Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Keek op de Week bij ADO
Door FEDOR DE BOCK, clubreporter ADO Den Haag

[LEZERSBIJDRAGE] Na het onnodige verlies tegen FC Grunn en de afstraffing in de lichtstad tegen PSV was het een volle week met allerlei randzaken bij de club.

FOTO VPRO
Levi Schwiebbe werd aan Haarlem verhuurd en de directe concurrentie (bijvoorbeeld De Graafschap met Sahar) versterkte zich op de valreep van de transferdeadline.

ADO legde op zijn beurt, en met alle respect, de amateur Raily Ignacio vast. Wellicht een goede zaak voor de toekomst, maar als je je dit seizoen wilt handhaven, had ik liever een speler gezien, die het klappen van de zweep in de eredivisie kent.

Danny Buijs en Timothy Derijck zijn hier zeer prima voorbeelden van. Ook werd er iemand anders vastgelegd, in dit geval een nieuw commercieel directeur (Dick Vierling), waarbij Wetzel aan gaf, dat men tevens op zoek gaat naar een technisch directeur voor komend seizoen.

Op zich een prima zet, want zo kan Wetzel zich 100% in gaan zetten voor zijn manschappen, want de beruchte rode streep komt elke week dichterbij. André Wetzel heeft een heldere visie en kan zich in de pers altijd goed verwoorden, maar langzaam aan beginnen de supporters (terecht) onrustig te worden.

Het wisselbeleid (be)valt niet goed, maar als je diverse reacties op internet leest over andere clubs (bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord) kampen die supporters met dezelfde soort vragen bij hun clubs. Hoe lang moet je een speler handhaven, die weken achter elkaar slecht speelt?

Wanneer gaat een speler die gekocht is voor doelpunten ook daadwerkelijk het net vinden ? Waar blijft de Haagse Bluf op het veld ? In ieder geval werden de ADO-fans deze week slim `afgeleid` door de nieuwe schitterende fanshop in het stadion, waarbij ook spelers een handje helpen om merchandising te verkopen. Zal hier het beruchte AH-voetbalplaatje van Lex Immers ook te koop zijn ?

Tevens was er deze week meer clubnieuws, aangezien men bij ADO Den Haag weer een topopleiding voor de jeugd nieuw leven in wil blazen.

Zo`n twintig jaar geleden had FC Den Haag een geweldige jeugdopleiding, waarbij de A1 jaarlijks mee deed om het kampioenschap en men wil dit graag weer op poten zetten. Maurice Steijn wordt de komende 2 jaar de nieuwe trainer van de Beloften en zal gaan assisteren bij het eerste elftal.

Hij neemt dit over van Henk Fräser, die momenteel bovenaan staat met zijn team. Steijn is geen onbekende in de Hofstad, aangezien hij er speelde tussen 1993-1999 en het enige doelpunt maakte tegen het grote FC Barcelona in de strijd om de ResidentieCup.

Toch nog even terug naar het voetbal: dit weekend naar FC Utrecht, dat altijd een beladen duel is en volgende week thuis tegen De Graafschap, waarbij er echt punten gehaald moeten worden.

ADO = Alles Door Oefening, dus als de technische staf en de spelers zich nu allemaal richten op alléén het voetbal en daar alle energie in steken, dan vertrouw ik erop dat het goed gaat komen, anders vrees ik dat het een lange weg gaat worden.
0
Vrijdag 6 februari 2009 om 12:06 uur

Den Haag For Life

Yo schreef:

Laten we vooral wel achter het team, de club en trainer blijven staan!
Met deze groep moeten we het gaan doen. 
Dus vooral blijven aanmoedigen in positieve zin.
Vergeet niet dat we vorig jaar rond deze tijd 8e stonden in de JL!
Als wij als supporters negatief gaan doen, daar schieten ze helemaal niets mee op.
Achter het team blijven staan? Ze hebben daar nog nooit van gehoord. Ik heb het dan over de eeuwige negatievelingen hier op de shout. Ze waren voorheen dan ook supporter van Ajax en Feyenoord. ADO heeft even op 1 mogen staan en ineens waren ze geen fan meer van Ajax en Feyenoord maar van ADO. Nu gaat het minder tot slecht met ADO, Ajax en Feyenoord en hebben de successsupporters wat te zeiken. Het zijn geen clubsupporters maar trieste figuren die zonder zeikgedrag geen leven hebben.
0
Vrijdag 6 februari 2009 om 11:29 uur

