Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Vakkie-G

rien1 schreef:

Gaat prima. 
Sparta en Willem2 allebei achter met 1-0 \"\"
Zelfs Vitesse (6 pnt voor op ons )verliest met 0-3 van NAC.
Gaat echt lekker tot nu toe dan
Morgen lopen we hopelijk
3 punten op Vitesse in en dan staan we 13e 
met 27 punten ! prachtig toch 27 wedstrijden gespeeld 27 punten 

12e Willem II 28 punten
11e Vitesse 30 punten
10e Feyenoord 30 punten 

We kunnen echt hele goede zaken doen morgen!

Come on The Hague morgen 3 punten!!!
0
Zaterdag 14 maart 2009 om 20:46 uur

Wetzel: Aanvallen via de vleugels

Wetzel: Aanvallen via de vleugels
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Heel even doen de omstandigheden in het Zuiderpark denken aan de woorden van Marco van Basten.

De trainer zei zondag in de rust van ADO Den Haag-Ajax tegen zijn manschappen: "Jongens, het zonnetje schijnt. We zijn lekker buiten. Je mag samen voetballen. Maar je moet er ook wel een beetje trek in hebben."

Op de voorlaatste trainingsdag voor ADO Den Haag-NEC (morgen 14.30 uur) hikt het Zuiderpark met een lekker zonnetje al tegen het voorjaar aan. Het plezier spat af van de gezichten van maar liefst 27 spelers. Trek hebben ze zeker. Na twee slopende trainingsdagen wordt er vandaag wat relaxter getraind.

Het tweede deel van de training wordt besteed aan afrondingsvormen. De twee backs Ammi en Piqué doen met Jurgen Seegers kap-, draai- en schietoefeningen. De conditie- en hersteltrainer is nagenoeg werkloos. Conditie hebben ze al en niemand hoeft hersteld te worden. "Ik heb mijn medische staf vanmorgen naar huis gestuurd. Iedereen is fit," zegt trainer André Wetzel.

Er rest nog één tactische training. Daarna wordt definitief besloten hoe ADO zondag NEC gaat bestrijden: met drie of twee spitsen. Wetzel: "Ik heb de cijfers er bij gepakt en naast elkaar gelegd. Of we nu met twee of drie spitsen speelden, de resultaten waren nagenoeg hetzelfde."

Afgaande op de afwerkoefeningen lijkt het erop dat ADO met (drie) vleugelaanvallers gaat spelen. Er wordt druk geoefend met voorzetten vanaf de flanken, waar naast Verhoek en Soltani ook Cornelisse, Buijs, Knopper en zelfs Rankovic de aangevers zijn. Wetzel: "Het is zeker dat we via de zijkanten gaan aanvallen."

De afmakers zijn vandaag Rick Hoogendorp en Berry Powel. Laatstgenoemde is hersteld van zijn knieblessure en traint voor het eerst met de groep. Wie van de twee morgen in de basis start, is nog niet te zeggen, al lijkt Hoogendorp de grootste kans te maken. Stellig is Wetzel wel over de doelstelling. "Drie punten. We moeten thuis van NEC winnen, waarna we Roda JC-uit volgende week niet mogen verliezen."

ADO Den Haag speelt nog vier thuisduels. Na NEC komen nog Sparta, Feyenoord en, op de laatste speeldag, Vitesse op visite. Wetzel schreef het beoogde aantal punten uit die thuiswedstrijden op het bord: tussen de acht en twaalf punten. "Of dat een extra druk geeft voor de spelers? Lijkt me niet. Ze moeten er juist mee bezig Het gaat om de beleving."
0
Zaterdag 14 maart 2009 om 11:31 uur

Vakkie-G

VB: ADO en NEC gaan voor derde competitiezege in 2009 

Trainer Mario Been brengt zondag met NEC een bezoek aan ADO Den Haag in de hoop dat zijn ploeg diezelfde middag nog een stap omhoog zet op de ranglijst. Concurrent FC Utrecht ontvangt koploper AZ en dit biedt mogelijkheden voor de club uit Nijmegen. Ook ADO wil winnen. De Haagse ploeg strijdt nog steeds volop tegen degradatie. De formatie van André Wetzel staat twee punten boven Roda JC, dat met deze stand veroordeeld zou zijn tot het spelen van play-offs voor lijfsbehoud.

Zowel ADO als NEC won dit kalenderjaar pas twee competitieduels. NEC behaalde in 2009 één punt meer dan ADO. De ploeg van Wetzel kwam via drie remises en twee overwinningen tot negen punten. Qua productiviteit ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. Waar ADO 26 keer doel trof, deed NEC dit zeven keer vaker. Verdedigend doet de ploeg van Been het wel stukken beter dan de club uit Den Haag. ADO incasseerde al 41 tegentreffers, bij NEC werd er maar 28 keer een tegentreffer geïncasseerd.

