Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Vincent

09/10 07.2009 BV Veendam VV Sneek ablösefrei
04/05 01.2005 SC Joure BV Veendam ablösefrei
04/05 07.2004 FC Emmen SC Joure ablösefrei
02/03 07.2002 SC Heerenveen FC Emmen ablösefrei
99/00 07.1999 VV DOVO Veendendaal SC Heerenveen 

31 jaar (14-10-77)
1.91m


24-10-2008 vvv-veendam 1-0
05/07/2009 23:02

Na vijf seizoenen liep het contract van Barry Ditewig af bij
BV Veendam. Via het team VVCS wekte de 31-jarige doelman de interesse van de Schotse Premier League-club Falkirk, meldt
het AD.

De transfervrije doelman begon zijn carrière bij SC Heerenveen. Na twee jaar Emmen volgde een half jaar bij de amateurs van
SC Joure voordat BV Veendam hem aantrok. Falkirk eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Schotse competitie.

0
Vrijdag 7 augustus 2009 om 12:58 uur

Brian

Clubloze Van der Gun raakt niet in paniek 

Cedric van der Gun vond tot verbazing van velen nog altijd geen nieuwe club. De aanvaller hoopte na een uitstekend seizoen bij FC Utrecht op een aanbieding vanuit het buitenland, maar een belletje van die ene droomclub bleef vooralsnog uit.

FC Utrecht
In het shirt van FC Utrecht vond de dertigjarige aanvaller afgelopen seizoen in 21 duels 10 keer het net. Van der Gun groeide in de Domstad uit tot één van de smaakmakers en dat ontging overige Eredivisie-clubs niet. Van der Gun nam voor zichzelf het besluit zijn aflopende contract bij FC Utrecht niet te verlengen, in de hoop een buitenlands avontuur aan te gaan. Nu de meeste competities op het punt van beginnen staan, zit de Hagenaar nog altijd thuis. 

Interesse
"Er speelt altijd wel iets, maar op dit moment is er nog niets duidelijk", zegt Van der Gun.
 Een uitgesproken voorkeur heeft de aanvaller wel. Het uitblijven van een club verandert daar niets aan. "Ik wil het liefst sportief gezien een stap vooruit maken. Dan kom je toch uit bij een club uit een grote buitenlandse competitie. Ik verwacht dat er snel meer duidelijkheid is. Ik blijf nog even wachten en raak zeker niet in paniek."

Over belangstelling had Van der Gun aan het einde van het afgelopen seizoen niet te klagen. De aanvaller was `hot`, maar met name in Nederland. "Dat er interesse vanuit de Eredivisie was klopt. Maar op dat moment had ik voor mezelf al de keuze voor het buitenland gemaakt. Ik ben dertig. Als ik die stap wil maken, moet het nu. De clubs die toen vanuit Nederland interesse toonden moeten ook verder, dat begrijp ik wel."

Spijt van zijn beslissing om zijn loopbaan niet te vervolgen bij FC Utrecht heeft Van der Gun niet. Ook niet na de miljoeneninvesteringen die de club afgelopen zomer deed. "Dat is een keuze die je maakt. Je bent een voetballer en als voetballer wil je het hoogst mogelijk halen. Nu kan ik die stap nog maken, als ik bij Utrecht zou verlengen was in aan het einde van mijn contract 32 of 33 geweest. Dan is het daar te laat voor."

Van der Gun: "Frustrerend is het niet. Het enige vervelende is dat ik nu al twee maanden stilzit. Terwijl andere voetballers alweer op het veld staan, houd ik zelf ergens anders mijn conditie op peil. Je wilt voetballen, dat is duidelijk. Maar dat is ook het risico van de keuze die ik gemaakt heb."

"Het kan snel gaan", zegt Van der Gun, die in het verleden ook al eens in een later stadium instroomde bij een nieuwe club. "Toen ik overstapte naar Borussia Dortmund was die club al volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nogmaals, het kan snel gaan, maar het kan ook langer duren. Dat heb je zelf niet altijd in de hand. Een voordeel is dat de transferdeadline niet voor mij geldt. Ik kan op welk moment dan ook bij een club aan de slag."

