Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Thommetjsh

Sprinkhaan070 schreef:

Met Philipp, Catic, Besuijen, Bilal, Boussakou en Kishna heb je 6 buitenspelers. Ook Bourard en Ratiu kunnen daar nog spelen. Er zal denk ik alleen een spits en verdedigend nog wat bij komen.

Bilal zal van dat rijtje misschien nog wel weggaan.
Er werd een tijd terug door meerdere journalisten (dacht Jim en Marijn) gezegd dat ze nog buitenspelers en een CV willen. Echter kan het natuurlijk zo zijn dat een buitenspeler ook gewoon als spits kan fungeren (Hasselbaink bijv)
Vrijdag 18 september 2020 om 11:29 uur Quote

Franky

BLEISWIJK-1 schreef:

Wie heeft toegsng tot dit premium artikel? En kan het even delen?

https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/rankovic-overtuigde-faye-om-naar-ado-te-komen-dit-is-een-perfect-fit-voor-mij~a2b4ec59/
Rankovic overtuigde Faye om naar ADO te komen: ‘Dit is een perfect fit voor mij’
ADO Den Haag huurt Lassana Faye dit seizoen van Sparta. Voormalig aanvoerder Aaron Meijers gaat in zijn plaats naar Sparta. Met die ruildeal voegt ADO snelheid toe aan de verdediging en creëert het financiële ruimte.

Marijn Abbenhuijs 17-09-20, 11:09
Niet Aaron Meijers, maar Lassana Faye vervangt de geschorste Boy Kemper, als ADO Den Haag zondag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen speelt. Vier dagen voordat de Haagse ploeg het thuis opneemt tegen FC Groningen, maakte de club een ruildeal met Sparta bekend. De ervaren Meijers, die in Den Haag nog een contract heeft tot de zomer van 2022, vertrekt op huurbasis naar de Rotterdammers. De 22-jarige Faye, wiens contract bij Sparta afloopt, wordt gehuurd door ADO.

Die verwisseling van spelers hing al een tijdje in de lucht. Meijers stond namelijk, net als de meeste van zijn geroutineerde ploeggenoten, in de etalage bij ADO. Sparta-trainer Henk Fraser wilde daar graag gebruik van maken en Meijers zag Sparta ook als een mooie stap, zeker nadat zijn goede vriend Beugelsdijk eerder deze zomer al naar Rotterdam vertrok. Andersom had ADO-trainer Ale­sandar Rankovic zijn oog laten vallen op Faye, met wie hij de afgelopen jaren bij Vitesse en Sparta al samenwerkte.

Veel geholpen
,,Ik ken Rankovic al sinds mijn tijd bij Vitesse”, vertelt Faye. ,,Hij was toen al veel met mij bezig. Hij heeft me in die tijd veel geholpen. Na de trainingen gingen we nog verder aan de slag met mijn voorzet en mijn aanname. Dat ik nu in een team terecht kom waarvan hij de hoofdcoach is, is voor mij een perfect fit.”

De speelstijl van de trainer past bij mijn manier van spelen

Lassana Faye
Toch was het Faye zelf die de deal nog een tijdje uitstelde. ,,Rankovic heeft even geleden contact met mij opgenomen om te peilen hoe ik erin stond”, zegt de linksback. ,,Ik heb toen aangegeven dat ik bij Sparta nog goed zat, maar dat ik er wel over ging nadenken. Even later heb ik besloten dat ik de stap wilde maken. De speelstijl van de trainer past bij mijn manier van spelen. Hij is een open en eerlijke trainer en hij is duidelijk in zijn coaching. Daar kunnen geen misverstanden ontstaan. Ik weet dus wat hij van zijn backs verwacht. Ik heb ook nog steeds een goede band met Henk Fraser. Hij heeft mij bij Vitesse en Sparta de kans gegeven en zonder hem denk ik niet dat ik zo vroeg al mijn debuut zou hebben gemaakt. Daar zal ik hem altijd voor waarderen en respecteren.”