Thuisvoordeel

ADO Den Haag pakte het merendeel van de tot nu toe behaalde punten op eigen veld. Met de supporters achter zich heeft de club al punten weten te pakken tegen AZ (3-0 winst) en Ajax (1-1, afgelopen zondag). Het maken van doelpunten is voor eigen publiek echter nog een lastige klus. Meer dan de helft van de gemaakte goals viel buiten Den Haag. In dertien thuisduels werd er pas twaalf keer gescoord.

Kan NEC met de druk van een fanatieke supportersschare omgaan? Feit is dat de Nijmegenaren uitoverwinningen boekten bij Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Utrecht, toch in stadions waar niet zelden teams geïntimideerd raken. Ook bij ADO komen extra krachten bovendrijven als het thuispubliek bijvoorbeeld het `Haags kwartiertje` inzet.

`Topscorer` terug op oude nest

Voor linksback, captain en clubtopscorer Youssef El-Akchaoui heeft ADO-NEC een extra lading. De Marokkaanse verdediger was tussen 2003 en 2006 in Den Haag actief. Met zes treffers (waarvan vier vanaf de strafschopstip) speelde de Marokkaanse verdediger zich dit seizoen in de kijker bij Feyenoord.

Een andere linksback, Pascal Bosschaart, keerde deze week terug in de selectie van ADO. De ex-Feyenoorder werd enkele weken geleden door André Wetzel teruggezet naar het tweede, maar is voor zondag weer bij de selectie gehaald door de ADO-trainer.

Gelijkspel ligt op de loer

Als ADO Den Haag een goede dag heeft, kan de ploeg van Wetzel het NEC heel lastig maken. Eerder hadden Ajax, FC Twente en AZ het al moeilijk in de hofstad. Been heeft zijn team in 2009 nog weinig spectaculairs zien doen. Feit is wel dat NEC over het algemeen beter voetbalt dan de ADO. Een remise is derhalve niet ondenkbaar.

Afwezigen

ADO Den Haag

NEC: Otten (knie), Brock (knie)

(Stan van den Steenhoven/Goal.com)

0
Vrijdag 13 maart 2009 om 17:29 uur

den haag

Shouf Shouf : `Buijs ga ik niet zieken`
DEN HAAG - Youssef El-Akchaoui (28) verheugt zich om meer redenen op FC Den Haag-NEC komende zondag.
De bewierookte linksback speelt ten eerste tegen de club waar hij van 2003 tot 2006 in dienst was. Bovendien treft de verdediger zijn oude dorpsmaatje uit Alblasserdam: Danny Buijs.

Jullie kennen elkaar goed.

El-Akchaoui: "Ja, we zijn allebei opgegroeid in Alblasserdam en zien elkaar geregeld als we in het dorp zijn. Danny woont er nog, mijn ouders wonen er nog, zodat we elkaar soms tegen het lijf lopen. Bovendien zien we elkaar wel eens bij voetbalvereniging Alblasserdam. Daar geven we een training of reiken we prijzen uit, al doet Danny dat soort dingen meer dan ik."

Hebben jullie daar samen gespeeld?

"Er zat één jaar tussen, maar we hebben wel een paar jaar in één team gespeeld. Daarna zaten samen in de jeugdopleiding van Feyenoord. We hebben altijd contact gehouden. Het wordt zondag dus een bijzondere wedstrijd."

Er bestaat zelfs een kans dat je tegen hem speelt.

"Klopt, of tegen Richard Knopper, al maakt het mij niet zoveel uit tegen wie ik sta. Danny ben ik ook tegengekomen toen ik met FC Den Haag tegen FC Groningen speelde waar hij toen in dienst was. Er was altijd respect naar elkaar."

Uiteraard, maar elkaar ook een beetje irriteren?

"Nee, bij Danny zal ik nooit treiteren, zieken of gallen. Daarvoor hebben wij te veel respect voor elkaar. Dat betekent natuurlijk niet dat we er niet voor gaan."

Hoe leuk is het om weer in Den Haag terug te keren?

"Héél leuk. Ik heb bij FC Den Haag drie fantastische jaren gehad. De club heeft een bijzonder plekje in mijn hart, vooral de supporters met wie ik goed overweg kon. Ik kijk al naar uit naar die ene helft, waarin ik langs Midden-Noord kan opkomen."

Je was geliefd bij de fans.

