Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

donderdag 04 september 2008
`ADO geeft niet op`
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - ADO Den Haag gaat door met de invoering van de biometrische controle in het stadion Forepark. Het systeem waarbij het mogelijk maakt dat supporters op basis van een biometrische clubcard zonder poortjes of hekken naar binnen kunnen, kan nu nog niet worden toegepast.
De club laat weten dat de werkzaamheden aan het project die stil lagen vanwege de financiële crisis, zijn hervat. ADO Den Haag verwacht dat de biometrische kaart die werkt op basis van gezichtsherkenning, binnen drie maanden toegepast kan worden. "Maar waarschijnlijk blijven we de eerste tijd ook fouilleren om risico`s helemaal uit te sluiten," zegt Henk Jagersma, voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag.

De voetbalfans moeten een speciale foto laten maken, zodat de beveiligingscamera`s in het geval van ongeregeldheden, onruststokers kunnen identificeren. Als eerste club in Europa voert ADO biometrische gezichtsherkenning in.

Met het besluit gaat de club in tegen het advies in van het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Dat instituut onder leiding van hoogleraar Uri Rosenthal deed een quickscan (kort onderzoek) naar de veiligheid in en rond het stadion van ADO. Er was, zo bleek de uitkomst van het rapport, nogal wat mis.

Rosenthal c.s., ADO , politie, officier van justitie en de gemeente bespraken de uitkomst de afgelopen maand, waarbij gezamenlijk een actiepuntenlijst werd opgesteld en sommige punten ook al zijn uitgevoerd. "Voor 98 procent waren we het eens met de aanbevelingen en zijn we ook aan de slag gegaan. Alleen op het punt van het biometrische systeem verschilden we van mening," aldus Jagersma van ADO Den Haag. De club geeft het systeem niet op. "Zeker niet. We hebben vertrouwen in het systeem. ADO was platzak en kon het bedrijf de poortjes niet af laten maken. Nu de club weer kan investeren, kan het wel worden afgemaakt."

Overigens raadde het COT het gebruik van de biometrische controle wel af, maar gaf daarvoor geen argument in het rapport.

ADO Den Haag werkte de laatste weken keihard aan de puntenlijst, in samenwerking met gemeente, politie en officier van justitie. "We spreken dan nu liever over de vierhoek in plaats van driehoek," geeft Jagersma de inniger wordende samenwerking aan.

ADO Den Haag stelde inmiddels behalve twee veiligheidscoördinatoren ook een projectdirecteur veiligheid aan in de persoon van de ervaren Maurice Westerwoudt. Bovendien, zo vulde burgemeester Van Aartsen aan, `staat er met de komst van de heren Van der Kallen en Jagersma bij ADO Den Haag een stevige organisatie.`

ADO versterkte de stewardorganisatie en kreeg steun van de politie Haaglanden voor het begeleiden van de uitsupporters. Omdat het tunneltje niet klaar is, moeten de bussen met bezoekende fans over één van de reguliere toegangswegen. Daarvoor zet de politie de komende twee thuisduels (AZ op 13 september en FC Utrecht op 28 september) één van die wegen af.

Deze duels worden gezien als dé tests. Bezoekende clubs mogen dan maximaal 500 in plaats van de normaal toegestane 900 fans meenemen. Afspraak van de `vierhoek` is om in totaal maximaal 10.000 toe te laten in het stadion. Het stadion in Forepark herbergt 15.000 toeschouwers. Voor de eerste thuiswedstrijd zal er nog een rampoefening plaatshebben, aldus Jagersma. ADO wil bovendien af van de lange rijen voor de ingangen. Jagersma: "Er moeten beter instructies komen, meer geopende poortjes, maar denk ook aan een voorprogramma, zodat het publiek eerder in het stadion is."

Na de twee thuisduels zal de `vierhoek` samen met het COT uitvoerig gaan analyseren. Jagersma: "We realiseren ons dat er veel op het spel staat."


