Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

Daily Shorts

Kees schreef:

Emmen stemde voor degradatie van ADO. Weet je nog?
Precies, samen met Sparta, lekker degraderen die twee pauperteams
Zaterdag 19 september 2020 om 23:44 uur Quote

jbdh

VI Chris Tempelman

Rankovic heeft geduld bij ADO: Deze jongens hebben tijd en steun nodig

ADO Den Haag begon het nieuwe seizoen in de Eredivisie vorige week met een 2-0 nederlaag tegen Heracles Almelo en Aleksandar Rankovic hoopt dat zijn jonge ploeg daarvan geleerd heeft. Zondag hoopt de coach in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen de eerste punten te kunnen verwelkomen.

De valse start van ADO in Almelo vond Rankovic niet verrassend, maar stiekem had hij wel gehoopt dat het vernieuwde Haagse elftal beter voor de dag zou komen. De oefenmeester gaf de teleurstelling snel een plek. Je hoopt te winnen, maar het verraste me niet omdat ik wist dat er wel een bepaalde druk op komt te staan. Ze hebben veel meer geleerd tegen Heracles dan in al hun wedstrijden in een Jong-elftal. Vergeet niet dat we negen debutanten in het veld hadden staan. De hele beleving, de hele entourage is anders. Ze zijn niet echt druk gewend. Dat moeten ze leren. Ik kan het ze niet vertellen, ze kunnen het niet op training leren, maar alleen ervaren in wedstrijden.

Rankovic weet wat hem te doen staat. Het negatieve gevoel moeten we snel wegnemen. We hebben goed getraind, ik heb geen twijfel dat het niet goed komt. De positieve vibe moeten te pakken zien te krijgen. Als je wint hoef je als trainer niet veel te doen. Als je verliest, moet je met z`n allen zorgen dat je het omdraait. Twee dagen na de wedstrijd is het klaar, dan gaat de blik op de volgende wedstrijd. Het was een vervelend gevoel na de wedstrijd, maar we geen tijd om daar te lang in te blijven hangen.

Tijd is de grootste tegenstander in Den Haag. Het is een proces waar we mee bezig zijn. Deze jongens hebben wel tijd nodig. En ik weet ook dat we niet veel tijd hebben. Maar deze jongens hebben steun nodig van de fans en van ons. Of Rankovic veranderingen doorvoert in zijn opstelling wilde hij niet zeggen. Wij zijn met de staf aan het discussiëren over het elftal dat moet spelen. Lassana Faye, die deze week overkwam van Sparta, speelt in ieder geval. Boy Kemper is geschorst en Aaron Meijers is weg, zo veel keuze hebben we daar niet.

Rankovic en ADO zullen Arjen Robben niet treffen bij tegenstander Groningen. Robben is een speciale speler. Ik vind het vooral vervelend voor het Nederlandse voetbal dat hij geblesseerd is geraakt. Ik had hem zelf ook graag zien spelen, maar Groningen heeft voldoende spelers om het op te vangen, klinkt het.

De Boer
Middenvelder Kees de Boer ziet voor- en nadelen bij de absentie van de voormalig international. Jammer natuurlijk omdat ik graag een keer tegen hem zou spelen, maar als Robben niet meedoet is dat voor een tegenstander niet echt een nadeel natuurlijk. Zo eerlijk moet je ook zijn.

De twintigjarige De Boer was één van de spelers die vorig weekend zijn Eredivisie-debuut maakte. Daar was ik blij mee, maar ik had het liever met een overwinning gevierd, gaf hij toe. Het moet beter, vooral voor rust was het niet goed genoeg. Het is nog wennen, nog zoeken, maar we weten waar we mee bezig zijn. Je houden aan de afspraken, vastigheden ontwikkelen. We weten dat het tijd kost. Thuis tegen Groningen is een mooie kans om te laten zien dat we beter kunnen. Thuis moeten we punten gaan pakken.

