Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Reactie ADO DH op rapport De Vries
Maandagmiddag kwam het rapport van Klaas de Vries uit over de samenwerking tussen ADO Den Haag en de gemeente omtrent de bouw van het stadion. Het complete rapport is te downloaden via www.denhaag.nl. Hierbij de reactie vanuit ADO Den Haag op het rapport.
‘Wij onderschrijven de voorgestelde relatie tussen gemeente en ADO Den Haag van harte. In het rapport De Vries wordt de belangrijke maatschappelijke functie van een Betaald Voetbalorganisatie onderschreven. Ongeacht of deze nu privaat of (semi)publiek is. Wij zijn zonder meer bereid tot een gestructureerd open overleg met het bestuur van de gemeente Den Haag zodat de gemeente nauwgezet de kwaliteit van de organisatie en de ontwikkelingen bij ADO Den Haag kan volgen. Deze les moeten we met z’n allen trekken. De vormgeving van deze samenwerking zal in overleg met de gemeente tot stand komen.’

‘In het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Een nieuwe Raad van Commissarissen en een nieuwe verhouding met SSO. Er is een private investeerder gekomen, die miljoenen in ADO Den Haag heeft gestoken waardoor een direct faillissement is afgewend. De personele organisatie is gesaneerd. De commercie is stevig verbeterd, waardoor inkomsten toenemen. Er is een betere veiligheidsorganisatie. En hiermee is een fundament gelegd voor de toekomst, waarbij we nog moeten zorgdragen dat openstaande punten uit het verleden adequaat worden opgelost.’

‘Voor ADO Den Haag zelf staan in het rapport nog een aantal zaken die in het verleden heeft gespeeld waaruit lering wordt getrokken. En ADO Den Haag heeft met de nieuwe RvC en directie inmiddels een nieuwe start gemaakt die recht doet aan inspanningen van onder andere onze voorgangers en de gemeente in de totstandkoming van het prachtige nieuwe stadion.’

Voorzitter Raad van Commissarissen

Henk Jagersma



0
Dinsdag 7 oktober 2008 om 12:32 uur

<FCDH>

bolke schreef:

Roda en Vitesse eindigen niet boven ons, vergeet niet dat we een aardige tik uit kunnen delen tegen Volendan, bij winst van ons en verlies van Vitesse en roda is het gat erg groot.
atteveld moet weg bij roda zo slecht gaat het daar en bij vitesse tja die ploeg vind ik eigenlijk al jaren niks meer als ik aan hun stadion denk moet ik altijd denken aan concerten kun je nagaan hehe roda kan nog een concurent worden vitesse niet die zijn zo verzwakt?afijn niemand kan in de toekomst kijken dus wie zal het zeggen?
0
Dinsdag 7 oktober 2008 om 09:07 uur

<FCDH>

Rapport over relatie gemeente en ADO

06-10-08 07:46 Tell a friend


DEN HAAG - De commissie-De Vries presenteert maandag haar rapport over de relatie tussen de gemeente Den Haag en voetbalclub ADO Den Haag.

In opdracht van de Haagse burgemeester en wethouders onderzocht PvdA-senator Klaas de Vries, hoe de besluitvorming is gegaan rond de bouw van het nieuwe stadion en welke rol de gemeente speelde bij het reddingsplan voor ADO, eind vorig jaar.

De bouw van stadion heeft Den Haag meer dan 33 miljoen euro gekost. Vorig jaar versoepelde de gemeente de kredietvoorwaarden voor ADO omdat de club failliet dreigde te gaan. Wethouder Dekker neemt het rapport in ontvangst.