Snelheid
Met de komst van Faye voegt ADO snelheid toe aan de achterhoede en dat is iets waar de ploeg behoefte aan had. Dat bleek onder meer toen de 21-jarige Kemper afgelopen zondag zijn handen vol had aan Heracles-aanvaller Silvester van der Water. Diezelfde Kemper speelde bovendien niet alleen maar omdat Meijers tegen Heracles geschorst was. Hij leek de concurrentiestrijd met de 32-jarige routinier te hebben gewonnen.

Ik ben een technische speler, die ook verdedi­gend zijn man uitscha­kelt

Lassana Faye
Met Faye heeft Rankovic er voor die positie nu een ander type bij. ,,Ik laat het liefst mijn voeten spreken, maar ik denk uiteraard dat ik de ploeg kan verbeteren”, zegt Faye. ,,Ik ben een technische speler, die ook verdedigend zijn man uitschakelt. Daarnaast hou ik ervan om aanvallend te spelen, veel op te komen en het de rechtsback van de tegenstander moeilijk te maken.”

Verjongde ploeg
Daar staat tegenover dat ADO opnieuw ervaring inlevert. De Haagse ploeg verjongde afgelopen zomer al heel nadrukkelijk en met Meijers vertrekt er een speler die 300 ere­divisiewedstrijden op zijn naam heeft staan. In alle competities bij elkaar kwam hij zelfs 250 keer in actie voor ADO en sinds de zomer van 2016 was hij de aanvoerder.

Het groeiende gebrek aan routine denkt het technisch hart van ADO Den Haag op korte termijn terug te brengen. Met het vertrek van met name Tom Beugelsdijk, Erik Falkenburg en nu dus Meijers heeft de club voldoende financiële ruimte gecreëerd om deze transferperiode nog een versterking met ervaring aan de selectie toe te voegen.
Donderdag 17 september 2020 om 15:22 uur Quote

Aad

Barend schreef:

Het is alweer donderdag. Niemand die een prognose durft te doen voor zondag. Blijkbaar heeft Groningen toch indruk gemaakt, hoewel ze tegen PSV niets te vertellen hadden. Maar de kater tegen Heracles is hier blijkbaar nog niet verwerkt.
Het wordt 16 - 1. Na een 0 - 1 ruststand door een goal in eigen doel van Kramer.
Die maakt het in de 2e helft helemaal goed met 7 doelpunten in 5 minuten tijd waarna hij wordt gewisseld en op handen gedragen naar de douche vertrekt.
Dit trekt zoveel aandacht dat nauwelijks iemand ziet dat ook met 10 man (Kramer is niet te vervangen) er nog 9 invliegen. Gelukkig hebben we de foto`s en filmpjes nog.


(Vooruit dan maar, doe ik ook een domme shout)
Donderdag 17 september 2020 om 14:44 uur Quote

Advertentie

liefhebber

rd.. schreef:

Punt.

Ik sluit nog steeds niet uit dat de organisatie (nietsontziend) lekker licht wordt gemaakt, om vervolgens toch verkocht te worden.
In de tijd van Odysseus en koning Menelaos werden dieren ook aan de goden geofferd :grin:
Donderdag 17 september 2020 om 09:32 uur Quote

ADO Zuidplas

UVS is in tegenstelling tot van Seumeren een eigenaar met een lage gunfactor met een puur zakelijk belang.
Verdwijnt het sponsorgeld in de Chinese zakken of wordt het geïnvesteerd in de club?
Zeg het maar want de transfergelden van El K. en Kanon zijn nogal bedenkelijk.
UVS zal toch echt de kar zelf moeten trekken want ik lees alleen maar berichten over strategische partners en geen nieuwe sponsoren.

