Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

rendang

Johannes schreef:

(Nog een toevoeging, te snel geklikt)

Waarmee ik wil zeggen: als je niets te verbergen hebt, zeg dan gewoon wie je bent en wat je boodschap is. Dat is geloofwaardig. Anonieme vuilspuiterij is dat niet. Deighton moet vooral naar de rechter gaan om zijn gelijk te halen. Dan weten we gelijk wat daar van waar is. Voor de rest doen De Bruijn en Chun Li samen al meer voor ADO dan alle wannabee`s en zogenaamde super Hagenezen bij elkaar in vijftig jaar.
Ik had ook te snel getikt. Let maar op wat er gaat gebeuren, je zal zien dat hier een hele grote kern van waarheid in zit, als Wang tenminste gaat betalen
0
Maandag 8 september 2014 om 18:39 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Wang nog steeds enthousiast over ADO
Het enthousiasme van de komende eigenaar Hui Wang voor ADO is minimaal net zo groot als in maart toen hij de overnamedeal sloot met Mark van der Kallen.
Lees het nieuwsbericht
0
Maandag 8 september 2014 om 16:44 uur

dennisvb



Foto: ANP Pro Shots
Om te beginnen en voor alle duidelijkheid. Ik heb in de overname deal tussen ADO Den Haag en United Vansen een rol gespeeld. Sterker nog, ik ben het zelf geweest die meer dan een jaar geleden Mark van der Kallen heeft benaderd met de vraag of hij open stond voor de verkoop van zijn aandelen aan een Chinees bedrijf. En vervolgens heb ik het gehele proces - van de eerste gesprekken tot aan het zetten van de handtekeningen - mede begeleid. In zekere zin is `deze deal` dus mijn kindje.


Beste JHDB: wat een emotionele opening. Wat wil je hiermee bereiken een medaille? Een kind maken is niet zo moeilijk maar het opvoeden en groot brengen des te meer. Je zou dit stuk moeten bewaren voor als ADO bij de top 5 aansluit. Niet bij een deal gebruiken waar het geld nog niet van binnen is


Maar niet alleen van mij. Een spreekwoord zegt `succes heeft meerdere vaders` en in dit geval is dat inderdaad zo. Want als alle Haagse dromen gaan uitkomen en ADO Den Haag over een aantal seizoenen écht tot de subtop van het Nederlandse voetbal zal zijn gaan behoren, dan mogen Haagse voetbalfans ook de naam van Chun Li niet vergeten.

Je praat over dromen, mensen willen feiten zien! Plannen van aanpak! Hoe gaat ADO dat doen met behulp van de Chinezen en op welke manier! ADO heeft geknokt om gezond te worden, waarin zijn de Chinezen dan zo speciaal dat ze ADO structureel naar de top 5 kunnen brengen? Dat kan niet met alleen geld! Dat zie je toch bij Vitesse. En als ze dan hier de kennis komen halen om voor het voetbal in China dan is het heel bekrompen om te denken dat met meer geld bij ADO de kennis zit om naar die top 5 te gaan. Voor een ding hoef je niet bang te wezen. Chun li word nu al niet vergeten, niet door alle benadeelde partijen in Arnhem, niet de trainers die hun loon niet kregen, AZ niet, sportpartners niet. Wie zijn de volgende, supporters ADO?

Ik heb de afgelopen weken al die negatieve berichtgeving rond zijn persoon met stijgende verbazing gevolgd. Vooral ook omdat alles eigenlijk draait om wat opmerkingen van `ene Rudy` uit Arnhem, die beweert dat Li er met zijn plannen voor de opleiding van Chinese jeugdspelers van door is gegaan. En vervolgens de media zo handig heeft bespeeld, dat het nu net lijkt dat het volledige overnameplan van United Vansen zo`n beetje helemaal op `het plan van Rudy` is gebaseerd.


Was jij niet 2 maanden geleden de persoon die Rudy belde toen je gebrouilleerd was met Chun li om te kijken of hij wel zuiver was? Was jij niet degene die nooit is op komen dagen om de feiten te checken? Je maakt 1 denk fout. Rudy heeft niks met united vansen. Hij wilde alleen ADO uit goed fatsoen waarschuwen voor de streken van Chun li. Thats all.

Als journalist begrijp ik het wel. Op het eerste gezicht heeft de deal een groot Woodward/Bernstein (de journalisten die Watergate onthuld hebben) gehalte. Een Chinees bedrijf eigenaar van volksclub ADO? Daar moet haast wel een sinister plan achter zitten. Naamsverandering, logoverandering, cultuurshock, nasi in plaats van patat, gokmaffia, `grote Chinees` en `kleine Chinees`, spionnen in de dug out. En als klap op de vuurpijl ook nog eensRudy-gate. Ik zag het de afgelopen maanden allemaal voorbij komen.


