Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

old firm schreef:

O, wat is het toch fijn......,
NOOIT meer ringelestein....,
FC DEN HAAG gaat knallen....,
want wij hebben van der Kallen....!!!!
ADO`s Van der Kallen: "Over paar jaar geen stoel meer vrij"
Mark van der Kallen groeide negen maanden geleden uit tot de redder van ADO Den Haag. Niet op het veld, maar als zakenman. Van der Kallen pompte flink wat geld in de club en behoedde de club voor faillisement.
» De voetbalwereld was daarvoor compleet onbekend voor Van der Kallen. Heel wat dingen verbazen hem in de voetbalwereld. "De hoogte van de spelerssalarissen bijvoorbeeld. De prijsverschillen tussen aanvallers en verdedigers. Niet te vergelijken met werknemers uit het bedrijfsleven.

"Ik geloof in ADO Den Haag", vervolgt de Haagse `El Salvador` in het Algemeen Dagblad. "De club heeft een enorme potentie. In een regio met een miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Als je toch kijkt naar de ligging van het stadion. Uniek!"

"Ondernemers moeten beseffen dat daar een unieke kans ligt om zaken te doen. Handhaving in de eredivisie wordt erg belangrijk. Geloof me, over een paar jaar is hier echt geen stoel meer te krijgen." 


mark bouw over een paar jaar een nieuwe in het zuiderpark en het zal nog drukkerder worden dan ooit tevoren
0
Zaterdag 30 augustus 2008 om 13:31 uur

Jager

`Er móest een frisse wind waaien`
zaterdag 30 augustus 2008
Door DENNIS JANSEN

DELFT - ADO Mark van der Kallen was een jaar geleden een volstrekt onbekende naam in de voetballerij.
Sinds hij ADO Den Haag redde van het faillissement is de Rijswijkse zakenman publiek bezit. Mark van der Kallen negen maanden later, over zaken doen, spelerssalarissen en de supporters.

In de directiekamer van zijn smaakvolle kantoorpand in Delft refereert niets aan zijn nieuwste tijdverdrijf: ADO Den Haag. Niets op zijn bureau, niets aan de muur. "Dat was een dag na de promotie wel anders," grijnst Mark van der Kallen. "Alles was groengeel."

O ja, dan tóch, er ligt -verfomfaaid, dát wel- een ADO-shirt, tussen twee ordners in. Dat was laatst voor de coverfoto van Platform, het vakblad van VNO NCW West. Van der Kallen, hij was niet te beroerd om het aan te trekken. In het interview kraakte de Rijswijker harde noten. De gemeente Den Haag kreeg er fiks van langs: "Ik vind het verbazingwekkend dat een gemeenteraad zegt: we stoppen vijftig miljoen in een stadion en als het mis is, hebben we niet de guts om er extra geld in te stoppen."

En nu wil de gemeente Den Haag eerst het rapport van de commissie- Klaas de Vries afwachten, voordat de geldleningovereenkomst in orde wordt gemaakt. U kunt nog steeds niet investeren.

Van der Kallen: "Dat is een misverstand. De investering is juist wel de afgelopen maanden in ADO gestopt. Onder andere het crediteurenakkoord en de afwikkeling met Hebema zijn gebeurd. Alleen de lening van de gemeente aan SSO is nog niet aangepast, maar daar heeft ADO geen last van."

Het is bijna negen maanden na uw reddingsactie in december. Er is veel gebeurd sinds die tijd. Heeft u al gedacht: waar ben ik aan begonnen?

"Nee hoor. Mijn zomervakantie was wel een stukje drukker dan vorig jaar, omdat er nog zoveel geregeld moest worden. En nóg eigenlijk. Maar als je ziet waar we vandaan komen, is het wél leuk. De hele reddingsoperatie was in eerste instantie gericht op de eerste divisie. Toen ADO Den Haag plotseling promoveerde, moesten we snel handelen. Je kunt niet de illusie hebben dat je met de ploeg die vorig jaar in de eerste divisie met de kerst zeventiende stond, nu de eredivisie in kunt. Dus heb ik tegen André (Wetzel) gezegd: we gaan meer geld uitgeven."

