Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

FCDH

Fanclub ADO roept supporters bijeen
DEN HAAG - De officiële fanclub van ADO Den Haag heeft supporters van de Haagse voetbalclub opgeroepen massaal een vergadering bij te wonen op donderdag 23 november. Supporters mogen op de bijeenkomst in stadion Zuiderpark hun zegje doen over de toestand van de club.

ADO is in crisis na de bestorming van Haagse supporters afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Scheidsrechter Bossen staakte het duel met een stand van 0-3. Trainer Frans Adelaar voelde zich zondag zo bedreigd, dat hij maandag besloot op te stappen bij de hekkensluiter.


Afgekeurd

De Fanclub ADO Den Haag heeft de bestorming van het veld in een persverklaring afgekeurd. De supportersverenging brengt wel begrip op voor de onbezonnen actie. De trouwste fans voelen zich volgens de verklaring genegeerd door het bestuur van ADO, dat steeds zou weigeren overleg te voeren met de supporters. "Het was een daad uit liefde voor de club."

De supporters willen het donderdag hebben over het nieuwe stadion, de prestaties van ADO en de manier waarop de club met de fans omgaat. "Nu is het moment om in actie te komen", aldus aftredend voorzitter Ike Simoncini in de persverklaring. "Praten met de club wordt steeds moeilijker en wij voelen aan dat het vandaag of morgen helemaal uit de hand gaat lopen en juist dat willen we voorkomen."

Onderzoek

De KNVB is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de gestaakte wedstrijd en de politie Haaglanden gaat videobeelden analyseren die na afloop van het duel buiten het stadion zijn gemaakt. Aan de hand daarvan bekijkt het korps of ze Haagse supporters kan aanhouden die strafbare feiten hebben gepleegd. 




0
Dinsdag 21 november 2006 om 20:36 uur

fc hageneez

Laatste Nieuws

Autoriteiten Groningen stellen buscombi in
Naar aanleiding van de wanordelijkheden in het Zuiderparkstadion van zondag 19 november jl. hebben de lokale autoriteiten van Groningen besloten een verplichte buscombi in te stellen voor de wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag.
Het besluit van de lokale autoriteiten sluit aan op het voorbehoud dat ten tijde van het toekennen van de autocombi is gemaakt. Daarbij hielden zij zich het recht voor om in geval van wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijden van ADO Den Haag tegen Excelsior, Sparta Rotterdam en/of Vitesse alsnog een verplichte buscombi op te leggen.

Inmiddels aangeschafte kaarten voor de oorspronkelijke autocombi kunnen worden omgezet in een buscombikaart. Supporters dienen hiervoor bij de administratie van ADO Den Haag € 11,- bij te betalen. Het omzetten van een autocombikaart is mogelijk tot en met vrijdag 24 november aanstaande tijdens kantooruren.

Mochten supporters in het bezit van een autocombikaart ervoor kiezen geen gebruik te maken van de verplichte buscombi, dan kunnen zij tot en met aanstaande vrijdag op vertoon van hun (Seizoen) Club Card de aanschafprijs van de autocombikaart (exclusief administratiekosten TicketBox) via de administratie terugkrijgen.

Naar aanleiding van dit besluit is de kaartverkoop voor de voorgenomen autocombi en de vrijwillige busreis per direct gestopt. Via TicketBox zijn vanaf heden alleen nog kaarten te koop voor de verplichte buscombi.

De instaptijd voor de buscombi naar Groningen op zondag 26 november aanstaande is vastgesteld op 10.00 uur.

Toegang tot de bus is alleen mogelijk voor supporters met een geldige ADO Den Haag (Seizoen) Club Card in combinatie met een omwisselbiljet en een geldig legitimatiebewijs. Bij het instappen zullen (Seizoen) Club Cards worden gescand. Houder van de (S)CC dient het omwisselbiljet persoonlijk te hebben aangeschaft.

Voor deze uitwedstrijd gelden de standaardvoorwaarden van de KNVB. Dit houdt in dat onder andere het meenemen van alcoholhoudende dranken, blikwerk en/of glaswerk niet is toegestaan. Niet eerder geopende plastic flessen mogen wel meegenomen worden in de bus. Bovendien is het voeren van een legitimatiebewijs te allen tijde verplicht.

