Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

ADO supporter Leidschenveen

Column Hugo Borst, waarom ADO VOOR Sparta blijft op de ranglijst.

 

Vergeefs vloeken en tieren tegen de Sparta-spelers
 

COLUMN Een penalty nemen met een gebroken kuitbeen, dat noem ik nog eens een offer brengen voor je club. Fabregas voetbalde tegen Barcelona met het extremisme van een zelfmoordterrorist. Hij is (de rest van het seizoen) dan ook definitief uitgeschakeld.

Een kast vol chocola is zo geplunderd in een destructieve bui. Ik heb een buikje en daarom leg ik mezelf straf op: niet met de auto maar op de fiets naar uitgeverij De Buitenspelers, waar we zullen vergaderen over een stoeptegel dik boek over Sparta. In 2013 verschijnt het.

De vergadering is koud beëindigd als ik te horen krijg dat Sparta-fans zojuist de training hebben stilgelegd. Zonde. Om te beginnen vind ik het roepen om 'bloed, zweet en tranen' een cliché. Bovendien: onder Frans Adelaar trainen de Spartanen toch al niet hard dus laat ze hun gang gaan. Op de onafhankelijke site ITWM schrijft ene Semper, een supporter, bijna dagelijks wat mijn kasteelheertjes zo al uitvoeren. Dat is schrikken. Na de nederlaag tegen FC Twente hoefden ze zondag, maandag én woensdag niks te doen. Ze hebben vrij of doen een nabespreking.

Bij Arsenal blijken ze vaak na de 70ste minuut toe te slaan. Kwestie van trainen. Je zou zeggen dat goede voetballers als Fabregas extra arbeid niet nodig hebben. Zo'n jongen parasiteert een beetje op zijn talent en ziet wel. Misverstand! Bij Sparta zou het omgekeerd moeten zijn. Wij hebben geen Fabregasjes, dus compenseer je het gebrek aan klasse met werklust en trainingsarbeid. Misverstand!

Het resultaat is pijnlijk voor wie van de Oude Dame (1888) houdt. Alleen Strootman, Falkenburg en Van Bueren lijken bereid Fabregas-offers te brengen. Die twee jonkies en de onterecht per 1 juli ontslagen glazenwasser bloeden, zweten en huilen. De rest? Ik zou niet eens willen zeggen dat ze er allemaal met hun pet naar gooien. Ze doen gewoon maar wat. Ze rotzooien maar wat aan. Verplicht, ongeïnspireerd, soms ruziënd. Supporter Semper doet er minutieus verslag van.

Vandaar waarschijnlijk dat supporters met vuurwerk de training verstoren, zoals gisteren, een gesprek eisen met trainer en spelers. Vergeefse moeite - maar weten zij veel. Bij concurrent ADO Den Haag doen ze het ook dus dan kun je niet achterblijven. Roepen dat het roer om moet, dat er uit een ander vaatje getapt moet worden en zo.

Het is vergeefs.

De raad van commissarissen vroeg zes weken geleden of ik samen met Jules Deelder de boel eens wakker kon schudden. Karel Lotsy indachtig maar dan anders ben ik in café Ari tekeer gegaan tegen de selectie. Vloekend en tierend. Er zaten er gewoon een paar te sms'en. Naast grove heb ik zalvende woorden gesproken. Deelder, nog langer supporter dan ik, deed het weer op zijn manier: met humor en jazz. Ook toen zag ik ze sms'en.

Drie dagen later wonnen ze van VVV. Eerst denk je: zo'n avondje heeft geholpen. Maar de strijdlust hebben ze niet vol kunnen houden. De jonkies en de glazenwasser doen hun stinkende best. Maar de rest? Ach, uitzonderingen daargelaten, ze hebben geen eergevoel, geen kwaliteit, geen conditie, geen kloten. De desinteresse druipt er vanaf. Het is akelig slecht, amateuristisch.

Frank Demouge kan toch aardig koppen. Daar stel je je bij spelhervattingen op in, lijkt me. In de sleutelwedstrijd kopte de spits van Willem II al na een paar minuten raak. Zo gaat het vaak bij Sparta. Het heeft echt niks meer met profvoetbal te maken. Dit is de tactiek: Adelaye schiet een bal blind naar voren en die komt even hard weer terug, vervolgens trapt Adelaye over de bal. Resultaat: 1 overwinning in 17 wedstrijden.

Omdat ADO Den Haag nog tegen RKC mag blijft het Sparta straks voor. De kruisiging van De Oude Dame is aanstaande. Trouw bezoek ik de resterende twee thuiswedstrijden en berust in de onbenulligheid, de onkunde en de desinteresse.

Op het WK is Fabregas gelukkig weer fit.

0
Zaterdag 3 april 2010 om 22:57 uur

Midden-Oost

Sparta 4-1 achter, ben bang dat Adelaar na dit weekend geen trainer meer is. Zou balen zijn. Laten we hopen dat hij anders nog ééééén klein weekje mag blijven zitten.

0
Zaterdag 3 april 2010 om 22:30 uur

<FCDH>

ADO wil tegen Ajax de voeten laten spreken
Bij ADO Den Haag is het na de trainerswissel tijd voor revanche. De Hagenezen willen zondag in het duel met Ajax voor een stunt zorgen.