Midden-Oost

Super belangrijk, thuis tegen:

- De Graafschap
- NAC
- NEC
- Sparta
- Feyenoord
- Vitesse

Dat moeten echt min. 12 punten zijn. Het probleem, we scoren niet. We zijn vorin totaal onmachtig en de verdediging maakt altijd een paar foutjes.
0
Donderdag 5 februari 2009 om 22:12 uur

DEHAAGSEHYENA00

1 AZ 21 17 2 2 53 44 - 11
2 FC Twente 21 13 5 3 44 41 - 19
3 Ajax 21 13 3 5 42 47 - 23
4 PSV 21 11 5 5 38 42 - 20
5 sc Heerenveen 21 11 5 5 38 42 - 39
6 FC Groningen 21 11 3 7 36 41 - 25
7 NAC Breda 21 9 5 7 32 31 - 33
8 FC Utrecht 21 8 7 6 31 30 - 25
9 NEC 21 8 6 7 30 28 - 24
10 Willem II 21 7 4 10 25 26 - 32
11 Feyenoord 21 6 5 10 23 33 - 31
12 Heracles Almelo 21 5 7 9 22 23 - 35
13 Vitesse 21 5 7 9 22 19 - 32
14 Sparta Rotterdam 21 5 5 11 20 34 - 48
15 ADO Den Haag 21 5 4 12 19 22 - 35
16 Roda JC 21 4 6 11 18 25 - 39
17 De Graafschap 21 4 4 13 16 13 - 42
18 FC Volendam 21 4 3 14 15 22 - 50
0
Donderdag 5 februari 2009 om 21:54 uur

DEHAAGSEHYENA00

OM JULLIE OP TE VROLIJKEN WE KRIJGEN NOG

-AZ UIT
-TWENTE UIT
-AJAX THUIS
-FEYENOORD THUIS

:S:S:S
0
Donderdag 5 februari 2009 om 21:42 uur

Advertentie

Mitchel

ja schreef:

word verbeek let op!
`t is wel een idee want zoveel verschilt het ook niet tussen ado en feyenoord , eigenlijk begint die dan op zelfde niveau om zo te zeggen
0
Donderdag 5 februari 2009 om 15:51 uur

<FCDH>

rien1 schreef:

Zou beter zijn ja. Feijenoord zie ik echt niet onderin eindigen. Sparta staat 1 punt boven ons, en zou goed zijn als die geen punten pakken.  
daarom feyenoord gaat wel omhoog sparta is onze concurent
0
Woensdag 4 februari 2009 om 19:51 uur

<FCDH>

rien1 schreef:

Dat denk ik ook wel, maar na gisteren (volendam,vitesse) ben ik me te pletter geschrokken en ben ik op mijn hoede. Ik zat zowat te hyperventileren hier met mijn radiootje  
Overigens speelt er nog een concurrent (of liever 2 concurrenten) tegen elkaar. Feijnooit - Sparta
wint feyenoord denk ik?
0
Woensdag 4 februari 2009 om 19:40 uur

Rob

ADO voor altijd schreef:

                       DEGRADATIE

Zoals het nu gaat zie ik ons degraderen, dit ondanks de 3 nieuwe spelers. Zolang Wetzel ons zo negatief laat voetballen, met 10 a 11 man op eigen helft en pas druk zetten bij een achterstand halen we weinig punten meer. je kan wel elke wedstrijd roepen dat je lichtpuntjes gezien heb , helaas is hij de enigste (hij roept dit al de hele competitie) Ik heb slechts 2 goede wedstrijden gezien (en ik heb alle wedstrijden gezien) en dat was tegen Sparte en AZ. Verder weinig voetbal. Waarom worden er geen andere spelers geprobeerd , helaas kan |Powell me ook niet bekoren nog. Al is dat niet zo gek, hij staat op een eiland maar dat stonden de andere spitzen ook, dus hadden we het geld beter anders kunnen gebruiken aan b.v. (toen ze nog betaalbaar waren) Honda, v.d Bergh en de spelers van AGOVV.Ik had veel vertrouwen in Wetzel (heb hem zelf als trainer meegemaakt) maar dat wordt steeds minder.

