Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Midden-Oost

Ooievaar schreef:

Zou me niets verbazen als er alsnog een houdini-act zou volgen en RKC vrolijk verder gaat. Ben heel benieuwd hoe de KNVB dit gaat oplossen. Kijk, dat wij dan drie punten zouden moeten inleveren dat zal de dan KNVB worst zijn, maar er is een club waar ze wel altijd hun oren naar laten hangen en die zou dan ook haar punten kwijt raken, dan breekt de pleuris uit.

Ik denk niet dat de clubs die gewonnen hebben van RKC hun punten moeten inleveren. Twente raakt dan bijvoorbeeld zijn koppositie kwijt en Roda zou de lachtende derde worden.

 

Ik begreep dat dit ook in de Turkse competitie is gebeurd en daar mocht iedereen zijn punten houden en degene die nog niet tegen hun gespeeld hadden, kregen dan automatisch een 3-0 overwinning. Dit lijkt mij ook het eerlijkste. Als wij nu 3 punten in moeten leveren, staan we gelijk weer bij de streep.

0
Zondag 25 oktober 2009 om 10:10 uur

hjfff

Als RKC verdwijnt, verdwijnen ook onze 3 punten en dan zijn we terug te vinden op plek 15!! 

0
Zondag 25 oktober 2009 om 10:09 uur

DeHaagseHyena

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Poeh wat een pot gisteren zeg, als ADO supporter heb ik gisteravond toen ik thuis kwam er flink de ziekte in gehad, de neutrale supporter moet genoten hebben. Ik vond het gisteren overduidelijk dat we op het middenveld onder de voet werden gelopen omdat we met de punt naar voren speelden. Zeker in de omschakeling waren we helemaal weg. Schrijnend vond ik het om te zien dat Buijs ver in de tweede helft op een gegeven moment in de sprint zijn tegenstander niet meer kon bijhouden en gewoon opgaf.

Soltani een drama gisteren, ik weet echter geen alternatief. En die jongen durft een nieuw aangeboden contract te weigeren. Als Wetzel bij deze jongen het presteert om de bieding te verhogen, mag ie van mij ophoepelen. Vicento werd gisteren helemaal uit de wedstrijd gespeeld door die donkere linksback, Slijngard. Die was echt goed ! Gisteren viel Milic ook door de mand. Ik begin me er steeds meer aan te irriteren dat Caraco nooit een echte kans heeft gehad, hij is veel en veel balvaster dan Milic, ongelooflijk hoe simpel hij de bal af en toe gisteren kwijt raakte.

 

Barry Ditewig de schlemiel van de avond door die fout bij het derde doelpunt, doodzonde, want die jongen heeft ons in de rest van de wedstrijd ons een paar keer in de race gehouden door een paar fantastische reddingen. Ik neem het hem niet kwalijk.

We hebben kansen genoeg gehad gisteren, dat geeft me hoop, maar op het middenveld klopt het van geen kant.

 

Lorenzo Pique deed het best weer goed gisteren. Tegen Heerenveen zullen we echt uit een ander vaatje moeten tappen, anders gaan we de kuikenbak in.

Snappen jullie het niet?

 

Sparta is conditioneel veel verder als ons en met die snelle jonge spelers kunnen we niet op....kk hypocrieten en bijv. ditewig de schuld geven terwijl die ff 10 keer zijn goal schoon houdt....anders kan je met 5-0 de rust in gaan....dat de supporters allemaal in de 90e minuut naar voren willen voetballen gaan de spelers als eeen gek naar voren en wisselt atteveld pique (verdediger) voor swiebbe (verdedigende middevelder) bewaar de rust en neem na zo'n wedstrijd genoeg met een punt....zonder de vaste 4 achterinr en de vaste 3 midden hebben we nog nooit gewonne dit seizoen....alleen met onze vaste achterhoede......met kk dwerg links achter kregen we altijd minimaal 1 goal tegen en met de veste 4 achterin soms de 0 houden?

 

Je zal zien deze lage derby wedstrijden hebben we de laatste 2 jaar niks gewonne....roda thuis 1-1 en uit 2-0......willem 2 thuis 0-1 en uit 3-3......sparta uit 2-5 en thuis 1-2........graafschap uit 2-0 en thuis 1-0....volendam 1-0 en 2-0......4 gewonne lage derby's vorig seizoen van de 10 wedstrijden waarrrrrvan 5 thuis......drasmatisch gewoon....ik richt me op na de winterrrrrstop met de volle selectie....kijk maar op het speelschema daarin krijgen we na de winterstop willem 2,roda,vvv,rkc,nec,vitesse nog thuis......als je 4 van 6 wint al 12 punten tegen concurrenten...

