Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Aad

ADODENHAAG schreef:

Leuk zo'n project in India, maar waarom niet in een land waar ze van voetbal houden?? Die gasten houden daar helemaal niet van voetbal!!! Zet dan zo'n project op in een Slovenië, Macedonië of Israel.

India is een van de dichtsbevolkte landen ter wereld met meer dan 1 miljard inwoners. Wanneer daar maar een half procent van voetbal houdt hebben we al meer dan 5 miljoen mensen.

En als daar 20 procent van daadwerkelijk voetbalt zijn dat 1 miljoen voetballers waaruit misschien wel een half procent eredivisiewaardige voetballers kan voortkomen. Dat zijn er 5 duizend. Dus ...............

0
Woensdag 5 januari 2011 om 18:08 uur

JB

Johannes schreef:

Niemand wil terug die kelder in! Wie niet sterk is moet slim zijn. We hebben bewezen dat we beter geworden zijn in de scouting en dat er regelmatig uit de regio, uit de opleiding en uit de hoge hoed verrassingen getoverd worden. Als spelers kiezen om ons te gaan verlaten... een waardig afscheid en dan een warm Haags welkom voor de nieuwe lichting. Als Vd Brom maar blijft, en als in godsnaam niet EN Derijck, EN Kum, EN Toornstra, EN Kunbik, EN Rado, EN Buly, EN Immers EN Verhoek tegelijk vertrekken van de zomer. Dan zitten we diep in de shit.

 

Proost jongens, op dit seizoen!

Eens even kijken eehhhhh.

 

vd Brom heeft nog een doorlopend contract, dus die gaat niet weg.

 

Bulykin, Rado en Kubik hebben we weinig over te zeggen, maar het zal blijken dat ze, gezien de wereldwijde financiële toestand in het voetbal, de clubs niet voor het uitkiezen zullen hebben aan het einde van het seizoen. Zeker Bulykin en Rado als dertigers niet.

Want laat 1 ding duidelijk zijn: als vd Kallen hun salaris niet wil betalen, geldt voor 14 eredivisieclubs dat ze die salarissen niet kunnen betalen. En die andere 3 zullen het ook niet willen betalen.

Zie bijv. het nieuwe salarisplafond bij PSV van 1 miljoen euro per seizoen.

 

Derijck, Kum, Toornstra, Immers en Verhoek hebben doorlopende contracten tot 2012/2013.

Als die allemaal weg gaan komende zomer, is ADO in 1 klap de rijkste club in de eredivisie.

Kunnen we met bijv. Botthegin, Boerrigter, Wuijtens, Büttner, Overberg jonge jongens met eredivisieniveau halen.

En nog (een hoop) geld op de bank overhouden ook

0
Woensdag 5 januari 2011 om 13:18 uur

ADODENHAAG

'PSV naarstig op zoek naar geld'
Uitgegeven: 4 januari 2011 14:21
Laatst gewijzigd: 4 januari 2011 14:31

EINDHOVEN - Financiële problemen dreigen voor PSV, meldt NRC Handelsblad dinsdagmiddag. In het jaarverslag van de club valt te lezen dat nog dit seizoen een nieuwe sponsorovereenkomst moet worden gesloten.

Ook met banken moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Anders is de club mogelijk 'niet in staat haar verplichtingen af te wikkelen'. PSV maakte vorig seizoen 17,5 miljoen euro verlies.

 

Dit laat nog maar eens zien dat er altijd financiële problemen op de loer liggen, en bedrijven investeren dan ook niet zo snel in voetbalclubs omdat die gewoon ook gevoelige 'bedrijven' zijn en door wanbeleid ook snel verlies kunnen leiden. Sponsors komen pas als men aan kan tonen dat de club zowel financieel als sportief stabiel is. En het begint daarbij al aan een normaal salarishuis. En geen salarissen van 5 ton en meer. Zeker niet bij een middenmotor als ADO in de Eredivisie.

0
Dinsdag 4 januari 2011 om 15:31 uur

Johannes

oodh schreef:

Waarom is het aantrekken van Bulykin en Rado opportunistisch? Die werden zo in de schoot geworpen. Moet je dan 'laat maar zitten'zeggen?

