Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

sh

iedereen gaat vanavond naar het stadhuis begrijp ik!
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 17:30 uur

amateur

the truth schreef:

Je denkt toch niet dat ze ons cluppie naar de klote laten gaan? Geloof ik nix van. What doesn,t kill us , makes us stronger. FC DEN HAAG komt terug en geloof mij maar: STERKER DAN OOIT!!!!!!!!!!
ja bij de amateurs he
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 17:24 uur

the truth

Je denkt toch niet dat ze ons cluppie naar de klote laten gaan? Geloof ik nix van. What doesn,t kill us , makes us stronger. FC DEN HAAG komt terug en geloof mij maar: STERKER DAN OOIT!!!!!!!!!!
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 17:23 uur

JP

mike schreef:

Ben bang dat het nu toch is afgelopen...hoorde van een kennis dat er zelfs bij de politie bekend is geworden dat de wedsrijd van vrijdag niet doorgaat...einde oefening voor onze club!
als je iets niet zeker weet strooi dan niet rond met dit soort indianenverhalen. Straiks ga je er zelf nog in geloven.

Allemaal gelul,,,,,,,,even geduld nog!
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 17:10 uur

Mademtzoglou

Geruchten persconferentie onjuist
In tegenstelling tot op internet circulerende geruchten heeft er dinsdag géén persconferentie plaats over de financiële situatie van NV ADO Den Haag. 

adodenhaag.nl
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 17:03 uur

Advertentie

mike

Ben bang dat het nu toch is afgelopen...hoorde van een kennis dat er zelfs bij de politie bekend is geworden dat de wedsrijd van vrijdag niet doorgaat...einde oefening voor onze club!
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 16:48 uur

one-five

mooi stukje op adofans. dat grotendeels aangeeft waar het daadwerkelijk om gaat nl. het debiele toegangsbeleid en veiligheidsaspect. staat letterlijk wanneer er geen beveiligers zijn, is de veiligheid v.d burger in het geding! tegen Stormvogels telstar!!!! de wereld op z`n kop. geen gemeenschapsgeld meer? dan ook die debiele gemeentemaatregelen schrappen en wel direct!

0
Dinsdag 5 februari 2008 om 16:15 uur

;(

fc schreef:

of ze houden ons in het ongewis
daar ben ik ook bang voor ze hebben al zoveel gelogen...........
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 16:09 uur

;)

Oh ja schreef:

je had ook een bankgarantie moeten vragen
hahahhahaaha  kutzooi
0
Dinsdag 5 februari 2008 om 16:05 uur

fc

<FCDH> schreef:

spanning om te snijden bij ado bron het ad wie kan dat stuk hier ff plaatsen?
Spanning bij FC Den Haag te snijden
De crisis bij FC Den Haag is nog niet ten einde. De gemeente Den Haag, de directie van de club en mogelijke investeerders proberen de club van de ondergang te redden. De schuldeisers zitten in de wachtkamer. „FCDH heeft geluk dat het zulke trouwe leveranciers heeft."

Het zong onmiddellijk rond na de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch (0-1) afgelopen zondag: FC Den Haag heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De spelers van Stormvogels/Telstar hebben aanstaande vrijdag een vrije avond.

Paniekvoetbal dus, want er moet namelijk heel wat gebeuren wil de competitiewedstrijd FC Den Haag-Stormvogels/Telstar vrijdag geen doorgang vinden. „Alleen als de club failliet is, zal er niet worden gevoetbald,” laat Renske Bruinsma, woordvoerster van de KNVB, weten.

De schuldeisers van FCDH kunnen in elk geval geen stokje steken voor het duel. Zij kunnen hoogstens beslag laten leggen op de recette, maar de wedstrijd kan dan gewoon doorgang vinden.

Degenen die wél roet in het eten kunnen gooien, zijn de beveiligers in het stadion in Forepark. Het bedrijf dat op wedstrijddagen het stadion beveiligt, heet The Security Company (TSC). Mocht dat tot de schuldeisers horen én besluiten vrijdag de mensen terug te trekken, dan komt de veiligheid van de burger in het geding en kan de burgemeester het duel verbieden. Maar tot nu toe is het personeel gewoon ingeboekt. Namens het bedrijf is niemand bereikbaar voor commentaar.