 

 

D.H.H

0
Zondag 25 oktober 2009 om 10:06 uur

Ooievaar

ADO supporter Leidschenveen schreef:

zo 25 okt 2009, 09:20 | 

Nog maar een paar dagen RKC 

De dagen van RKC in het betaalde voetbal lijken geteld. De club uit Waalwijk kan waarschijnlijk nog maar een paar dagen genieten van zijn status als profclub. Wanneer woensdag of donderdag de gemeente Waalwijk niet over de brug komt met een schep geld en de KNVB ook het noodfonds niet opent, zal de club het faillissement aanvragen en gaat de wedstrijd tegen Willem II volgende week niet door.


Na de nederlaag bij NAC Breda (1-0) hield technisch manager Mohammed Allach van RKC een emotioneel betoog. Uit zijn woorden viel af te leiden dat het einde heel dichtbij is. „Van de gemeente noch van de KNVB hebben wij indicaties dat een redding nog mogelijk is”, aldus Allach. „Wij kunnen de spelers nog enkele dagen betalen, maar wij hebben nog meer betalingsverplichtingen. Daaraan kunnen we niet voldoen. Dan houdt het op“

Allach gaf toe dat het duel met NAC wellicht de laatste was van RKC in het betaalde voetbal. „Wij hebben respect voor wat de gemeente de afgelopen week heeft gedaan, maar dat is niet goed genoeg. Wij kunnen nu alleen nog hopen dat er nog echt iets wordt gedaan. In 2002 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en RKC Waalwijk. Deze zijn niet 'toekomstproof' gebleken. Er is absoluut wanbeleid gevoerd. Nu hebben wij een volledig nieuwe, transparante organisatie staan. Er zijn sponsors die willen investeren. Ben Mandemakers wil drie miljoen investeren uit liefde en betrokkenheid. Dat heeft niets met ego te maken. Het dorp Waalwijk kan ons weer doen ademen, maar zoals het er nu uit ziet, zal er niets gebeuren en is het gedaan. Maar we hebben nog een paar dagen...”

 

Zou me niets verbazen als er alsnog een houdini-act zou volgen en RKC vrolijk verder gaat. Ben heel benieuwd hoe de KNVB dit gaat oplossen. Kijk, dat wij dan drie punten zouden moeten inleveren dat zal de dan KNVB worst zijn, maar er is een club waar ze wel altijd hun oren naar laten hangen en die zou dan ook haar punten kwijt raken, dan breekt de pleuris uit.

0
Zondag 25 oktober 2009 om 10:05 uur

marcellino

ongeloofelijk

 

waarom na 70 minuten geen zekerheid in bouwen en voor het gelijk spel gaan.

 

Ricky is familie maar had gewisseld moeten worden voor een verdedigende middenvelder.

 

weer duur punt verlies en dat is niet de eerste keer.

je zag al de hele wedstrijd door dat het middenveld overlopen werd als sparta bal bezit had maar de laatste twintig minuten was het wel heel duidelijk.

 

een neutrale toeschouwer heeft genoten en als toeschouwer van den haag ook maar wat telt zijn de punten en we pakken ze niet.

 

je moet ze nu echt bij heereveen gaan pakkenanders ben ik bang dat je op plek 15 staat na de eerste volgende twee wedstrijden.

 

plus punten buijs,pique,immers en verhoek.

weer gevaald ammi en soltani

 

dit is echt jammer we hadden op plek 7 of 8 kunnen staan als we een wedstrijd uit kunnen spelen maar dat lukt nog steeds niet

 

0
Zaterdag 24 oktober 2009 om 20:53 uur

Boggel

Kees schreef:

Ik bedoelde met mijn opstelling ook gewoon Bosschaart op links en Ammi op rechts. Lijkt me vrij logisch!

als we vak q moeten geloven dan staat ammi op links...

Ach we zien wel, de punten blijven in DEN HAAG

0
Zaterdag 24 oktober 2009 om 15:46 uur

kako

Vincent schreef:

oeps.. linkerrijtje natuurlijk...:_))

Hoezo zakken en 1 en 0 punten......Heerenveen uit 1 punt, PSV thuis 3 punten en vanavond ook 3 maakt 13 gespeeld 19 punten en linkerrijtje, zeker weten...........

0
Zaterdag 24 oktober 2009 om 15:34 uur

Advertentie

Vincent

Het is zo belangrijk dat we vanavond winnen om in het rechterrijtje te blijven. Met heerenveen (1 pt)en psv (0 pt) als volgende wedstrijden zakken we toch wel.. maar nu nog even niet!

 

ga om +/- 15:00 rijden..

Allemaal fijne wedstrijd en 3 punten blijven in den haag!!!