Niet mee eens. Het moet gewoon ook eens even meezitten. Kwaliteit genoeg, zelfvertrouwen nul komma nul. Heracles, Sparta, de Graafschap en Willem II zijn gewoon te pakken. Feyenoord in deze vorm lijkt me ook geen probleem.

0
Woensdag 4 februari 2009 om 10:29 uur

;)

"ADO weigert een satellietclub van Sparta te worden"

André Wetzel is al zes maanden in de weer met het opzetten van een topopleiding bij ADO Den Haag. Samen met Bob Kootwijk lichtte de technisch directeur de jeugdtrainers en begeleiders dinsdag in over de plannen.

"Het kán gewoon niet de bedoeling zijn dat talentvolle Haagse jongetjes van twaalf jaar kiezen voor clubs als Feyenoord of Sparta", zegt Wetzel tegenover het AD. Vanaf 1 maart gaat het anders, om te beginnen met een nog aan te stellen hoofd opleidingen. Oscar Alkemade, de huidige man, gaat het regionale opleidingscentrum opzetten.

In het Zuiderpark komt een modern trainingscomplex voor jeugd en senioren. De plannen moeten in 2010 klaar zijn, waarna ADO en de Haagse Hogeschool vanaf 2012 gebruik moeten kunnen maken van het complex. "Dat betekent dat we nog drie jaar hebben voordat onze topopleiding klaar moet zijn. We streven er echter naar om dat binnen anderhalf à twee jaar te realiseren. We moeten met z`n allen de schouders eronder zetten. Ook inhoudelijk moet het beter. Denk dan ook aan studiebegeleiding en sociale begeleiding."

Naast de opleiding gaat ook bij de scouting van ADO wat veranderen. "Ik ben verantwoordelijk voor mijn selectie. Als ADO degradeert, heb ík dat gedaan. Zo moet het ook met de jeugdelftallen gaan. Jij als jeugdtrainer bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw team. Niet altijd afwachten en rekenen op de scouts, maar er zelf ook achteraan gaan. Het zal een omslag zijn in denken. De scouting moet beter worden. We moeten nadrukkelijker aan de slag."

Homogeniteit staat hoog in het vaandel bij Wetzel. "We zijn nu nog te vaak bezig elkaar af te breken. Niemand mag elkaar afvallen. Te vaak heb ik het laatste half jaar gehoord `hij dit en hij dat`. Ik wil niet meer dat er naar anderen wordt gewezen. Dat moet anders. Kijk eerst naar jezelf en leer van anderen. Wees loyaal aan elkaar. Op het kantoor hebben we daar al stappen gemaakt."

Dat zijn plannen door sommigen gezien worden als dromen is volgens Wetzel niet slim. "Dit is geen luchtkasteel. Wij gaan hier een topopleiding voor de jeugd neerzetten. Zorg dat je erbij bent. Dat je straks trots bent op ADO Den Haag. Dat mensen in deze omgeving zeggen: hé, daar gebeurt wat. En dat jongens uit Den Haag, Leiden en het Westland voor ADO Den Haag willen kiezen. Het is tekenend dat Sparta via Tonegido hier voet aan de grond wil krijgen. Maar geloof me: ADO Den Haag weigert een satellietclub van Sparta te worden."
0
Woensdag 4 februari 2009 om 10:18 uur

Nu online

GroenGeelHart070, tjapi01, James, purnie&pino, Marcie, VAKKIE-l, Jurriƫn, Bastiano, viarijn, PietF, Eeuwig Den Haag en 125 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26