Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 6
Volgende pagina

langepino

ado-oke schreef:

MATCHDAY GASTEN, wat denken jullie.
Ik ga voor een 3-1 overwinning 👊
Ik ga voor 0-1 1 minuut voor tijd schuift Kramer hem binnen đŸ˜·
Zondag 13 september 2020 om 07:56 uur Quote

GroenGeelHart070

VOORBESCHOUWING | Heracles Almelo – ADO Den Haag
12 september 2020
Morgenmiddag start voor Heracles Almelo het nieuwe Eredivisie-seizoen. Om 14.30u zal de aftrap verricht worden in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. In dit artikel kijken we in de geschiedenis van dit duel en blikken we vooruit op de wedstrijd van morgen.

Sinds de promotie in 2005 is dit duel veertien keer gespeeld. Achtmaal bleven de punten in Almelo, twee keer waren de Hagenezen te sterk. In de seizoenen 2012/13, 2015/16 en 2017/18 stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord.

Doelpuntenregen
Wedstrijden tussen Heracles en ADO Den Haag staan garant voor doelpunten. In de afgelopen veertien onderlinge wedstrijden vielen er 52 doelpunten. Dat is gemiddeld 3,7 doelpunten per wedstrijd. Maar liefst een kwart van alle doelpunten viel al binnen het eerste kwartier van de wedstrijd.

Afgelopen seizoen was Heracles veel te sterk voor ADO. Op 30 november werd er met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Of Heracles morgen ook met zulke ruime cijfers wint, is maar de vraag. Alle spelers die afgelopen seizoen trefzeker waren tegen ADO Den Haag, zijn deze zomer vertrokken. Kunnen Van der Water, Bakis en Burgzorg zichzelf bewijzen tegen de club uit het westen van het land?

Opstelling
Ondanks het feit dat Heracles tot dusver zeven nieuwe spelers contracteerde, zullen er veel ervaren spelers aan de aftrap verschijnen. “Er zullen niet veel nieuwelingen in de basis staan, dus de ploeg die start is onze manier van spelen gewend. Onze nieuwelingen zijn goed, maar ze hebben tijd nodig om zich onze manier van spelen eigen te maken,” aldus Wormuth. “Of spits Sinan Bakis speelt, weten we nog niet. Daar discussiĂ«ren we nog over. Adrian Szöke kan hem vervangen, hij is net terug met de Hongaarse ploeg. Maar ook Delano Burgzorg kan er staan. Luca de la Torre zou dan naar links kunnen. Hij kan op beide vleugels en is tweebenig.”

Frank Wormuth kan morgen niet beschikken over Navajo Bakboord en Giacomo Quagliata. Noah Fadiga is positief getest op corona, hij verblijft in thuisquarantaine.

Handhaving
Veel supporters verwachten een lastig seizoen voor Heracles. Een aantal van hen zijn er zelfs bang voor dat handhaving in de Eredivisie een hele opdracht zal worden. Trainer Frank Wormuth snapt de zorgen bij deze uitspraken en de achterliggende gedachte. “We kunnen onze beste spelers niet behouden. Dus beginnen we steeds opnieuw en is het afwachten hoe het valt. Dat hoort bij Heracles.”
Zaterdag 12 september 2020 om 16:22 uur Quote

Tommy

BLEISWIJK-1 schreef:

Kan ik niet lezen grijze!!

NIEUWSREGIOSPORTSHOWVIDEO

ABONNEREN

HOME

NIEUWS

REGIOAlmeloAlphenAmersfoortAmsterdamApeldoornArnhemBergen op ZoomBoxtelBredaDelftDen BoschDen HaagDeventerDoetinchemDordrechtDrentheEdeEindhovenEnschedeEtten-LeurFlevolandFrieslandGoudaGroningenHelmondHengeloHet GooiHoeksche WaardKampenLeidenLimburgNijmegenNoord HollandOldenzaalOosterhoutOssRivierenlandRoosendaalRotterdamTielTilburgUtrechtUtrecht-stadValkenswaardVeenendaalVeldhovenVoorne-PuttenVughtWaalwijkWageningenWaterwegWestlandWijchenWoerdenZaltbommelZeelandZoetermeerZutphenZwolle

SPORT

SHOW

VIDEO

FUN

SERVICE

ABONNEREN

WEERZOEKEN

PREMIUM

John Goossens is na een seizoen om snel te vergeten klaar voor een frisse start. ,,We beginnen vanaf nul en kunnen weer iets opbouwen.” © Laurens Lindhout

Goossens plots de routinier bij ADO:
‘Voor verantwoordelijkheid loop ik niet weg’

ADO Den Haag wil vanaf zondag, als het nieuwe eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen Heracles begint, het hectische afgelopen jaar achter zich laten. Middenvelder John Goossens is één van de weinige overgebleven routiniers en blikt terug op het bizarre jaar.