Het aantrekken van Rado en Buly was briljant. Het zijn goede spelers, ze brengen iets extra's en ZE WAREN NIET DUUR.

 

Nu presteren ze goed, het hele elftal draait leuk. De heren zaakwaarnemers (en Anderlecht) en de heren Rado en BUly vragen nu om de hoofdprijs, en anders gaan ze liever naar een andere club.

 

Nu mag Vd Kallen kiezen: 1 miljoen overmaken naar Anderlecht en jaarlijks 1 miljoen aan Buly. Daarmee hebben we dan opnieuw een tekort van 2 miljoen, terwijl dat niet meer mag van de gemeente en de KNVB. Als hij dus zegt: "we kunnen die bedragen niet betalen, maar we doen een aanbieding die we wel kunnen betalen", dan vind ik dat hij dat goed doet.

0
Maandag 3 januari 2011 om 15:56 uur

GentleMen

Alex Ferguson over de spelersmakelaars van vandaag de dag...

 

Addressing the role that agents play in players' wages, Ferguson said: "When I get annoyed is when managers phone me and say such-and-such player – and I'm talking about players who couldn't lace my reserve‑team players' boots – is asking for £1m a year. That's when it becomes disappointing ... the way some agents work a miracle by getting these terms for players who are not stars.

"At United I think most of my first-team players deserve what they're getting. They're playing in front of 75,000 people every week, they're achieving, successful, good footballers, honest professionals. They produce on the field, they bring people into the grounds, and they deserve it. But there are some players at other clubs who get paid enormous amounts of money and I don't know why."

 

http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/02/sir-alex-ferguson-agents

 

Ferguson geeft ook aan dat een keer is gevraagd om een compleet huizenblok te kopen om de speler te laten tekenen voor Manchester United.

Een salaris voor Bulykin van 1 miljoen euro per jaar voor een speler die bij Manchester United nog niet eens de schoenveters van een speler uit het 2e mag strikken vindt ook Alex Ferguson te veel.

 

Van der Kallen doet het dus prima. In Nederland zal vast ook wel iemand rondlopen die de voorzetten van Verhoek of Kubick er in loopt. Maar goed...dat is mijn mening

0
Maandag 3 januari 2011 om 09:46 uur

Kees

K.B schreef:

Je hebt niks aan die theoretische berekeningen.

Alles draait om inkomsten en uitgaven.

Geld dat begroot wordt in het begin van het seizoen wordt besteed aan aankopen en interne investeringen, maar begroot je niet goed ala feyenoord en haal je dure spelers binnen dan kom je in het rood.

 

Laat die berekeningen maar zitten want 2 jaar geleden in de jupiler league was geen promotie begroot..........en als we nu 9e worden is dat ook niet begroot dus extra cash en door deze moves met rado en blulykin geef je niets uit en komt er alleen maar binnen door de goede resultaten.

Niks zo veranderlijk als het financiële plaatje in de voetballerij. Ik gaf enkel aan wat een punt gemiddeld kost. Bij ons afgelopen seizoen plus minus 450.000, bij PSV 1.3 miljoen en bij Real Madrid een slordige 8 a 9 miljoen.

 

Overigens was in de Jupiler League natuurlijk wel de begroting op promotie afgestemd. We hadden toen een begroting van rond de 10 miljoen met alle nadelige gevolgen van dien. Ik zie en hoor nog Piet van der Pol het met trots zeggen. Ergens op You Tube staat dat fragment nog.

0
Zondag 2 januari 2011 om 22:21 uur

Advertentie

K.B

Perfect voorbeeld:

 

Duurkoop Boselli gaat Wigan weer verlaten

Mauro Boselli gaat de komende weken waarschijnlijk weer vertrekken bij zijn club Wigan Athletic. "Ik verwacht dat hij het seizoen gaat afmaken in Italië of Spanje", zegt zijn agent.

De 25-jarige Boselli kwam afgelopen zomer voor een transfersom van zo'n zeven miljoen euro over van het Argentijnse Estudiantes, maar in Wigan wilde het met hem niet vlotten. In elf duels scoorde de spits pas één keer, inmiddels komt hij nauwelijks meer in actie.

