Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Beveiliging ADO nog niet optimaal
Het unieke systeem van digitale gezichtsherkenning in het stadion van voetbalclub ADO Den Haag werkt nog niet naar behoren.

Gezichtherkenning. FOTO DAVID VAN DAM
Dat zegt veiligheidsadviseur Koos van Woerden. Bij slechts vier van de twaalf toegangspoortjes in het stadion is het systeem operationeel. Van Woerden noemt de financiële problemen als belangrijkste oorzaak. „ADO Den Haag is nu niet bepaald de rijkste club van Nederland en er zijn nog te weinig bezoekers naar onze zin. We hebben simpelweg nog niet alles kunnen aanschaffen.’’

Bij de detectiepoortjes wordt eerst de clubkaart automatisch gescand, ook als deze nog in een broekzak zit. Vervolgens wordt van iedere bezoeker een foto gemaakt om te kijken of iemand ook daadwerkelijk de eigenaar van de toegangskaart is. De wens is dat dit bij ieder poortje allemaal automatisch gaat. Momenteel worden nog zogenoemde ‘scanstewards’ ingezet aan wie de pasjes getoond moeten worden en die de geldigheid moeten beoordelen. De foto’s en filmpjes worden nu een week bewaard. Na een incident in en rond het stadion kunnen de beelden voor opsporing van verdachten worden gebruikt.

ADO had de landelijke primeur met gezichtsherkenningscamera’s. Momenteel heeft een evaluatie van de proef plaats. Het is nog niet duidelijk wanneer de resultaten bekend worden gemaakt. Van Woerden verwacht dat voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, eind augustus, het complete systeem gebruiksklaar is. ,,Dan kan het écht gaan werken.’’




0
Woensdag 2 juli 2008 om 11:02 uur

<FCDH>

Roken op tribunes volgend jaar taboe
Door TIJANI GOULLET

ZEIST - Sinds dinsdag mag er in de vertrekken van de stadions niet worden gerookt. Vanaf 2009 zullen de clubs naar verwachting overgaan tot een rookverbod op de tribunes.

Roken is straks ook in stadions taboe.
Het is een vast ritueel bij een kampioenschap: spelers die even een sigaar opsteken. Zelfs voetballers die normaliter niet roken, geven op deze manier blijk van hun blijdschap. Sigaren en champagne: dat zijn de symbolen van een kampioensfeest. Maar vanaf 1 juli mogen die sigaren niet meer in de kleedkamer worden gerookt. Sterker nog: in alle afsluitbare ruimtes van stadions geldt een rookverbod.

In Amsterdam en in Arnhem gaan ze nog een stap verder: daar mag zelfs op de tribunes niet meer worden gerookt. Dat heeft alles te maken met de accommodaties. Zowel de Arena als het Gelredome heeft een uitschuifbaar dak. Wanneer het dak dicht is, mag er volgens de wet ook op de tribunes niet worden gerookt. Bij een open dak mag dat wel. Om verwarring te voorkomen hebben Ajax en Vitesse besloten om een totaal rookverbod in te stellen.

Andere clubs willen nog niet zo ver gaan. Enkele verenigingen hebben de Eredivisie CV (ECV) gevraagd om tot één beleid voor alle achttien clubs te komen.

Volgens Frank Rutten, directeur van de ECV, is dat voor komend seizoen niet mogelijk. ,,Bij veel clubs zijn de seizoenkaarten al de deur uit gegaan. Een rookverbod voor de tribune moet in het huisreglement staan. Je kunt niet achteraf zeggen: ‘jij hebt een seizoenkaart bij onze club gekocht, maar bij nader inzien mag je hier toch niet roken’. Je moet het van tevoren aankondigen.’’

Gerald Sibon paft er op los bij de titel van PSV in 2005.

Bovendien, zegt Rutten, was het voor de ECV niet duidelijk hoe de regels van het ministerie van VWS moesten worden geïnterpreteerd. ,,We wisten vrij laat dat je mag roken wanneer één zijde van de tribune open is. Voor volgend jaar streven we naar een uniform beleid voor de eredivisie.’’

Enkele stadion- en clubbestuurders verwachten dat de eredivisie zal overgaan tot een algeheel rookverbod op de tribunes.