Geen sinister plan, maar een concept met een gigantische verdien module. Waar veel mensen zich aan kunnen verrijken. Maar het plan is bedoeld om ADO te verrijken of welke club dan ook. Maar niet om persoonlijke bv tjes te sponsoren

Logisch. Alleen... Er klopt allemaal niks van. Alle onrust rond de overname van ADO door United Vansen heeft eigenlijk maar twee oorzaken: het feit dat de Chinese overheid bij dit soort bedrijfsovernames nu eenmaal flink wat tijd nodig heeft om toestemming te geven. En een ongehoorde tegenwerking van de kant van de inmiddels vertrokken ADO-directeur Piet Jansen, waardoor ADO ruim twee maanden een stuurloos schip werd.


Waarom kwamen jullie niet met dit nieuws direct na het tekenen naar buiten? Dan had je al die onrust toch niet gehad. Ineens kwamen jullie erachten dat een Chinese overname zo werd bemoeilijkt door de autoriteiten. Toch jammer had een hoop gescheeld. Wist fraser ook gelijk dat hij geen versterkingen kon verwachten net zo als de fans. Piet Jansen gaf tegengas omdat hij het allemaal niet in de haak vond, piet Jansen nam wel de moeite om langs Deighton te gaan om nou eens te kijken waar de commotie vandaan kwam,piet Jansen is een gentleman gebleven omdat zijn contract tot 3 september doorliep.


In plaats van plannen te maken over de nieuwe, bijna onbegrensde mogelijkheden. In plaats van na te denken hoe een nieuwe potentiële markt van meer dan 1.300.000.000 mensen te benaderen. En in plaats van voorbereidingen te treffen hoe grote multinationals die allemaal graag in China zaken willen doen, het best kunnen worden benaderd, verdeed Jansen zijn tijd door leiding te geven aan een interne guerrilla-groep, die maar één doel had: het tegengaan van de overname door United Vansen, een bedrijf dat zich kort daarvoor bereid had verklaard vele tientallen miljoenen in de ontwikkeling van ADO te stoppen!!


Jansen had de plannen al gezien!!!! En toen hij ze zag wist hij gelijk wat de bedoeling van Chun li was over de rug van ADO!!!! Jansen was nog niet weg of Chun li liep al de lakens uit te delen!!


Hoe zeer Jansen zijn ADO-medewerkers de afgelopen maanden behekst heeft, bleek eind augustus nog eens toen de ex-directeur bij zijn afscheidspeech ("Ik ga weg omdat ik niks met die Chinezen te maken wil hebben" door een gedeelte van het personeel op een applaus in plaats van op rotte appelen werd getrakteerd. Want als er één man is die niet weet waar hij het over heeft, dan is het wel Piet Jansen, die nooit en te nimmer ook maar één woord heeft gewisseld met de nieuwe eigenaar. Sterker nog, vlak voordat hij de gelegenheid had om Mr Wang te leren kennen, meldde hij zich ziek en reed naar huis.


Jansen wilde wel met wang praten maar moest het met zijn hulpje doen Chun li en daar paste hij voor. Mr wang is voor de meeste media niet bereikbaar.


Geconfronteerd met een op dat moment stuurloos ADO besloot Chun Li dat het waarschijnlijk zowel voor ADO als ook voor de aanstaande nieuwe Chinese eigenaar het beste zou zijn om maar zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen te nemen en ging zich - met de beste bedoelingen - met `van alles en nog wat`bemoeien. Omdat de voetballerij meer valkuilen heeft dan een gemiddelde poffertjespan, vond ik Chun`s acties onverstandig en heb hem dat destijds ook privé duidelijk laten merken.



Chun li vond het nodig om de touwtjes in handen te nemen? Wie is hij dat hij denkt als loopjongen van wang zonder enige functie ooit binnen ADO even de touwtjes in handen te nemen?


Dat hij zich overigens lange tijd niks van goed bedoelde adviezen aan trok, vind ik achteraf bezien nog wel begrijpelijk ook. Van de ADO-leiding was nu eenmaal niks goeds te verwachten en de kans dat Hui Wang - de grote baas van United Vansen - gepikeerd zou raken door de interne ADO-tegenwerking was levensgroot aanwezig. Voor wat dat laatste betreft zijn Chun Li`s inspanningen uiterst effectief gebleken. Toen ik een halve maand geleden urenlang met Mr Wang en zijn zoon om de tafel zat, was diens enthousiasme voor ADO Den Haag nog minimaal net zo groot als op de 30ste maart, toen op het kantoor van Mark van der Kallen in Rijswijk, de deal gesloten werd.