"De komende dagen zijn bepalend voor zijn toekomst. Er is concrete interesse van Bari en ook een andere club uit Italië wil hem hebben. Het is zeer waarschijnlijk dat hij de komende maanden in Spanje of Italië gaat spelen, maar wel op huurbasis", aldus zaakwaarnemer José Iribarren.

 

*   ''Zo gaat je club financieel dus naar de klote''

0
Zondag 2 januari 2011 om 21:09 uur

Kees

Gustav schreef:

Ik ben misschien de enigste die een fors salaris voor Bulykin wel kan begrijpen. Ik heb ooit hiereens gelezen wat een punt kost als je dat vergelijkt met de begroting, ik kan er naast zitten maar dat kwam ongeveer uit op 150.000 euro. Nu zorgt Bulykin wel voor de nodige belangrijke doelpunten dus voor punten, dus daar mag best iets tegenover staan. Door zijn doelpunten komen we hoger op de ranglijst dus meer geld van de KNVB, meer publiek, meer sponsers. Tuurlijk zijn zijn medespelers ook belangrijk, maar die hebben nu ook meer winstpremie.

Gustav: dit schreef ik vorig seizoen. Cijfermateriaal is voor dit seizoen natuurlijk weer anders:

 

ADO heeft een begroting van 15 miljoen euro.
Laten we ervan uitgaan dat we 40 punten halen.

Iedere eurocent in die 15 miljoen is uiteindelijk bestemd om het eerste elftal te laten presteren. Of het nou gaat om een envelop voor de marketing, de toiletbril of de spelersselectie. Het doel is duidelijk.

Omgerekend kost ieder punt, hoe je het ook wend of keert, 15 miljoen gedeeld door 40 = 375.000 euro.

Als je dus nu in de wachtkamer gaat zitten met de aanschaf van nieuwe spelers weet je dat (on)bewust een aantal wedstrijdpunten laat schieten.

Kortom: je spaart ongetwijfeld geld uit door later spelers aan te schaffen maar daardoor wordt ook ieder punt per saldo duurder.

ps Ik weet het is een vrij ingewikkelde theorie maar als je het goed beredeneert zit er een stevige kern van waarheid in.

 

0
Zondag 2 januari 2011 om 19:20 uur

Kees

Gustav schreef:

Ik ben misschien de enigste die een fors salaris voor Bulykin wel kan begrijpen. Ik heb ooit hiereens gelezen wat een punt kost als je dat vergelijkt met de begroting, ik kan er naast zitten maar dat kwam ongeveer uit op 150.000 euro. Nu zorgt Bulykin wel voor de nodige belangrijke doelpunten dus voor punten, dus daar mag best iets tegenover staan. Door zijn doelpunten komen we hoger op de ranglijst dus meer geld van de KNVB, meer publiek, meer sponsers. Tuurlijk zijn zijn medespelers ook belangrijk, maar die hebben nu ook meer winstpremie.

Dat was een stukkie van mij indertijd. Ik geloof dat ik in dat seizoen uitkwam op liefst 450.000 euro per punt. Dat neem je dus ook alle overhead mee in de berekening. Bij PSV is dat plus minus 1.3 miljoen per punt.

0
Zondag 2 januari 2011 om 19:13 uur

Ferdy

ADODENHAAG schreef:

Rado is nog helemaal niet weg. Maar dat verhaal over Bulykin was te verwachten.. heel erg jammer maar hij past gewoon niet in ons financiële plaatje blijkbaar, anders had vd Kallen hem echt wel gehouden. Erg jammer.. maar Immers in de spits vind ik niet eens zo heel gek idee en Nijland zal natuurlijk een leuke opvolger zijn.

Klopt, Rado speelt gewoon t seizoen uit, daarna maar eens zien of ie ergens heen kan. Qua Bulykin eigenlijk hetzelfde verhaal, ik moet nog maar zien welke club zo gek is een dan 32-jarige speler op de loonlijst voor 1 miljoen te zetten. Niets ten nadele van m, ik ben blij dat ie er is maar ik moet t nog allemaal zien qua vertrek. En vd Kallen is gewoon een slimme vogel die t super doet.

 

 

0
Zondag 2 januari 2011 om 16:10 uur

Nu online

DHFC070, GroenGeelHart070, bennyboy1960, Sebastiaan, ton, wijstaanboven, TheMariner, malle eppie, Haagse Haas en 114 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26