Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

Kees

Alweer van gister maar ik heb het gevoel dat velen De Telegraaf serieuzer nemen. Doe dat nou niet.......

ADO-directeur Mattijs Manders positiever over toekomst met United Vansen
ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws
10 april, 2017Algemeen Directeur Matthijs Manders, die sinds medio april 2016 weer werkzaam is bij ADO Den Haag (hij was in het verleden al eerder actief bij de Haagse BVO), is een stuk positiever over de samenwerking met de Chinese grootaandeelhouder United Vansen dan een maand of vier geleden.Na afloop van met winst afgesloten wedstrijd zaterdagavond in het Kyocera Stadion tegen FC Groningen liet Manders onder meer optekenen dat het bezoek zeer recent aan China, waarbij ook Ben Knüppe (de door de ondernemingskamer aangestelde interim voorzitter van de RVC) en Job van der Have (interim beheerder van de ADO-aandelen UVS) aanwezig waren, in een prettige sfeer verlopen is. Van weerskanten is duidelijk de intentie aanwezig om de komende jaren de samenwerking verder uit te bouwen, zonder dat Manders overigens toezeggingen heeft gekregen dat er opnieuw daadwerkelijk geïnvesteerd gaat worden door UVS in ADO Den Haag.

Gesprekken

De gesprekken kennen momenteel een voortgang in Den Haag, want een delegatie van UVS is momenteel in Nederland en was zaterdagavond ook getuige van de 4-3 winst op FC Groningen. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de vertegenwoordigers onder leiding van Terry Wang (zoon van Wang Hui) in Den Haag zullen verblijven.

Verder liet Manders weten dat de samenwerking met UVS zich met name ook moet vertalen in het uitwisselen van kennis en kunde, waarbij het ook de bedoeling is dat Chinese spelers stage gaan lopen bij de Haagse club. Of het spelers zijn die dit gaan doen op De Aftrap of bij de hoofdmacht van de Haagse BVO is nog niet duidelijk. De insteek is wel om op dit aspect de samenwerking te intensiveren.

China

Voor wat betreft het verhaal van het ‘ophouden van de eigen broek’ gaf de Algemeen Directeur aan dat dit nog altijd het uitgangspunt is en zal blijven en dat er zeker nu gekeken gaat worden naar de commerciële mogelijkheden voor ADO. Met name in China zelf, waar volgens Manders de naam ADO na Ajax en Feyenoord het meest valt in de media. Naast het uitbaten van deze mogelijkheden in China moeten ook de commerciële contacten hier in de regio, zeker in de Bollenstreek en het Westland, geïntensiveerd gaan worden, met name ook richting het MKB.

Begroting

De begroting voor het komende seizoen zal weer komen te liggen tussen de 14 en 16 miljoen euro. Manders wenst voor wat betreft de cijfers die onlangs via de Gemeente naar buiten zijn gekomen (ADO stevent af op een tekort van 3,5 miljoen euro) wel een kanttekening te plaatsen, omdat deze cijfers gebaseerd zijn op ‘oude’ gegevens, maar dat het wel zo is dat er een behoorlijke uitdaging ligt om weer zwarte cijfers te gaan schijven. Dat zal zeker nog een aantal jaren in beslag gaan nemen.

Spelersgroep

Met welke spelersgroep de Haagse BVO het komende seizoen de sportieve strijd aan kan gaan gebaseerd op het financiële plaatje, is nog ongewis. Wel is duidelijk dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien en er niet meer mogelijk is wat nog niet zo lang geleden wel ‘mogelijk’ was en waar ADO Den Haag nu mee te maken heeft om de club weer financieel gezond te krijgen. Duidelijk is ook dat de toeschouwersaantallen een impuls moeten krijgen en de inkomsten uit sponsoring in zijn algemeenheid omhoog moeten wil je sportief aan gaan haken richting het linkerrijtje. Na de winst op FC Groningen heeft Manders er alle vertrouwen in dat het Eredivisieschap gecontinueerd gaat worden en er dus gewerkt kan gaan worden aan de selectie voor het nieuwe seizoen, waarbij met name Jeffry van As nu gesprekken kan gaan voeren met de spelers uit de huidige selectie over het al dan niet verlengen van het verblijf in de Residentie en het voeren van gesprekken met kandidaatspelers die nu nog elders actief zijn.