Marijn Abbenhuijs 12-09-20, 09:34

Twee trainerswissels, een leger aan nieuwe teamgenoten, het corona­virus dat de competitie stillegde en ADO Den Haag in de eredivisie hield en het vertrek van zijn goede vriend Lex Immers. Het afgelopen jaar was voor John Goossens het meest intense uit zijn voetbal­carriÚre. Eentje waarin zijn eigen rol binnen het team ook regelmatig veranderde en hij steeds meer verantwoordelijkheden kreeg. En die lijn trekt zich, nu het groepje usual suspects steeds verder uitdunt, ook dit seizoen weer door.

Lees ook

ADO-coach Rankovic is zich bewust van taak: ‘Het wordt een lastig seizoen’Lees meer

PREMIUM

De wederopbouw van selectie ADO Den Haag is bijna afgerond, zijn ze er klaar voor?Lees meer

,,Er is natuurlijk een hoop gebeurd”, zegt Goossens. ,,Uiteindelijk is het een heel leerzaam jaar geweest, maar ook een seizoen om snel te vergeten. Niet alleen om wat er tijdens het seizoen gebeurde, maar ook om hoe het jaar is geĂ«indigd Dit maak je nooit meer mee, ik ervaar het als een leer­moment.”

ADVERTENTIE

Ads by Teads

Niet uitgeleerd

Leren deed de inmiddels 32-jarige linksbenige middenvelder volop. ,,Ik heb het afgelopen seizoen in veel verschillende rollen gespeeld en in drie of vier verschillende systemen. Onze spelopvatting veranderde met de nieuwe trainers. Dat was vernieuwend en ook leuk. Het was een uitdaging om daarin je weg te vinden. Ik besefte dat ik ondanks dat ik nu 32 ben, nog niet ben uitgeleerd. Je krijgt meer vermogen in het denken over verschillende manieren van spelen.”

Toen Goossens begin 2018 op 29-jarige leeftijd bij ADO terechtkwam, had hij al een rugtas aan ervaring. Die tas is sindsdien nog veel voller geraakt, waardoor hij steeds nadrukkelijker een belangrijke rol is gaan spelen. Onder Alan Pardew werd hij een bepalende speler. ,,Ik heb bij Fons Groenendijk ook al het gevoel gehad dat ik een belangrijke schakel was, maar het liep voor de winterstop gewoon niet. Afgelopen jaar viel het elke keer op cruciale momenten niet onze kant op, waardoor het week na week zwaarder werd.”

John Goossens maakte ondanks het dramajaar van ADO Den Haag wél het doelpunt van het seizoen met een prachtige uithaal tegen Willem II (3-3). © BSR Agency

Goossens: ,,Na de winterstop is het rigoureus veranderd met een nieuwe trainer en acht nieuwe spelers. In een kort tijdsbestek moesten we er weer staan. Dat bleek niet haalbaar. Nu hebben we weer tien nieuwe jongens in de selectie, maar hebben we wel een voorbereiding van zeven weken gehad. Toen moesten we alles in 1,5 week proppen. Dat laten slagen, is heel moeilijk. We trainden heel intensief, hadden veel sessies buiten het veld waarin we met elkaar over tactische dingen praatten. Maar voetbal is niet alleen maar praten en trainen, je hebt ook tijd nodig om aan elkaar te wennen. Die tijd hebben we niet gehad.”

Na die zege op RKC dacht iedereen dat we het lek boven hadden, maar in werkelijk­heid was het niet veel beter

John Goossens

ADO won de eerste wedstrijd onder Pardew nog met 2-0 van directe concurrent RKC, waarbij Goossens de assist gaf bij het openingsdoelpunt van Shaquille Pinas. ,,Na die zege op RKC dacht iedereen dat we het lek boven hadden, maar in werkelijkheid was het niet veel beter dan voor de winterstop. Dat bleek daarna wel. Nu ik er weer op terugkijk, ben ik blij dat het allemaal achter de rug is en dat we nog in de eredivisie zitten.”