"Het is tijd om de voeten te laten spreken", zegt interim-trainer Maurice Steijn (foto) in het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer speelde in het verleden acht seizoenen voor ADO Den Haag. Sinds 2005 is hij in de Residentiestad als trainer actief en zondag debuteert hij als hoofdtrainer in de door de fans bestempelde 'wedstrijd van het jaar'.

Bij de thuisploeg ontbreken nog altijd de langdurig geblesseerden Mitchell Piqué (voet) en Aleksandar Rankovic (knie). Op de tribune ontbreken daarnaast de Ajax-supporters. Vanwege een bestorming aan het supportershome van ADO in 2006 staan beide clubs vijf jaar lang elkaars supporters niet meer toe.

PSV-trainer Fred Rutten hoopt dat ADO zich onder leiding van Steijn weet te hervinden. "Je mag na de gebeurtenissen van afgelopen week verwachten dat de spelers van ADO hun verantwoordelijkheid nemen en hun nek uitsteken tegen Ajax. De cijfers tonen aan dat een trainerswissel in het verleden nauwelijks effect heeft gehad op de lange termijn, maar wél op de korte termijn", aldus de oefenmeester van de concurrent.

 

0
Zaterdag 3 april 2010 om 13:54 uur

<FCDH>

rien1 schreef:

Ik heb net ook even naar vakW zitten kijken, en er werd iets gezegd wat ik niet goed kon volgen/verstaan.

 

Die ex-speler met de baard (ook schrijver) bij VakW zei iets zoals dit: "ADO wordt zeker 16e, en/want Brood wil namelijk volgend jaar namelijk eredivisie spelen/trainen" . Ik weet niet of ik het nou goed verstaan heb, en wil vragen of jij of iemand anders dat ook gehoord heeft.  

Rien ik had ook zoiets gehoord?maar ik weet niet wat ze ermee bedoelen?het lijkt mij sterk dat brood volgend jaar de nieuwe man word?aangezien niemand weet hoe het afloopt?ik hoop volgend jaar de mos als td met een nieuwe trainer....

0
Zaterdag 3 april 2010 om 13:06 uur

g

Zien we meteen het verschil: als dit bij ons gebeurt brult de hele nationale pers er minstens drie dagen over...


 

Boze fans Sparta verstoren training
© ANP
Uitgegeven: 2 april 2010 13:20

ROTTERDAM - Ruim twintig supporters hebben vrijdag de training van Sparta verstoord. Ze kwamen met vuurwerk het veld op en eisten een gesprek met trainer Frans Adelaar.

Algemeen directeur Peter Bonthuis stelde de fans voor om de voetballers rustig te laten trainen. Hij sprak na de oefensessie samen met Adelaar met de supporters.

Sparta presteert de laatste weken slecht en is inmiddels naar de vijftiende plaats van de eredivisie gezakt.


De formatie gaat zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen.

0
Vrijdag 2 april 2010 om 21:15 uur

Bert

anti-beleid schreef:

Het willen hebben van Aad de Mos is een losse flodder van de HCF en de paradepaardjes lopen weer in galop achter hen aan. Nergens een onderbouwende mening gezien. Hij is na het winnen van de EC2 met KV Mechelen ten koste van Ajax overal mislukt. Het is een vreselijk aardige gast waar je lekker mee kan ouwehoeren.

Noem jij eens een andere trainer/td die een Europacup heeft gewonnen en Kampioen van Nederland is geweest die trainer van Ado wil worden.

0
Vrijdag 2 april 2010 om 20:49 uur

Advertentie

Max

Moi schreef:

Aaad de Mos

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aad_de_Mos

"Aad de Mos (Den Haag, 27 maart 1947) is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig voetballer. Hij is momenteel werkzaam als trainer van ADO Den Haag."

0
Vrijdag 2 april 2010 om 19:02 uur

Ruudje16

Ervaring zegt niet alles............

Weet iemand waar Ron Jans allemaal trainer geweest is voor hij succes bij Groningen kreeg ??

 

Assistent bij FC Emmen en voor de rest amateurclubs...

0
Vrijdag 2 april 2010 om 18:50 uur

Haagse Roel

Haagse Roel schreef:

Zou de beheerder van deze site zich onafhankelijk kunnen opstellen.:P

Nee ff serieus Max , hij mag dan weinig successen hebben geboekt als trainer , uitstraling en voetbalverstand kan je hem toch niet ontzeggen. Naar mijn mening moet hij dan ook een uitgebreide TD functie krijgen en iemand anders het veldwerk laten doen.

0
Vrijdag 2 april 2010 om 15:09 uur

dirk

anti-beleid schreef:

Eens. Het is toch niet normaal hoeveel clubs hij heeft versleten.

 

Wilhelmus
De Valkeniers
RVC
Ajax (jeugd)
Ajax
KV Mechelen
Anderlecht
PSV
Werder Bremen
Standard Luik
Sporting Gijón
Urawa Red Diamonds
KV Mechelen
Al-Hilal
Verenigde Arabische Emiraten
Vitesse
AO Nea Kavala

Enig idee hoeveel clubs Advocaat heeft versleten als trainer om eens dichtbij huis te blijven?

0
Vrijdag 2 april 2010 om 13:07 uur

Nu online

fcdh-middennoord, morley, lernst, slash070, Erwin vm, frans swa, Haraldberg1, Rbn079 en 129 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26