Je begreep hem ook nog? Iemand zonder ADO verleden die een half jaar bij ADO rond liep zonder enige ervaring in de voetbal wereld de touwtjes in handen geven, dat begreep je wel?

De nabije toekomst zal leren of de Chinese overheid met haar toestemming over de brug komt (dit is het enige aspect waar niemand ook maar enige invloed op kan uitoefenen; de tekenen zijn overigens heel gunstig).


De tijd zal het leren! En dan? Dan heb je een overnamen, jij en Chun li de credits en na 3 jaar is ADO naar de klote. Kunnen we dan nog eens bij je aankloppen met dit verhaal? Met jullie kindje.


En een verdere toekomst gaat uitwijzen of ADO Den Haag genoeg kennis en kunde gaat aantrekken om van de nieuwe mogelijkheden optimaal gebruik te gaan maken.

Nog even terug naar Chun Li. Ik ben benieuwd of de voetbalgeschiedenis hem uiteindelijk de plaats geeft die hij best wel verdient. Al bijna vijf jaar praat hij met alles en iedereen in voetballend Nederland over zijn grote plan "het combineren van de voetbalkennis van het `kleine` Nederland met het geld en de commerciële mogelijkheden van het `grote` China.". Zodra de ADO-deal is afgerond, heeft dat plan een unieke bekroning gekregen, want nog niet eerder werd een écht Chinees bedrijf eigenaar van een Europese voetbalorganisatie. Het zal voor hem een waarlijk uniek moment zijn.

Dat plan van hem is gestolen!

Een laatste woord over Rudy-gate tenslotte. Het is niet aan mij om ook maar enig detail bekend te maken uit de overeenkomst met United Vansen. Maar één ding kan ik wel zeggen; in het contract staat geen letter, geen punt en geen komma die afkomstig is uit het plan dat Arnhemse Rudy Deighton zou hebben gemaakt voor Dong Dao, het bedrijf van Chun Li. Gewoon helemaal niks. Nada! Er zijn maar weinig mensen die dit uit eerste hand kunnen bevestigen, maar ik ben er één van.


Blijkbaar zit de heer Deighton je heel hoog dat je nog een slotwoord aan hem moet wijden. Of zit het Chun li heel hoog? Dat hij nu via de achterdeur jou moet souffleren dit stuk te schrijven? Immer de heer Deighton heeft geen problemen met de heer JHDB, maar blijkbaar andersom wel. De heer Deighton heeft een zakelijk geschil met Chun li! Niet met ADO niet met united vansen allemaal niet. Maar als jij vind dat je via je eigen propaganda bedrijfje nog even aandacht moet geven aan de heer Deighton moet je dat vooral doen. Alleen denk ik dat je geloofwaardigheid gewoon 0 is naar de grote mensen wereld.

Als zowel ADO Den Haag als ook United Vansen goed hun best doen, kan de overname de facto de grootste commerciële deal uit de historie van het Nederlandse clubvoetbal worden. Aantrekkelijk voor mensen die met grote hebzuchtige ogen kijken naar de mogelijkheden die contacten met de één na grootste economie ter wereld nu eenmaal met zich meebrengt. Sommigen zullen succesvol zijn; anderen - zoals de al te bijdehande Rudy - gaan achter het net vissen. Want de voetballerij is nu eenmaal noch goed, noch gek!


De heer Deighton is niet door hebzucht gedreven. Maar de heer Chun li wel. De heer Deighton word gedreven door een sterk gevoel van gerechtigheid. En door de Nederlandse manier van zaken doen. Onder het motto afspraken zijn afspraken en een man een man een woord een woord. Van harte hoop ik dat ADO word overgenomen door united vansen en van harte hoop ik dat alle ambities van de club uitkomen. Maar van harte hoop ik ook dat Chun li krijgt wat hij verdiend!
Verstuurd vanaf mijn iPhone
0
Maandag 8 september 2014 om 15:54 uur

dennisvb



Foto: ANP Pro Shots
Om te beginnen en voor alle duidelijkheid. Ik heb in de overname deal tussen ADO Den Haag en United Vansen een rol gespeeld. Sterker nog, ik ben het zelf geweest die meer dan een jaar geleden Mark van der Kallen heeft benaderd met de vraag of hij open stond voor de verkoop van zijn aandelen aan een Chinees bedrijf. En vervolgens heb ik het gehele proces - van de eerste gesprekken tot aan het zetten van de handtekeningen - mede begeleid. In zekere zin is `deze deal` dus mijn kindje.
Beste JHDB: wat een emotionele opening. Wat wil je hiermee bereiken een medaille? Een kind maken is niet zo moeilijk maar het opvoeden en groot brengen des te meer. Je zou dit stuk moeten bewaren voor als ADO bij de top 5 aansluit. Niet bij een deal gebruiken waar het geld nog niet van binnen is

