Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

JB

Kees schreef:

Prima verwoord Aad. Ik sluit me hierbij aan. Ben nu toch een beetje bevreesd aan het worden dat het een investering op de korte termijn voor Van der Kallen is. Het riekt naar snel cashen.

 

Zijn stelling dat er ook andere clubs zonder TD zijn zal best kloppen maar daar is wrs. de organisatie er reeds vele jaren op afgestemd. Vergelijken gaat dus niet altijd op!

Tot nu heeft vdK alleen maar geld richting ADO overgemaakt.

Snel cashen zou betekenen dat er geld de andere kant op zou gaan.

Is dus niet aan de orde.

 

En wat de TD betreft, ook hier meen ik steeds te lezen dat men niet wil reageren in de waan van de dag, maar rustig de feestdagen er overheen wil laten gaan om in alle rust een juiste beslissing voor de lange termijn te nemen.

 

Ook dit past weer bij een ondernemer van het type vdK. Als iets niet werkt neem je direct maatregelen en je verlies (ontslag AW) en neemt dan even de tijd en afstand om tot een structurele oplossing te komen.

Waarbij dus ook de plannen van AW voor het tweede elftal en de jeugdopleiding heel kritisch tegen het licht worden gehouden.

 

Gezien zijn uitspraak dat "de kans klein is dat er nog dit seizoen een zwaargewicht wordt benoemd" heb ik het idee dat vdK wel degelijk inziet dat hij oog heeft voor het feit dat het technisch beleid nog verre van optimaal is.

0
Donderdag 24 december 2009 om 13:50 uur

Haagse Roel

<FCDH> schreef:

en aad staat paraat

Hoe dan ook , ben blij dat v.d. Kallen eens ballen toont, heb geklaagd dat we zo weinig van hem hoorde , maar zoals een goed zakenman hoort te zijn is er net op tijd ingegrepen

 

Nu doorpakken en het komt goed, ben blij dat we van deze nephagenees af zijn........Aadje is geboren tegenover het Zuiderpark, welke kant weet ik niet , maar ik ook ...........dat zijn de goeie ..hhahahaha ;)

0
Woensdag 23 december 2009 om 17:25 uur

JB

Max schreef:

Ben het niet met je eens wbt rvc-verhaal.

De rvc heeft formeel twee doelen: Strategisch beleid vaststellen en controleren of de uitvoering daarvan de goede kant op gaat.

Zwart-wit gezien: Zeggen tegen je directeur we gaan naar punt x. En als je directeur de club bij punt y heeft gebracht dan spreek je hem toe of gooi je 'm er uit.

Niks is zwart-wit, dus de rvc mag best op details invloed uitoefenen, die kunnen ook belangrijk zijn. Maar een personeelskwestie is duidelijk iets wat op het bord van de directeur hoort, ook al vind ik, jij en de rest dat die directeur het fout ziet. Hij is de enige die verantwoordelijk is voor het technische deel. De rvc is dat niet en wordt daar ook niet op afgerekend. Ook nu blijft de rvc ondanks hun bemoeienis gewoon zitten, want die zijn nergens verantwoordelijk voor.

En dan nog kan een rvc-lid wat druk uitoefenen op de td, wat masseren links en rechts, maar je td passeren kan niet, dan is er geen werkbare situatie meer. En als rvc-lid kan je ook niet in de media je td afvallen, wat is gebuerd.

Voor de rest ben ik niet rouwig om het vertrek van Wetzel, maar omdat de rvc graag aan de technische touwtjes trekt zijn ook zij verantwoordelijk voor de onrust en sportieve malaise en mogen ook zij hun conclussies trekken.

Het klinkt misschien lullig voor de spelers, maar bij een voetbalorganisatie is het nu eenmaal dat een kwestie zoals die tussen AW en RvdB niet alleen een personele kwestie is.

 

RvdB is een investering van de club, een deel van het kapitaal.

En een directeur heeft dusdanig te handelen dat het kapitaal van de organisatie optimaal wordt ingezet.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is een bepaling die je vaak terug ziet in de contracten van directeuren dat zij volledig bevoegd zijn om zelfstandig namens de organisatie/het bedrijf op te treden, behalve bij de verkoop van het bedrijfpand en/of essentiele produktiemiddelen.

 

En hoewel er al enige tijd het nodige binnenskamers blijkt te zijn gehouden, valt tussen de regels door te lezen dat AW al langer in een conflictsituatie met RvC en vdK verkeerde.

Het lijkt er op dat hij wel degelijk al eerder hierop is aangesproken maar geweigerd heeft zijn koers te verleggen.

Mijn mening is dan ook dat AW niet gepasseerd is bij het gesprek tussen RA en RvdB, maar dat RvC pas naar RA is toegegaan nadat AW geweigerd heeft een dergelijk gesprek aan te gaan.

Dat maakt het ook logisch dat de RvC verklaard heeft dat RA gewoon trainer is en blijft en dat men met RA gaat overleggen hoe de huidige situatie opgelost moet gaan worden.

0
Woensdag 23 december 2009 om 15:12 uur

FC Den Haag!

Tsjaa Wetzel weg en nu....

 

Aad de Mos heeft al weer openlijk gesolliciteerd naar de functie en zo te horen zijn daar vele shouters voorstander van. Ik vraag me echter af waarom? Omdat hij een hagenees is? Zijn prestaties de laatste jaren zijn nou niet echt om over naar huis te schrijven. Nou ja, met zijn rekenkwaliteiten zit het in ieder geval wel goed...