Nieuwe strategie voor de komende 10 jaar:
Spelers goedkoop overal en nergens vandaan halen, opleiden, voor veel geld verkopen en de miljoenen terughalen.
Voor de supporters rest hopen op handhaven en regelmatig een pak slag aanschouwen.
De tijd dat een tegenstander nerveus naar Den Haag kwam en getrakteerd werd op Haagse strijd lijkt definitief tot het verleden te gaan behoren tot mijn grote spijt.
Woensdag 16 september 2020 om 23:08 uur Quote

supporter-noord

Tommy schreef:

Op nos staat dat faye al meer dan 100 profduels op zn naam heb staan waaronder 5 europa league duels en dan zeggen mensen hier hij heeft geen ervaring.
Staat los van zn kwaliteiten, maar hij heeft al 3 jaar met ranko gewerkt ofzo dus die zal dat toch beter in kunnen schatten dan ons hier.

Meiers wordt hier al jaren afgebrand. Zeker door mij ook.
Tel daarbij op dat meiers een groot verdiener was.
En dat faye aan het eind van het seizoen eventueel gratis vast te leggen is.

Bakker kan eventueel ook nog vertrekken komende weken als grootverdiener op de bank.
Benieuwd wat dan de reacties zijn
Bakker voegt al jaren niks meer toe. Heb ik een jaar of drie geleden ook al eens gezegd. Die kan je missen als kiespijn.
Had liever Meijers nog gehouden maar helaas is zijn salaris het struikelblok.
Het is nu gewoon puin ruimen geweest.
Ik ga echt nog geen kritiek op spelers en het huidige beleid neerkalken. Wat kan je verwachten van weer een heel nieuw elftal. Dat ze gelijk goed ingespeeld zijn en de sterren van de hemel spelen ?
Geef ze eerst maar eens de tijd en kom in de winterstop met een analyse. Dat weten we welke aankopen goed zijn geweest en welke niet en het voetbal wat we gaan zien.
Woensdag 16 september 2020 om 15:17 uur Quote

Tommy

Even off topic maar dit is weer tenen kromend ouderwets van de knvb

FC Emmen houdt de kaken tot nu toe stijf op elkaar over de soap rond zijn beoogde hoofdsponsor. Feit is dat de situatie aan De Oude Meerdijk inmiddels behoorlijk wat irritatie oplevert.

Vorige week maandag een appje vanuit FC Emmen. Of we belangstelling hadden om dinsdag bij een persconferentie aanwezig te zijn. Belangrijk nieuws, zo werd ons medegedeeld. Belangrijk nieuws dat inmiddels al meer dan een week op de plank ligt.

Al snel lekte uit wat er gebeurd was. FC Emmen had het bedrijf EasyToys gestrikt als hoofdsponsor. Er werd gerept over een deal ter waarde van ruim een half miljoen euro. EasyToys is, zoals de naam al doet vermoeden, een speelgoedwinkel. Alleen niet voor kinderen, maar volwassenen. De Veendammer firma is gespecialiseerd in accessoires voor in het nachtkastje. De KNVB was daar niet zo enthousiast over. De bond haalde een streep door de presentatie, omdat de seksspeeltjesfirma mogelijk niet voldoet aan de richtlijnen die de bond hanteert voor sponsoring.

De bond wil inhoudelijk niet over de zaak naar buiten treden. Zeister bronnen bevestigen echter dat een speciale commissie momenteel naar de zaak kijkt. Daarbij is het sponsorreglement leidend, geeft de KNVB desgevraagd wel aan. Specifiek artikel 3: ‘De uit hoofde van sponsoring door de club te leveren of te ontvangen tegenprestatie mag niet in strijd zijn met enige wet, de openbare orde of de goede zeden of met de Nederlandse Reclame Code, dan wel met de goede smaak of het fatsoen en evenmin met de statuten en reglementen van de KNVB of met besluiten van het bestuur betaald voetbal.’ Op welke termijn de KNVB een beslissing neemt over de kwestie, is onbekend.

Bij FC Emmen is de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor inmiddels uitgegroeid tot irritatiedossier. Irritatie doordat de naam van de beoogde geldschieter al ruim een week op straat ligt. Irritatie over de KNVB. Vanwege ingrijpen uit Zeist waren de Drenten afgelopen weekend de enige Eredivisie-club zonder hoofdsponsor (zie op de foto het blanco shirt) en dreigt een financiële strop, in een uitdagende tijd.