0
Donderdag 4 september 2008 om 10:16 uur

Ben Leijh

BINNENLANDS NIEUWSADO heeft eredivisiewaardig stadionDoor Jeroen de Laat
Woensdag, 03 september 2008, 12:07

Het stadion van ADO Den Haag is afgelopen zomer aangepast tot een eredivisiewaardig complex.

Uit een rapport van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement bleek dat het stadion op een aantal punten moest worden verbeterd. Burgemeester Jozias van Aartsen stelde het onderzoek in om te kijken of de veiligheid in en om het stadion voldoende was voor het nieuwe seizoen.

De resultaten wezen uit dat er nog het nodige gedaan moest worden. "De aanbevelingen van het rapport hebben wij omgezet in actiepunten", aldus een woordvoerder van de gemeente in het AD. Het ging om 33 punten, van de infrastructuur tot veiligheidsmaatregelen.

De allergoedkoopste lening
0
Woensdag 3 september 2008 om 19:25 uur

<FCDH>

Veiligheid van ADO-stadion `eredivisiewaardig`
Uitgegeven: 3 september 2008 13:21

DEN HAAG - Het stadion van voetbalclub ADO Den Haag is in de zomer zodanig aangepast dat de veiligheid van het gebouw nu `eredivisiewaardig` is.

Uit een rapport van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement bleek dat het stadion op een aantal punten moest worden verbeterd, bevestigde een woordvoerder van de gemeente woensdag een bericht daarover in het AD.

Burgemeester Jozias van Aartsen stelde het onderzoek in om te kijken of de veiligheid in en om het pas een jaar oude stadion voldoende was voor het nieuwe eredivisieseizoen. De resultaten lieten zien dat er nog werk aan de winkel was.

"De aanbevelingen van het rapport hebben wij omgezet in actiepunten", liet de zegsman weten. Het ging om 33 punten, van kritiek op de infrastructuur tot verbeteringen van de veiligheidsmaatregelen.

Bussluis

Zo had de bussluis een open trap waardoor er kans was dat supporters materiaal doorgaven aan al gefouilleerde personen.

Ook werd de toegangsdeur tot het vak van de supporters van de bezoekende club opengehouden met een touwtje, waardoor de deuren makkelijk af te sluiten waren. Verder was het sanitair niet `hufterproof` door stenen wasbakken en urinoirs.

"In samenwerking met de gemeente, politie, de club en hulpdiensten is dit allemaal aangepast. Daarnaast heeft ADO op het organisatorische vlak maatregelen ingevoerd", aldus de woordvoerder.

Veiligheidscoördinator

Zo is er nu een ervaren veiligheidscoördinator aangesteld die bij thuiswedstrijden de mensen van de beveiliging centraal aanstuurt.

Daarnaast mogen maximaal tienduizend supporters de eerste twee thuiswedstrijden bijwonen, terwijl er 15.000 mensen in het stadion kunnen. Over een regeling voor de resterende thuiswedstrijden wordt later gesproken.

0
Woensdag 3 september 2008 om 14:48 uur

objectief

BINNENLANDS NIEUWS
ADO heeft eredivisiewaardig stadion
Door Jeroen de Laat
Woensdag, 03 september 2008, 12:07

Het stadion van ADO Den Haag is afgelopen zomer aangepast tot een eredivisiewaardig complex.

Uit een rapport van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement bleek dat het stadion op een aantal punten moest worden verbeterd. Burgemeester Jozias van Aartsen stelde het onderzoek in om te kijken of de veiligheid in en om het stadion voldoende was voor het nieuwe seizoen.

