Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Raadsleden bezorgd over ontslag Westerwoudt
Binnen de Haagse gemeenteraad leven zorgen over het ontslag van chef veiligheid Maurice Westerwoudt bij ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht
Vandaag, om 15:08 uur Quote

BLEISWIJK-1

Langebach2 schreef:

Jij weet meer?
Ik kwam dit van vorig jaar tegen. Misschien speelt dit voor Franken ook nog.

Grünholz moet op herkansing voor UEFA Pro diploma
Geplaatst door: Ed SlierDatum: 09 mei 2022in: Nieuws

Edwin Grünholz deed afgelopen donderdag examen voor de cursus UEFA Pro (het hoogste trainersdiploma) tijdens de training van de Haagse ploeg en vrijdag tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen. De Haagse club bevestigt echter tegen het AD dat Grünholz is gezakt, waardoor hij op zijn vroegst pas in september zijn diploma kan halen omdat hij in juli en augustus een nieuwe kans krijgt deze te behalen. Het maakt de kans klein dat Grünholz de nieuwe trainer van F.C. Den Haag wordt volgend seizoen.
Woensdag 31 mei 2023 om 11:43 uur Quote

rd..

slash070 schreef:

Die expertise wat er al zou zijn heb ik in ieder geval niks van gemerkt. Het lijkt er meer op dat Reijntjes en Advocaat gelijkgestemden zijn in één of ander eilandje binnen de club.

Die Natascha en Joris weet ik niks van, maar ik verheug mij wel op een frisse wind, andere ideeën. Valt en staat wel met de bemoeienis en middelen van onze eigenaar natuurlijk.

Vooral dat we nu een TD met teken bevoegdheid hebben die alle 'voetbal afdelingen' onder zijn beheer krijgt lijkt me prima. Want dat was voorheen onderling bagger natuurlijk.
Ja, dat gelijkgestemden, daar was ik aan gaan twijfelen. Ook meer hoop dan wijsheid hoor. Ik denk dat Advocaat met zijn kennis en netwerk van onschatbare waarde is voor iedere bvo in NL. En als hij dat dan toch moet doen, graag bij ons. De enige nog echte werkzame Haagse icoon?
Maandag 29 mei 2023 om 16:46 uur Quote

rd..

grijze gek schreef:

Wie? Advocaat of Ron Jans, Advocaat komt zo nu en dan kijken denk ik als hij geen andere club gaat trainen, die kan niet zonder voetbal
Advocaat.

De reactie die hij laatst gaf over dat we zoveel kennis bij de club hebben en hij niks van Bolt begreep etc. deed me ook denken dat hij Reijntjes een exit door de voordeur gunde en daar een beetje bij hielp. Wat kan Dickie hebben tegen de nu aangestelde mensen? Niet veel. Joris kan een klembord met Haagse roots goed gebruiken, denk ik.
Maandag 29 mei 2023 om 12:26 uur Quote

shaggy

Bolskie schreef:

Ik begreep dat jij wel van hele lange houd toch?
ik hou in elk geval niet van dikke zweterige haagneuzen die anoniem haagse nieuwe spelertjes afbrand voor ze begonnen zijn. dat vind ik zo vies min laf. bah.
Zondag 28 mei 2023 om 16:52 uur Quote