0
Dinsdag 21 november 2006 om 19:41 uur

JP

mike schreef:

Begrijp niet dat de supportersvereniging geen afstand neemt van de actie van zondag!
Nee, je druk maken of je vaste plekken krijgt of een kleiner supportershonk...en als dat allemaal niet goed komt? Weer zo`n actie?
Net of er niets gebeurt is!

Ongelofelijk....het gaat toch niet alleen om de SV, maar ook om de andere supporters?
Ze keuren de actie af,..zie persbericht......maar blijkbaar zijn ze nog niet klaar met hun punten.

Laten we hopen dat ze niet tijdens de vergadering weer een leuke actie uitvoeren. Kost zo`n hoop energie, geld en tijd zulke zogenaamde supporters.
0
Dinsdag 21 november 2006 om 17:49 uur

mike

Begrijp niet dat de supportersvereniging geen afstand neemt van de actie van zondag!
Nee, je druk maken of je vaste plekken krijgt of een kleiner supportershonk...en als dat allemaal niet goed komt? Weer zo`n actie?
Net of er niets gebeurt is!

Ongelofelijk....het gaat toch niet alleen om de SV, maar ook om de andere supporters?
0
Dinsdag 21 november 2006 om 17:17 uur

teleurgesteld

fc hageneez schreef:

ADO hoopt op Co Adriaanse
Foto: Orangepictures21 november 2006, 08:05
Door: Jelmer Geerds
ADO Den Haag hoopt Co Adriaanse te kunnen strikken als nieuwe trainer. De voormalig coach van FC Porto en AZ zit momenteel zonder club en is volgens de clubleiding bestand tegen de immense druk.
Denk je nou echt dat Co Adriaanse zit te wachten op deze klus ( en zeker niet Aad de Mos). Teneerste hebben wij straks of nu al geen sponsor meer. Dus geen geld. Daarnaast is het huidige spelersbestand brandhout. Op 2 na (Vreven en Mols) heeft de rest of geen vechtlust, geen kwaliteit of geen hart voor de club. Vroeger was dit wel anders. Denk niet dat C.A hier potentie in ziet. En wat is er mis met Schoenmaker. Hij heeft het een paar jaar geleden ook goed overgenomen toen Rinus ziek was.
Vervolgens lopen er zogenaamde supporters rond die zich druk maken over plaatsen en honken. Ik hoop dat zij hun eigen glazen met de aktie van afgelopen zondag hebben ingegooid. Uit het interview bij TV West zondag bleek al dat dit debielen zijn, die geen hart voor de club hebben. Enige zinnen die ze uit kunnen brengen is K dit K dat, met hun rug naar de camera. In het vreemdelingenlegioen met deze pubers. Keihard straffen. Nooit meer bij mijn club in het stadion.   
0
Dinsdag 21 november 2006 om 16:35 uur

Den haag sup.

Diep triest dat Adelaar op deze manier het veld heeft moeten ruimen. Onverlaten die het veld bestormen en op deze manier de club meer kwaad dan goed doen, kunnen we op dit moment juist niet gebruiken. Het ergste is nog dat zijn familie bij de bedreigingen betrokken werd. Natuurlijk dienen deze zogenaamde supporters een straf te krijgen. Feit blijft wel dat het bestuur al lang in had moeten grijpen, zeker gezien de wanvertoning tegen Sparta de week ervoor. Dan was dit wellicht allemaal niet gebeurd. Het meest jammere is dat we in dit seizoen niet in het nieuwe stadion hebben kunnen spelen. Ongetwijfeld hadden we dan meerdere mogelijkheden gehad en een betere selectie. Alles was hierop afgestemd. De mensen, die dit onmogelijk hebben gemaakt, hebben mede bijgedragen aan de crisis waarin den haag nu verkeert 

0
Dinsdag 21 november 2006 om 16:06 uur

complot

FC Den Haag-top speelt verstoppertje

Dat trainer Frans Adelaar zich genoodzaakt zag op te stappen bij FC Den Haag omdat hij en zijn familie zich bedreigd voelden door fans, valt met geen woord goed te praten. Desondanks kan de clubleiding zich voor de gang van zaken niet achter het supportersgedrag verschuilen. Vooral John van Ringelenstein en Rob Jansen zijn verantwoordelijk. De twee geslaagde, financieel onafhankelijke Haagse vrije jongens trekken aan alle touwtjes in het Zuiderpark hoewel ze formeel veilig verstopt zitten in de structuur van de club als respectievelijk vice-voorzitter van de raad van commissarissen en adviseur.
Van Ringelenstein werd in 1994 voorzitter, is meer dan een decennium het gezicht van FC Den Haag, maar verwees zondag en gisteren iedereen door naar directeur Piet van der Pol. Maar Van der Pol loste Van Ringelenstein pas zes weken geleden af als algemeen directeur. Hij is een volslagen groentje in de residentie, weet maar net dat FC Den Haag in het groengeel speelt en 3,5 jaar Telstar helpt hem nauwelijks bij de emmer stront die de club dezer dagen over zich heen gestort krijgt.