De kosten van een wedstrijddag van FC Den Haag worden geschat op 50.000 euro. Daarvan wordt het meeste geld uitgegeven aan veiligheid. De vereniging schakelt daarvoor behalve TSC ook Bex Beveiliging in voor de doordeweekse dagen. Bex is één van de schuldeisers van FC Den Haag.

„We waren onaangenaam verrast door de berichten in de media dat een vertrouwelijk document was uitgelekt,” zegt Bex-directeur René Baggerman. „Het is vervelend om dat uit de krant te lezen. FC Den Haag had best even iets van zich kunnen laten horen. Wij doen al acht jaar zaken met FC Den Haag. Je bent betrokken, het is je cluppie en er is een bepaalde band. Wat dat betreft heeft FC Den Haag geluk dat het zulke trouwe leveranciers heeft.”

FCDH vroeg de leveranciers annex schuldeisers tot 1 februari om coulance. Nu die datum is verstreken, blijken ze (nog) niet in groten getale bij FC Den Haag op de stoep te staan. Als de club het saneringsplan van UNO uitvoert, krijgen ze maar een kwart terug van hun geld. De gemeente bedingt dat FCDH de schuldeisers goed behandelt, omdat het ook toekomstige investeerders zijn. Baggerman: „Het is duidelijk dat wij in de wachtkamer zitten.”

Gisteren was hij nog bij FC Den Haag ’om opheldering te vragen’. Hij vertrok uit Forepark met een goed gevoel. „Het luchtte me op. Ik kan me niet voorstellen dat deze club naar de knoppen gaat.”

Toch stijgt de spanning bij FC Den Haag, dat deze dagen een strijd van leven op dood voert. Het bestaan van het roemruchte Haagse voetbalbolwerk hangt aan een flinterdun draadje.

Het onderzoeksbureau UNO presenteert op 18 januari een rapport over de financiële situatie van FCDH. De totale schuld van de club bedraagt zo’n 16,6 miljoen euro.

Dezelfde dag doet de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) een oproep aan investeerders een bod te doen op het grootste deel van het hoofdgebouw van de club. Twee partijen komen met een concreet voorstel. De eerste is Mark van der Kallen, directeur van Thieme GrafiMedia Groep. Hij is sinds een maand nauw betrokken bij de Haagse voetbalclub omdat hij deze redde met een lening van acht ton. De tweede is een groep van Lammert Braaksma. Dat is een voormalig horeca-ondernemer die met onder anderen Rob Jansen geld in de club wil steken. Laatstgenoemde deed drie weken op het sterfbed van zijn vader de belofte zich altijd in te zetten om FC Den Haag terug te brengen waar het hoort: in de top van het Nederlandse voetbal. Overigens is het opvallend dat zowel de groep Van der Kallen als Braaksma bereid is acht miljoen euro te investeren.

Toch moet FCDH op 29 januari aan de gemeente melden dat dit geld onvoldoende is om de club te redden. Een dag later stuurt de directeur van FCDH, John Arzbach, het college van burgemeester en wethouders een brief met daarin een doemscenario als Den Haag niet bereid is zes ton aan de club te geven of garant te staan voor dat bedrag. Het stadsbestuur is woedend en voelt zich ernstig onder druk gezet.

Bovendien is er een praktisch probleem. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders heeft in het verleden duidelijk gemaakt dat er geen rechtstreekse financiële steun van de gemeente aan de voetbalclub meer mag worden gegeven. Vandaar dat het college nog maar één mogelijkheid rest: kwijtschelden van de restanten van een schuld van 6,5 miljoen euro. Op dit moment is daarvan nog 6,38 miljoen over.

Daar staat dan tegenover dat de gemeente het grootste deel van het hoofdgebouw krijgt. Ondertussen hebben ambtenaren op het Haagse stadhuis een analyse gemaakt van beide aanbiedingen van de investeerders. Zij denken dat die van de groep Lammert Braaksma het meest gunstig is.

Bron: www.ad.nl

0
Dinsdag 5 februari 2008 om 15:36 uur

Nu online

Rob2002, bimboembam, Aad, Joost70, Ano-Niem, S.upporter, yesyes, ADO079, Jacco, MiG, Superfan en 139 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie