Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Midden-Oost

Ik zat gisteren de kerstspecial van de VI te lezen. Er stond een interview in met Kessler, Kessler gaf in een antwoord aan dat hij verwacht dat alleen clubs als de top-3 aangevuld met AZ, Hee, Gro, Utr, Twe en NAC nog potentie hebben maar dat clubs als Sparta en Willem II gedoemd zijn tot het rechterrijtje (of erger). Opvallend was dat hij ADO al helemaal niet meer noemde…….

Er werd ook een specifieke vraag gesteld wat Kessler van VDK vond. Kessler : ‘als je A zegt moet je ook B zeggen en niet halverwege de rit eruit stappen’ Als je 10 miljoen investeert weet je dat je nog een keer 10 miljoen moet investeren. Als je alleen 5 miljoen investeert is dit niet structureel’.

Zou Kessler meer weten ???? Ik hoop het niet !!

Ik ga maar weer eens een gewaagde discussie beginnen. Als je op adofans.nl leest dat ADO al in 1960 met hetzelfde probleem zat als nu en je je eigenlijk moet afvragen of het linkerrijtje er ooit nog een keertje erin zit, is het dan misschien geen idee om (nu komt-ie) een fusie met Sparta bespreekbaar te maken ?

Sparta heeft een topopleiding, is razend populair in D/H, nette club, op zoek naar een groter stadion maar zal net als ADO wegzakken in de vergetelheid. Met budgetten van 10 – 20 miljoen is het een kwestie van tijd voordat de stekker eruit kan.

 

Samen zouden we wellicht een bolwerk kunnen vormen die weer tot de top zou kunnen horen. Misschien kunnen we iig eens kijken om onze opleidingen samen te voegen en zo een blok te vormen tegen Fey/Exc en Ajax.

Kijk wat er in het amateurvoetbal is gebeurd in groot D/H. De laatste 20 jaar zijn er 84 clubs verdwenen en zijn er nu nog (maar) 54 over waarvan we weten dat we de komende jaren nog van een flink aantal afscheid moeten nemen. Niks blijft hetzelfde en op deze voet doorgaan betekent op den duur ‘einde oefening’.

0
Dinsdag 29 december 2009 om 10:04 uur

Haagse Roel

Moi schreef:

Dhr Jagersma heeft onze TD letterijk en figuurlijk verneukt. Hij had zich niet  met voetbalzaken moete bemoeien   punt uit. Door zijn handeling zal ADO vermoedelijk in de prblmén  komen.  Schandelijk

Daar heb we onze voormalige klikoman o.i.d. weer ...neem ik niet serieus........Max wel, ga je nu achter Wetzel staan ??? Dat de RVC  in het geval  op zich niet juist heeft gehandeld kan ik wel volgen.......echter de akties van Wetzel volg ik al een tijd niet meer ........Een zelfingenomen kakker , alles wat bij FCDH is verbeterd is zijn verdienste .........hhahahahaha...............Orde in de klas begint bij de leerlingen ( lees supporters) .In plaats van daar achter te gaan staan kruipt ie z'n voormalige Haarlem vriendje Derksen in z'n kont en gaat FCDH weer zwart lopen te maken inde media om nagenoeg niets !!!!!

 

Ben blij dat ie weg is .................................

 

0
Dinsdag 29 december 2009 om 01:00 uur

Max

Jagrersma: “Ik vermoed dat André zijn eigen agenda heeft. “Misschien heeft hij al een andere aanbieding, ik weet het niet.”

Nogal een boute uitspraak. Als het klopt, dan krijgen wij geld ipv dat we Wetzel moeten betalen. Is het nergens op gebaseerd, dan is het direct exit Jagersma.

Jagersma:
“André, denk eens even na. Je had vier weken de tijd om een verzoening te organiseren, je kreeg niets voor elkaar. Een simpel telefoontje van mij naar trainer Raymond Atteveld en een even simpel telefoontje van Atteveld naar Van den Bergh was voldoende om het conflict op te lossen.”

Wetzel wilde niks voor elkaar krijgen. Ik ben het er niet mee eens, maar dat is wel gewoon zijn keuze. Als rvc moet je je er niet mee bemoeien of aan het einde van het seizoen de verantwoording nemen voor de resultaten op het veld. Vraag me trouwens af of het conflict nu is opgelost.

0
Dinsdag 29 december 2009 om 00:35 uur

JB

Kees schreef:

@JB

 

Van jou had ik inderdaad een reactie op mijn vraag verwacht. Hetgeen dat je schrijft kan ik enkel maar beamen maar op de een of andere manier wordt het telkens weer geprobeerd maar loopt het stuk op een of andere onbenulligheid. Als we 6 punten meer hadden gewonnen zat Wetzel nog steeds op zijn plek en was de vuile was binnenskamers gebleven. M.a.w. enkel het resultaat van het eerste elftal is bepalend voor een club als ADO.

 

Indien we dit seizoen onverhoopt zo goed als Heracles hadden gepresteerd dan hadden Jagersma/Vd. Kallen gelijk gehad dat er om de toegangskaartjes gevochten zou worden.

 

M.i. is die tweede ring vrij gemakkelijk volte krijgen echter alles staat of valt met de prestaties van het eerste elftal.

Daarom denk ik dat wij met ons alleen even onze adem in moeten houden en vdK de tijd gunnen.

 

Mijn indruk is dat er nu eindelijk iemand aan de touwtjes trekt die tegengas kan bieden aan het IJspaleis.

 

En vergeet niet, Foppe en Riemer hebben er zeker 10 jaar over gedaan om met Heerenveen van de middenmoot van de eerste divisie structureel naar de subtop van de eredivisie te komen.

En de eerste echte prijs heeft meer dan 15 jaar op zich laten wachten. En het behalen van die prijs hebben beiden alleen maar als erelid mogen meemaken.

 

En wat je zegt is zeker waar: 6 punten meer en we hadden halverwege het seizoen in het linkerrijtje gestaan.

En als je dat dan volhoudt had komende zomer de tweede ring er op gekund omdat er wachtlijsten voor scc's zouden zijn.

Het verschil kan in kleine dingen zitten. Als Vicento tegen heracles zijn hoofd niet intrekt kan je zomaar 3 van die 6 punten al binnen hebben.

0
Maandag 28 december 2009 om 14:52 uur

JB

Kees schreef:

Kan iemand mij in begrijpelijk Nederlands uileggen wat er met onze club moet gebeuren om eindelijk een stabiele middenmoter te worden.

 

Onze beleidsbepalers struikelen keer op keer en ik vraag me af of er überhaupt wel een oplossing is.

Kees,

 

Ik doe een poging:

 

- financieel moet er een gezonde structuur onder de club liggen

(Wordt door vdK hard aan gewerkt. Valt het je op dat ADO niet in de media komt met berichten over liquiditeitsproblemen of gedwongen verkoop van spelers?)

 

- het image van de club moet beter worden zodat grote bedrijven als bijv. Siemens er in stappen.

(Was AW goed mee bezig met de supporters in zijn kielzog, totdat hij in de waan belandde dat overtredingen en kaarten op het veld het imago verpesten en het nodig vond daar een one-man-show over te starten)

 

- de kern van het elftal moet uiteindelijk uit eigen opleiding komen, waarbij de opleiding ook nog eens voor inkomsten kan zorgen doordat spelers die net de middenmoot niet halen, elders wel aan de bak kunnen. En af en toe een parel ala Elia, die de halve jaarbegroting kan opleveren. (Ik heb geen idee hoe het daar nu mee staat. Het lijkt er wel op dat het beloftenelftal, toch als een van de weinigen in de reserve-eredivisie met voornamelijk beloften op het veld op de goede weg is. Ook in de jeugd komen de resultaten weer. Ik weet dat er over geklaagd wordt, maar kijk er de voorgaande seizoenen maar eens op na. De A1 en B1 draaien vaker slecht in het begin om dat in de 2e seizoenshelft goed te maken)

 

Weet je wat ik dan wel triest vind?

Dat kennelijk heel veel mensen rond de club kennelijk nooit echt binnen hebben kunnen kijken bij de club hoe de tandem Ringelenstein-Langenbach bezig was.

Natuurlijk hebben ook zij fouten gemaakt, anders hadden ze toch echt anders geheten.

 

Zij zijn daadwerkelijk bezig geweest de financiele structuur onder de club te verbeteren. Waarom denk je dat er voor vdK een NV met aandelen te koop was? Grote probleem met vR-L was het gebrek aan draagvlak bij de gemeente, zij hadden daar de juiste personen niet in hun netwerk zitten.

Zij zijn toen ook bezig geweest met modernisering/uitbreiding van het Zuiderpark stadion maar zijn daar in tegengewerkt door... juist, de gemeente.

 

In die tijd werkte ik bij een bedrijf dat subsponsor van ADO was. De sponsoring bestond uit het in dienst nemen van Frans Danen, die dan een deel van de week bij het bedrijf werkte maar ook alle gelegenheid had jeugdtrainer te zijn en zijn trainersdiploma's kon halen.

Toen was er een duidelijke visie dat er een jeugdopleiding moest komen te staan, die niet voor prijzen in de jeugd ging, maar zich richtte op het naar het 1e brengen van 1-2 jeugdspelers per seizoen. Daarin werd geinvesteerd. Toen is men ook begonnen met het jeugdnetwerk. En werden er inderdaad spelers voor de korte termijn voor het eerste gehaald. Omdat de visie was dat na zo'n 3 jaar de eigen opleiding de eerste basisspelers zou gaan opleveren.

 

Helaas is er een hele grote streep door de rekening gekomen toen iemand op het gemeentehuis bedacht dat van het Zuiderpark een villadorp ala Zonne-oord gemaakt moest worden, waar men dus niet elke 2 weken die "Flodder-supporters" kon gebruiken. Terwijl tegelijkertijd de supporters weer eens een shirtsponsor wegjaagden en er dus acuut financiele problemen waren.

En toen is de gemeente er dus ingesprongen met een finaciele bijdrage met voorwaarden. De club moest weg uit het Zuiderpark en RdB werd naar voren geschoven als sterke man. En wij weten allemaal wat dat de club gebracht heeft! Een FA die veel te lang heeft mogen blijven zitten, het schofferen van de supporters door de club, de beste spelers met die idiote Bodde-clausule voor bijna niets de poort uit laten lopen, de veiligheidspoortjes waar hij zelf een vermogen aan heeft verdiend enz.

 

Met andere woorden: we zijn al eerder op de goede weg geweest.

Nu zijn we wel een heel stuk verder omdat met name de bijdrage van de supporters een stuk positiever is.

Het blijft echter van groot belang dat ADO de gemeente zoveel mogelijk buiten de deur houdt!  Zoals ik al eens eerder schreef, de grootste vijanden van ADO zitten niet in Amsterdam of Rotterdam, maar in het IJspaleis.

En we hebben natuurlijk iemand nodig met visie voor de opzet van jeugd en scouting. Zodat we inderdaad over een paar jaar 5-6-7 jongens uit de eigen opleiding in de basis hebben staan.

Voor vdK zal dit, wat mij betreft, hetzelfde beleid betekenen als wat vR-L indertijd deden.

Met een minimum aan investeringen in de huidige groep er wel voor zorgen in de eredivisie te blijven, het beschikbare geld zoveel mogelijk in opleiding en scouting stoppen en de financiele basis verder versterken. En, op niet al te lange termijn, in die 2e ring.

Want een stadion met 25.000 plaatsen is de enige manier waarop je financieel met Heerenveen, Groningen, Twente en Vitesse mee zal kunnen blijven doen.

Ik ben er van overtuigd dat met nog 1-2 seizoenen meedraaien bovenin het rechterrijtje die 2e ring heus vol komt.

 

En tenslotte, laten we met zijn allen niet al te zeer de pessimist uit hangen.

Want, wat als:

- de 1-0 tegen Ajax niet onterecht wordt afgekeurd?

- de 1-3 van Ajax niet onterecht wordt goedgekeurd?

- Vicento niet bij 1-2 tegen heracles onder de bal door loopt?

- bij de 0-1 van feijenoord wel gewoon voor de overtreding op Buijs wordt gefloten?

- wij niet koploper paal en lat schieten zouden zijn met een hogere score dan de nummers 2 en 3 samen?

- enz enz enz

 

Of zoals Atteveld het heel terecht na de wedstrijd tegen Heracles zei: je moet je zorgen maken als je er in de wedstrijden niet aan te pas komt en amper kansen hebt. Maar tot nu toe zijn er in elke wedstrijd (ook tegen Ajax, PSV) de nodige, goede kansen gecreeerd. En ooit zullen die ballen er toch en keer in moeten gaan.

0
Maandag 28 december 2009 om 11:35 uur

kojak1

Kees schreef:

Jagersma: "Wetzel koos voor een ramkoers"
André Wetzel was volgens Henk Jagersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, uit op een breuk. Dat zegt hij in De Volkskrant.
28 dec. 2009 09:37:22
Foto GalleryZoom
André Wetzel, VVV-Venlo (foto ANP)
Gerelateerde links
Teams
ADO Den Haag
Wetzel werd na een interview in dezelfde krant ontslagen als directeur voetbalzaken. "Het lijkt een bewuste poging om onder zijn contract uit te komen. Ik vermoed dat André zijn eigen agenda heeft", zegt Jagersma.

"Misschien heeft hij al een andere aanbieding, ik weet het niet", aldus Jagersma. Wetzel voelde zich gepasseerd in de zaak Ricky van den Bergh, die onder druk van de directie in genade zou zijn aangenomen. "Mijn antwoord is: André, denk eens even na. Je had vier weken de tijd om een verzoening te organiseren, je kreeg niets voor elkaar."

"Een simpel telefoontje van mij naar trainer Raymond Atteveld en een even simpel telefoontje van Atteveld naar Van den Bergh was voldoende om het conflict op te lossen", aldus Jagersma, die bovendien aangaf dat Wetzel een mediaverbod had. "We hebben hem nog gewaarschuwd het niet te doen. Hij heeft dus gelogen en gekozen voor een ramkoers. Als je doelbewust mensen beschadigt, is het in elk bedrijf einde oefening." (WS)

 

Dat wordt nog een weekje of twee moddergooien van beide kanten.;(

 

dit is al een ouder stukje,het word alleen in deze voetbal loze tijd weer opnieuw onder aandacht gebracht door de kranten.

0
Maandag 28 december 2009 om 10:15 uur

Kees

Jagersma: "Wetzel koos voor een ramkoers"
André Wetzel was volgens Henk Jagersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, uit op een breuk. Dat zegt hij in De Volkskrant.
28 dec. 2009 09:37:22
Foto GalleryZoom
André Wetzel, VVV-Venlo (foto ANP)
Gerelateerde links
Teams
ADO Den Haag
Wetzel werd na een interview in dezelfde krant ontslagen als directeur voetbalzaken. "Het lijkt een bewuste poging om onder zijn contract uit te komen. Ik vermoed dat André zijn eigen agenda heeft", zegt Jagersma.

"Misschien heeft hij al een andere aanbieding, ik weet het niet", aldus Jagersma. Wetzel voelde zich gepasseerd in de zaak Ricky van den Bergh, die onder druk van de directie in genade zou zijn aangenomen. "Mijn antwoord is: André, denk eens even na. Je had vier weken de tijd om een verzoening te organiseren, je kreeg niets voor elkaar."

"Een simpel telefoontje van mij naar trainer Raymond Atteveld en een even simpel telefoontje van Atteveld naar Van den Bergh was voldoende om het conflict op te lossen", aldus Jagersma, die bovendien aangaf dat Wetzel een mediaverbod had. "We hebben hem nog gewaarschuwd het niet te doen. Hij heeft dus gelogen en gekozen voor een ramkoers. Als je doelbewust mensen beschadigt, is het in elk bedrijf einde oefening." (WS)

 

Dat wordt nog een weekje of twee moddergooien van beide kanten.;(

 

0
Maandag 28 december 2009 om 10:01 uur

Advertentie

Haagse Roel

Bert schreef:

Ik vind die artikelen op de HCF veels te gekleurd. Vanaf het begin af aan is Wetzel onderuit geschoffeld

 

Ook is was fan van Jol maar die maakt weinig klaar bij die 020 gasten. Ziet er aardig belachelijk uit in dat trainingspak over een clown gesproken. Als er een een clown is dan is dat Martin Jol.

 

Voorlopig stevenen we rechtstreeks op degradatie af. Geen mens doet er wat aan. Heeft dan niemand in de gaten dat we naar de klote gaan

Bert, herken je de laatste tijd niet terug joh.  Het is Wetzel voor en Wetzel na bij je ...........

 

Voorlopig stevenen we rechtstreeks op degradatie af. Geen mens doet er wat aan. Heeft dan niemand in de gaten dat we naar de klote gaan............Iedere shouter ziet dat het niet goed gaat, vraag is of we met Wetzel de goede kant waren opgegaan....denk, sterker nog weet wel zeker van niet.

 

Een TD, die in het begin nog wel aardige dingen deed, Derijck , Buys , en ook  qua imago maar daarin volledig doorslaat en er ter meedere glorie van zichzelf zat, alles wat hij communiceert in de "ik" vorm doet, wegloopt voor  dreigende degradatie vorig seizoen en de langere termijn ook slecht bewaakt door types als Soltani contractverlenging aan te bieden biedt geen toekomst !!!

