd niet met de buscombi te bezoeken.

Sparta - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag doet goede zaken in het Kasteel

Er werd vanmiddag een zogenaamde zespunten wedstrijd gespeeld in Rotterdam. ADO Den Haag ging op bezoek bij Sparta. Beide ploegen zijn niet bijster goed in vorm, ADO Den Haag verloor zes van de laatste zeven wedstrijden en Sparta vijf. Toch wilde beide ploegen graag winnen, Sparta kon bij winst zijn voorsprong op de Haagse ploeg verdubbelen terwijl ADO Den Haag zo weer aansluiting kan krijgen bij de middenmoot. ADO Den Haag trok aan het langste eind, en won met 2-3.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, er werd lekker fel gespeeld en er werd naar de aanval gezocht. Toch was de eerste grote kans voor Sparta. Obodai kreeg aan de rechterkant van het strafschopgebied genoeg ruimte om te schieten. De middenvelder maakte er een kruising tussen een schot en een voorzet van, al met al kon Cvetkov de bal er bijna vrij inglijden maar hij kwam wat lengte te kort.

Hierna was het onze groengele trots die toesloeg. Jonaas Kolkka ontving de bal aan de linkerkant, sneed naar binnen en kon vrij uithalen. De Fin deed dit waarna de bal hard op de Spartaanse doelman Ponk afkwam. Ponk sloeg compleet onder de bal door waarna de bal in het net verdween. Dit tot grote vreugde van Frans Adelaar, voor het eerst dit seizoen kwam ADO Den Haag in een uitwedstrijd op voorsprong.

Hierna zakte de Haagse ploeg terug en liet Sparta het spel maken. De Spartanen zette veel druk en ADO Den Haag kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Na 24 minuten gespeeld te hebben werd Cvetkov via een steekpass gelanceerd, maar gelukkig kwam De Vries goed op tijd zijn doel uit. De Haagse sluitpost kopte de bal voorbij Cvetkov, nam de bal aan, maar in plaats van de bal te tribune in te schieten, probeerde hij de bal via een rustig tikkie breed naar El Akchaoui te spelen. Dit ging helemaal mis, in plaats van Shouf Shouf, kreeg Rose de bal voor zijn voeten en kon zonder veel moeite de gelijkmaker binnenschieten. Een grove fout van de keeper die vorige week tegen PSV ook al niet vrijuit ging.

Sparta bleef na dit doelpunt de ploeg in balbezit, maar Tommie van der Leegte kreeg nog de kans op 1-2. Den Ouden gaf de bal voor, maar een Spartaanse verdediger voorkwam dat de Haagse aanvoerder de bal in de korte hoek kon intikken. Sparta kreeg ook nog een zeer goede mogelijkheid, Obodai kon op twee meter afstand de bal vrijuit binnenschieten na een voorzet van Bouaouzan. Dorus de Vries redde echter via de lat knap, Den Haag kwam met de schrik vrij.

Na een snel genomen vrije trap kwam Mols opeens vrij voor de keeper te staan, maar werd, toen hij de inkomende Tom Zoontjes wilde kruisen, door dezelfde verdediger onderuit getrokken. Wiedemeijer hield het bij een gele kaart en Ferrie Bodde mocht op een mooie afstand aanleggen voor een vrije trap. De gelegenheidsverdediger deed dit perfect en schoot de bal langs de muur keihard in het doel. En weer stond ADO Den Haag voor op Sparta en mocht zelfs voor het eerst dit seizoen met een voorsprong gaan douchen.

Na rust was Sparta dus helemaal verplicht om aan te vallen, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Al hadden ze weer het meeste balbezit, de beste kansen waren voor de Hagenezen. Mols kopte op de paal en Den Ouden schoot in het zijnet na een goede kans. Het leek er niet echt op dat de Spartanen snel door de Haagse muur zouden komen, totdat Ferrie Bodde Ricky van den Bergh tackelde. De overtreding viel mee, was hoogstens geel, maar Wiedemeijer vond het toch nodig de rode kaart te trekken, waar hij dit eerder bij de overtreding op Mols en later bij een andere smerige overtreding van een Spartaan verzuimde te doen. De vrije trap die �Haagse Ricky� zelf nam, verdween net naast het doel.