0
Vrijdag 7 augustus 2009 om 01:55 uur

JB

schreef:


Volgens mij is de begroting inclusief alles, dus ook gas, water, licht, stadion, personeelskosten et cetera.
Om de discussie zuiver te maken zou je de beschikking moeten hebben over de spelerssalarissen per club en van alle clubs (endan eigenlijk over het basiselftal of eerste 15 spelers). 

Meer salaris meer kwaliteit is het uitgangspunt toch?

ADO 4ever ADO LAAK ADO LAAK
Zo kan je die berekening ook niet maken.

Net als bij ieder bedrijf bestaat bij ADO  de begroting qua ontvangsten uit:
- opbrengst shirtreclame
- verwachte opbrengst reclameborden
- verwachte opbrengst Tv rechten
- verwachte recettes incl seizoenkaarten/bekerwedstrijden
- verwachte transferopbrengsten

Hier zit dus nog wel wat "verwachting" en dus onzekerheid in.

Vervolgens gaat het geld er weer uit aan:
- salarissen
- rente / aflossing stadion
- gas water en licht
- afschrijving op spelers (de transfersom van een speler wordt afgeschreven over de looptijd van het contract)
- afschrijving op investeringen als lcd reclameborden enz
- 10% onvoorzien (boetes, minder recettes door veel slecht weer, kapotte stoeltjes vervangen enz)

Wat er dan nog overblijft kan dienen als reserve, voor het aflossen van oude schulden (wat dus kennelijk ook gebeurt is) en tenslotte voor het doen van nieuwe investeringen.

Van de totale begroting is dus feitelijk maar een beperkt deel beschikbaar voor nieuwe spelers. Alleen heb je dit bedrag jaar over jaar beschikbaar waardoor het als het ware opstapelt.
Daarnaast kan je een speler verkopen, je moet daardoor bijv. die speler versnelt afschrijven (dus extra uitgaven) maar ontvangt ook de transfersom die hopelijk hoger is.
Op die manier bouw je over een aantal jaren aan het kapitaal van je club, dat natuurlijk op het veld hoort te staan.

Vandaar ook de achterstand qua spelermateriaal die wij nu nog hebben op bijv. Groningen of NAC die gewoon al heel wat jaren langer steeds een beetje aan hun spelerskapitaal hebben kunnen bouwen.
Maar toch, als je kijkt naar de afgelopen 12 maanden (Buijs, Derijck, vd Bergh, Powel, Milic, Horvath, Ammi, Pique) hebben we vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt geen stapjes, maar reuzestappen gemaakt!
En dat met beperkte middelen en gelijktijdig met het financieel en qua image gezond maken van de club.

En het valt op dat de reus ontwaakt.
Al gezien hoe vaak ADO in de VI voorbij komt de laatste maanden?
Kessler die al meerdere keren zich positief heeft uitgelaten over de club en zijn supporters.

De tandem vd Kallen / Wetzel verdient wat mij betreft de titel "voetbalmanagers van het jaar"
0
Donderdag 6 augustus 2009 om 23:33 uur

Vincent

Vlgs mij heet die keeper ohad levitte, en niet levita..
23 jaar 1.87m
contract bij hapoel kfar saba tot 2010, maar heb ook al ergens gelezen dat hij daar weg mocht omdat ze zijn gedegradeerd... (als dat maar niet aan hem lag..)

0
Donderdag 6 augustus 2009 om 21:47 uur

Vincent

VI:

FC Utrecht heeft besloten om David Depetris geen contract aan te bieden. De 21-jarige Argentijnse aanvaller liep een stage van ruim een maand af in de domstad. De aanvaller keert terug naar AS Trencín, de club waar oud-international Tscheu La Ling de voorzitter is. 

Kijk : zo gek was onze scouting dan toch ook weer niet:-)) Die hadden vorig jaar al gezien dat hij ons niks extra kon brengen
0
Donderdag 6 augustus 2009 om 19:26 uur

Vincent

Haagse Roel schreef:

Thanx , nog ff over Coutinho, vind het toch een rare zaak. Hij heeft die loods met een partner ( 455.000 euro) gekocht. Vervolgens zou hij hem verhuurd hebben aan derden. Tot nu toe niets vreemds al vind ik dat aankoopbedrag erg hoog maar goed ik ben niet thuis in de makelaardij van de agrarische sector.