Zoals bekend is Van As in de functie van Manager Voetbalzaken tot aan het einde van dit seizoen verbonden aan de club, maar als het aan Manders ligt dan wil hij graag door met de geboren Leidenaar.

ZESTIEN CLUBS IN DE EREDIVISIE?

Over de discussie die momenteel in Nederland gevoerd wordt en dan met name door de Betaald Voetbaltak van de KNVB om wellicht met ingang van het seizoen 2018/2019 de Eredivisie terug te brengen tot zestien clubs, is Manders vrij duidelijk en stellig dat ADO Den Haag hier beslist niet in mee zal gaan en dus tegen zal stemmen. Wel ziet hij meer in een uitbreiding naar twintig clubs waar bijvoorbeeld Gert Jan Verbeek (trainer/coach van Vfl. Bochum) een fel voorstander van is en dan refereert Manders aan de competitieopzet in Engeland, Italië en Spanje en juicht het aantal extra duels juist toe. Hij vindt dat we hier in Nederland te veel ‘zeuren’ waar het gaat om de belastbaarheid van spelers indien men eens een keer driemaal per week in actie moet komen.

© Haaglanden Voetbal
Dinsdag 11 april 2017 om 22:33 uur Quote

Langebach2

Petah schreef:

Dat er een keer na de boekhouding moet worden gekeken ben ik het 1000 procent mee eens
Manders is eigenlijk een interim directeur die langer gebleven is voor vergelijkbare hoge tarieven. De man is wel capabel en heeft een MBA.
Manders heeft er alles aan gedaan, om China te laten betalen. Veel beter dan de man van de HTM.

Van As is pas net binnen, die kun je pas na een jaar beoordelen. Ben benieuwd met wat voor spelers hij gaat komen voor het nieuwe seizoen. Ik hoop op goede spelers uit de jupiler, Veerman van Volendam is een groot talent. Ook van Crooy van VVV is dat. Als hij dat soort dingen ziet, is hij een versterking.
Dinsdag 7 februari 2017 om 17:50 uur Quote

Advertentie

Langebach2

Groenendijk is de beste keus voor de middellange termijn, de komende twee, drie seizoenen, langer blijft een trainer toch niet.
Maaskant de beste voor de korte termijn als interim trainer.
Dinsdag 7 februari 2017 om 17:08 uur Quote

Max

Max schreef:

Omdat de kans groter is dat Steijn volgend jaar met VVV eredivisie speelt dan met ADO. VVV zal vast ook meer willen vangen voor hun trainer dan afgelopen zomer.
En Jol gaat al helemaal niet aan de slag als interim-trainer van ADO.
Dinsdag 7 februari 2017 om 16:38 uur Quote

FC Den Haag!

DEN HAAG - Robert Maaskant staat er voor open het voetbalseizoen bij ADO Den Haag als interim-trainer af te maken. `Ik heb daar wel oren naar`, zegt Maaskant tegen Omroep West.

`Het contact met technisch directeur Jeffrey van As is goed. Maar ik ben nog niet gebeld`, vervolgt Maaskant. `Ik sluit ook niet uit dat ze met Ekrem Kahya doorgaan en misschien een nieuwe assistent erbij halen.`

Maaskant benadrukt dat ADO `gewoon een goede trainer` moet zoeken. `Die hoeft niet persé uit de vriendenkring te komen. Toen Henk Fraser vorige zomer wegging, heb ik wel gepolst en contact gezocht want vind ADO een mooie club.`

Europees voetbal

Van As wil nog niet ingaan op namen. Ook niet op die van Maaskant. `Al kennen Robert en ik elkaar goed. We hebben ons met NAC zelfs nog geplaatst voor Europees voetbal. Maar we gaan ons pas dinsdagmiddag bezighouden met de opvolging van Petrovic.`