ADOZoetermeer

Klasgenoten Issac (19) en Enoch (20) verruilen Quick voor ADO: ‘Jij de voorzetten, ik de goals’
ADO Den Haag weet de weg naar sportpark Nieuw Hanenburg de laatste jaren goed te vinden. Tyrese Asante en Xander Severina maakten de overstap van Quick naar de Haagse profclub en zijn inmiddels doorgebroken. Komende zomer sluiten ook Issac Dijkhuizen (19) en Enoch George (20) van de ‘Haantjes’ bij ADO aan. Wie zijn deze aanstormende talenten, vrienden en klasgenoten?
Hans Kulk 28-05-23, 122
Als Issac Dijkhuizen donderdagavond rond de klok van kwart voor zeven het clubgebouw van Quick binnenloopt, is Enoch George nog nergens te bekennen. Waar hij is weet ook zijn goede vriend Dijkhuizen niet. ,,Hij zal zo wel komen,” zegt de buitenspeler.
Lees ook
Quick-revelatie Issac Dijkhuizen (1 leert van Ronaldinho: ‘Ik knal er elke week onbevangen in’
PREMIUM
Quick-revelatie Issac Dijkhuizen (1 leert van Ronaldinho: ‘Ik knal er elke week onbevangen in’
Beiden maken in de zomer de overstap naar ADO Den Haag en treden hiermee in de voetsporen van Tyrese Asante en Xander Severina, die ook een verleden bij Quick hebben. Dijkhuizen oogt trots. ,,Ja, dat ben ik ook. Ik vind het een eer om voor ADO te gaan spelen. Ik heb er alles aan gedaan om zover te komen”, vertelt Dijkhuizen, die zijn voetbalcarrière bij Graaf Willem II VAC begon. ,,Vervolgens heb ik in Quick onder 17 en onder 19 gespeeld. De onder 23 heb ik overgeslagen, ik begon dit seizoen direct in het eerste.”
Geen kans bij FC Dordrecht
Inmiddels is ook George op Nieuw Hanenburg gearriveerd. De boomlange spits, afgelopen dinsdag 20 jaar geworden, zit gelijk op zijn spreekstoel. ,,In tegenstelling tot Issac is dit pas mijn eerste én tevens laatste seizoen bij Quick. Ik ben bij Hercules uit Den Haag begonnen en vervolgens via Haaglandia bij FC Dordrecht terechtgekomen. Omdat ik daar geen kans bij het eerste elftal kreeg, heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om weg te gaan. Ik wilde me verder ontwikkelen en heb uiteindelijk gekozen voor Quick, een club uit mijn eigen stad. Toen ik hier kwam, heb ik wel direct aangegeven dat ik nog steeds belangstelling had om naar een betaald voetbalclub te gaan. Maar dat het zó snel zou gaan, had ik niet verwacht”, aldus George.
De tekst gaat verder onder de foto.
Enoch George is met zijn lengte en balvastheid een gevaar voor elke achterhoede
Enoch George is met zijn lengte en balvastheid een gevaar voor elke achterhoede © Marnix Schmidt
Beide spelers zijn blij met de ‘hulp’ die zij van hun ploeggenoten hebben gekregen. ,,Ik heb tips gekregen waardoor ik mijzelf flink heb kunnen ontwikkelen”, geeft Dijkhuizen aan. ,,Natuurlijk was het in het begin moeilijk. In een seniorenselectie trainen is heel iets anders dan in een jeugdselectie. Ik heb veel geleerd, ook van onze trainer Paul van der Zwaan.”
George: ,,Ik heb me vooral laten inspireren door de ervaren jongens zoals Frank van der Heiden, Steven de Kruijff en Rachid Bouyaouzan. Die hielpen mij met kleine details. Daarvoor ben ik hier ook gekomen. Om mij op seniorenniveau verder te ontplooien.”
Dijkhuizen en George kunnen het uitstekend met elkaar vinden. ,,Issac is mijn maatje”, zegt George. ,,Ik zit ook nog eens met hem in de klas op het MBO. Eind juni hopen wij onze studie af te ronden. Daarna kunnen wij ons volledig gaan focussen op het voetbal. Issac rechts voorin, ik in de spits. ‘Jij geeft volgend seizoen de ballen voor en ik kop ze erin.” Dijkhuizen knikt bevestigend. ,,Dat zou mooi zijn, ja.”
Champions League
De jonkies hopen op een doorbraak bij ADO, waar ze in eerste instantie aansluiten bij de onder 21, en durven zelfs verder te dromen. Ze zien de Haagse club niet als eindstation, eerder als beginpunt. ,,Voor mij zou spelen in de Premier League de ultieme droom zijn”, verklapt Dijkhuizen. George gaat hierin zelfs nog een stapje verder. ,,Ik wil op het allerhoogste niveau voetballen. Of dat nou in Engeland of Duitsland is, dat maakt mij niets uit. Als ze maar in de Champions League spelen.”
Maar eerst een een plek in het eerste team van de Haagse club veroveren, net als hun voorgangers Severina en Asante.
‘ADO een Haags signatuur geven’
Albert van der Dussen, hoofd jeugdopleiding bij ADO Den Haag, is blij met de komst van Issac Dijkhuizen en Enoch George. ,,Weer twee jongens die wij in de ‘Quick-vijver’ aan de haak hebben geslagen. Quick is een Haagse club en wij willen ADO een Haagse signatuur geven. In ons beleid past dat wij op zoek zijn, gaan én blijven naar talentvolle spelers uit de regio die in de top van het amateurvoetbal spelen. Dát is de reden dat wij bij Issac en Enoch zijn uitgekomen. Bij hen zien wij de potentie die wij zoeken.”
Beide spelers starten komend seizoen in ADO Den Haag onder 21. Van der Dussen: ,,De eerste fase is acclimatiseren. Overigens heeft elke speler die instroomt sowieso de potentie om door te stromen naar het eerste elftal. Of ze het uiteindelijk gaan redden hangt van heel veel factoren af. Wat Dijkhuizen en George betreft, zij zijn wél spelers met specifieke kwaliteiten.”
Zondag 28 mei 2023 om 14:59 uur Quote