Zoals de verhoudingen intern liggen, hadden de door de wol geverfde en crisisbestendige Van Ringelenstein en Jansen naar buiten moeten treden. Als de voormannen van de club. Want in vergaderingen gaf de mening van het duo ook altijd de doorslag. Al langer vertelden andere leden van de raad van commissarissen dat moest worden ingegrepen op technisch vlak. Het was volstrekt duidelijk dat Frans Adelaar FC Den Haag niet aan het voetballen kreeg. Hoewel hij deze spelersgroep samen met Jansen in twee jaar tijd heeft geformeerd, koerst FCDH rechtstreeks op de Jupiler League af.

Van Ringelenstein en Jansen dachten dat het niet zo`n vaart zou lopen, hielden zich doof voor andersdenkenden en lieten Adelaar in het zadel zitten. Ook geluiden uit de spelersgroep werden genegeerd. Dat Jansen ook de zaakbehartiger is van Adelaar en diverse FCDH-spelers, waardoor de club in de wandelgangen als de FC Jansen door het leven gaat, werkt ook niet mee aan een objectieve beoordeling. Zo`n combinatie hadden Jansen en FC Den Haag beiden niet moeten willen. In tegenstelling tot de supporters wilden Van Ringelenstein en Jansen, evenals trainer Adelaar zelf, de werkelijkheid van hun onmogelijke missie niet onder ogen zien.

Deze fatale misrekening leidde tot de climax zondag en maandag in de vorm van supportersoproer, het vertrek van Adelaar en het wegvallen van de shirtsponsor. Een desastreuze ontwikkeling, ook met het oog op de herstart van FC Den Haag in 2007 in het nieuwe stadion als ere- of eerstedivisieclub. Het zou de beleidsbepalers Van Ringelenstein en Jansen sieren als zij voor de hele gang van zaken openlijk de hand in eigen boezem zouden steken.

Bron: www.telegraaf.nl

 

Het is ze gelukt en nu die vogel zelf weg wilde zal het wel geld hebben gescheeld ook.

0
Dinsdag 21 november 2006 om 15:12 uur

Advertentie

JP

John schreef:

Oplossing is samen met je zoontje wedstrijden van Sparta gaan bezoeken, want daar kennen ze allicht méér normen en waarden dan bij Den Haag.
Nee de oplossing is als volgt:

We horen vaak over de voetbalwet in Engeland, maar wat houdt die nu werkelijk in?

De Football Disorder Act is vooral een pakket aan beperkende maatregelen die notoire reischoppers opgelegd kunnen krijgen. Het uitreisverbod is daarvan het bekendste voorbeeld.

Het uitreisverbod betekent zoveel dat engelse relschoppers niet mee mogen reizen naar wedstrijden buiten de eigen landsgrens. Al sinds de jaren zeventig zorgt een drankzuchtig legioen rond uitwedstrijden van het Engelse nationale team voor enorme problemen. Tijdens EURO 2000 was de wet pas kort van kracht en werkte die nog niet optimaal. Honderd relschoppers hadden een reisverbod, maar in Brussel en Charleroi hield het Engelse legioen niettemin stevig huis, mede door nieuwe aanwas hooligans die nog niet goed in kaart was gebracht. Sinds 2001 mag de Engelse politie potentiële relschoppers ook preventief oppakken, De verwachting dat een persoon tot geweld zou kunnen overgaan volstaat en kan zelfs leiden tot een veroordeling. Op dit moment hebben al ruim tweeduizend Engelsen een uitreisverbod. Zij moeten hun paspoort inleveren rond interlands en toernooien. Weigeren ze die maatregel, dan riskeren ze zes maanden gevangenisstraf en vijfduizend pond boete.