De resultaten wezen uit dat er nog het nodige gedaan moest worden. "De aanbevelingen van het rapport hebben wij omgezet in actiepunten", aldus een woordvoerder van de gemeente in het AD. Het ging om 33 punten, van de infrastructuur tot veiligheidsmaatregelen.
0
Woensdag 3 september 2008 om 13:49 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Veiligheid stadion niet in orde
Het Haags Bakkie heeft te kampen met een aantal veiligheidsproblemen volgens het onderzoek dat is uitgevoerd door het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement.
Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 3 september 2008 om 09:03 uur

Advertentie

old firm

objectief schreef:

http://www.ad.nl/denhaag/2578855/
Veel_mis_met_veiligheid_van_ADOstadion.html
Mooi verhaal,noem mij 1 stadion waarbij dit,wat hun ‘serieuze incidenten’  noemen, niet kan!
Maar bij ons is het een probleem...

Enne van die wandjes en plee`s.....had niet anders verwacht van onze vriend ruurd!
0
Woensdag 3 september 2008 om 01:40 uur

Ferdy

Gustav schreef:

Al dat geschrijf onder een anonieme naam ach god. Ik schrijf onder me eigen naam, heet Kwoord waar t weer over gaat vind ik gewoon een haags woord. Kom niet zeggen dat ik een laag IQ heb of niet weet wat de ziekte inhoudt, mijn moeder is daar op jonge leeftijd aan overleden, was toen nog geen 4 jaar oud, dus heeft me leven echt wel beinvloed. Maar dat overdreven gedoe van allerlei anonieme personen ala Mister X en Ado 500 en anderen maakt me pas echt ziek. Heet woord hoort bij Den Haag en wordt niet de ziekte mee bedoeld, je leest ook niet de strips van Marnix Rueb, Haagse Harry zeker??? Zijn echt niet zo leuk als het woord niet wordt gebruikt. En dan een vraag ; als je je voet stoot, zeg je dan potverdikkeme??? Nou ik niet hoor ..... en ik heb geen laag IQ en weet wat de ziekte inhoudt, maar wat heeft het allemaal met voetbal te maken???? Lekker over ADO of Den Haag ouwehoeren, moeten we hier doen, of beledig ik nu weer een bevolkingsgroep met het woord ouwehoeren????????
ik vind het nog een wezelijk verschil of je ff eruit gooit als krachtterm of dat als je met 2.000 man door t stadion gaat brullen...
0
Maandag 1 september 2008 om 21:20 uur

<FCDH>

ADO keert terug op z`n Haags
Door DENNIS JANSEN

ROTTERDAM - ROTTERDAM - Dp de Open Dag van ADO Den Haag lag er een spandoek van 25 meter over het stadion. `Guess who`s back`, stond er op. De leus klonk gistermiddag op het volle Kasteel van Sparta herhaaldelijk uit de kelen van de Haagse fans.

Yuri Cornelisse scoort voor ADO. FOTO EVERT-JAN DANIËlS
Ze hadden alle reden tot uitbundigheid vanwege de verrassende, maar dik verdiende zege bij de rentree op het hoogste voetbalniveau: 2-5.

De terugkeer in de eredivisie was op z`n Haags: karaktervol, met dat kenmerkende vleugje (Haagse) bluf én, jawel, ook nog wat deining. Zo moest Aleksandar Rankovic na een klein uur vanwege een rode kaart naar de kleedkamer en stuurde scheidsrechter Blom kort daarna ook trainer Wetzel naar de tribune.

De oefenmeester van ADO Den Haag was geëmotioneerd het veld ingelopen na tumult rond een wissel in de zestigste minuut. Nog voor de vrije trap van Sparta werd genomen, liep Karim Soltani naar de kant om gewisseld te worden. Blom liet echter gewoon nemen en bij de carambolerende vrije schop stond Yuri Rose op de juiste plek: 2-3. "Dat kan niet," zei Wetzel. "Samir (El Moussaoui) stond klaar om in te vallen. De vierde man hield het bord met nummer elf omhoog en ik haalde Soltani naar de kant. We waren dus aan het wisselen."