Maar niet alleen van mij. Een spreekwoord zegt `succes heeft meerdere vaders` en in dit geval is dat inderdaad zo. Want als alle Haagse dromen gaan uitkomen en ADO Den Haag over een aantal seizoenen écht tot de subtop van het Nederlandse voetbal zal zijn gaan behoren, dan mogen Haagse voetbalfans ook de naam van Chun Li niet vergeten.
Je praat over dromen, mensen willen feiten zien! Plannen van aanpak! Hoe gaat ADO dat doen met behulp van de Chinezen en op welke manier! ADO heeft geknokt om gezond te worden, waarin zijn de Chinezen dan zo speciaal dat ze ADO structureel naar de top 5 kunnen brengen? Dat kan niet met alleen geld! Dat zie je toch bij Vitesse. En als ze dan hier de kennis komen halen om voor het voetbal in China dan is het heel bekrompen om te denken dat met meer geld bij ADO de kennis zit om naar die top 5 te gaan. Voor een ding hoef je niet bang te wezen. Chun li word nu al niet vergeten, niet door alle benadeelde partijen in Arnhem, niet de trainers die hun loon niet kregen, AZ niet, sportpartners niet. Wie zijn de volgende, supporters ADO?

Ik heb de afgelopen weken al die negatieve berichtgeving rond zijn persoon met stijgende verbazing gevolgd. Vooral ook omdat alles eigenlijk draait om wat opmerkingen van `ene Rudy` uit Arnhem, die beweert dat Li er met zijn plannen voor de opleiding van Chinese jeugdspelers van door is gegaan. En vervolgens de media zo handig heeft bespeeld, dat het nu net lijkt dat het volledige overnameplan van United Vansen zo`n beetje helemaal op `het plan van Rudy` is gebaseerd.
Was jij niet 2 maanden geleden de persoon die Rudy belde toen je gebrouilleerd was met Chun li om te kijken of hij wel zuiver was? Was jij niet degene die nooit is op komen dagen om de feiten te checken? Je maakt 1 denk fout. Rudy heeft niks met united vansen. Hij wilde alleen ADO uit goed fatsoen waarschuwen voor de streken van Chun li. Thats all.

Als journalist begrijp ik het wel. Op het eerste gezicht heeft de deal een groot Woodward/Bernstein (de journalisten die Watergate onthuld hebben) gehalte. Een Chinees bedrijf eigenaar van volksclub ADO? Daar moet haast wel een sinister plan achter zitten. Naamsverandering, logoverandering, cultuurshock, nasi in plaats van patat, gokmaffia, `grote Chinees` en `kleine Chinees`, spionnen in de dug out. En als klap op de vuurpijl ook nog eensRudy-gate. Ik zag het de afgelopen maanden allemaal voorbij komen.
Geen sinister plan, maar een concept met een gigantische verdien module. Waar veel mensen zich aan kunnen verrijken. Maar het plan is bedoeld om ADO te verrijken of welke club dan ook. Maar niet om persoonlijke bv tjes te sponsoren

Logisch. Alleen... Er klopt allemaal niks van. Alle onrust rond de overname van ADO door United Vansen heeft eigenlijk maar twee oorzaken: het feit dat de Chinese overheid bij dit soort bedrijfsovernames nu eenmaal flink wat tijd nodig heeft om toestemming te geven. En een ongehoorde tegenwerking van de kant van de inmiddels vertrokken ADO-directeur Piet Jansen, waardoor ADO ruim twee maanden een stuurloos schip werd.
Waarom kwamen jullie niet met dit nieuws direct na het tekenen naar buiten? Dan had je al die onrust toch niet gehad. Ineens kwamen jullie erachten dat een Chinese overname zo werd bemoeilijkt door de autoriteiten. Toch jammer had een hoop gescheeld. Wist fraser ook gelijk dat hij geen versterkingen kon verwachten net zo als de fans. Piet Jansen gaf tegengas omdat hij het allemaal niet in de haak vond, piet Jansen nam wel de moeite om langs Deighton te gaan om nou eens te kijken waar de commotie vandaan kwam,piet Jansen is een gentleman gebleven omdat zijn contract tot 3 september doorliep.