BLEISWIJK-1

Wie kan dit Pro artikel weer plaatsen?

Klasgenoten Issac (19) en Enoch (20) verruilen Quick voor ADO: ‘Jij de voorzetten, ik de goals’

ADO Den Haag weet de weg naar sportpark Nieuw Hanenburg de laatste jaren goed te vinden. Tyrese Asante en Xander Severina maakten de overstap van Quick naar de Haagse profclub en zijn inmiddels doorgebroken. Komende zomer sluiten ook Issac Dijkhuizen (19) en Enoch George (20) van de ‘Haantjes’ bij ADO aan. Wie zijn deze aanstormende talenten, vrienden en klasgenoten?
Zondag 28 mei 2023 om 14:34 uur Quote

Advertentie

ADOZoetermeer

ADO doet geen stap terug, maar heeft eredivisie als doel: Joris Mathijsen geeft Haagse burger moed
ADO Den Haag leek na het mislukte seizoen ook volgende jaargang een pas op de plaats te moeten maken, maar de woorden die kersvers technisch directeur Joris Mathijsen bij zijn presentatie gebruikte, geven de Haagse burger moed.
Stan Wagtman 26-05-23, 202 Laatste update: 20:16
0 REACTIES
Als de supporters van ADO voor de komende jaren ergens rekening mee moesten houden, dan was het dat de club een pas op de plaats zou moeten maken. En dat men bij de Haagse club na dit rampseizoen niet meer zou gaan roepen dat het vol voor promotie zou gaan. Algemeen directeur Edwin Reijntjes zei het ruim drie weken geleden in een interview met deze krant: ,,Daar hebben we na vorig seizoen van geleerd.”
Lees ook
Wie is Natascha van Grinsven, de nieuwe algemeen directeur van ADO? ‘Ze laat zich de pis niet lauw maken’
PREMIUM
Wie is Natascha van Grinsven, de nieuwe algemeen directeur van ADO? ‘Ze laat zich de pis niet lauw maken’
Promoveren
Maar op de vraag van ADO TV wat de doelstelling voor volgend seizoen is, zei de nieuwe technisch directeur Joris Mathijsen donderdag bij zijn presentatie: ,,Promoveren.” Het zijn woorden die haaks staan op die van Reijntjes, die stelde dat richting het nieuwe seizoen er financieel minder mogelijk is en er niet te veel van ADO moet worden verwacht. De vraag is hoe de woorden van Mathijsen te interpreteren.
Bij de voormalig WK-finalist straalt de ambitie er vanaf. Dat moet ook. De Haagse club kan het zich niet veroorloven om nog een seizoen te verdrinken in het Keuken Kampioen Divisie-moeras. Zeker niet omdat de club komend seizoen qua begroting vermoedelijk opnieuw tot de top van de competitie zal behoren, iets dat verwachtingen schept. En eigenaar Bolt wil na tien tot vijftien miljoen verdampte euro’s ook wel eens resultaat zien.
Voltreffers bij Willem II
Mathijsen heeft in elk geval de ervaring om iets neer te zetten. Bij Willem II ging het in het in zijn laatste seizoen mis, toen hij werd ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten. Maar daarvoor hield hij de Tilburgers vijf seizoenen op het hoogste niveau en haalde hij onder anderen huidig AZ-spits Vangelis Pavlidis en Alexander Isak, die afgelopen zomer voor rond de 70 miljoen euro naar Newcastle United vertrok, binnen. Dat deed Mathijsen met een beperkt budget en mede dankzij zijn kennis van de Duitse spelersmarkt.
De tekst gaat verder onder de foto.
Voormalig Willem II-speler Alexander Isak (links), die in het seizoen 2018-2019 een half seizoen voor Willem II speelde, in het shirt van Newcastle United.
Voormalig Willem II-speler Alexander Isak (links), die in het seizoen 2018-2019 een half seizoen voor Willem II speelde, in het shirt van Newcastle United. © Reuters
Maar bij Willem II stond er een stabielere basis dan op dit moment in Den Haag. Met nog een maand tot de eerste training van het seizoen wacht een berg werk. Er is bijvoorbeeld (nog) geen scouting en de vertroebelde samenwerking tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal van de Haagse club moet worden hersteld.
Maar prioriteit één is op korte termijn een trainer aanstellen. Dan pas kunnen er plannen voor de selectiesamenstelling worden gemaakt. Daarna moet de spelersgroep in recordtempo worden aangevuld, aangezien er anders bij de eerste training van het seizoen slechts negen veldspelers en drie keepers van ADO 1 op het veld staan. Contracten van spelers moeten worden verlengd. Of in het geval van ADO, dat vermoedelijk flink zal doorselecteren, moeten talloze nieuwe spelers worden binnengehengeld.
Contactpersoon Bolt
Voormalig Chelsea-scout Scott McLachlan wordt vanuit Bolt de contactpersoon van Mathijsen, waarmee hij nauw in verbinding zal staan. Dat Mathijsen in tegenstelling tot de vorig jaar opgestapte Daryl Janmaat tekenbevoegd wordt, zal de snelheid van de processen ten goede komen. Die duidelijkheid moet helpen zaken sneller af te kunnen ronden. De vraag is echter in welke vijver aan spelers ADO qua budget kan gaan vissen. En welke spelers zitten op ADO te wachten na zo’n onrustig seizoen?
Op dit moment is nog onduidelijk met welke basis ADO het nieuwe seizoen in gaat. Daardoor klinkt de doelstelling om voor promotie naar de eredivisie te willen gaan ambitieus, maar blijkt misschien pas na een drukke zomer bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen hoe realistisch die is.
Vrijdag 26 mei 2023 om 20:38 uur Quote