Toen ADO eind april hoorde dat het niet naar de eerste divisie degradeerde, begon het technisch hart weer helemaal opnieuw met het bouwen van een nieuw elftal. Hoewel er weer een nieuwe trainer en weer een groot aantal nieuwe spelers kwam, voelden de afgelopen maanden voor Goossens heel anders aan dan de hectische winterstop. ,,Het gevoel is heel anders dan toen”, legt hij uit. ,,Toen zat er heel veel urgentie in de situatie, dat is er nu niet. Iedereen is weer fris in zijn hoofd. We beginnen weer vanaf nul en kunnen weer iets opbouwen. Het is goed dat er veel nieuwe jongens zijn, die het afgelopen jaar niet hebben meegemaakt.”

Ik vind het erg jammer dat Lex Immers weg is. Het betekent ook dat ik meer verantwoor­de­lijk­he­den krijg

John Goossens

Dat nieuwe elftal zou aanvankelijk worden opgebouwd rondom Goossens en Lex Immers, maar laatstgenoemde vertrok vorige maand plotseling. En dat raakt Goossens. ,,Ik ken Lex al vanaf mijn tijd bij Feyenoord, sinds 2012. Je hebt altijd een paar teamgenoten met wie je een speciale band hebt, daar is Lex er Ă©Ă©n van voor mij. Ik vind het erg jammer dat hij weg is. Het betekent ook dat ik meer verantwoordelijkheden krijg. Daar loop ik niet voor weg. We hebben tien nieuwe spelers en dat zijn overheersend jonge talenten. Er is minder ervaring dan vorig jaar, omdat de groep met oudere jongens is uitgedund.”

Het betekent dat er voor Goossens weer een nieuwe periode in zijn carriùre aanbreekt. Eentje waarin hij doelbewust vaker de spotlights moet opzoeken, om zijn jonge teamgenoten de kans te geven zich in de luwte te ontwikkelen. ,,Ik heb in hun schoenen gestaan. Toen vond ik het ook fijn dat de meer ervaren spelers mij de mogelijkheid gaven om in de schaduw een betere speler te worden. Nu sta ik aan de andere kant van het licht.”
Zaterdag 12 september 2020 om 10:04 uur Quote

Advertentie

DHFC070

Tommy schreef:

Het is dat ik intelkigent ben en lach om types zoals jij.
Verder ben je de aandacht en mn tijd niet eens waard. Tot ziens
Enige goede reactie.
Veel sterkte de komende tijd met je moeder en hoop dat het een mooi afscheid wordt en je het uiteindelijk een plek kunt geven.

Overigens weer een bizar gevalletje van hoe veilig en anoniem sommige mensen zich voelen op het internet.... en dat ook nog om een afwijkende mening, een mede supporter en richting iemand die je niet kent. Echt ongelooflijk!

Een ban heeft weinig zin en ergens hoop je dat zo`n jongen (of meisje) nog eens achter zijn oren krabt als hij alle reacties op zijn post hier terugleest.
Vrijdag 11 september 2020 om 21:31 uur Quote

Tommy

ADO-coach Rankovic is zich bewust van taak: ‘Het wordt een lastig seizoen’

Aleksandar Rankovic begint zondag aan zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer. In Almelo tegen Heracles begint zijn missie om ADO Den Haag dit seizoen in de eredivisie te houden.

Marijn Abbenhuijs 11-09-20, 15:46

Na een lange voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen krijgt Aleksandar Rankovic zondag eindelijk te zien hoe zijn team ervoor staat. De 42-jarige ServiĂ«r is sinds deze zomer de trainer van ADO Den Haag. Op 20 juli begon hij aan een voorbereiding, die zijn ploeg zonder nederlaag heeft afgesloten. Tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Heracles Almelo krijgt hij te zien wat dat waard is. ,,Het is een speciaal moment voor mij, mijn eerste officiĂ«le wedstrijd als hoofdtrainer”, zegt Rankovic. ,,Het maakt me niet zenuwachtig, maar ik kijk er wel heel erg naar

Dat doet hij vooral omdat hij benieuwd is naar de eerste echte test voor ADO, meteen een lastige uitwedstrijd. Tegen de ploeg die, op het moment dat de competitie werd stilgelegd, vorig seizoen achtste stond. ,,Toch ben ik blij dat we beginnen tegen Heracles”, geeft de trainer aan. ,,Op dit moment kunnen wij geen enkele tegenstander makkelijk noemen. Zij hebben een goed georganiseerde ploeg en het wordt een pittige test. Maar dat wordt het ook voor Heracles.”