Klik op de audiolink voor de reportage van Radio West
0
Maandag 6 oktober 2008 om 11:09 uur

langnek

MERIC moet er in?
Daar komen de mensen voor naar ut stadion
had hem tegen groninguh in de 2 e helft zakah verwacht,vraag me af wrom wetzel hem steeds weer weinig kans geeft?
tegen volendam, MERIC er in wetzel?
0
Zondag 5 oktober 2008 om 22:21 uur

Den Haag For Life

super fc denhaag schreef:

geld, groningen heeft natuurlijk meer kwaliteit als den haag. en spelen thuis  in een sfeervol stadion. je moet van goeie huizen komen wil je daar winnen. ik denk dat wetzel juist te aanvallend was ingesteld voor dat ie aan de wedstrijd begon. en dat red je nog niet met een ploeg die net in de eeredivisie komt. maar we mogen verder nog weinig klagen. als we volgende week maar wel winnen tegen volendam.
Sfeervol stadion? Ik vond het maar een dood zooitje. Nadat de ploeg voorkwam lieten zij zich horen en zongen ze het liedje ADO mag een liedje zingen.
0
Zondag 5 oktober 2008 om 17:13 uur

Advertentie

super fc denhaag

DieJee schreef:

Volgens mij is het probleem structureel en ligt het niet aan een trainer of een opdracht. Onze club is altijd laf en verdedigend in zulke wedstrijden. Of Andre Wetzel nou aan het roer staat of Wiljan Vloet, Lex Schoenmaker, Frans Adelaar, Rinus Israel, Stanley Brard, Andre hoekstra of Rob Meppelink.

Ligt het probleem niet ergens anders?
geld, groningen heeft natuurlijk meer kwaliteit als den haag. en spelen thuis  in een sfeervol stadion. je moet van goeie huizen komen wil je daar winnen. ik denk dat wetzel juist te aanvallend was ingesteld voor dat ie aan de wedstrijd begon. en dat red je nog niet met een ploeg die net in de eeredivisie komt. maar we mogen verder nog weinig klagen. als we volgende week maar wel winnen tegen volendam.
0
Zondag 5 oktober 2008 om 16:09 uur

<FCDH>

Op miljoenen gegokt en verloren

DEN HAAG - Er zal gevloekt zijn, getierd, ook door keurige mannen in kostuum.
Het nieuwe stadion van FC Den Haag lag daar te blinken in de zon. Maar het legertje verhuizers mocht onder geen beding het stadion in.

Het is 12 juli 2007, nog maar zestien dagen voor de feestelijke opening van het stadion, dat FCDH zal doen opstoten naar de hogere regionen van het betaald voetbal.

De bouwer van het stadion, Ballast Nedam, is klaar met de klus, maar heeft de deur dicht gegooid. De verhuisdozen van FCDH konden zolang worden opgestapeld in één zaaltje. Reden: bouwer Ballast Nedam heeft al maanden geen geld meer gekregen.

Op 21 juni van dat jaar belegt de CEO van het bouwbedrijf, Ruud Jacobs, een afspraak met burgemeester Wim Deetman. De twee hebben een `prettig gesprek`, met als resultaat dat de geldstroom weer op gang komt. Maar pas na nog een pittige brief op 10 juli naar Deetman, en na het dichtgooien van het stadion, wordt de laatste 3,5 miljoen euro overgemaakt.

Het zijn schokkende feiten die ook de onderzoekers van de commissie Klaas de Vries tot zich hebben gekregen. De oud-minister is door het Haagse college gevraagd om in beeld te brengen hoe het heeft kunnen gebeuren dat FC Den Haag tegen een miljoenenschuld aanliep, terwijl de gemeente Den Haag de voetbalclub een nieuw stadion cadeau deed. Ook Peter Vogelzang (die het veelgeprezen onderzoek naar de affaire-Rasmussen heeft gedaan) en professor Hans de Bruijn van de TU Delft zitten in deze zware commissie. Aanstaande maandag presenteert De Vries zijn bevindingen. AD Haagsche Courant neemt op de vooravond een voorschot op het rapport, met een eigen reconstructie van het moment dat het ambitieuze project - waar heel bestuurlijk Den Haag zo vol van was - in duigen viel.

Het zag er op voorhand solide uit, het plan om FC Den Haag weer mee te laten tellen in het betaalde voetbal. De gemeente zocht capabele mensen, die de Stichting Stadionontwikkeling (SSO) oprichtten, een club op afstand van de gemeente, die als opdracht kreeg het nieuwe stadion te bouwen en enig aandeelhouder te worden van FC Den Haag.