Opmerkelijk is dat EDC, het moederbedrijf van EasyToys, wél al langere tijd verbonden is aan FC Groningen. De bestuursleden van FC Groningen waren in het recente verleden op werkbezoek bij de sponsor, waar na afloop ‘een goed gevulde EasyToys goodybag op hen stond te wachten.’

Dat een erotische sponsor weerstand oproept, terwijl de KNVB zelf met TOTO samenwerkt en de Eredivisie in het verleden door Holland Casino gesponsord wordt, zijn zaken die in Drenthe tot behoorlijk wat frustratie en vragen leiden. In elk geval zijn de termen ‘goede zeden, goede smaak en fatsoen’ waarin over het sponsorreglement gerept wordt, behoorlijk arbitrair en aan interpretatie onderhevig. Wat voor de een buitensporig is, kan voor de ander de normaalste zaak van de wereld zijn.

De club wilde desgevraagd niet reageren. FC Emmen vreest namelijk dat EDC/EasyToys zich als gevolg van de negatieve publiciteit compleet terugtrekt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Woensdag 16 september 2020 om 13:13 uur Quote

pajam

Sprinkhaan070 schreef:

Men zegt ook dat Hamdi meer sponsorgelden binnen heeft gehaald als dat er vorig seizoen was. Bezuinigen kan maar meer inkomsten genereren is natuurlijk beter. Zo kan je je salarisbudget behouden en beter besteden. Corona daargelaten.
Zou ik in deze tijd knap vinden, zeker ook als je bedenkt dat een sponsor geen idee heeft over de exposure (wanneer krijgen we weer volle stadions, gaan we een hele seizoen spelen) dit seizoen en/of ADO Den Haag volgend seizoen eredivisie speelt.

Met HTM in ieder geval een grote sponsor kwijt.
Woensdag 16 september 2020 om 12:36 uur Quote

Sprinkhaan070

Haagshart schreef:

Je hebt het ook gehad over versterkingen.
Denk je dat?
Of weet je dat?
Ik denk het. Hoor vanuit het MKB (bedrijven die in het netwerk zitten met ADO) dat er budget is. Of het waar is weet ik niet maar geloven doe ik het opzich wel. Anders zouden er een heleboel dingen onlogisch zijn die er nu en de afgelopen tijd gebeuren.
Woensdag 16 september 2020 om 12:23 uur Quote

Waht

Iedereen was het er overeens dat Meijers lekker elders moest gaan voetballen.
Na 2 jaar blunder op blunders (en veel tegendoelpunten omdat hij op 15 meter staat te dekken) in het veld waren we hem wel behoorlijk zat.
Hij heeft zijn waarde gehad maar is al een behoorlijke lange tijd op zijn retour.
Na 1 leuke wedstrijd in de voorbereiding moet hij volgens vele weer blijven.
Hoop dat Jol, Ranko en Hamdi niet zo snel in paniek raken als hun aanhang.
Woensdag 16 september 2020 om 10:16 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

rijswijk hoekpolder, buurmanBrutus, Tante Wil en 61 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Peet Bijen Milan van Ewijk

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
0-1
20 september 2020

Volgende wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
27 september 2020 om 12:15 uur
De Kuip, Rotterdam

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Heerenveen 2 - 6
2 Ajax 2 - 6
3 PSV 2 - 6
4 Vitesse 2 - 6
5 VVV-Venlo 2 - 4
6 FC Twente 2 - 4
7 Feyenoord 2 - 4
8 Willem II 2 - 3
9 FC Groningen 2 - 3
10 Heracles 2 - 3
11 AZ 1 - 1
12 FC Utrecht 1 - 1
13 PEC Zwolle 2 - 1
14 FC Emmen 2 - 0
15 ADO Den Haag 2 - 0
16 Sparta R'dam 2 - 0
17 Fortuna Sit. 2 - 0
18 RKC Waalwijk 2 - 0