In plaats van plannen te maken over de nieuwe, bijna onbegrensde mogelijkheden. In plaats van na te denken hoe een nieuwe potentiële markt van meer dan 1.300.000.000 mensen te benaderen. En in plaats van voorbereidingen te treffen hoe grote multinationals die allemaal graag in China zaken willen doen, het best kunnen worden benaderd, verdeed Jansen zijn tijd door leiding te geven aan een interne guerrilla-groep, die maar één doel had: het tegengaan van de overname door United Vansen, een bedrijf dat zich kort daarvoor bereid had verklaard vele tientallen miljoenen in de ontwikkeling van ADO te stoppen!!
Jansen had de plannen al gezien!!!! En toen hij ze zag wist hij gelijk wat de bedoeling van Chun li was over de rug van ADO!!!! Jansen was nog niet weg of Chun li liep al de lakens uit te delen!!

Hoe zeer Jansen zijn ADO-medewerkers de afgelopen maanden behekst heeft, bleek eind augustus nog eens toen de ex-directeur bij zijn afscheidspeech ("Ik ga weg omdat ik niks met die Chinezen te maken wil hebben" door een gedeelte van het personeel op een applaus in plaats van op rotte appelen werd getrakteerd. Want als er één man is die niet weet waar hij het over heeft, dan is het wel Piet Jansen, die nooit en te nimmer ook maar één woord heeft gewisseld met de nieuwe eigenaar. Sterker nog, vlak voordat hij de gelegenheid had om Mr Wang te leren kennen, meldde hij zich ziek en reed naar huis.
Jansen wilde wel met wang praten maar moest het met zijn hulpje doen Chun li en daar paste hij voor. Mr wang is voor de meeste media niet bereikbaar.

Geconfronteerd met een op dat moment stuurloos ADO besloot Chun Li dat het waarschijnlijk zowel voor ADO als ook voor de aanstaande nieuwe Chinese eigenaar het beste zou zijn om maar zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen te nemen en ging zich - met de beste bedoelingen - met `van alles en nog wat`bemoeien. Omdat de voetballerij meer valkuilen heeft dan een gemiddelde poffertjespan, vond ik Chun`s acties onverstandig en heb hem dat destijds ook privé duidelijk laten merken.
Chun li vond het nodig om de touwtjes in handen te nemen? Wie is hij dat hij denkt als loopjongen van wang zonder enige functie ooit binnen ADO even de touwtjes in handen te nemen?

Dat hij zich overigens lange tijd niks van goed bedoelde adviezen aan trok, vind ik achteraf bezien nog wel begrijpelijk ook. Van de ADO-leiding was nu eenmaal niks goeds te verwachten en de kans dat Hui Wang - de grote baas van United Vansen - gepikeerd zou raken door de interne ADO-tegenwerking was levensgroot aanwezig. Voor wat dat laatste betreft zijn Chun Li`s inspanningen uiterst effectief gebleken. Toen ik een halve maand geleden urenlang met Mr Wang en zijn zoon om de tafel zat, was diens enthousiasme voor ADO Den Haag nog minimaal net zo groot als op de 30ste maart, toen op het kantoor van Mark van der Kallen in Rijswijk, de deal gesloten werd.

Je breed hem ook nog? Iemand zonder ADO verleden die een half jaar bij ADO rond liep zonder enige ervaring in de voetbal wereld de touwtjes in handen geven, dat begreep je wel?

De nabije toekomst zal leren of de Chinese overheid met haar toestemming over de brug komt (dit is het enige aspect waar niemand ook maar enige invloed op kan uitoefenen; de tekenen zijn overigens heel gunstig).
De tijd zal het leren! En dan? Dan heb je een overnamen, jij en Chun li de credits en na 3 jaar is ADO naar de klote. Kunnen we dan nog eens bij je aankloppen met dit verhaal? Met jullie kindje.
En een verdere toekomst gaat uitwijzen of ADO Den Haag genoeg kennis en kunde gaat aantrekken om van de nieuwe mogelijkheden optimaal gebruik te gaan maken.

Nog even terug naar Chun Li. Ik ben benieuwd of de voetbalgeschiedenis hem uiteindelijk de plaats geeft die hij best wel verdient. Al bijna vijf jaar praat hij met alles en iedereen in voetballend Nederland over zijn grote plan "het combineren van de voetbalkennis van het `kleine` Nederland met het geld en de commerciële mogelijkheden van het `grote` China.". Zodra de ADO-deal is afgerond, heeft dat plan een unieke bekroning gekregen, want nog niet eerder werd een écht Chinees bedrijf eigenaar van een Europese voetbalorganisatie. Het zal voor hem een waarlijk uniek moment zijn.
Dat plan van hem is gestolen!