Toeval of niet, nadat ADO Den Haag met tien man moest spelen, nam het aantal kansen alleen maar toe. ADO Den Haag was zwaar gehavend, het miste al acht spelers, waardoor Raymond Riedewald weer in de basis mocht beginnen, Peter Jüngschlager direct na de rust zijn debuut mocht maken en de reservebank van ADO Den Haag vol zat met nog meer jeugdspelers. De rode kaart van Bodde kwam dus niet goed uit met al het gebrek aan ervaring. Toch werd de Haagse ploeg steeds gevaarlijker al was het alleen maar via de counter.

Wesley Verhoek werd de gevierde Haagse man. De jonge buitenspeler kon ontsnappen na een steekpass, stuitte op doelman Ponk, maar gebruikte goed zijn lichaam, waarna hij de 1-3 op het scorebord mocht zetten. Verhoek kon zijn geluk niet op, net als zijn andere Haagse medespelers die met zijn negenen op hem sprongen. De wedstrijd was zo goed als beslist. ADO Den Haag wist zelfs met deze stand de 90 minuten te passeren, maar direct hierna kon Sparta alsnog de 2-3 binnenschieten. Rose schoot in de rebound raak nadat De Vries de bal losliet na een kopbal. Wiedemeijer vond het nodig om vijf minuten blessuretijd bij te tellen en dus werd het nog vier minuten billenknijpen. Sparta kreeg nog een mogelijkheid, maar de Vries kon de bal wegstompen. En zo bleef het 2-3 en pakte ADO Den Haag drie hele belangrijke punten. We staan nu in punten weer gelijk met Sparta.

De Rotterdamse politie waarschuwde alle Haagse supporters van te voren nog om niet op eigen vervoer naar Spangen af te reizen. Alle Haagse fans die het Kasteel zouden proberen binnen te komen zouden een stadionverbod riskeren. Achteraf gezien was dit een partijtje blufpoker van de Rotterdamse sterke arm. Controllers waren er niet of nauwelijks en zo lukte het onze Club Achter de Duinen verslaggever ook om zonder moeite binnen te komen. Het Haagse supportersvak was ondanks de combiboycot toch nog wel een beetje gevuld. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat veel supporters al een kaartje hadden gekocht voordat de Supporters Vereniging tot boycotten uitriep.

Naast het feit dat er veel Hagenezen buiten het supportersvak zaten, waren er ook een groot aantal rond het stadion. Als een soort protestmars tegen de combi heeft een groep van c.a. 100 man een aantal rondjes rond het stadion gelopen. Vooral bij de supportershome van Sparta voelde de Spartanen zich bedreigd, maar de protestmars is zonder incidenten verlopen. De Rotterdamse politie mag ook gecomplimenteerd worden door gewoon rustig te blijven. De Hagase supporters willen het signaal afgeven dat ze best zonder verplichte combi naar Sparta kunnen. Er zijn plannen om bij de uitwedstrijden tegen AZ en Roda JC hetzelfde te doen.

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tom Beugelsdijk

Laatste wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
3-2
15 september 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo AZ
22 september 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 5 - 13
2 PSV 5 - 13
3 FC Twente 6 - 12
4 Vitesse 6 - 11
5 AZ 5 - 10
6 FC Utrecht 6 - 10
7 Feyenoord 5 - 9
8 Willem II 6 - 9
9 VVV-Venlo 6 - 9
10 Heracles 6 - 8
11 Sparta R'dam 6 - 8
12 PEC Zwolle 6 - 7
13 Heerenveen 6 - 6
14 ADO Den Haag 6 - 6
15 FC Groningen 5 - 4
16 FC Emmen 6 - 3
17 Fortuna Sit. 5 - 2
18 RKC Waalwijk 6 - 1