Man van de wedstrijd:

Aleksandar Rankovic

Verslag

ADO Den Haag wint afsluiting oefenprogramma

De selectie van Wiljan Vloet sloot gisteren het oefenprogramma af in een wedstrijd waarin eredivisionist VVV Venlo de tegenstander was. ADO Den Haag won met 4-3.

De club kan hiermee terugkijken op een wisselvallige oefenperiode van negen wedstrijden. Conclusies kunnen niet getrokken worden, maar dat kan eigenlijk nooit aan de hand van de voorbereiding. Van de afgelopen jaren dat de residentieclub eredivisie speelde, had het succesvolste seizoen 2004/2005 (14e plaats) de slechtste aanloop. Een jaar later, was de ploeg tijdens de sparringsduels zowat onverslaanbaar, maar wist ze zich pas op de laatste competitiedag veilig te spelen.

Tegen VVV speelde de Haagse club in ieder geval erg wisselvallig. VVV mocht in de eerste helft twee keer op voorsprong komen. Virgilio Teixara zorgde met een vliegende kopbal voor dat beide ploegen met een 1-2 stand naar de thee gingen.

Na rust maakte Richard Knopper uit een vrije trap gelijk en bracht Coster zijn werkgever voor het eerst dit duel op voorsprong. VVV kwam via een penalty nog even langszij, maar Wesley Verhoek scoorde vlak voor tijd alsnog de winnende treffer.

Jesper Hakansson , Wesley Verhoek en Hursut Meric waren het meest trefzeker tijdens de oefencampage. Deze spelers scoorden allen drie keer.

Teixeira is door Wiljan Vloet het meest gebruikt. Nick Coster volgt na hem. ADO Den Haag is met 7 doelpunten voor rust en 15 doelpunten na rust, na de pauze dus een stuk productiever. Waarschijnlijk komt dit ook door de amateur-tegenstanders die conditioneel nog geen hele wedstrijd op dat niveau mee kunnen.

Volgende week wordt er eindelijk weer om het echie gespeeld. MVV is in Maastricht de eerste competitietegenstander voor de Haagse club.