Maaskant was behalve bij NAC ook trainer bij Wisla Krakow, RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, Texas Dutch Lions, FC Groningen en Dinamo Minsk. Zijn laatste club was - opnieuw - NAC Breda. Daar werd hij op 6 oktober 2015 ontslagen.
Dinsdag 7 februari 2017 om 14:27 uur Quote

Langebach2

Red schreef:

Razend succesvolle trainer in al zijn prestaties.......
Ik verwacht dit ook, tot einde seizoen en dan weer weg. Maaskant wil fungeren als interim trainer, met zijn stijl het beste voor hem. Na hem kun je Groenendijk verwachten een rustiger type. Maaskant is Atteveld 2.0
Dinsdag 7 februari 2017 om 11:18 uur Quote

FC Den Haag!

VI:

ADO Den Haag wil zo snel mogelijk af van Hui Wang


Hoofdaandeelhouder United Vansen maakte vorige week de laatste twee miljoen over van in totaal tweeënhalf miljoen euro, maar bij ADO Den Haag zijn ze daar helemaal niet blij mee. Integendeel, de gemeente en de club willen zo snel mogelijk af van het Chinese bedrijf.

De positie van algemeen directeur Mattijs Manders staat onder zware druk. Dat is niet alleen omdat inmiddels een handvol werknemers uit onvrede hun ontslag hebben ingediend, maar ook omdat er problemen zijn over de geldigheid van zijn contract. In mei 2016 ging Manders aan de slag als tijdelijk opvolger van Jan Willem Wigt. Vorige zomer werd zijn verbintenis omgezet in een driejarige overeenkomst, waarbij Manders een salaris ging verdienen dat maar weinig Eredivisie-clubs kunnen betalen. ADO Den Haag maakt elke maand twintigduizend euro over naar het bedrijf van Manders. In ruil voor dat bedrag kan ADO hem voor drie dagen in de week inhuren als algemeen directeur. Verantwoordelijk voor de aanstelling van Manders is grootaandeelhouder Hui Wang, die dat destijds liet vastleggen in een interim-contract. Die verbintenis is daarna nooit omgezet in een officieel document. En hoewel de club inmiddels diverse keren op Wang een beroep heeft gedaan dat contract alsnog op te stellen en te tekenen, lijkt het er sterk op dat de Chinese eigenaar dat niet van plan is.

Dat kan een probleem worden, omdat ADO inmiddels aan Manders heeft laten weten niet van plan te zijn die verplichting zelf op zich te nemen. Dat is in feite niet meer dan logisch: het is op z’n zachtst gezegd weinig gebruikelijk dat bij een club de directeur twee keer zoveel verdient als de hoofdtrainer. Daarnaast speelt zijn inmenging in het technische beleid. Manders was al eens commercieel directeur bij ADO en ging toen nadrukkelijk op de stoel van de td zitten. Als algemeen directeur maakt hij nu dezelfde fout. Zo stelde hij eerder Dick Advocaat aan als adviseur, die na een blauwe maandag alweer was vertrokken. Vorige week drukte Manders op eigen houtje de benoeming van Jeffrey van As als manager voetbalzaken erdoor. Daarnaast vloog hij uit de bocht bij de onderhandelingen met de Duitse club FSV Mainz 05 over Gervane Kastaneer. De directeur gaf zelf op 13 januari zijn fiat aan de transfer, maar moest die beslissing uiteindelijk terugdraaien omdat hij werd terug- gefloten door de raad van commissarissen, die vond dat Manders meer geld uit de deal had kunnen halen. Dat veroorzaakte frustratie en onbegrip bij Mainz. De Duitse club ging desondanks opnieuw aan tafel met ADO en beide partijen bereikten op donderdag 19 januari een nieuw akkoord. Tegen de zin van Mainz werd Kastaneer echter 55 uur later opgesteld tegen PEC Zwolle, waarna het noodlot toesloeg. De aanvaller viel uit met een oogblessure, die een streep haalde door de hele transfer. Resultaat: ADO Den Haag mist enkele tonnen aan transferinkomsten omdat Kastaneer aan het eind van seizoen transfervrij is, en zit opgescheept met een teleurgestelde speler.