Het zegt veel over het vertrouwen dat Rankovic in zijn jonge selectie heeft. ,,Het proces waaraan we zijn begonnen sinds de eerste training, daar ben ik tot nu toe zeker tevreden over. Het is leuk dat we goede oefenwedstrijden hebben gespeeld, al kan ik mijn ploeg pas echt leren kennen in wedstrijden die ergens om gaan. Maar ik heb er een heel goed gevoel over.”

Al lijkt ook de nieuwe trainer zich bewust van de lastige klus die hij dit seizoen bij ADO krijgt. ,,Als trainer wil je nooit jouw team een degradatiekandidaat noemen, dus dat zal ik ook niet doen. Maar ik weet waar we vandaan komen en het zal een heel lastig seizoen worden. We hebben veel nieuwe, jonge spelers. Die hebben tijd nodig. Maar als trainer heb je niet zo veel tijd en moet je presteren. Dat wordt de uitdaging. De enige doelstelling die wij nu hebben, is in de eredivisie blijven. Als de doelstelling tijdens het seizoen kan veranderen, zal ik de eerste zijn die dat wil toegeven.”
Vrijdag 11 september 2020 om 16:23 uur Quote

slash070

Zo, `tis zowat alweer tijd om te proberen de draad weer wat op te pakken, dus . . .

@Kees, wat is je voorspelling?
@Barend, wat is de tactiek voor zondag, of moet Ranko het al direct alleen doen?


Heracles Almelo - ADO Den Haag
Eredivisie 2020/2021
Voorspel deze wedstrijd:
Je hebt een gelijkspel voorspeld


Tsja, heb geen flauw benul van de tegenstander en de sterkte van ons zelf (en zal het zelf maar zeggen: normaal al niet laat staan nu)@Tommy, HJ, sterkte, hou jullie haags!
Vrijdag 11 september 2020 om 13:19 uur Quote

Dennis72

Tommy schreef:

Thanx gasten.
En nu weer lekker over de club.
Dat we er dit seizoen maar in mogen blijven uit eindelijk willen we dat allemaal
Sterkte Tommy in deze heftig tijd en laat je niet gek maken he
Vrijdag 11 september 2020 om 12:58 uur Quote

Tommy

Spandoek schreef:

Je weet het dus niet met je grote tering bloedkop. Je zit hier de godganselijke dag de betweter uit te hangen en je weet geen klote. Niet zo gek dat je moedertje ziek wordt van zon k kind als jij. autistische internet sukkel
Het is dat ik intelkigent ben en lach om types zoals jij.
Verder ben je de aandacht en mn tijd niet eens waard. Tot ziens
Vrijdag 11 september 2020 om 11:27 uur Quote

Tommy

Spandoek schreef:

Hoeveel dan okkie trooi die 24/7 hier zit te typen?
Ja ik heb momenteel tijd over door omstandigheden met je grote muil. Als je het zo graag wil weten mn moeder is terminaal en dit leid me af.

Verder loop je alleen maar te trollen hier met je grote bek knuppel
Vrijdag 11 september 2020 om 11:17 uur Quote

R.E.

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Rankovic: jonge spelers tijd gunnen
Na 190 dagen gaat ADO Den Haag zondag bij Heracles Almelo weer een competitiewedstrijd spelen.
Lees het nieuwsbericht
Ik gun de jonge spelers die tijd wel, maar ik ben bang dat de andere degradatiekandidaten (zo reëel moeten we helaas zijn) daar anders over denken ...
Donderdag 10 september 2020 om 23:00 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Vakc, buurmanBrutus, Tante Wil en 68 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 6
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Peet Bijen Milan van Ewijk

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
0-1
20 september 2020

Volgende wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
27 september 2020 om 12:15 uur
De Kuip, Rotterdam

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Heerenveen 2 - 6
2 Ajax 2 - 6
3 PSV 2 - 6
4 Vitesse 2 - 6
5 VVV-Venlo 2 - 4
6 FC Twente 2 - 4
7 Feyenoord 2 - 4
8 Willem II 2 - 3
9 FC Groningen 2 - 3
10 Heracles 2 - 3
11 AZ 1 - 1
12 FC Utrecht 1 - 1
13 PEC Zwolle 2 - 1
14 FC Emmen 2 - 0
15 ADO Den Haag 2 - 0
16 Sparta R'dam 2 - 0
17 Fortuna Sit. 2 - 0
18 RKC Waalwijk 2 - 0