 

0
Zaterdag 24 oktober 2009 om 12:26 uur

Vlakko

Faillissement dreigt voor RKC Waalwijk

Uitgegeven:23 oktober 2009 13:12Laatst gewijzigd:23 oktober 2009 16:17
WAALWIJK - RKC Waalwijk denkt alsnog op een faillissement af te stevenen nu de gemeente Waalwijk minder wil bijdragen aan het financiële reddingsplan dan volgens de club noodzakelijk is.


Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad vrijdag voorgesteld om de huur van het stadion van RKC te verlagen van 600.000 naar 450.000 euro per jaar.
RKC had gerekend op een reductie naar 300.000 euro. ''Met de gedachte dat RKC Waalwijk in de toekomst terug zal moeten naar een begroting tussen de 3,5 en 4 miljoen euro drukt een huursom van 450.000 te zwaar op de begroting en is daarmee irreëel'', laat de club vrijdag in een verklaring weten.

Reddingsplan

In het reddingsplan, waarin hoofdsponsor Ben Mandemakers een grote rol speelt en dat onder meer garant zou staan voor de stadionhuur en een deel van de schulden, was ook gerekend op kwijtschelding van de huurachterstand van 612.000 euro.
Het college gaat ook daarin niet mee in de wens van de eredivisieclub. Het stelt voor om het kunstgrasveld van RKC over te nemen voor 300.000 euro en dat beschikbaar te stellen aan de Waalwijkse sport. Voor de overige 300.000 euro wil het college tot een nadere regeling komen.

Duurzame oplossing

Het voorstel van het college komt naar eigen zeggen tegemoet aan de opdracht die de raad op 8 oktober meegaf om de mogelijkheden te onderzoeken om tot een duurzame oplossing te komen, in gesprek te treden met Mandemakers en erop toe te zien dat de financiële gevolgen voor de Waalwijkse gemeenschap beperkt zouden blijven.
Het college vindt het voorstel aan de raad een reëel gebaar voor het behoud van betaald voetbal in Waalwijk.

Bestuur

Het bestuur van RKC is het daar niet mee eens. ''In het verleden zijn door twee partijen - lees: gemeente Waalwijk en het afgetreden bestuur van RKC - afspraken gemaakt die niet 'future proof' zijn gebleken en die niet in het belang waren van het voortbestaan van betaald voetbal in Waalwijk.
Om faillissement te ontlopen, moeten door alle partijen concessies worden gedaan. Het reduceren van de jaarlijkse huur naar 300.000 euro en het komen tot een oplossing voor de achterstallige huur zijn in deze zeer voornaam.''
De club hoopt dat de gemeente met iets meer gaat komen, aldus een woordvoerder van RKC. ''Anders haakt ook Mandemakers af en gaat de club zeker failliet.''

Licentie

In dat geval vervalt de licentie van de club, zo liet de KNVB vrijdag weten. ''De gespeelde wedstrijden worden dan reglementair als niet-gespeeld beschouwd en de behaalde punten vervallen.''
De gevolgen voor de stand zullen in dit geval miniem zijn. RKC heeft tot nu toe drie punten verzameld.


Categorie 1

De club is sinds maart 2008 vanwege de financiële problemen ingedeeld in categorie 1 van de licentiecommissie. Eerder dit jaar werd de club al beboet vanwege het niet nakomen van het plan van aanpak.
Onlangs bleken ook de cijfers die het oude bestuur had ingeleverd niet te kloppen. De KNVB merkt verder op dat als RKC de salarissen niet op tijd betaalt, dit tot puntenaftrek kan leiden.
 

0
Vrijdag 23 oktober 2009 om 17:10 uur

Robin Straub

angelo schreef:

daarom is het maar goed dat we gewacht hebben met spelers halen ,toen haast iedereen het riep.

ik zei al dat we pas aankopen moesten gaan doen in de winterstop.

 

maar vraag me nu ook af of dat wel nodig zal zijn?

op dit ogenblik niet ,maar dat zien we tegen die tijd dan wel weer.

ik ben het met je eens.

kun je na gaan als we met dit elftal al punten halen. wat we dan krijgen als knopper, rankovic, zwinkels en pique er weer bij zijn (al doen de spelers die de posities over nemen het echt hartstikke goed, en dan vooral Kum op links achter)

 

als ik een speler zou halen, dan zou ik een rechtsback halen omdat je ziet dat L. pique er nog niet aan toe is eredivisie te spelen. (al deed hij het wel goed de laatste paar wedstrijden..)

0
Donderdag 22 oktober 2009 om 22:00 uur

Nu online

hagenees abroad, Law, RickZ, adonees_015, bert1953, Bolluhboeah, yesyes, Kees, jamesjones, ton, Sapperderflap, Max, Bleek, purnie&pino en 184 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25