Een laatste woord over Rudy-gate tenslotte. Het is niet aan mij om ook maar enig detail bekend te maken uit de overeenkomst met United Vansen. Maar één ding kan ik wel zeggen; in het contract staat geen letter, geen punt en geen komma die afkomstig is uit het plan dat Arnhemse Rudy Deighton zou hebben gemaakt voor Dong Dao, het bedrijf van Chun Li. Gewoon helemaal niks. Nada! Er zijn maar weinig mensen die dit uit eerste hand kunnen bevestigen, maar ik ben er één van.
Blijkbaar zit de heer Deighton je heel hoog dat je nog een slotwoord aan hem moet wijden. Of zit het Chun li heel hoog? Dat hij nu via de achterdeur jou moet souffleren dit stuk te schrijven? Immer de heer Deighton heeft geen problemen met de heer JHDB, maar blijkbaar andersom wel. De heer Deighton heeft een zakelijk geschil met Chun li! Niet met ADO niet met united vansen allemaal niet. Maar als jij vind dat je via je eigen propaganda bedrijfje nog even aandacht moet geven aan de heer Deighton moet je dat vooral doen. Alleen denk ik dat je geloofwaardigheid gewoon 0 is naar de grote mensen wereld.

Als zowel ADO Den Haag als ook United Vansen goed hun best doen, kan de overname de facto de grootste commerciële deal uit de historie van het Nederlandse clubvoetbal worden. Aantrekkelijk voor mensen die met grote hebzuchtige ogen kijken naar de mogelijkheden die contacten met de één na grootste economie ter wereld nu eenmaal met zich meebrengt. Sommigen zullen succesvol zijn; anderen - zoals de al te bijdehande Rudy - gaan achter het net vissen. Want de voetballerij is nu eenmaal noch goed, noch gek!
De heer Deighton is niet door hebzucht gedreven. Maar de heer Chun li wel. De heer Deighton word gedreven door een sterk gevoel van gerechtigheid. En door de Nederlandse manier van zaken doen. Onder het motto afspraken zijn afspraken en een man een man een woord een woord. Van harte hoop ik dat ADO word overgenomen door united vansen en van harte hoop ik dat alle ambities van de club uitkomen. Maar van harte hoop ik ook dat Chun li krijgt wat hij verdiend!

En dennisvb is gewoon dennisvb
0
Maandag 8 september 2014 om 15:50 uur

Hajee

Kees schreef:

Jhdb is adosupporter maar sommige zaken kun je beter voor je houden. Dat stukklappen is overigens niet waar. Men klapte uit beleefdheid vanwege zijn afscheid en niet vsnwege wat voor negativiteit omtrent de uitspraak over Chinezen.

Laat de club nou eens een tijdje positief in het nieuws komen.

Als je het hele overname verhaal gevolgd hebt vanaf het begin, dan staan er in deze column geen nieuwe zaken, buiten het feit dat Dhr. Wang nog net zo enthousiast is als in het begin. Verder rekent JhdB wel even af met Piet Jansen, al dan niet terecht. Ik ken JhdB niet, maar weet wel dat zijn Ado-hart op de juiste plaats zit.
0
Maandag 8 september 2014 om 15:30 uur

MTB

lasoog1 schreef:

Glenn Duijzer ‏@De_Duis1 15m

ADO, CHUN LI EN RUDY DEIGHTON; HET INSIDE VERHAAL. #adodenhaag
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/371597_ado-chun-li-en-rudy-deighton-het-inside-verhaal
ADO, CHUN LI EN RUDY DEIGHTON; HET INSIDE VERHAAL

Alleen voetballiefhebbers die heel goed hebben opgelet, weten waarschijnlijk nog dat de bijna afgeronde overname door ADO Den Haag is gedaan door een kolossaal groot Chinees sportmarketing bedrijf. En niet door de in Den Haag wonende Chinese zakenman Chun Li.
Foto
Foto: ANP Pro Shots
Om te beginnen en voor alle duidelijkheid. Ik heb in de overname deal tussen ADO Den Haag en United Vansen een rol gespeeld. Sterker nog, ik ben het zelf geweest die meer dan een jaar geleden Mark van der Kallen heeft benaderd met de vraag of hij open stond voor de verkoop van zijn aandelen aan een Chinees bedrijf. En vervolgens heb ik het gehele proces - van de eerste gesprekken tot aan het zetten van de handtekeningen - mede begeleid. In zekere zin is `deze deal` dus mijn kindje.

Maar niet alleen van mij. Een spreekwoord zegt `succes heeft meerdere vaders` en in dit geval is dat inderdaad zo. Want als alle Haagse dromen gaan uitkomen en ADO Den Haag over een aantal seizoenen écht tot de subtop van het Nederlandse voetbal zal zijn gaan behoren, dan mogen Haagse voetbalfans ook de naam van Chun Li niet vergeten.