De transfer van Daryl Janmaat waar ADO Den Haag de hoofdprijs voor heeft gekregen, maakte dat mede mogelijk. Het geld voor Ferrie Bodde liep ADO Den Haag mis. Bij doorverkoop naar een andere club zou ADO de helft krijgen van de transfersom. Swansea City wilde een deal maken, maar ADO wilde niet.

"Achteraf was het wel een tegenvaller dat de verkoop niet doorging. Swansea wilde ADO betrekken in de deal. Er kwamen berichten dat hij twee miljoen waard zou zijn. Dan zou ADO de helft daarvan krijgen. Een enorm bedrag. Later wilde Swansea dat we met minder dan vijftig procent genoegen namen om de deal door te laten gaan. Wij hielden gewoon vast aan het contract en hadden verder geen invloed op de verkoop door Swansea en het feit dat de transfer niet doorging."

Bijna tegelijkertijd met het versterken van de selectie moest ADO Den Haag flink bezuinigen en een nieuwe organisatie neerzetten.

"Van afslanken van een eerste divisieclub naar het opbouwen van een eredivisieploeg, dat is a hell of a job. In commercieel opzicht zijn we een heel eind. De doelstellingen in dat opzicht zijn voor 95 procent bereikt. Op vijf businessunits na zijn ze allemaal weg. Vorig jaar negentien, nu dertig. Dat zegt wel iets. Er zijn al 3700 seizoenkaarten verkocht en 8500 clubcards. Ik kan je vertellen dat ADO Den Haag in het nieuwe seizoen de hoogste omzet ooit gaat draaien. De inkomsten stijgen van 7,5 miljoen naar 11 miljoen."

Was een heel nieuwe organisatie nodig?

"Nou, er is natuurlijk ook een aantal mensen zelf weggegaan. Maar de meeste mensen waren murw geslagen en hadden niet meer de veerkracht om door te gaan. Er móest een frisse wind waaien door ADO."

De veiligheidskosten moesten ook omlaag.

"Eén miljoen veiligheidskosten per jaar is gewoon niet op te brengen. Wat dat betreft blijft het opvallend dat de gemeente Den Haag met het nieuwe stadion zo hamerde op de veiligheid en met een pakket eisen kwam, terwijl de club de kosten voor zijn rekening moest nemen. Toenmalige burgmeester Deetman heeft toezeggingen gedaan om de veiligheidskosten in de toekomst op een normaal niveau te houden."

De fans aan de overkant kunnen na de wedstrijd nog steeds geen drankje drinken.

"Voor iedereen in het stadion moet een voetbalwedstrijd van ADO Den Haag een uitje zijn, ik ben daar voor. Het is scheef als er in het businessgebouw wel feest wordt gevierd en aan de andere kant van het stadion niet. Toen we laatst overleg hadden bij burgemeester Van Aartsen en we het hadden over gelijkheid voor iedereen, grapte hij: dan ook maar geen bier meer in de businessclub. Maar ik ben blij dat er sinds kort voor het eerst weer gepraat kan worden over faciliteiten voor de supporters. Er moet een biertje komen, al dat niet evenementenbier. Het mag niet de bedoeling zijn dat fans na de wedstrijd hard het stadion uitlopen. Ze moeten lekker even blijven hangen. Het is prettig dat onze burgermeester meedenkt en betrokken is. We moeten de supporters vertrouwen geven. Alleen als dat niet beschaamd wordt is het mogelijk goede faciliteiten te organiseren."

De selectie is samengesteld, de organisatie voor het grootste gedeelte ingevuld. Tegen welke zaken loopt u nu aan?

"Nou, er zijn nog tal van dingen die we aan het onderzoeken zijn. Neem de energierekening van ADO. Die is vier ton. Geloof je dat? Vier ton! Heel even heb ik me afgevraagd of er niet een hennepkwekerij onder het Zuiderparkstadion ligt."

U zit nu negen maanden midden in de voetballerij. Wat is u het meest opgevallen?