Intern neemt de kritiek op Manders toe, terwijl het ook tussen China en de directeur niet meer goedkomt. Het onderlinge wantrouwen tussen de Chinese grootaandeelhouder en de rest van de club is symptomatisch voor de verhoudingen. Vorige week was te lezen op de clubwebsite dat ADO Den Haag uit de acute geldnood was door twee stortingen van in totaal 2,5 miljoen euro. Het persbericht doet vermoeden dat alles in goede harmonie is verlopen, maar de werkelijkheid is anders. Enkele dagen eerder stonden beide partijen namelijk nog recht tegenover elkaar en oefende de gemeente Den Haag (via wethouder Tom De Bruijn) sterke druk uit om de aandelen van United Vansen te veilen aan de hoogste bieder. Dat zorgde ervoor dat een Chinese delegatie in het vliegtuig naar Nederland stapte en het volledige bedrag, dat door de rechter was vastgesteld, uiteindelijk overmaakte.

Negatieve balans

Op de website van ADO wordt speciaal aangehaald dat Jiahua East Holdings (Group) Co. Ltd daar een grote rol in heeft gespeeld. De club omschrijft het Chinese bedrijf als de meerderheidsaandeelhouder van UVS. Het klopt dat Jiahua East Holdings het geld op tafel heeft ge- legd, maar het is tekenend voor de desinteresse bij ADO dat dit bedrijf een een meerderheidsaandeelhouder van UVS wordt genoemd. United Vansen is van origine een sportmarketingbedrijf en heeft geen enkel kapitaal, laat staan aandeelhouders. Integendeel, op de balans staat het bedrijf vijftien miljoen euro in de min. Dat negatieve saldo wordt voornamelijk veroorzaakt door de investeringen om ADO over te nemen en de uitgaven aan de Nederlandse club. Daartegenover staan geen inkomsten, ADO Den Haag heeft UVS helemaal niets opgeleverd.

Het vertrouwen in Hui Wang is in eigen land tot nul gedaald

United Vansen maakt deel uit van het grote Vantone Holdings. Ooit begonnen als een investeringsmaatschappij in onroerend goed, maar inmiddels uitgebreid naar investeringen op veel meer gebieden. En Wang is slechts een advocaat, die als voorzitter van de directie de belangen behartigt van United Vansen. Iemand die zelf geen middelen heeft en elke uitgave moet terug- koppelen. De afgelopen anderhalf jaar heeft al geleerd hoe moeilijk dat was. De laatste ontwikkelingen maken bovendien duidelijk dat het vertrouwen in Wang in zijn eigen thuisland tot nul is gedaald. De komst van Winston Zheng van Jiahua East Holdings naar Nederland om de laatste twee miljoen aan ADO over te maken, maken duidelijk dat Wang blijkbaar niet meer de autoriteit heeft om zelfstandig geld los te weken.

Vierhonderd miljoen

Jiahua East Holdings maakt net als United Vansen deel uit van Vantone en is dus in feite een dochteronderneming. Er is echter één groot verschil: het bedrijf heeft vierhonderd miljoen euro in kas. Vicemanager Winston Zheng zetelt ook in het bestuur van Vantone en toen in China werd geoordeeld dat de stekker uit ADO Den Haag moest worden getrokken en het verlies moest worden genomen, was hij de enige die opstond en vond dat het initiatief nog een tweede kans verdiende. Zheng was vorige week een aantal dagen in Nederland. Hij sprak met onder anderen gemeenteraadslid Tom de Bruijn en maakte het verschuldigde geld over. Dat heeft hij echter niet zomaar gedaan. Wie betaalt, wil bepalen en Zheng is daarop geen uitzondering: hij wil zo snel mogelijk toetreden tot de raad van commissarissen van de club. En het zal ook geen verrassing zijn dat er na slechte ervaringen met drie Nederlandse directeuren zal worden gezocht naar een directielid uit eigen land.