Ik heb de afgelopen weken al die negatieve berichtgeving rond zijn persoon met stijgende verbazing gevolgd. Vooral ook omdat alles eigenlijk draait om wat opmerkingen van `ene Rudy` uit Arnhem, die beweert dat Li er met zijn plannen voor de opleiding van Chinese jeugdspelers van door is gegaan. En vervolgens de media zo handig heeft bespeeld, dat het nu net lijkt dat het volledige overnameplan van United Vansen zo`n beetje helemaal op `het plan van Rudy` is gebaseerd.

Als journalist begrijp ik het wel. Op het eerste gezicht heeft de deal een groot Woodward/Bernstein (de journalisten die Watergate onthuld hebben) gehalte. Een Chinees bedrijf eigenaar van volksclub ADO? Daar moet haast wel een sinister plan achter zitten. Naamsverandering, logoverandering, cultuurshock, nasi in plaats van patat, gokmaffia, `grote Chinees` en `kleine Chinees`, spionnen in de dug out. En als klap op de vuurpijl ook nog eens Rudy-gate. Ik zag het de afgelopen maanden allemaal voorbij komen.

Logisch. Alleen... Er klopt allemaal niks van. Alle onrust rond de overname van ADO door United Vansen heeft eigenlijk maar twee oorzaken: het feit dat de Chinese overheid bij dit soort bedrijfsovernames nu eenmaal flink wat tijd nodig heeft om toestemming te geven. En een ongehoorde tegenwerking van de kant van de inmiddels vertrokken ADO-directeur Piet Jansen, waardoor ADO ruim twee maanden een stuurloos schip werd.

In plaats van plannen te maken over de nieuwe, bijna onbegrensde mogelijkheden. In plaats van na te denken hoe een nieuwe potentiële markt van meer dan 1.300.000.000 mensen te benaderen. En in plaats van voorbereidingen te treffen hoe grote multinationals die allemaal graag in China zaken willen doen, het best kunnen worden benaderd, verdeed Jansen zijn tijd door leiding te geven aan een interne guerrilla-groep, die maar één doel had: het tegengaan van de overname door United Vansen, een bedrijf dat zich kort daarvoor bereid had verklaard vele tientallen miljoenen in de ontwikkeling van ADO te stoppen!!

Hoe zeer Jansen zijn ADO-medewerkers de afgelopen maanden behekst heeft, bleek eind augustus nog eens toen de ex-directeur bij zijn afscheidspeech ("Ik ga weg omdat ik niks met die Chinezen te maken wil hebben" door een gedeelte van het personeel op een applaus in plaats van op rotte appelen werd getrakteerd. Want als er één man is die niet weet waar hij het over heeft, dan is het wel Piet Jansen, die nooit en te nimmer ook maar één woord heeft gewisseld met de nieuwe eigenaar. Sterker nog, vlak voordat hij de gelegenheid had om Mr Wang te leren kennen, meldde hij zich ziek en reed naar huis.

Geconfronteerd met een op dat moment stuurloos ADO besloot Chun Li dat het waarschijnlijk zowel voor ADO als ook voor de aanstaande nieuwe Chinese eigenaar het beste zou zijn om maar zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen te nemen en ging zich - met de beste bedoelingen - met `van alles en nog wat` bemoeien. Omdat de voetballerij meer valkuilen heeft dan een gemiddelde poffertjespan, vond ik Chun`s acties onverstandig en heb hem dat destijds ook privé duidelijk laten merken.

Dat hij zich overigens lange tijd niks van goed bedoelde adviezen aan trok, vind ik achteraf bezien nog wel begrijpelijk ook. Van de ADO-leiding was nu eenmaal niks goeds te verwachten en de kans dat Hui Wang - de grote baas van United Vansen - gepikeerd zou raken door de interne ADO-tegenwerking was levensgroot aanwezig. Voor wat dat laatste betreft zijn Chun Li`s inspanningen uiterst effectief gebleken. Toen ik een halve maand geleden urenlang met Mr Wang en zijn zoon om de tafel zat, was diens enthousiasme voor ADO Den Haag nog minimaal net zo groot als op de 30ste maart, toen op het kantoor van Mark van der Kallen in Rijswijk, de deal gesloten werd.

De nabije toekomst zal leren of de Chinese overheid met haar toestemming over de brug komt (dit is het enige aspect waar niemand ook maar enige invloed op kan uitoefenen; de tekenen zijn overigens heel gunstig). En een verdere toekomst gaat uitwijzen of ADO Den Haag genoeg kennis en kunde gaat aantrekken om van de nieuwe mogelijkheden optimaal gebruik te gaan maken.

