Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO Den Haag - FC Utrecht

Eredivisie 2005/2006

2-3

`22 V.d. Bergh : 1-0
`28 Nelisse : 2-0
`51 Tiendalli : 3-0
`59 Mols : 1-3
`92 Den Ouden : 2-3

Advertentie

Opstelling

4.2 Gele kaart
4.8
5.5
4.8
4.5
5.5
6.2
Wissels:
`46 Verhoek 5 Gele kaart -> Rijaard
`78 Elia 5.2 -> Kolkka
`82 Jungschl�ger 6 -> Grujic

Wedstrijddetails

Datum:

Zondag 15 januari 2006

Tijd:

14:30 uur

Locatie:

Zuiderpark

Scheidsrechter:

Wiedemeijer

Toeschouwers:

6.800

Man van de wedstrijd:

Dorus de Vries

ADO Den Haag - FC Utrecht in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Alleen een Haags kwartiertje is niet genoeg

ADO Den Haag is in het Zuiderpark overklast door FC Utrecht. Het verschil liet zich vooral op het middenveld merken, waar ADO Den Haag Rankovic en met name Tommie van der Leegte miste.

Dit beloofd niet veel goeds voor volgend seizoen, als Van Der Leegte het Zuiderpark verlaten heeft. Bodde en Stroeve zijn (nog) niet opgewassen tegen spelers als Jean-Paul de Jong en Hans Somers. Dit verschil was al aan het begin van de wedstrijd direct te merken. ADO Den Haag wist zich geen raad met de bal met het jagende FC Utrecht om zich heen. Dit resulteerde in veelvuldig balverlies.

Toch waren het de Hagenezen die het eerste kansje kregen. Mols wist te bal goed aan te nemen in het strafschopgebied, maar de inkomende Kolkka schoot naast. In de 22e minuut kon Nelisse, die al dan niet buitenspel stond, ontsnappen en de bal op V.d. Bergh die vanuit de tweede lijn kwam afleggen. De éénvoudig international vond het net een maakte de 0-1.

Nog geen zes minuten later kreeg dezelfde Nelisse alle ruimte van Rijaard en Saeijs. V.d. Bergh had de bal eerder vanaf de Utrechtse helft wild naar voren getrapt. Tot ieders verbazing mocht Nelisse deze ziekenhuisbal gewoon aannemen en langs Rijaard en Saeijs lopen. Vanaf de rechtkant wist hij de verre hoek te vinden en tekende voor de 0-2.

Ook ADO Den Haag kreeg kansjes. Zo haalde Den Ouden gevaarlijk uit met links, en kopte Grujic goed in vanuit een corner. Alleen vonden beide spelers Terol in hun weg. Ook was Michael Mols, toen het nog 0-1 stond, gevaarlijk vanuit een individuele actie. Alleen ging zijn schot naast.

Na rust leek het alsof de Haagse ploeg wat meer strijd in het spel gooide, maar na 51 minuten gespeeld te hebben sloeg Utrecht weer toe. Na een vrije trap stonden er plots die Utrechters vrij voor het doel. Tiendalli kreeg de bal tegen zijn hoofd en maakte er 3-0 van. Na dit doelpunt werd het wat agressiever op het veld en op de tribunes, maar tot leuk voetbal leidde dit niet. De wedstrijd bloedde een beetje dood. De grootste strijd werd gevoerd door scheidsrechter Wiedemeijer en zijn assistent die voor de zuid-tribune de zijlijn bewaakte. Beide heren konden het nooit eens worden, wanneer de grensrechter het een corner vond Wiedemeijer dit een doeltrap en visa versa.

Toch kon ADO Den Haag de achterstand wat verkleinen. Uitgerekend Michael Mols maakte gebruik van ernstig geklungel achterin de Utrechtse defensie. Broerse en Terol gingen hopeloos in de fout waarna de Utrechtse held alleen vrij voor het doel kwam te staan en zo in de 59e minuut scoorde.

In het Haagse kwartiertje liet Utrecht zich wat meer zakken en mocht ADO Den Haag wat meer initiatief tonen. En de wedstrijd werd zelfs nog een paar minuten spannend toen Geert den Ouden via een penalty de 2-3 binnen mocht schieten na een handsbal in de Utrechtse verdediging. Helaas was de blessuretijd niet eindeloos en ondanks wat gegrabbel van de Utrechtste doelman Terol, hield Utrecht zich overeind en won de wedstrijd.

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tom Beugelsdijk

Laatste wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
3-2
15 september 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo AZ
22 september 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 5 - 13
2 PSV 5 - 13
3 FC Twente 6 - 12
4 Vitesse 6 - 11
5 AZ 5 - 10
6 FC Utrecht 6 - 10
7 Feyenoord 5 - 9
8 Willem II 6 - 9
9 VVV-Venlo 6 - 9
10 Heracles 6 - 8
11 Sparta R'dam 6 - 8
12 PEC Zwolle 6 - 7
13 Heerenveen 6 - 6
14 ADO Den Haag 6 - 6
15 FC Groningen 5 - 4
16 FC Emmen 6 - 3
17 Fortuna Sit. 5 - 2
18 RKC Waalwijk 6 - 1