Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Aad

Wikipedia over van der Gun:

Hij begon zijn carrière in het betaald voetbal in 1998 bij AFC 020. Daarna speelde hij voor FC Den Bosch, Willem II, ADO Den Haag en Borussia Dortmund. Bij de laatste club raakte hij in zijn derde wedstrijd zwaar geblesseerd aan de knie. In december 2006 kreeg hij opnieuw een blessure aan dezelfde knie; hij hoefde niet te worden geopereerd maar was wel drie maanden uitgeschakeld. Amper een maand na zijn rentree het eerste team van FC Utrecht, ging hij op de training door zijn knie. Naar schatting was hij negen maanden uitgeschakeld. Ook in zijn tijd bij 020 stond hij al eens lang buitenspel na een blessure aan zijn knie.

In 2009 besloot VDG zijn contract niet te verlengen, wegens belangstelling van clubs als FC Twente en Feyenoord.

Op 31 december 2009 vervolgt Van der Gun zijn loopbaan bij Swansea City. Hij is de derde Nederlander in dienst bij Swansea City, na Ferry Bodde en Dorus de Vries. 

Opm: Lijkt mij wat voorbarig (Aad)

Van der Gun speelt in de aanval. Hij won met Ajax de landstitel in 2002. Hij was tot zijn 15e ook een verdienstelijk cricketer

Opm. Als dat laatste niet Wetzel en van der Gun bindt dan zakt mijn broek af. Die van der Gun komt er en dan gaat iedereen overstag.
ADO krijgt een cricket-afdeling. Mark my words
0
Donderdag 3 september 2009 om 16:53 uur

Haagsebluf

Heb altijd 6de divisie gespeeld. Maar tegenwoordig gestopt, geen tijd meer.
0
Donderdag 3 september 2009 om 00:18 uur

Kees

Bert schreef:

Weet wat ze een hoop geld had bespaart. Meric houden en helemaal geen Powel halen. 

Het is wel achteraf gepraat maar we mogen gerust stellen dat dit een grote fout van Wetzel is geweest.

Uiteraard ook van het scoutingsapparaat.

Ik hoef geen lulverhalen te horen dat hij maar twee of drie acties had want dan is het echt tijd voor specsavers.
Sterker nog: ik ben altijd ruim anderhalf uur van te voren aanwezig. In de tijd van Meric ging ik tijdens de warming up speciaal de tribune op om geen seconde van hem te missen. Laatste minuten van de warming up ging ie altijd dollen met de bal.

Men zegt altijd dat ie geen rendement had: nou mijn zus op een houtvlot. Hij bond altijd twee man en creërde daarmee voldoende ruimte voor Van der Haar of degene achter hem (Stoffels/Pascal etc.).

Wat een tovenaar van de Bosporus was dat.

0
Woensdag 2 september 2009 om 22:50 uur

Bert

Kees schreef:

We sparen stevig uit en hij was niet bepaald goedkoop te noemen qua salariëring.
Weet wat ze een hoop geld had bespaart. Meric houden en helemaal geen Powel halen. 

Het is wel achteraf gepraat maar we mogen gerust stellen dat dit een grote fout van Wetzel is geweest.

Uiteraard ook van het scoutingsapparaat.

Ik hoef geen lulverhalen te horen dat hij maar twee of drie acties had want dan is het echt tijd voor specsavers.
0
Woensdag 2 september 2009 om 22:43 uur

GroenGeel

Gefeliciteerd Andre Wetzel, het is gelukt!

Perfecte timing om dit bericht over Twente eruit te gooien, vlak na het sluiten van de transferdeadline. Zoals je hier kan zien, ze slikken het als zoete koek.
MUNSTERMNAN is schuldig aan het feit dat DH zich niet kan versterken.
Je ligt waarschijnlijk inwendig in een deuk van zoveel domheid, maar het werkt.

Je verhuurt je eigen miskopen, niemand zal ze missen. Als Milic straks een doodschop krijgt, geef je Twente gewoon de schuld van het feit dat er geen vervanger is. Anders haal je gewoon nog ff de spits van Laakkwartier, dan zal iedereen ook weer denken dat we een nieuwe Elia hebben.

Maandenlang alle sites afgespeurt naar nieuws, " Zoooo, komt die bij ADO spelen!" die andere uitspraak van je, waar we met z`n allen ook instonken. Echt een gouwe ouwe!
Of die van " we gaan stapjes maken" die was ook goed.

Alleen balen he, dat het niet tot grotere verkopen van seizoenskaarten heeft geleid.

Weet je, zeg volgend jaar gewoon dat het geld van Elia en Bodde inmiddels binnen is. Zeg: " de tijd van stapjes maken is voorbij, we gaan nu echt springen" enne van "Zoooo kiest die niet voor Man utd maar voor ADO" die zal het ook wel goed doen.

Dan koop je drie spelers uit de categorie Santi Kolk en iedereen is blij.
Dat Milic, Derijck en Buijs niet te houden waren, dat valt jou niet kwalijk te nemen!