Net als zijn trainer ziet ook De Boer een proces. Ik heb het wel in me om me te laten gelden, dat mag ik nog wel meer doen denk ik. Ik ben een speler die het spel wel ziet, die nadenkt over het spel, zegt hij. De Volendammer is van mening dat hij zichzelf de afgelopen jaren als jeugdspeler bij Swansea City heeft ontwikkeld. Mensen hebben altijd een mening over een jeugdspeler die naar het buitenland gaat, maar ik ben sterker en completer geworden. Dat hoop ik nu in de Eredivisie te laten zien.
Zaterdag 19 september 2020 om 13:30 uur Quote

Advertentie

Jordy

De opstelling tegen Groningen

Die Duitser van Werder - Die rooie
---

Hoe heet die? - Die van Eindhoven toch? - van Swansea toch? - Die nieuwe back, een Roemeen toch?

---

Die nieuwe van Sparta - Pinas - Bijen - Van Ewijk
Koopmans
Vrijdag 18 september 2020 om 11:38 uur Quote

Franky

BLEISWIJK-1 schreef:

Wie heeft toegsng tot dit premium artikel? En kan het even delen?

https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/rankovic-overtuigde-faye-om-naar-ado-te-komen-dit-is-een-perfect-fit-voor-mij~a2b4ec59/
Rankovic overtuigde Faye om naar ADO te komen: ‘Dit is een perfect fit voor mij’
ADO Den Haag huurt Lassana Faye dit seizoen van Sparta. Voormalig aanvoerder Aaron Meijers gaat in zijn plaats naar Sparta. Met die ruildeal voegt ADO snelheid toe aan de verdediging en creëert het financiële ruimte.

Marijn Abbenhuijs 17-09-20, 11:09
Niet Aaron Meijers, maar Lassana Faye vervangt de geschorste Boy Kemper, als ADO Den Haag zondag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen speelt. Vier dagen voordat de Haagse ploeg het thuis opneemt tegen FC Groningen, maakte de club een ruildeal met Sparta bekend. De ervaren Meijers, die in Den Haag nog een contract heeft tot de zomer van 2022, vertrekt op huurbasis naar de Rotterdammers. De 22-jarige Faye, wiens contract bij Sparta afloopt, wordt gehuurd door ADO.

Die verwisseling van spelers hing al een tijdje in de lucht. Meijers stond namelijk, net als de meeste van zijn geroutineerde ploeggenoten, in de etalage bij ADO. Sparta-trainer Henk Fraser wilde daar graag gebruik van maken en Meijers zag Sparta ook als een mooie stap, zeker nadat zijn goede vriend Beugelsdijk eerder deze zomer al naar Rotterdam vertrok. Andersom had ADO-trainer Ale­sandar Rankovic zijn oog laten vallen op Faye, met wie hij de afgelopen jaren bij Vitesse en Sparta al samenwerkte.

Veel geholpen
,,Ik ken Rankovic al sinds mijn tijd bij Vitesse”, vertelt Faye. ,,Hij was toen al veel met mij bezig. Hij heeft me in die tijd veel geholpen. Na de trainingen gingen we nog verder aan de slag met mijn voorzet en mijn aanname. Dat ik nu in een team terecht kom waarvan hij de hoofdcoach is, is voor mij een perfect fit.”

De speelstijl van de trainer past bij mijn manier van spelen

Lassana Faye
Toch was het Faye zelf die de deal nog een tijdje uitstelde. ,,Rankovic heeft even geleden contact met mij opgenomen om te peilen hoe ik erin stond”, zegt de linksback. ,,Ik heb toen aangegeven dat ik bij Sparta nog goed zat, maar dat ik er wel over ging nadenken. Even later heb ik besloten dat ik de stap wilde maken. De speelstijl van de trainer past bij mijn manier van spelen. Hij is een open en eerlijke trainer en hij is duidelijk in zijn coaching. Daar kunnen geen misverstanden ontstaan. Ik weet dus wat hij van zijn backs verwacht. Ik heb ook nog steeds een goede band met Henk Fraser. Hij heeft mij bij Vitesse en Sparta de kans gegeven en zonder hem denk ik niet dat ik zo vroeg al mijn debuut zou hebben gemaakt. Daar zal ik hem altijd voor waarderen en respecteren.”

Snelheid
Met de komst van Faye voegt ADO snelheid toe aan de achterhoede en dat is iets waar de ploeg behoefte aan had. Dat bleek onder meer toen de 21-jarige Kemper afgelopen zondag zijn handen vol had aan Heracles-aanvaller Silvester van der Water. Diezelfde Kemper speelde bovendien niet alleen maar omdat Meijers tegen Heracles geschorst was. Hij leek de concurrentiestrijd met de 32-jarige routinier te hebben gewonnen.