"Ik hoorde zelfs dat ze nu een spandoek voor mij aan het maken zijn. Ik ben benieuwd."

Tref je zondag veel oude bekenden?

"Toch wel. Henk Fräser is een goede vriend van me. En ik vind het leuk dat ik Aleksandar Rankovic, Chris Kum, Robert Zwinkels en Wesley Verhoek weer zie."

Hoe moeilijk gaan jullie het krijgen?

"Het lijkt me geen grootspraak als ik beweer dat wij een beter voetballende ploeg hebben. Maar ik verwacht een spectaculaire wedstrijd, want FCDH heeft de punten hard nodig. Zij zullen erop vliegen."

Hoe groot is de kans dat jij meegaat met je trainer naar Feyenoord?

"Ik heb ambities, wil kijken waar mijn plafond ligt, maar ik heb het goed naar mijn zin bij NEC en heb nog een contract voor twee jaar."

Met een gelimiteerde transfersom van negen ton.

"Daar wil ik niets over zeggen. Het gaat goed nu en ik zou graag hogerop willen, maar pin me niet vast op een bepaalde club. Natuurlijk zou ik graag bij Feyenoord willen voetballen. Ik heb er niet voor niets acht jaar in de jeugd gespeeld. Maar het is logisch dat ik me eerst wil concentreren op NEC."
0
Vrijdag 13 maart 2009 om 11:23 uur

den haag

Kunne we dus ook vergeteee

 

Jeremain Lens staat in de belangstelling van Feyenoord. Afgelopen maandag bekeek technisch adviseur Leo Beenhakker van de Rotterdamse ploeg de 21-jarige aanvaller van AZ tijdens het uitduel van de beloften tegen Jong NEC. Mario Been, die komend seizoen naar Feyenoord vertrekt als nieuwe hoofdtrainer, werkte vorig seizoen bij NEC samen met Lens en heeft de aanvaller hoog zitten.

Afgelopen zomer keerde Lens na een huurperiode terug in Nijmegen. Tot dusver kwam hij slechts vier keer in actie. Hij brak immers tot twee keer toe een middenvoetsbeentje. Nu is hij weer fit en probeert hij zich terug te knokken in de basiself. Zijn verbintenis in Alkmaar loopt nog tot medio 2013.

Beenhakker heeft zijn technische bevindingen volgens De Telegraaf gerapporteerd aan de Feyenoord-directie en concentreert zich voorlopig op het Poolse nationale elftal, waarmee hij twee WK-kwalificatiewedstrijden speelt. Behalve Lens staan ook de NEC-verdedigers Youssef El-Akchaoui en Dani Fernandez op het lijstje van potentiële versterkingen.

0
Vrijdag 13 maart 2009 om 10:50 uur

JAJAa

Wetzel neemt Bosschaart weer in genade aan
Geschreven op woensdag, 11 maart om 23:53

André Wetzel heeft Pascal Bosschaart weer in genade aangenomen. De linksback, die ondanks een succesvolle stage afzag van een contract bij het Zweedse Helsingborgs IF, behoort weer volledig tot de A-selectie van ADO Den Haag. De door Wetzel opengelaten kier van de deur is de laatste weken door Bosschaart optimaal benut.

In januari werd Bosschaart op basis van `gebrek aan inzet` naar het tweede elftal verbannen. "Pascal heeft die deur zelf opengedaan door prima te presteren op de training, maar vooral tijdens wedstrijden van het tweede", vertelt Wetzel woensdagavond aan AD/Sportwereld. "Pascal heeft aangetoond dat hij veranderd is. Dat is een goede zaak. Laten we hopen dat het niet tijdelijk is."

Bosschaart stapte zelf naar Wetzel. "Ik heb een gesprek aangevraagd en dat verliep positief", legt de verdediger annex middenvelder uit. "Ik heb zelf niet het idee dat ik heel anders ben gaan spelen of trainen, al gaat het voetballen in het tweede wel lekker. Ik kan belangrijk zijn voor het team. Zaak voor mij is om deze lijn vast te houden."

"Het gaat erom dat Pascal het uiterste uit zijn loopbaan haalt. Ik ben blij dat hij terug is", aldus Wetzel. Bosschaart kijkt niet graag terug op de laatste maanden. "Dit was wel het dieptepunt in mijn loopbaan." De geboren Rotterdammer is vanaf 2006 actief bij de Haagse club, daarvoor kwam hij uit voor FC Utrecht en Feyenoord. De linkerverdediger speelde dit seizoen zeven duels voor de Zuid-Hollandse formatie.