Ook de meldingsplicht voor supporters met een stadionverbod, die in Nederland maar niet van de grond komt, wordt in Engeland effectief toegepast. De meldingsplicht houd in dat een relschopper die een stadionverbod heeft zich tijdens elke wedstrijd moet melden bij de politie zodat kan worden uitgesloten dat de relschopper aanwezig is bij de wedstrijd.

Dit kan wel in Engeland omdat de juridische mogelijkheden daar veel groter zijn dan in Nederland, de voetbalwet is verankerd in het strafrecht.

Voor allerlei andere overtredingen, zoals het veld betreden, voorwerpen gooien en geweld, zijn duidelijke sancties omschreven. De Engelsen hanteren het principe `voorkomen is beter dan genezen` en richtten daar de NCIS, de National Criminial Intelligence Service (nationale informatiedienst voor criminaliteit) voor op. Die maakt profielen van verdachte vandalen en potentiële geweldplegers.

0
Dinsdag 21 november 2006 om 12:41 uur

fc

Heel ADO Den Haag hoopt op Co Adriaanse

Heel ADO Den Haag hoopt op een coach die de club weer uit het dal kan halen en de club kan behouden voor de Eredivisie. De naam van Co Adriaanse wordt in ieder geval veelvuldig genoemd. Ook Lex Schoenmaker, die voorlopig de taken van Adelaar als hoofdtrainer waarneemt, hoopt op Adriaanse als nieuwe trainer maar beseft dat dit een moeilijke opgave zal worden.

Schoenmaker en Marco Gentile hebben momeneel de leiding over ADO Den Haag. Het tweetal is bereid om de club tot aan de winterstop onder hun hoede te nemen. De 59 jarige Schoenmaker in De Telegraaf: "Het liefste zou ik willen dat Co Adriaanse het daarna over zou nemen."
Piet van der Pol, de algemeen directeur van ADO, heeft de verwachting dat het moeilijk zal worden om een nieuwe trainer aan te trekken. "Wie wil en wie durft in deze club te stappen als het je onmogelijk wordt gemaakt door supporters om een training te leiden en een wedstrijd te coachen?"
0
Dinsdag 21 november 2006 om 12:03 uur

jos

fc hageneez schreef:

Bij ADO Den Haag gonst de naam van Adriaanse

21/11/2006 8 :55

ADO Den Haag is op zoek naar een nieuwe coach na het vertrek van Frans Adelaar. Bij de Haagse club gonst de naam van Co Adriaanse.
Adelaars assistent Lex Schoenmaker heeft voorlopig de taken overgenomen en wordt daarin bijgestaan door Marco Gentile. Maandag stond de oud-speler al op het veld om de training te leiden. De interim-trainer heeft al een idee wie er als opvolger van Adelaar moet worden aangesteld: Co Adriaanse.

`Hij zou de ideale man zijn, kent de club en de mogelijkheden hier`, wijst Schoenmaker in De Telegraaf naar het verleden van de Amsterdamse coach. De inmiddels 59-jarige trainer werkte van 1988 tot en met 1992 bij de Haagse club, waarmee hij in 1990 de tiende plaats in de Eredivisie bereikte. Ook assistent Marco Gentile ziet wel heil in dat scenario. `Het liefste zou ik willen dat Co Adriaanse het over zou nemen.`

Dat Adriaanse na zijn succesvolle verblijf bij FC Porto misschien een voor ADO te hoog prijskaartje heeft, verwerpt Schoenmaker. `Waarom? Co heeft toch inmiddels genoeg spaarcenten op de bank.`

Algemeen directeur Piet van der Pol liet zich nog niet uit over wie Adelaar moet opvolgen. `Wie wil en durft in deze club te stappen als het je onmogelijk wordt gemaakt door supporters om een training te leiden en een wedstrijd te coachen`, somberde Van der Pol. 

vi.nl



Zou ideaal zijn, Co terug.

Hoop dat hij 1 uitdrukkelijke eis stelt.

Midden Noord dient zich te gedragen als fatsoenlijke supporters. Niets meer en niet minder. Bij de eerste de beste wanklank van dit schorriemorrie zou hij onmiddelijk de pijp aan Maarten moeten geven.
Nieuwbouw stadion dan ook p.o. stoppen.
Mischien dat dat nog een beetje een motivatie zou kunnen zijn dat ook MN inziet hoeveel ze kapot gemaakt hebben.
0
Dinsdag 21 november 2006 om 11:46 uur

Nu online

bennyboy1960, Aad, wijstaanboven, Franky, Bleek, Ronaldo en 127 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26