Denk echt dat we binnen 5 jaar europees spelen met jou aan het roer.

0
Woensdag 2 september 2009 om 22:25 uur

Den Haag For Life

Respect voor Henny De Tank
Door ARD SCHOUTEN DENNIS JANSEN
UTRECHT/DEN HAAG - Rond het trainingsveld van FC Utrecht gaat het deze dagen alweer voorzichtig over de uitbeurt tegen FC Twente, zaterdag over een week.
Mondjesmaat dat wel, want veel meer dan dat is iedereen nog volop bezig met de gebeurtenissen rond FC Utrecht-Sparta.

Want het eerbetoon aan Henny van Schoonhoven heeft er flink ingehakt. De spandoeken, het repeterende Galgenwaardgezang `Henny, Henny, Henny`. De aanblik van Van Schoonhoven zelf, die vanuit een skybox neerkeek op zijn fans die hem meer dan een flinke steun in de rug gaven. Zichtbaar verliezer in een ongelijk gevecht.

De wijze waarop Van Schoonhoven een hart onder de riem werd gestoken was hartverwarmend. Mooi, maar confronterend tegelijk.

Omdat iedereen beseft dat `De Tank`, de bijnaam die de onverzettelijke verdediger van weleer verwierf, er eerdaags gewoon niet meer is. Vrijdag werd hij 39 jaar, in de wetenschap dat het zijn laatste verjaardag zou zijn.

FC-trainer Ton du Chatinier verwoordt het innerlijke gevoel van velen.

,,Dat wat er zaterdag gebeurde, dat wat er met Henny aan de hand is.....het laat me niet los. Van tevoren had ik hem nog een sms gestuurd. We wisten allemaal dat het al twee jaar niet goed gaat, maar nu komt pas echt het besef dat hij er binnenkort niet meer is.``

Du Chatinier beleefde zaterdagavond dan ook een vreemde FC Utrecht-Sparta.

Natuurlijk was hij gefocust op de wedstrijd. Maar vooraf en ook meteen na het laatste fluitsignaal was hij in gedachte toch vooral bij Van Schoonhoven.

,,In die sms had ik hem sterkte gewenst. Het is dan vreemd als je een sms terug krijgt van iemand die ernstig ziek is, maar die jou succes met de wedstrijd wenst. En ook nog eens meedenkt met de nieuwe spelers die we in zijn ogen zouden moeten halen.``

,,Als je dan zaterdag het stadion binnenloopt en je ziet zijn kindjes vanaf het speelveld zwaaien naar de skybox waar hun vader zit, dan lopen de rillingen over je rug. Je wordt keihard geconfronteerd met de werkelijkheid. Na afloop ben ik even naar boven gelopen. Ik zal je zeggen dat dat echt met het lood in mijn schoenen gebeurde. Ik ken Henny als een robuuste, stoere vent, maar als je hem dan nu ziet …Ik kon het echt niet droog houden. De Tank, die stoere vent - keihard maar met een klein hartje - is ineens broodmager. Terwijl je die box binnenstapt met het beeld in je hoofd van een boom van een kerel. Zoals je hem al die jaren kent.``

,,De wijze waarop Henny zelf met zijn ziekte omgaat, verdient diep respect. Hij zegt dat we ons niet druk moeten maken, dat hij een prachtig leven heeft gehad. Dat is mooi, maar hij is wel pas 39. Dan hoor je volop in het leven te staan.``

Du Chatinier kent Van Schoonhoven vooral van de periode dat hij zijn trainer bij Elinkwijk was. ,,Qua type speler kan ik me wel een beetje met hem vergelijken. Hij had een prima overzicht, wilde altijd winnen, maar liep soms ook wel eens op het veld rond met een waas voor zijn ogen. Heel herkenbaar.``

,,Henny was in die tijd bij Elinkwijk één van de Utrechtse jongens die zorgde voor een echt Utrechts sfeertje. Lachen, dollen. Met jongens als Pascal de Bruijn, André Rietveld en Dennis Lammerts was hij toch een van die gangmakers. Belangrijk voor een groep. Als je die jongens dan zaterdagavond rond Henny ziet staan, terwijl we allemaal weten hoe het er met hem voorstaat, dan voel je je héél klein.``

Voor Chats collega-trainer Raymond Attevelt is dat gevoel na zaterdagavond niet anders. Hij speelde bij ADO Den Haag een seizoen met Van Schoonhoven. ,,Een beer van een gozer, die voor niemand bang was en ook zichzelf nooit ontzag," zegt de huidige trainer van ADO Den Haag, die zaterdagavond was uitgenodigd om het eerbetoon bij te wonen.

Ook Attevelt werd overvallen door koude rillingen toen hij Van Schoonhoven weer zag en diens twee jonge kinderen op het veld. ,,Ik heb begrepen dat Henny zelf genoten heeft van de avond. Hij zat weer aan de witte wijn en dat was maanden geleden."