0
Donderdag 12 maart 2009 om 00:43 uur

Advertentie

<FCDH>

Roep om voetbalwet eindelijk gehoord

DEN HAAG - In navolging van onder meer Engeland beschikt Nederland binnenkort over een `voetbalwet`, waardoor hooligans hard kunnen worden aangepakt. In de Tweede Kamer, waar woensdag werd gedebatteerd over de laatste details, is brede steun voor invoering.


Feyenoord-supporters misdroegen zich in november 2008 tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen Nancy. In de toekomst kunnen zij keihard worden gestraft. Ads De voetbalwet maakt deel uit van de evenementenwet, die burgemeesters en justitie meer armslag geeft om preventief in te grijpen. De clubs en voetbalbond KNVB hebben de politiek de afgelopen jaren gesmeekt om zo`n wet. "Ik ben ontzettend blij”, zegt Ger van Os, voorzitter van de supportersvereniging van PSV.

De eerste initiatieven voor een meldplicht voor voetbalhooligans werden jaren geleden al genomen. De regering stelde zich echter lange tijd terughoudend op. In 2007 presenteerden de politieke partijen PvdA, CDA en VVD een eigen initiatiefwet om het geweld van hooligans tegen te gaan. Dit voorstel kwam enkele maanden nadat aanhangers van Feyenoord voor grote ongeregeldheden hadden gezorgd rondom de UEFA Cup-wedstrijd in en tegen Nancy.

Van Os, destijds ook actief voor de overkoepelende supportersorganisaties, zegt: "Het heeft ons zeker vijf jaar beziggehouden. Ik weet bijna zeker dat alle echte fans er blij mee zijn. Vooral de meldingsplicht voor de kwaadwillenden is van groot belang. Daardoor kan het vervoer naar de uitwedstrijden van de 99 procent die alleen maar goede bedoelingen heeft straks veel soepeler verlopen.”

Feyenoord smeekte na de gewelddadige rellen in Frankrijk om hulp van de politiek. "Als we in Nederland een voetbalwet hadden gehad, hadden deze vandalen onze uitwedstrijd in Nancy nooit kunnen bezoeken”, verzuchtte directielid Onno Jacobs na de desastreuze novemberavond in Nancy.

Feyenoord plaatste enkele dagen later een paginagrote advertentie in de krant, met de tekst `Tegen geweld. A.u.b., een voetbalwet`. De oproep werd ondertekend door onder anderen de politici Wouter Bos en Jan Marijnissen, de selectie van Feyenoord en de toenmalige bondscoach Marco van Basten.

De KNVB pleit al jaren voor het invoeren van een pakket maatregelen om geweld in en rond de stadions aan te pakken. "Ons rechtssysteem is op dit moment niet toereikend om voetbalvandalen snel en goed aan te pakken”, zei directeur betaald voetbal Henk Kesler in 2005, kort na ongeregeldheden rondom de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Het kabinet besloot de initiatiefwet van PvdA, CDA en VVD vorig jaar grotendeels over te nemen.

De voetbalclubs in Nederland hebben zelf al maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo neemt Ajax geen supporters mee naar ADO Den Haag en Feyenoord. Fans van die clubs zijn voorlopig ook niet welkom in de Amsterdam ArenA.

In Engeland is de voetbalwet al langer van kracht. Voor vergrijpen als bijvoorbeeld het gooien van een voorwerp op het veld wordt vrijwel direct een celstraf gegeven. Ongeregeldheden bij wedstrijden in Engeland vinden nauwelijks meer plaats.

0
Woensdag 11 maart 2009 om 20:17 uur

Tja

Aad schreef:

Er zijn al langer geruchten dat hij het absoluut niet naar zijn zin heeft bij ons.
Dat heb ik van Feijenoord-supporters die Buijs goed kenen. In dat geval kan Wetzel willen wat hij wil maar vertrekt Buijs.
Jammer maar helaas.
maar dat kunnen gefrustreerde supporters van Feyenoord zijn die het jammer vinden dat hij weg is en dan onzin gaan verkondigen
0
Woensdag 11 maart 2009 om 16:57 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Buijs praat met NAC
Danny Buijs heeft een informeel gesprek gevoerd met NAC Breda. De 26-jarige huurling van Feyenoord is aan het einde van dit seizoen transfervrij.
Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 11 maart 2009 om 11:47 uur

den haag

ik zou het heel vies vinden van buijs... ado haalt hem weg bij feyenoord waar hij weinig tot niks speelde in het eerst... nac wou hem niet in de winterstop en als hij gratis is .. willen ze hem weg plukken voor dat ado hem kan vast leggen ....alles op alles zetten om hem te behouwen

0
Woensdag 11 maart 2009 om 10:33 uur

Nu online

adorob, rh_vakm en 107 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25