Bij Vitesse en Ajax is dat dus nu al het geval. ,,We zullen wel moeten,’’ zegt Jasper van Amstel, directeur van het Gelredome. ,,Soms wordt een uur voor de wedstrijd besloten om het dak dicht te doen, dan kun je toch niet tegen de supporters zeggen: ‘maar nu mag u opeens niet roken’. Een totaalverbod is duidelijker.’’

Zowel bij Vitesse als Ajax kwamen de afgelopen weken klachten binnen over het rookverbod. Zo hebben enkele supporters laten weten hun seizoenkaart niet te verlengen, omdat ze op de tribunes geen sigaret mogen opsteken. ,,We hebben 42.000 seizoenkaarthouders,’’ zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis, ,,we kunnen het onmogelijk iedereen naar de zin maken. Ajax wil als voetbalclub een sportieve uitstraling hebben en daar hoort roken niet bij. Afgelopen seizoen hadden we al rookvrije vakken en nu komt er een algeheel verbod.’’

,,We hebben ons er bij neer te leggen,’’ stelt een woordvoerder van Supportersvereniging Ajax. ,,Eén groep zal blij zijn en de ander niet. We hebben voorheen ook veel klachten gehad van niet-rokers die last hadden van rook. Al is het wel zo dat je vorig seizoen als Ajax-supporter een sigaret kon gebruiken, haha.’’

Ook PSV wil vanaf volgend jaar de tribunes van het stadion rookvrij maken. Dit seizoen zal de club - net als enkele andere eredivisieclubs - een ontmoedigingsbeleid voeren (zie graphic op pagina 4). ‘Niet alleen is roken schadelijk voor de gezondheid, ook meeroken kan blijvende schade aanrichten. Denk dus aan je medesupporter’, is op de clubsite te lezen.

De vertrekken van het DSB Stadion van AZ waren al vanaf 1 juli vorig jaar rookvrij. Bovendien was het toen al in drie vakken verboden te roken. ,,AZ is eerlijk en gastvrij,’’ zei voorzitter Dirk Scheringa vorig jaar. ,,Roken past daar niet bij. AZ staat voor een gezonde omgeving, ook voor de passieve fans.’’

0
Woensdag 2 juli 2008 om 11:00 uur

SAP

Fransje schreef:

En terecht....de echte zullen aanwezig zijn.
Wat een bullshit zeg, dus als je niet op de eerste training bent, ben je geen echte fan volgens jou???
Nou m.i. ben jij dan een leeghoofd, zijn genoeg echte fans die andere verplichtingen hebben en daardoor niet aanwezig kunnen zijn, maar die zijn geen echte fans. Tuurlijk ben je ook geen echte fan als je niet meezingt met de spreekkoren die je absoluut gaat horen als dat ellendig ploegje uit Amsterdam hier komt, of als Kluivert voor AZ zal spelen. Lees dat interview eens met die knakker van Nationale Nederlanden wat de echte fans ons allemaal wel niet gekost heeft, tuurlijk die man is een onbenul maar hij durfde wel in de pers te zeggen wat andere evt. sponsors niet durven. Ja echte fans zingen en zijn aanwezig op de eerste training, hoeveel zullen er zijn??? 1000, misschien das gelijk een record, maar 1000 echte fans, is beter dan 15.000 meelopers in het stadion die wel respect kunnen tonen voor iemand anders.
0
Dinsdag 1 juli 2008 om 12:08 uur

michel

RKC gaf ADO Supporters de schuld??????

RKC beboet voor wanorde na play off-duel
De KNVB heeft RKC Waalwijk een geldboete van vijfduizend euro opgelegd. Het voetbalorgaan bestrafte de club voor de wanordelijkheden tijdens het duel RKC Waalwijk – ADO Den Haag op 15 mei 2008.


RKC-getrouwen klommen na afloop in de hekken van het stadion en richten vernielingen aan. Ook zochten fans de confrontatie met andere supporters en betraden sommige getrouwen het speelveld.

Het duel vond plaats in het kader van de promotie/degradatie-play offs en eindigde in 2-2. RKC moest uiteindelijk over drie duels haar meerdere in ADO Den Haag. De residentieclub bemachtigde door het winnen van de play off een ticket voor de Eredivisie.