Dat stuit op grote weerstand in Den Haag, waar alles juist erop is gericht de Chinezen eruit te werken. En gezien de huidige samenstelling van de rvc – waarin Wang een minderheid vormt – is het ook mogelijk Zheng simpel buiten de deur te houden. Maar is dat slim? Jiahua East Holdings is geen United Vansen, maar een superrijke broer. Overal zou de rode loper uitgaan voor zo’n potentiële suikeroom. Chinese bedrijven hebben inmiddels een meerderheidsbelang in onder meer AC Milan, Internazionale, West Bromwich Albion, Wolverhampton Wanderers, Aston Villa, Olympique Nice en Espanyol, en verder ook aandelen in Manchester City, Atlético Madrid en Olympique Lyon. Maar door de slechte ervaringen met United Vansen wordt in de Residentie inmiddels alles wat Chinees is met groot wantrouwen benaderd. Die sceptische houding is gezond, maar tegelijkertijd moet de club oppassen dat zij daarin niet doorslaat en zichzelf in de vingers snijdt.

Op de ranglijst is ADO Den Haag inmiddels in groot degradatiegevaar en de afgelopen weken hebben alle concurrenten zich geroerd op de transfermarkt. Coach Zeljko Petrovic heeft een selectie die door blessures volledig uit balans is en schreeuwt al weken dat hij versterking nodig heeft. Ondanks de storting van 2,5 miljoen euro en de aanwezigheid van een suikeroom heeft hij maar een ton te besteden. ADO richt zich noodgedwongen op spelers die elders buiten de boot vallen en bereid zijn (net als manager voetbalzaken Van As) voor een onkostenvergoeding te komen opdraven.

ADO vecht op die manier een kansloze strijd. Zou het management wel beseffen dat degradatie naar de Jupiler League een financiële catastrofe is? Of werkt de haat ten opzichte van de Chinese eigenaar inmiddels zó verblindend dat niemand nog oog heeft voor het belang van de club?
Woensdag 1 februari 2017 om 14:17 uur Quote

DHFC070

wijstaanboven schreef:

Denk je dat spelers meewerken aan een bewuste degradatie? Die moeten geld verdienen en dat kan niet op een lager niveau, dus dat is onzin. Het is gewoon de hand van onze nieuwe TD van As... om te huilen dit beleid.
Wel heel makkelijk om v.As hier de schuld van te geven. Hoe is het in godsnaam mogelijk om maar iets van beleid te voeren als je een week voor het sluiten van de transfermarkt moet shoppen met letterlijk geen euro te besteden.

Aangezien er ook geen geld is voor een ontslag van Petrovic is het misschien een idee om hem op non-actief te zetten met doorbetalen van salaris en intern een interim trainer(s) aan te stellen uit de jeugd. Volgens mij zijn voor een interim functie voor bepaalde tijd niet alle trainersdiploma`s nodig en kan dispensatie aangevraagd worden bij de KNVB. Geen idee welke trainers er allemaal zijn?
Maandag 30 januari 2017 om 18:11 uur Quote

Langebach2

Ik denk dat we een interim trainer nodig hebben, Maaskant bijvoorbeeld
Zaterdag 21 januari 2017 om 23:27 uur Quote

Een oudere supporter

KR96 schreef:

Dat laatste is niet helemaal waar. Bij zijn presentatie zij hij al dat hij nog langer nodig had om de boekhouding goed door te nemen, maar vond hij wel dat ADO op de lange termijn zelf de broek moet ophouden. Kleine misvatting was dat zoiets ietwat lastig is met een groot liquiditeitstekort.
Klopt dat zei hij bij zijn presentatie als interim directeur.

Toen hij directeur werd zei hij dat hij de boeken had doorgekeken en geen noemenswaardige problemen had geconstateerd.
Donderdag 12 januari 2017 om 23:47 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Ooievaar, Sprinkhaan070, Hmmm, Superjantje, Dennis72, Kaos, Kees, Voodoo070, Ronaldo, ADO LAAK, Madmax, Tante Wil, rijswijk hoekpolder, Peppie, jajoh, KingBek, 123456789, Jordy, FC Den Haag!, Aad, Erik070, Thommetjsh, Jeffrey Van As, haagse jr en 108 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15