"De hoogte van de spelerssalarissen. De prijsverschillen tussen aanvallers en verdedigers. Niet te vergelijken met werknemers uit het bedrijfsleven. En dat veel succesfactoren in een bedrijf overeenkomen met een voetbalclub. In essentie verschilt het managen van een bedrijf en een voetbalclub denk ik niet."

Hoe groot was de tegenvaller dat Martin van Geel niet kwam?

"Jammer natuurlijk. Het was een apart moment, want ik stond aan de rand van de Niagara watervallen toen hij belde om af te zeggen. De stap voor hem was nog net even te groot, maar hij vertelde wel dat het uiteindelijk tussen Roda JC en ADO Den Haag ging. Terwijl hij wel tien aanbiedingen had. Mensen buiten onze regio zien nog te veel op tegen ADO. Het is aan ons om te bewijzen dat we aan iets goeds bezig zijn. Wat dat betreft mag ADO in sociaal maatschappelijk opzicht minder bescheiden zijn. We mogen best meer naar buiten treden met alle activiteiten die ADO wat dat betreft in de regio doet."

U hebt de smaak te pakken met ADO Den Haag.

"Jazeker. Ik geloof in ADO Den Haag. De club heeft een enorme potentie. In een regio met een miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Als je toch kijkt naar de ligging van het stadion. Uniek! Ondernemers moeten beseffen dat daar een unieke kans ligt om zaken te doen. Handhaving in de eredivisie wordt erg belangrijk. Geloof me, over een paar jaar is hier echt geen stoel meer te krijgen."

0
Zaterdag 30 augustus 2008 om 08:20 uur

Hall

Jongens gisteravond haalde ik een Kaartje Rij 9 stoel 30 dat betekent. 430 man : 45(bus)=10 bussen. En nog iets aan het begin kon je kaarten kopen bij het stadion want je had de (s)cc nog niet en die kaarten staat geen rij op dus dat zou ook nog wel een mannetje of 50 zijn

0
Donderdag 28 augustus 2008 om 10:43 uur

<FCDH>

waarom hebben ze eigenlijk geen geel groene netten in de goals? dat was veel mooier en ik pleit al jaren voor de geel groene wedstrijd bal weer terug het moet zo haags mogelijk dat stadion
0
Donderdag 28 augustus 2008 om 10:32 uur

Lems

g&v schreef:

heb rij 
8
dan gaan er plusminus 400 man mee valt een beetje tegen vind ik voor de eerste competitiewedstrijd. ik weet alleen niet of daar ook de kaarten die bij het stadion zijn opgehaald meegeteld zijn. we zullen zien, wij zijn er in iedergeval bij jatoch!! op naar de eerste punten
0
Woensdag 27 augustus 2008 om 18:29 uur

Advertentie

KKH - kalekophagenees

Moi schreef:

ik dacht dat ADO een grote supporters aanhang heeft.pffffffffffffffffffffff
MOI, is makkelijk gepraat van jou.

Zoals je weet zijn er nog steeds mensen die geen nieuwe sCC of CC hebben gehad. Natuurlijk kan je met je aanvraag formulier en legfitimatie langs de administratie. Daar proberen ze je wat wijs te maken maar niet op reageren en kwaad worden op die lui. Er zijn diverse mensen die een kaartje zo gehaald hebben.

Alleen als je na 1 augustus je CC of SCC aanvraagd dan kan je naast de boot grijpen. Ook als je dan van vak veranderd dan heb je misschien pech met het behalen van een kaartje.

33 pleuro is voor een hoop mensen ook veel geld, met de trein naar rotterdam of schiedam kost 6 euro en toegang tot het stadion 10 of 12 euro. Kom je uit op 18 euro! Is toch een groot verschil met 33 euro.
0
Woensdag 27 augustus 2008 om 13:05 uur

old firm

John schreef:

vammidag rij 6 stoel 43 dus 50 per rij= 293 tot nu toe
Als je zo kan tellen, zijn het er waarschijnlijk meer.
Ik heb een kaartje(omwisselbiljet) gekocht in het stadion bij ado zelf,en daar staan geen rij en stoelnr op!?
Ook vertelde ze me eerder bij de ticketbox,dat de machine,vaak de kaartjes "verkoopt" aan de hand van de op dat moment best beschikbare plaatsen,dan begint hij op de middelste rijen,in het midden.
Hoeft dus niet op volgorde te gaan...
0
Woensdag 27 augustus 2008 om 01:32 uur