Op 6 juni 2003 was het zover: de SSO kreeg een bedrag van 33.915.000 euro (inclusief BTW) gemeenschapsgeld op de bankrekening gestort.

Een deel van dat geld ging op aan steun voor de club, maar dat gaf niet, want aan het eind van de rit zou de SSO een lening bij een bank afsluiten om onder meer de laatste bouwsom te betalen.

Het leek een stevig fundament, maar de eerste haarscheurtjes werden in november 2006 al zichtbaar. De SSO had de jacht naar een lening zonder succes afgesloten. De banken bleken zich niet te wagen aan een club met een slecht imago.

Een volgende barst was dat FCDH werd opgezadeld met extra kosten. FCDH moest het veiligste stadion van Nederland krijgen en daar zat een prijskaartje aan. De gemeente stopte de club middels allerlei subsidies - onder andere een potje voor sociaalmaatschappelijke projecten- wat toe, maar het bleek niet genoeg. Ook de inrichting bleek namelijk duurder dan gepland.

Op 14 mei 2007 kwam de stuurgroep - met daarin vertegenwoordigers van de gemeente, FCDH en de bouwer - in crisis bijeen. De uitgaven liepen steeds verder op, terwijl de inkomsten krompen. Een aderlating was bijvoorbeeld het terugtreden van een grote sponsor die voor veel geld zijn naam aan het stadion had willen verbinden, nadat supporters in de wedstrijd tegen Vitesse het veld opkwamen, in november 2006.

De stuurgroep concludeerde dat er tien miljoen euro nodig was om FCDH overeind te houden - en niet vijf miljoen - zo staat in de notulen van de stuurgroep. Het idee werd geboren tien miljoen te lenen bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Alle kaarten werden toen gezet op die troef. Vergeefs, zo blijkt in ruim twee maanden, want vanaf dat moment gaat alles mis en, nóg erger, raakt de controle zoek.

De SSO springt voor miljoenen euro`s bij; op 23 mei gaat 835.000 euro naar FCDH, omdat de club geen geld meer in kas heeft, een maand later nog eens 225.000 euro. Ook worden er rekeningen betaald aan bedrijven die het camerasysteem installeerden, iets wat eigenlijk het pakkie an was van FCDH.

De SSO teert veel te hard in op zijn reserves en kan de laatste miljoenen aan Ballast Nedam niet meer betalen. Omdat de banken het laten afweten, wordt er een list verzonnen. Op 24 mei krijgt wethouder Sander Dekker toestemming van de politiek om de SSO een lening te verstrekken van 6,5 miljoen.

Dekker weet de lening er met grote snelheid door te drukken: op 23 mei wordt het punt snel op de politieke agenda gezet, een dag later geeft de gemeenteraad akkoord. Er is ook grote haast, want deze miljoenen zijn cent voor cent nodig om Ballast Nedam te kunnen betalen.

Op 5 juli maakt de gemeente nog eens met spoed 250.000 euro over aan de SSO, met als uitleg dat het een subsidie betrof voor camera`s. De waarheid blijkt heel anders, want dankzij dat kwart miljoen heeft de SSO 4.224.236 euro op de bank staan en dat is nét genoeg om een paar dagen later de laatste bouwsom te betalen aan Ballast Nedam. Op 12 juli heeft de SSO nog maar 400 euro in kas, maar kan FCDH wel zijn verhuisdozen in het nieuwe stadion uitpakken. Alle partijen bleven desalniettemin een rotsvast vertrouwen houden in de goede afloop. Dat heeft alles te maken met de sussende woorden die uit het stadhuis kwamen. Niemand minder dan Wim Deetman wierp zich in de strijd. Hij zou de lening regelen van tien miljoen bij zijn vrienden van de Bank Nederlandse Gemeenten. Op 12 juni schreef de `Deet` een brief naar de bank.

Helaas, de directie van de BNG zette een streep door de aanvraag. Het kaartenhuis stortte in elkaar. FCDH kwam nog met het reddingsplan om vijf business units te verkopen, wat vijf miljoen zou opbrengen. Dekker wierp deze laatste reddingsboei weg en zei `het tafelzilver` niet te willen verkopen. Dat is nu toch gebeurd: de zakenman Mark van der Kallen heeft de club voor een appel en ei gekocht.