0
Vrijdag 27 juni 2008 om 11:59 uur

Leidschenveen

Me schreef:

Ik woon aan de andere kant van de A12 en was rond 12:30 binnen (met een bakkie koffie in mijn hand) na om 12:15 opgehaald te zijn en geparkeerd te hebben vlakbij het politiebureau. Blijkbaar was dat dus op tijd.... Ook in het Zuiderpark was 1,5 tot 2 uur voor de wedstrijd aanwezig zijn al de normaalste zaak van de wereld bij drukbezochte wedstrijden.
Het kan aan mij liggen, maar ik vind het niet normaal om meer als twee uur van te voren aan de poort te moeten gaan staan en/of bijna drie kwartier in de rij te moeten staan voor een wedstrijdje in de boerendivisie. En inderdaad was dit in het Zuiderpark niet veel beter, maar ik had toch gedacht dat dat tot het verleden behoorde met het nieuwe stadion.
0
Donderdag 26 juni 2008 om 19:23 uur

Leidschenveen

Ik heb vernomen dat er serieus gekeken wordt naar de mogelijkheden van een supportershome. Het gaat straks zowaar nog op een echt stadion lijken.

Fransje, weet jij daar iets van? Is dat part of the deal van jullie gesprekken misschien?

0
Donderdag 26 juni 2008 om 17:44 uur

Mike

Me schreef:

Misschien eens een poging doen om de mensen op tijd bij het stadion te krijgen in plaats van teveel op het laatste moment.
Het moet toch de normaalste zaak van de wereld zijn dat je een kaartje koopt (al dan niet met clubcard) en dat je zo het stadion binnenwandelt?
Zo werkt het oa bij AZ en PSV. Gewoon in 5 minuten je kaartje en zo op je plek!
0
Woensdag 25 juni 2008 om 20:37 uur

Advertentie

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Van Aartsen: Controles moeten sneller
Burgemeester Jozias van Aartsen vindt dat de rijen voor de toegangspoorten van het stadion te lang zijn. Daarom vindt hij dat de controle sneller moet.

Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 25 juni 2008 om 18:45 uur

Me

<FCDH> schreef:

Van Aartsen: controles ADO Den Haag sneller

25-06-08 11:07 Tell a friend


DEN HAAG - De veiligheidscontroles bij ADO Den Haag moeten sneller gaan als de club straks in de eredivisie speelt. De gemeente Den Haag is daarover in gesprek met het bestuur van de voetbalclub.

Dat zegt de nieuwe Haagse burgemeester Jozias van Aartsen woensdagavond in het TV West-programma Westweek. De controles van supporters duren op dit moment soms zo lang dat een wedstrijd te laat begint. En dat kan straks niet meer, zegt Van Aartsen.

Hij weet echter nog niet hoe de veiligheidscontroles versneld kunnen worden. Het moet in ieder geval niet ten koste gaan van de veiligheid in het stadion. De wedstrijden moeten namelijk ook aantrekkelijk zijn voor ouders die met hun kind naar het stadion willen, aldus de burgemeester.

Het hele interview met burgemeester Van Aartsen is via onderstaande link al in zijn geheel te bekijken.




Misschien eens een poging doen om de mensen op tijd bij het stadion te krijgen in plaats van teveel op het laatste moment.
0
Woensdag 25 juni 2008 om 17:23 uur

KKH - kalekophagenees

<FCDH> schreef:

Van Aartsen: controles ADO Den Haag sneller

25-06-08 11:07 Tell a friend


DEN HAAG - De veiligheidscontroles bij ADO Den Haag moeten sneller gaan als de club straks in de eredivisie speelt. De gemeente Den Haag is daarover in gesprek met het bestuur van de voetbalclub.

Dat zegt de nieuwe Haagse burgemeester Jozias van Aartsen woensdagavond in het TV West-programma Westweek. De controles van supporters duren op dit moment soms zo lang dat een wedstrijd te laat begint. En dat kan straks niet meer, zegt Van Aartsen.

Hij weet echter nog niet hoe de veiligheidscontroles versneld kunnen worden. Het moet in ieder geval niet ten koste gaan van de veiligheid in het stadion. De wedstrijden moeten namelijk ook aantrekkelijk zijn voor ouders die met hun kind naar het stadion willen, aldus de burgemeester.

Het hele interview met burgemeester Van Aartsen is via onderstaande link al in zijn geheel te bekijken.




Als we echt die vakken krijgen voor de diehards op de lange zijde hoef je de rest van het stadion niet te controleren! Scheelt tijd van aartsen en doe de draai hekken er weer in zoals bij het zuiderpark, die lieten sneller mensen door dan in het foruhpark
0
Woensdag 25 juni 2008 om 14:23 uur

Nu online

Marcie en 170 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26