6.413

Man van de wedstrijd:

Joonas Kolkka

Bijzonderheden:

19' Jan-Paul Saeijs mist strafschop

ADO Den Haag - RKC Waalwijk in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag verslaat RKC Waalwijk

Het was gisteravond weer eens feest in het zuiderpark. RKC Waalwijk werd met een 2-1 overwinning naar huis gestuurd. Dit is natuurlijk een goede uitslag om clubs als Sparta en Heracles niet uit het oog te verliezen. De 2-1 was verdiend. De score had eigenlijk nog wel hoger kunnen uitvallen tegen de tien man uit Waalwijk.

De wedstrijd werd goed begonnen, na 14 minuten was het al raak. Geert Den Ouden scoorde een mooi doelpunt vanuit een volley via de grond. Hierna behield de Haagse ploeg het initiatief. Dit leidde tot een uitbraak van Jonaas Kolkka. De fin sneed echter voorlangs bij Patrick van Diemen die hem aantikte, strafschop en een gele kaart voor Van Diemen. De Haagse clubtopscorer Jan-Paul Saeijs ging achter de bal staan, hij faalde echter vanaf elf meter, de Waalwijkse doelman Van Dijk kon het schot pareren.

Hierna kwamen nog wat kleine kansjes over en weer, maar het was RKC dat kon scoren. De Ceuluar van RKC de bal in de tweede lijn voor te geven, waarna Van De Haar de bal kon binnen schieten. Echt verdiend was deze gelijkmaker niet, maar niet lang daarna kwam er weer meer perspectief in de wedstrijd voor de Haagse trots. Patrick van Diemen deelde tijdens een duel een schop uit aan Eljero Elia. Dit werd zijn tweede gele kaart, waarna RKC met tien man verder moest.

Er lagen dus kansen om te winnen. Den Haag moest er de tweede helft helemaal voor gaan. Dit gebeurde gelukkig ook. Den Haag zette goed druk, en wist zo kansen te creëren, daar zaten ook grote kansen bij. Elia kopte de bal naast terwijl hij alleen voor de keeper stond. Het Haagse doelpunt viel uiteindelijk toch. Roy Stroeve kreeg in een scrimmage na een corner de bal mee via de Waalwijke verdediging en kon de bal zo het doel in lopen.

Na dit doelpunt voerde RKC de druk op. Er werd met grote pressing gevoetbald, waardoor onze verdedigers bij het opbouwen al onder druk stonden. Hier werd echter redelijk goed mee omgegaan. Wel kroop ADO Den Haag door het oog van de naald toen Rzasa een voorzet in eigen strafschopgebied met de hand weghaalde. RKC verdiende hier een penalty, maar kreeg 'm niet.

Er waren nog volop kansen voor ADO Den Haag, maar geen een speler wist ze te verzilveren. Hierdoor werd het tot het laatste moment spannend. Maar alles liep goed af, de wedstrijd was na drie minuten blessuretijd afgelopen en de drie punten bleven in Den Haag. De spelers konden met een goed gevoel gaan douchen. De supporters trouwens ook, want de regen kwam direct na de wedstrijd met bakken uit de hemel.