Bron: www.ad.nl


0
Zaterdag 4 oktober 2008 om 20:53 uur

<FCDH>

Deetman lobbyde voor FCDH - Gemeente al vroeg op hoogte van schulden
DEN HAAG - Ambtenaren van de gemeente Den Haag waren al veel eerder op de hoogte van de slechte financiële positie van FC Den Haag.
In mei 2007 stevende de voetbalclub al af op een schuld van tien miljoen euro.

Dat blijkt uit onderzoek dat deze krant heeft gedaan naar de bouw van het stadion van FC Den Haag. Daarvoor zijn onder meer de notulen bekeken van de stuurgroep die de bouw van het nieuwe stadion in het Forepark coördineerde. In die stuurgroep zat namens de gemeente een ambtenaar .

De stuurgroep kwam volgens die notulen op 14 mei 2007 in crisis bijeen. Onderwerp was de zorgelijke financiële situatie van de stichting die het stadion bouwde (SSO) en van FC Den Haag zelf.

De inrichting van het stadion bleek veel duurder en ook de installatie van een intelligent camerasysteem was peperduur. Omdat ook de inkomsten tegenvielen, groeide het tekort van de voorspelde 6,5 naar tien miljoen euro.

Opmerkelijk is dat wethouder Sander Dekker negen dagen later toestemming vroeg aan de raadscommissie om FCDH een lening te verstrekken van 6,5 miljoen. De problemen bij de club zouden daarmee zijn opgelost. Dekker vertelde niet dat de schulden hoger waren; dat hoefde ook niet, omdat op dat moment burgemeester Wim Deetman bezig was met een lobby om voor de SSO bij de Bank Nederlandse Gemeenten een bedrag van tien miljoen euro te lenen.

Bron: www.ad.nl


0
Zaterdag 4 oktober 2008 om 20:52 uur

ADO voor altijd

er wordt weer heel stoer gesproken over vroegere vechtpartijen bij westrijden van ado, maar door jullie gedrag zijn wij tijdens de bouw van het stadion een hele grote sponsor kwijt geraakt (zie rapport over de commissie die dit onderzocht heeft) en zo hebben we nog meer grote sponsors verloren of zijn afgehaakt . Hou je van ado ga je dan vanaf nu gedragen en hou het zowel met teksten en vechtpartijen netjes en we kunnen uitgroeien naar de to
Wees blij met van der Kallen, anders hadden we onze weekeinde anders moeten gaan indelen, bv een leuke korfbal westrijd.
Dit bericht zal wel weer door de schreeuwlelijkers worden afgekraakt maar helaas dat moet dan maar.
0
Zaterdag 4 oktober 2008 om 12:18 uur

???

KKH - kalekophagenees schreef:

Ik kom er al sinds 1983, ik zat toen op de LTS Veluweplein. Lekker vlakbij en heb veel plezier in die jaren bij FCDH gehad. De jaren toen we 1 waren en niet mekaar liepen af te zeiken maar elkaar hielpen.

Niemand laf wegliep en iedereen ze bek dicht hield op politiebureau soetdijksekade. Een zekere Post was toen de hoofd smeris daar, man had een zwak voor FCDH en was later de masseur op de sport school van kneteman aan het cedarplein bij de farenheitstraat.

Ik ga geen namen noemen van de jongens die er toen altijd waren, iedereen in die tijd wist wie wie was.

Kna mij het kankuruh hoeveel op eigen vervoer en hoeveel er met de auto gaan. Als we er maar met een paar honderd zijn, beker 2 jaar terug stonden we er met 30 man. In het ouwe ooster park toen.
Elkaar helpen? Ik heb vaak genoeg onderlinge vechtpartijen op de tribune of waar dan ook gezien. Gek zeg, iedereen roept dat ze al zoooooooo lang komen maar toen het er op aan kwam waren ze nergens in het stadion te vinden.
0
Zaterdag 4 oktober 2008 om 11:22 uur

Nu online

wiegah070 en 79 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24