Nog even terug naar Chun Li. Ik ben benieuwd of de voetbalgeschiedenis hem uiteindelijk de plaats geeft die hij best wel verdient. Al bijna vijf jaar praat hij met alles en iedereen in voetballend Nederland over zijn grote plan "het combineren van de voetbalkennis van het `kleine` Nederland met het geld en de commerciële mogelijkheden van het `grote` China.". Zodra de ADO-deal is afgerond, heeft dat plan een unieke bekroning gekregen, want nog niet eerder werd een écht Chinees bedrijf eigenaar van een Europese voetbalorganisatie. Het zal voor hem een waarlijk uniek moment zijn.

Een laatste woord over Rudy-gate tenslotte. Het is niet aan mij om ook maar enig detail bekend te maken uit de overeenkomst met United Vansen. Maar één ding kan ik wel zeggen; in het contract staat geen letter, geen punt en geen komma die afkomstig is uit het plan dat Arnhemse Rudy Deighton zou hebben gemaakt voor Dong Dao, het bedrijf van Chun Li. Gewoon helemaal niks. Nada! Er zijn maar weinig mensen die dit uit eerste hand kunnen bevestigen, maar ik ben er één van.

Als zowel ADO Den Haag als ook United Vansen goed hun best doen, kan de overname de facto de grootste commerciële deal uit de historie van het Nederlandse clubvoetbal worden. Aantrekkelijk voor mensen die met grote hebzuchtige ogen kijken naar de mogelijkheden die contacten met de één na grootste economie ter wereld nu eenmaal met zich meebrengt. Sommigen zullen succesvol zijn; anderen - zoals de al te bijdehande Rudy - gaan achter het net vissen. Want de voetballerij is nu eenmaal noch goed, noch gek!

Jan Hermen de Bruijn
Hoofdredacteur ELF Voetbal Magazine
0
Maandag 8 september 2014 om 13:22 uur

<FCDH>

Zat ff de herhaling te kijken van vi van gister de snor gaat nog steeds uit van de goede bedoelingen van wang maar het geld moet nu toch wel een keer komen vind ie want als het niet komt staat ADO en de directie daar geweldig voor lul in heel Nederland

De snor Aad de mos heeft een geweldig oog voor talenten Romario en Ronaldo heeft ie PSV ooit voor getipt ook Ronaldinho tipte hij maar die wilde ze niet het waren alle 3 top spelers

Ik zou zeggen Aad als td
0
Zaterdag 6 september 2014 om 08:14 uur

slash070

Dannyy schreef:

Iedereen zijn/haar favoriete eten is opeens Chinees.. Hopen dat Wang meeleest.
Niet opeens hoor, ver voor Wang waren er al chinezen die eten verkochten
0
Vrijdag 5 september 2014 om 21:37 uur

Advertentie

Dannyy

Iedereen zijn/haar favoriete eten is opeens Chinees.. Hopen dat Wang meeleest.
0
Vrijdag 5 september 2014 om 21:33 uur

Waht

Aad schreef:

Ik ben niet ongeduldig of verwend. Maar ook ik houd mensen wel graag aan hun woorden. Er is wel degelijk gesproken over Chinese investeringen in spelers, nog voor het begin van het seizoen. Ik kan het daarom de technische staf, Fraser voorop, niet kwalijk nemen dat ze de selectie hebben gesaneerd. Ik neem het de hoogst verantwoordelijke (mister Wang maar meer nog van der Kallen) kwalijk dat ze dit hebben laten gebeuren.
We hebben deze zomer de selectie versterkt met Hansen, Kristensen en Derijck die alle drie over of op de salaris grens van ADO zitten. De club is er in geslaagd het elftal te versterker. Met de 5 verhuurde spelers zijn ze er wellicht vanuit gegaan dat er via Wang nog spelers zouden bijkomen.
Veel bestuursleden hebben voor hun beurt gesproken dat er deze zomer al in nieuwe spelers geïnvesteerd zou worden. Als er in de winterstop wel goede aanwinsten gehaald worden is dit seizoen niet verloren.
Fontein is in ieder geval een man met ervaring en hoop dat hij langere tijd werkt voor de club. Eerst de organisatie op toppen, jeugd en scouting en in de winter de selectie op orde brengen.
Ben nog steeds positief maar hoop niet dat het de zoveelste luchtbel is.
We hebben nog niets op papier en resultaat.
0
Vrijdag 5 september 2014 om 16:57 uur

Nu online

Franky, bennyboy1960, Aad, Wallace, GroenGeelHart070, TheMariner, ADO079, DHFC070, Lellow en 122 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26