Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag veilig dankzij PSV


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

16 april 2006 Nog geen reacties
ADO Den Haag heeft zich verzekerd van nog een jaar eredivisie. Doordat NAC in eigen huis met 2-6 op de broek kreeg van PSV, is de club uit Breda veroordeeld tot de nacompetitie. Voor de rest was er weinig te genieten voor de Haagse supporters. Den Haag verloor terecht met 0-2 van Sparta.

Alle ingrediënten voor een goede voetbalmiddag waren aanwezig: Een volle tribunes, een vol uitvak, het weer was goed en PSV besliste de wedstrijd snel. De Haagse spelers dachten daar blijkbaar anders over en lieten geen moment zien dat ze voor een overwinning wilden zorgen. Beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd, toch was het Sparta dat het meeste naar voren mocht voetballen. ADO Den Haag lukt het niet om een goede opbouw te verzorgen maar kwam er ook af en toe gevaarlijk uit. Toch leek het er op dat beide ploegen op een gelijkspel gingen spelen, met de stand in Breda in het achterhoofd.

Na rust werd dit vermoeden alleen nog maar groter nadat zowel de Rotterdamse als de Haagse aanvallers op een vakkundige manier kansen om zeep hielpen. Joonas Kolkka kon alleen op de Rotterdamse doelman Ponk af, maar koos in plaats van een schot op doel voor een hakje. Dit tot grote verbijstering van iedereen, ook omdat er niet eens medeaanvallers achter hem liepen. Ook Yuri Rose kon het samen met Ricky van den Berg afmaken. De twee Spartanen konden met zijn tweeën op Drobný af, maar Rose schoot de bal al veel te vroeg in.

Nadat het duidelijk werd dat het voor NAC afgelopen was, wilde Sparta er alsnog een wedstrijd van maken. Ricky van den Bergh kreeg de kans op de 0-1 en verzilverde deze ook met een zacht schotje in de hoek. Van Den Bergh nam zo "wraak" op de ludieke actie van de Haagse supporters die de afgelopen nacht zijn voordeur groengeel hadden geverfd. De kans dat niet alleen de deur van de aanvaller maar ook zijn shirt volgend jaar groengeel is, lijkt alsmaar groter te worden. De geruchten over een transfer naar ADO Den Haag worden steeds hardnekkiger. Ook Sjaak Polak zag dat zijn deur vannacht van de Haagse kleuren was voorzien. De linkermiddenvelder die net als Van Den Bergh in Den Haag woont, moest het vandaag doen met een plek op de bank. Aan het begin van de tweede helft viel hij in voor Gudelj, maar de Haagse supporters konden zijn terugkeer in het Zuiderpark niet waarderen, gezien het feit dat hij daarna constant uitgefloten werd.

Bij ADO Den Haag ontbrak de spirit om nog wat aan de achterstand te doen. De aanvallers speelden de bal te vaak rond of voelden elkaar niet goed aan in de passing. Dat is toch erg jammer, want met het oog op de 11.000 toeschouwers die in het stadion zaten, is het toch belangrijk om aan klantenbinding te doen. Het publiek werd vandaag dus niet verwend met de slechte wedstrijd die ADO Den Haag vandaag zijn publiek voorschotelde. Dit werd alleen nog maar erger toen Cvetkov in de 66e minuut de Spartaanse voorsprong verdubbelde. Hierna geloofde beide ploegen het wel en werd het duel met een stand van 0-2 uitgespeeld.

Maar zoals gezegd, door de overwinning van PSV op NAC speelt ADO Den Haag ook volgend jaar weer eredivisie. Dat er toch een stuk chemie ontbreek in de huidige spelersgroep is toch wel duidelijk geworden dit seizoen. De Haagse aanhang is dit voetbaljaar ook niet echt verwend, maar zal geen slecht gevoel overhouden aan de handhaving. Toen begin februari er met 0-3 van NAC verloren werd en het gat met de concurrentie tot zes punten werd vergroot, gaf bijna niemand meer wat om onze club. Alleen trainer Frans Adelaar bleef strijdbaar en zij na afloop van dat duel dat zijn club zich zonder nacompetitie zou gaan handhaven. Nu alle wedstrijden zijn gespeelt blijkt dit dus helemaal uitgekomen te zijn. Niet alleen Adelaar verdient daarmee de credits, maar ook het bestuur en technisch directeur Rob Baan die altijd voor 100% achter de trainer hebben gestaan.

Door de overwinning van de Kasteelbewoners is Sparta ADO Den Haag voorbij op de ranglijst. De Haagse club moet het doen met een 15e plaats, wat betekent dat het seizoen hiermee voorbij is. Dit was ook het geval geweest wanneer we 14e waren geëindigd. De play-offs voor de intertoto zijn alleen weggelegd voor de nummers 10 tot en met 13. Doordat ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde nam het publiek na afloop van het duel tegen Sparta afscheid van Spira Grujic, Dorus de Vries, Roy Stroeve en Youssef El Akchaoui. Overigens was aan de lichaamstaal van die speler af te lezen dat hij het Zuiderpark nog niet definitief uit zijn hoofd heeft gezet.

Klik hier voor de wedstrijddetails en om cijfers aan de Haagse spelers te geven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23