Als je die loods echter verhuurd wat doe je dan op je enige ( bloedhete) vrije dag van de week in Ens bij die loods ???? Als verhuurder , er vanuitgaande dat hij een normaal huurcontract heeft opgesteld, heb je niet eens toegang tot het pand. Zoals ik al eerder aangaf is hier op de regionale TV in een nieuwsitem gemeld dat de politie Flevoland voldoende aanwijzingen heeft om Coutinho vast te houden. Ben natuurlijk "De Cock " niet maar ik vrees het ergste voor Coutinho.

Ik had daar inderdaad ook nog wel wat vragen over:

- Wat zou die coutinho dan verdienen als hij een loods van 455.000 kan kopen? of wat is dan zijn aandeel erin?
Ik kan (zeer waarschijnlijk) geen 1e hypotheek krijgen van 455, laat staan een loods voor erbij.

- is die loods het enige dat er voor dat bedrag gekocht is of is het gewoon een stuk grond met 10 loodsen waarvan die ene verhuurd is?

- Als je iets verhuurd wil je er meestal ook nog wel iets aan verdienen.. hoveel moet de huurprijs dan wel niet zijn als de koopprijs al 455.000 was...
(6% rente = 27.000 euro per jaar).. 4.000 per maand huur?
daar kan je aardig wat zolderkamers voor vol zetten:_))

En inderdaad wat doe je daar als je het verhuurd hebt? wilde hij net die dag het contract op komen zeggen? of is hij er onder valse voorwendselen naar toe gelokt?

(wordt ongetwijfeld vervolgd)



0
Donderdag 6 augustus 2009 om 17:57 uur

Advertentie

ADO supporter Leidschenveen

do 06 aug 2009, 11:37 Probleem bij ADO bijna opgelost DEN HAAG - Ohad Levita is mogelijk de oplossing voor het keepersprobleem van ADO Den Haag. De 23-jarige keeper uit Israël is op proef bij de eredivisieclub. Hij trainde vandaag al mee met de selectie.

Levita is transfervrij. Hij wilde afgelopen zomer zijn contract bij Hapoel Kfar Saba niet verlengen. Trainer Raymond Atteveld van ADO Den Haag is op zoek naar een goede doelman omdat Boy Waterman en Robert Zwinkels nog geblesseerd zijn. In de schuur van Gino Coutinho werd dinsdag een hennepplantage aangetroffen, waarna de doelman werd aangehouden.
0
Donderdag 6 augustus 2009 om 12:07 uur

Mr. FC DEN HAAG

FC/ADO Den Haag heeft de 23 jarige Israeliër Ohad Levita de komende dagen op proef. De doelman heeft momenteel geen club speelde tot deze zomer bij de Israelische club Hapoel Kfar Saba en kan transfervrij worden aangetrokken.
Vrij grote kans dat hij ondanks misschien niet de juiste kwaliteiten bezit toch een contract krijgt aangeboden van 1 jaar om het keepersprobleem tijdelijk op te lossen.

0
Donderdag 6 augustus 2009 om 11:49 uur

Vincent

Vakkie-G schreef:

Op de Training van vandaag verscheen er opeens een nieuwe keeper op het veld zijn naam is : Dudu Aouate  , Hij speelden bij Sevilla maar kon daar transfervrij vertrekken , Bolton had/heeft belangstelling voor hem
mijn bron (transfermarkt.de:_)) meldt 

dat hij in 2009 naar mallorca is gegaan voor 1 miljoen en dat hij daar een contract heeft tot 2011.. ??
dat rijmt niet helemaal met elkaar

08/09 01.2009 Deportivo La Coruna RCD Mallorca 1.000.000 €
0
Donderdag 6 augustus 2009 om 08:56 uur

RicoFCDH

Ado heeft een nieuwe keeper.. Het is alleen niet zeker of hij al een contract heeft of dat hij alleen op proef is.. Mischien dat Wetzel daarom in het buitenland zat? Het is en Israelier.. 

Bron:  www.fansupportdenhaag.nl
0
Woensdag 5 augustus 2009 om 21:39 uur

Nu online

Rikkie1 en 136 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26