Atteveld prijst de oproep van Utrechtse supporters om het woord `` uit de voetbalstadions te krijgen. ,,Dat hoort er ook gewoon niet thuis. Iedere supporter kent wel iemand met die ziekte."
0
Woensdag 2 september 2009 om 21:58 uur

Kees

JB schreef:

Dat van die rechter ben ik op zich met je eens, maar ik zit zelf al 2,5 jaar in een hele vervelende scheiding en bij de rechtbank geldt toch ook heel erg:

Als je er niet om vraagt krijg je het zeker niet

en

Al is het nog zo onzinnig wat je vraagt, het is aan de andere partij om de recter van de onzinnheid te overtuigen
Zo`n rechtszaak lijkt me ook iets om niet bepaald happy van te worden.

Vanuit mijn werkveld ben ik ook dagelijks met het gerecht/advocatuur bezig en soms word je krankzinnig van de kortzichtigheid. Vaak is het gebrek aan tijd of zin om zich in de materie te verdiepen.

Lijkt me interessant als ADO doorzet echter zoiets loopt al snel op een schikking uit. Mede onder "verborgen"druk van de KNVB en UEFA.

Kan natuurlijk ook zijn dat ADO verzuimd heeft keiharde garanties te eisen m.b.t. o.m. betalingstermijnen en data.
0
Woensdag 2 september 2009 om 21:21 uur

JB

Kees schreef:

Voor de duidelijkheid:

Wat is een bankgarantie
Een bankgarantie is een eenzijdige en zelfstandige verbintenis van de bank om namens en voor rekening en risico van haar cliënt, onder de voorwaarden zoals vastgesteld in de garantie, een bepaald bedrag te betalen aan de ontvanger van de garantie - de begunstigde - wanneer de cliënt zijn in de garantie met name genoemde verplichtingen tegenover de begunstigde niet zal zijn nagekomen. 

Ik hoop wel dat Wetzel zich door een deskundige heeft laten voorlichten over de tekst van de bankgarantie aangezien het mij sowieso bevreemdt dat hij nog niet gelicht is. Dit is voer voor shouter JB. Waar blijft je reactie op dit alles?
U roept en wij shouten!

Ben even wat minder actief hier. Ik speel Hattrick (een fantastisch voetbalmanagementspel op internet) en nu hebben een paar malloten daar voor WK dat in het spel loopt een soort panini album gemaakt.
Ik ben dus de hele tijd ouderwets digitale (dus nieuwerwetse) voetbalplaatjes aan het ruilen. Zit zo blij als een kind om 1 uur `s nachts digitaal het plaatje met de vlag van Moldavie in mijn digitale album te plakken.

Maar naar de ADO actualiteit.

Op zich klopt de omschrijving van de bankgarantie die je hier geeft vanuit het perspectief van ADO.
Vanuit de Twente kant gezien zit er een flinke adder onder het gras.
Een bank is namelijk geen liefdadige instellingen (als je tenminste niet bij het eigen topmanagement hoort) en eist dus van de partij die de garantie moet verstrekken, Twente dus, een zekerheid met dezelfde waarde als de garantie.
Normaal gesproken wordt dan door de bank op de rekening van, in dit geval, Twente een bedrag dat gelijk is aan de garantie geblokkeerd.
Het staat dus nog wel op de rekening van Twente, het kan alleen niet uitgegeven worden.

Met andere woorden, Twente heeft er wel degelijk baat bij gehad om te vertragen met het afgeven van die garantie.
Aangezien het 1 september is geweest zal Munsterman het wel snel als een misverstand afdoen en alsnog met die garantie over de brug komen.
Hij heeft het geld zelf nu toch even niet nodig.

Tip voor Wetzel:
als Munsterman nog 1 keer volhoudt dat over een bankgarantie niet is gesproken, het standpunt innemen dat de rest van het gesprek ook niet heeft plaatsgevonden.
Blijft alleen nog de koopovereenkomst van 2 jaar geleden over.
En daar staat zwart op wit 20/25% (?) van de transfersom te betalen door Twente bij verkoop van Elia. Dus geen 15% en geen termijnen.
En zoals ik hier ook al ergens genoemd heb zien worden: bovenop het bedrag een schadeloosstelling voor gemiste transfers eisen.
Daarnaast natuurlijk de wettelijke rente van 8% claimen.
0
Woensdag 2 september 2009 om 20:22 uur

Advertentie

<FCDH>

Boggel schreef:

• Met Denneboom erbij haalt Adelaar de Kerst wel!!!!!
of ado echt bezig was met denneboom weet ik niet maar die geruchten gingen wel een tijd?
0
Woensdag 2 september 2009 om 19:32 uur

friuli

Monsterman moet gewoon dat geld overmaken nu!
We zijn al in percentage omlaag gegaan en dan nu ook nog eens niet op tijd betalen!
0
Woensdag 2 september 2009 om 14:30 uur

Nu online

Aad, poemba, Kees, DHFC070, troje, Bollie74, bennyboy1960, GGH, TheMariner, Anne van Schuurman, ADOZoetermeer, ADO079, Cor69, janfcdh, morley, Ran1972 en 122 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26