Blom had dat idee niet. "Eerst werd Ammi gewisseld voor Schwiebbe. Daarna vroeg ik mijn vierde man of we door konden. Dat kan, zei hij, dus ik floot voor de vrije trap. Ik had niet het idee dat er nog een wissel kwam. Het bord heb ik niet gezien. Misschien door de zon. Het was op dat moment dus elf tegen tien. Ik zag later op tv ook dat Soltani wegliep," aldus de arbiter.


Sparta kroop naderbij, van 1-3 naar 2-3, maar een breekpunt werd de consternatie rond de wissel(s) niet. De Hagenaars deden veel fout (Wetzel: `Het was een foutenfestival, heel matig, niet eredivisiewaardig`), maar wat ze goed deden, bracht ADO Den Haagt de winst: scoren op de juiste momenten. Toen Sparta leek aan te zetten voor de jacht naar de 3-3, schoot uitblinker Richard Knopper een vrije trap achter Wapenaar: 2-4. Wedstrijd gespeeld.

Fabio Caracciolo beloonde zijn prima eredivisiedebuut vervolgens met de 2-5, een ouderwetse poeier. Overigens kon Wetzel het wegsturen naar de tribune wel accepteren. "Ik heb verder niks onvertogens gezegd, alleen in het veld gestaan. Dat mag niet. Dat snap ik."

Sparta bracht zichzelf in de problemen. Geen vuiltje aan de lucht was er voor de Rotterdammers die na vier minuten profiteerden van de blunder van Chris Kum. De centrale verdediger werd aan de linkerkant aangespeeld door keeper Robert Zwinkels, maar lette niet op.

De gretige Joshua John kon daardoor Kum de bal ontfutselen en scoren, 0-1. "Ik keek niet om me heen, zag dus die tegenstander niet. Héél dom," bekende Kum. "Dan heb je het wel even moeilijk als je zo aan een wedstrijd moet beginnen." Voor ADO dreigde een ellendige middag, maar de gasten werden na een kwartier in het zadel geholpen door Sparta zelf. Bij de Booy-brigade ontbrak een kwartet verdedigers (Adeleye, Knol, Promes, Van Gessel) en dat liet zich voelen.


Csaba Horváth was bij een hoekschop (van Knopper) meegekomen en kopte ongedekt 1-1 binnen, waarna de Hagenaars vanaf elf meter mochten aanleggen nadat Nathan Rutjes de bal had verspeeld en Krisztián Vermes en doelman Wapenaar tezamen de ontketende Soltani tegen het gras hadden gekwakt. Yuri Cornelisse vonniste vanaf elf meter: 1-2. Een kwartiertje later deed Knopper er een schepje bovenop en zaten de Hagenaars op fluweel met 1-3. "We komen op 1-0, maar wat er daarna allemaal fout ging is echt ongelooflijk,`` bromde Booy.


Wetzel (`We hebben pás drie punten`) was ook kritisch op zijn eigen ploeg, maar had ook positieve punten. De Hagenaars hadden als team gestreden, er staat weer een collectief en dat was de laatste jaren wel anders. "Bovendien," voegde Wetzel toe, ,,is de echte Haagse mentaliteit weer terug, want we hebben vandaag gevochten als leeuwen. Dat had ik in de voorbereiding een beetje gemist. Daarin hebben we vandaag kunnen pieken."


Wetzel liet weten in beroep te gaan tegen de rode kaart voor Rankovic die gisteren ook nog eens jarig was. De aanvoerder ging in de 58ste minuut fors in het duel met Karim Touzani. "Maar het zag er wilder uit dan het was," meende Wetzel. "Gestrekt been. Een gevaar voor de tegenstander, dus een rode kaart," meende Blom. Rankovic rekent echter op vrijspraak: "Het was geen overtreding. Ik heb de bal gespeeld. Ik had absoluut niet de intentie die jongen te raken."