KKH - kalekophagenees

<FCDH> schreef:

hmm en ergens anders stond dat ze een nieuwe wilden maar dat had hun gemeente nooit mee ingestemd denk ik ?is pas 2 jaar oud haha

maarja wonderen zijn de wereld niet uit
Al groningen en groter stadion krijgt dan is dat door een extra ring erop te plaatsen. Stadion gaat nooit meer weg van de nieuwe plek.
0
Dinsdag 26 augustus 2008 om 21:52 uur

eg wewl

Aad schreef:

Een nieuw stadion in het Zuiderpark kan je vergeten.
Zowat ieder nieuw stdion wordt aan de rand van een gemeente gebouwd en het liefst in een buurt waar niet wordt gewoond.
Wanneer ADO een nieuw stadion in het Zuiderpark zou krijgen dat groter is (en dus meer toeschouwers binnen de poorten krijgt) dan het oude Zuiderparkstadion zal de omgeving de parkeerdruk niet aankunnen.
Er wordt in deze er altijd vanuit gegaan dat iedere supporter uit de omgeving van het Zuiderpark komt of met het openbaar vervoer maar dat is dus beslist niet zo.



komt er binnen 1 jaar hoor,ik heb net gehoord dat er een nieuw stadion in het zuiderpark komt voor 85.666 toeschouwers en dat ze een treinbaan ondergronds gaan aanleggen en er komt een parkeerplaats onder de grond daar voor 100.000 autos voor als er parkpop is.


0
Dinsdag 26 augustus 2008 om 17:58 uur

Aad

friuli schreef:


FC Groningen heeft toestemming voor uitbreiding Euroborg

Geplaatst op 26-08-2008 13:03 door Robin Rijlaarsdam

FC Groningen heeft toestemming gekregen om het Euroborg-stadion uit te breiden naar een capaciteit van 35.000 toeschouwers. Directeur Hans Nijland maakte dit dinsdag bekend tijdens de persdag van de Noorderlingen.

Het bestuur van de subtopper onderzoekt al langere tijd de mogelijkheden om hogere bezoekersaantallen te kunnen genereren, maar had nog geen zekerheid over de mogelijkheid om te blijven spelen in het stadion, dat in 2006 werd opgeleverd.

Uit technische tekeningen blijkt dat een uitbreiding mogelijk is. Wat de financiële consequenties zullen zijn van de grotere thuisbasis, zal binnenkort worden onderzocht. Wel maakte Groningen bekend dat de begroting met een slordige 1.5 miljoen euro is gestegen naar 16.3 miljoen euro voor het komende seizoen 

zo snel kan dat weer veranderen
Die nijland wil gewoon wat centen krijgen van de gemeente joh om de uitbreiding te kunnen bekostigen,als fc groningen namelijk weg zou gaan uit de euroborg dan zitten zij met de problemen van een duur stadion.
Ben trouwens wel voorstander van een nieuw stadion in het zuiderpark
Een nieuw stadion in het Zuiderpark kan je vergeten.
Zowat ieder nieuw stdion wordt aan de rand van een gemeente gebouwd en het liefst in een buurt waar niet wordt gewoond.
Wanneer ADO een nieuw stadion in het Zuiderpark zou krijgen dat groter is (en dus meer toeschouwers binnen de poorten krijgt) dan het oude Zuiderparkstadion zal de omgeving de parkeerdruk niet aankunnen.
Er wordt in deze er altijd vanuit gegaan dat iedere supporter uit de omgeving van het Zuiderpark komt of met het openbaar vervoer maar dat is dus beslist niet zo.
0
Dinsdag 26 augustus 2008 om 15:46 uur

Nu online

Aad, morley, tjapi01, derput, wiegah070, Vos, Jurriƫn, yesyes, GroenGeelHart070, DHFC070 en 137 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
Vandaag om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26