Ik ben een technische speler, die ook verdedi­gend zijn man uitscha­kelt

Lassana Faye
Met Faye heeft Rankovic er voor die positie nu een ander type bij. ,,Ik laat het liefst mijn voeten spreken, maar ik denk uiteraard dat ik de ploeg kan verbeteren”, zegt Faye. ,,Ik ben een technische speler, die ook verdedigend zijn man uitschakelt. Daarnaast hou ik ervan om aanvallend te spelen, veel op te komen en het de rechtsback van de tegenstander moeilijk te maken.”

Verjongde ploeg
Daar staat tegenover dat ADO opnieuw ervaring inlevert. De Haagse ploeg verjongde afgelopen zomer al heel nadrukkelijk en met Meijers vertrekt er een speler die 300 ere­divisiewedstrijden op zijn naam heeft staan. In alle competities bij elkaar kwam hij zelfs 250 keer in actie voor ADO en sinds de zomer van 2016 was hij de aanvoerder.

Het groeiende gebrek aan routine denkt het technisch hart van ADO Den Haag op korte termijn terug te brengen. Met het vertrek van met name Tom Beugelsdijk, Erik Falkenburg en nu dus Meijers heeft de club voldoende financiële ruimte gecreëerd om deze transferperiode nog een versterking met ervaring aan de selectie toe te voegen.
Donderdag 17 september 2020 om 15:22 uur Quote

BLEISWIJK-1

pajam schreef:

Ik kreeg het van een Spartaan te horen vandaag.
Dan zou het kunnen. Maar zullen ze dit durven bij Sparta? Weer een ADO speler?
Woensdag 16 september 2020 om 19:20 uur Quote

Tommy

Op de website van sparta intervieuw met aaron meiers. Ado had liever dat ik vertrok.
Woensdag 16 september 2020 om 17:45 uur Quote

grijze gek

Haagse Haas schreef:

Sparta supporters op mijn werk hebben me zwaar uitgelachen na deze ruil, die Haye ken er helemaal niets van, valt nog mee dat die Jol niet heeft geroepen dat die 1 van de grootste talenten was.
Misschien hebben ze bij Sparta ook een "blinde tribune" voor supporters die weinig verstand hebben van het spelletje
Woensdag 16 september 2020 om 17:00 uur Quote

Haagse Haas

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Nieuweling Faye brengt eredivisie-ervaring
De nieuwe linksback Lassana Faye speelde het afgelopen seizoen bij Sparta bijna alle wedstrijden.
Lees het nieuwsbericht
Sparta supporters op mijn werk hebben me zwaar uitgelachen na deze ruil, die Haye ken er helemaal niets van, valt nog mee dat die Jol niet heeft geroepen dat die 1 van de grootste talenten was.
Woensdag 16 september 2020 om 16:55 uur Quote

Sprinkhaan070

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Nieuweling Faye brengt eredivisie-ervaring
De nieuwe linksback Lassana Faye speelde het afgelopen seizoen bij Sparta bijna alle wedstrijden.
Lees het nieuwsbericht
Sparta had ik April dit jaar nog zijn contract verlengd.
Woensdag 16 september 2020 om 15:06 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Nieuweling Faye brengt eredivisie-ervaring
De nieuwe linksback Lassana Faye speelde het afgelopen seizoen bij Sparta bijna alle wedstrijden.
Lees het nieuwsbericht
Woensdag 16 september 2020 om 14:35 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Tante Wil, kevm81 en 59 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Peet Bijen

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
0-2
18 oktober 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo AZ
Vandaag, om 20:00 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 6 - 15
2 PSV 5 - 13
3 Heerenveen 6 - 13
4 Vitesse 5 - 12
5 Feyenoord 5 - 11
6 FC Twente 6 - 11
7 FC Utrecht 5 - 9
8 FC Groningen 5 - 7
9 PEC Zwolle 6 - 6
10 Willem II 6 - 5
11 VVV-Venlo 6 - 5
12 AZ 4 - 4
13 RKC Waalwijk 5 - 4
14 Heracles 5 - 4
15 ADO Den Haag 5 - 3
16 FC Emmen 6 - 3
17 Fortuna Sit. 5 - 2
18 Sparta R'dam 5 - 2