Blom en Rankovic hebben een verleden. De Serviër werd al eerder uit het veld gestuurd door de geboren Gouwenaar. Op 19 januari 2007 tijdens ADO-AZ zou Rankovic Blom hebben bedreigd met de woorden `When I see you in the city I kill you`. Rankovic kreeg een schorsing van vijf duels. Rankovic liep niet weg voor die herinnering. "Ik mag hopen dat dat van toen nu niet speelt bij deze beslissing," zei Rankovic.


"Natuurlijk speelt dat niet mee. Ik heb Aleksandar sinds die rode kaart al diverse malen gesproken. Er is absoluut geen rancune," aldus Blom die Sparta bij de stand 2-4 een penalty onthield. Falkenburg schoot op doel, Kum maakte hands - gaf hij later ook toe. De bal ging duidelijk via zijn arm over de achterlijn. De Haagse fans joelden het uit en mengden vertier met opportunisme in hun liedjes: "We gaan Europa in!"


0
Maandag 1 september 2008 om 11:31 uur

Houten klaas

Optimist schreef:

Nog twee weken om te genieten van deze top positie en nog twee weken de tijd om er voor te zorgen dat er "uitverkocht" op de kassa`s hangt ! Alleen zo kunnen we in Den Haag/Haaglanden laten zien dat we de jongens steunen. Naar de ticketbox.
Zou willen dat het zo zou zijn, ook ik verlang terug naar een vol stadion met een niet te evenaren sfeer.
De realiteit is dat de “grote massa” wel wil, maar de spreekkoren van afgelopen jaren en de opgefokte sfeer van voorbije seizoenen zat zijn.
Dit heeft tijd nodig en denk dat wij nu op de goede weg zijn, supporters gedragen zich als echte supporters, en hebben het afgelopen jaar zich super gedragen en de club op zeer goede wijze in de media gebracht.
(te) langzaam stroomt het stadion weer vol, de mensen krijgen weer vertrouwen en willen graag komen.
Feit is wel dat er tegen Az maar een half stadion zit, zijn 8500 cc’s in omloop, 2500 supporters daarvan moeten naar, camping, stappen, geen geld, ander feestje enz enz, dus blijven er helaas maar 6000 over in het stadion.
Moeten wij maar met z,n 6000den Fc Den Haag maar naar de volgende 3 punten schreeuwen.
Hoop dat ik er naast zit en dat er gewoon een mannetje of 10000 zijn.
0
Maandag 1 september 2008 om 09:06 uur

marcellino

de eik schreef:

weet je met die kut blom
dit is top

caracciolo is spits type van nistelrooy,trekken ,sleuren en een prachtige goal maken.

over de spelers waar hier over gek***kerd werd.

die hebben toch wel laten zien dat ze kunnen voetballen.

de eerste punten hebben we binnen.
hopen dat den haag voor een vol stadion speeld,als het nu niet vol komt weet ik het niet meer.toch een leuke wedstrijd tegen az.

even over het tweede doelpunt van sparta die was gewoon geldig de scheidsrechter hoeft niet te wachten dat de speler het veld uit is de wissel mag ook na de vrijetrap plaatsvinden.
0
Zondag 31 augustus 2008 om 16:38 uur

Nu online

john 147, Marcie, R.E., Superjantje, Bleek, Eeuwig Den Haag, BLEISWIJK-1, Ronaldo, Jacco, lernst, DHFC070, TheMariner, jbdh, Haagse Haas, Mr. FC DEN HAAG, Edje, fcdh-denhaag, Bert, Edwin, Heino, rien1, carbayon, BOSMENSEN, Langebach2, grijze gek, opper, ADO079, Mr.070, oodh, sander75, FC Jeff, supporter-noord, yesyes, KR96, MonkNL, Ran1972, FC Den Haag!, Kees, Francisco, kojak1, Rooie91, malle eppie, Mitcheldegroot89, haagse jr, RickZ, Nees, Aad en 229 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
Vandaag om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26