 

Het zou misschien wel wat kosten besparen want ik denk dat Knopper meteen zijn koffers pakt gezien zijn "goede" relatie met Aad de Mos.

 

Mijn vraag is dus: waarom Aad de Mos?

 

Dan zie ik denk ik liever een half jaar geen TD (omdat er toch geen nieuwe spelers bijkomen in de winterstop) en die tijd dan gebruiken om te zoeken naar de juiste kandidaat.

0
Woensdag 23 december 2009 om 13:52 uur

dirk

Max schreef:

Ik stem op niemand (of anders haantje Henk Jagersma). Een club als Den Haag heeft geen TD nodig. Alleen een trainer, een hoofdscout en een hoofd jeugdopleiding.

Mee eens. De functie van TD is jaren geleden ooit als kunstgreep bedacht omdat Cruijff bij Ajax destijds niet over het vereiste diploma beschikte, dat hem overigens later alsnog door de KNVB is geschonken.

Vervolgens moest zo nodig elke club een technisch directeur,  terwijl dat eigenlijk een functie is waarvan maar weinigen de inhoud kunnen doorgronden. Meestal gaat na verloop van tijd zo'n technisch directeur (veelal een gesjeesde trainer) de trainer/coach hinderlijk voor de voeten lopen of aan diens stoelpoten zagen. Was bij Feyenoord Wotte ook niet technisch directeur?

0
Dinsdag 22 december 2009 om 23:31 uur

Ooievaar

Goed nieuws dat die kakkineuze, niets presterende, wartaal uitslaande, louter en alleen voor onrust zorgende flapdrol voorgoed is verdwenen. Dat zal de sfeer zeker ten goede komen, want de man jaagde immers iedereen tegen zich in het harnas. Maak me sterk dat off the record Atteveld en de spelers erg blij zijn.

 

Alleen de reden waarom staat me minder aan. Blijkbaar is het ego van de RvC die ook niet verder komt dan luchtkastelen bouwen, en wanprestatie op wanprestatie levert geschonden.

 

Hopelijk komen ze nu tot inkeer, en zien ze in dat nu de handen uit de mouwen uit de mouwen dienen te worden gestoken en minder lulverhalen in de pers worden afgestoken want alleen met het ontslaan van die nulliteit zullen we niet veel verder komen.

 

De tijd is kort: maar het is te doen

 

Haal een vent in huis als Adriaanse als trainer of De Mos als TD, en geef dan ruim baan om te redden wat er te redden valt. Uiteraard moeten er dan wèl middelen worden vrijgemaakt om het elftal te versterken. Dit soort lieden kost het nodige, maar dan heb je wel een beste kans dat je er gewoon inblijft.

 

Daarna maar eens de organisatie op de schop nemen, en snijden in overhead, professionaliseren van scouting, jeugdorganisatie, merchandise,  catering en supporterszaken.

 

Maar het begin is er

 

0
Dinsdag 22 december 2009 om 23:23 uur

g

Wat zullen ze lachen in Venlo.

Daar zijn ze zonder een cent te hoeven betalen van hem af gekomen.

 

Als dat persbericht klopt, dat AW "zijn uitlatingen doelbewust
heeft gedaan en dat hij voor het overige de statutaire directie en Raad van Commissarissen onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd eninstructies naast zich heeft neergelegd."

 

vraag ik me toch af wat die statutaire directie en de RvC de afgelopen tijd hebben gedaan. Dossiervorming, of gewoon niet zitten opletten?

0
Dinsdag 22 december 2009 om 21:56 uur

Advertentie

the mouse

super fc denhaag schreef:

daar heeft wetzel niet voor gezorgd dat denhaag in een goed daglicht kwam te staan. daar hebben de supporters zelf voor gezorgd, door zich goed te gedragen de afgelopen drie jaar.

ik zeg ook dat een hoop mensen in nederland dat denken,en dat hij zelf dat denkt....

wij weten beter,

maar om nou geheel te zeggen dat hij daar absoluut niet aan mee gewerkt heeft.....

gaat iets te ver.

 

en hoe hij de laatste tijd bezig is geweest, dan kots ik hem ook uit!!

en dat heeft hij absoluut nietgoed gedaan!!

 

en daarom is zijn ontslag een heel mooi kerst kado voor mij!

en de rest die er blij mee zijn dat hijontslegen is!

0
Dinsdag 22 december 2009 om 21:28 uur

;)

JB schreef:

Omdat Ricky het alleen maar leuk vindt als hij de geintjes maakt en niet als hij een keer het slachtoffer is?

 

In de tijd van Mansveld was hij allang een (paar) keer met blauwe schenen van de training gelopen ipv met een rood oor.

dat is uit de tijd van kniertje, dat is allang niet meer ;)

0
Dinsdag 22 december 2009 om 21:25 uur

JB

;) schreef:

dan atteveld ook maar weg ;)

Omdat Ricky het alleen maar leuk vindt als hij de geintjes maakt en niet als hij een keer het slachtoffer is?

 

In de tijd van Mansveld was hij allang een (paar) keer met blauwe schenen van de training gelopen ipv met een rood oor.

0
Dinsdag 22 december 2009 om 21:23 uur

Nu online

Rooie91, lulijzer, Gambleking070, Eeuwig Den Haag en 138 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26