 

Verder deel ik je zorg wel. Ik hoop dat v.d Kallen de koele zakenman is en zal inzien dat wil hij op ooit eens wat verdienen aan de club hij toch zal moeten investeren. Investeringen op spelersgebied heeft hij geen verstand van. Deze keuze neerleggen bij een passant (trainer) lijkt mij ook niet verstandig.

 

Staat volgens mij , laat ik beter zeg hoop, de komende weken nog wel wat de te gebeuren bij de club.

 

 

 

0
Zondag 27 december 2009 om 23:56 uur

Bert

rien1 schreef:

Ach Frans, zover als sommigen denken bij dit filmpje heb ik eigenlijk niet gedaan. Sommige stukjes waren (vond ik) echt leuk. Het begin met de kaart waar Leksel zich bevond, de dames die zich afvroegen of het shirt gestreken was, en het poepie dat gelaten werd, terwijl iedereen de kamer verliet (behalve 1 die omhoog tuurde) vond ik wel leuk.

Maar goed, laat het verder maar, want bepaalde mensen zijn zo gemeen dat ze je straks met een stalen gezicht nog voor nazi uitmaken ook.

Hoi Rien,

 

Jij staat altijd als eerste klaar om spreekkoren tegen donkere spelers te veroordelen dus een neo nazi ben je zeker niet. Groot gelijk trouwens ik hou er ook niet van. Bij ons spelen er ook donkere jongens

 

Filmpje is misschien leuk maar Wetzel wordt al maanden als een soort clown behandeld op de site van de HCF. Wat ik wel leuk vond is dat we gezegend zijn op 1e kerstdag.:P

 

En zal het nu beter gaan met Ado nu AW weg is? Feit is dat het elftal aan alle kanten rammelt. Dat het de medische staf ook niet lukt om één geblesseerde speler fit te krijgen? Maar goed daar hoor je niemand over.  

 

VD Kallen kan lekker lullen maar na de winterstop wacht een loodzwaar programma. En zonder aankopen wacht ons een zware tijd.

 

De frustratie zal in het stadion weer toe gaan nemen. De afloop daarvan is bekend.  

0
Zondag 27 december 2009 om 20:55 uur

gonz2

JB schreef:

Inderdaad, als je als supporter het verleden van je eigen club niet kent, val je zeker door de mand.

En dan ook nog slecht "geleend" en smakeloos.

 

Er zijn nog een paar mensen over uit de tijd dat "wij" het kampioenschap van Nederland op "onze" erelijst mochten bijschrijven.

De kampioenschappen van 1942 en 1943.

Die mensen die nog uit die tijd over zijn doen alles wat er mogelijk is om, ook nu nog, te strijden tegen de zware NSB-geur die er, door de buitenwacht, aan die kampioenschappen is geplakt.

Volgens mij staat er op Haaglandenvoetbal nog wel een stuk over.

Als ik het mij goed herinner had ADO in die seizoenen een secretaris en 1 speler die lid waren van de NSB, maar ADO en NSB worden nog steeds in 1 adem genoemd.

 

En vooral daarom is dit zo'n "fijn" filmpje.

Bevestigen "wij" tenminste zelf het beeld dat van ons bestaat. Hoeven anderen het niet meer te doen.

Ik vind Alo Alo ook geen humor, veel andere mensen wel.

Vind dit een beetje makkelijk, politiek correct meelullen (niet alleen van jou overigens) met de kudde.

Het was al gepersifleerd, er is een programma als Alo Alo, waarom kan dit dan niet?

Waarschijnlijk is het gewoon weer lekker makkelijk schieten op de HCF.

Dat HCF alleen op de eretribune zit is ook zo'n achterhaald verhaal. Vraag het Kees of Kojak1. Ik zit er iig niet.

 

Verder hebben we nog wel een ongelooflijk mooi, onbekend verhaal van een tot nu toe onbekende Haagse verzetsheld dat we al een tijd willen uitwerken. Zetten we ism een andere site ineens een ander beeld neer van Den Haag in de oorlog.

Mja, d'r kwam wat tussen.

En btw is het 'NSB'verleden van ADO al lang achterhaald. Verdiep je er ff in en laat iedereen weten dat van dat verhaal niets klopt ipv ze met dit soort teksten in principe gelijk te geven.

 

Verder, wat voor de een humor is, is voor de ander een tumor. Ik moest er wel om lachen en kennelijk nog een hoop mensen. Jullie niet.

LB.

 

0
Zondag 27 december 2009 om 20:11 uur

Nu online

VAKKIE-l en 126 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26