FC Den Haag!

AD:

Wie is Natascha van Grinsven, de nieuwe algemeen directeur van ADO? ‘Ze laat zich de pis niet lauw maken’

PROFIEL    Natascha van Grinsven-Admiraal (3 is de nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag. Met haar stelt de Haagse club een harde, toch hartelijke en ambitieuze vrouw aan, die bij het rumoerige ADO de grootste klus uit haar carrière aangaat. Een profielschets.

,,De mensen in deze regio waarderen hard werken en toewijding en ik kijk ernaar uit om de handen uit de mouwen te steken”, vertelde Natascha van Grinsven-Admiraal op de site van ADO Den Haag, bij haar aanstelling als de nieuwe algemeen directeur van de club. Het is een zin die goed aansluit bij het verhaal dat betrokkenen vertellen over de in Heiloo geboren Van Grinsven-Admiraal, die halverwege juni in het Bingoal Stadion begint.

Ze geven een eensluidend beeld over ‘pittige dame’ en ‘voetbaldier’ Van Grinsven-Admiraal: no nonsense, hard én toch hartelijk. ,,Ze staat haar vrouwtje in de voetbalwereld. Ze kan hard zijn, maar heeft ook haar menselijke kant. Ze is van het snel doelen behalen en is zeker op commercieel vlak sterk”, vertelt Steef Hammerstein, voormalig commercieel directeur van Telstar, die bij de Noord-Hollandse club twee jaar met Van Grinsven-Admiraal samenwerkte.

Werkzaamheden voor Feyenoord en PSV
Wie ook over haar praat, steevast valt het woord ‘ambitieus’. Uit haar carrièreverloop blijkt ook dat ze zich flink heeft opgewerkt. Ze haalde in 2010 een master in Sport Management en Marketing. Daarna was ze gymleraar, actief voor een marketingbureau dat werkzaamheden voor Feyenoord en PSV deed én werkte ze voor de KNVB. In 2018 kwam de Noord-Hollandse als commercieel manager bij Telstar terecht.

In haar sollicitatiebrief zou de destijds hoogzwangere Van Grinsven-Admiraal hebben geschreven dat Telstar, als het ‘ballen’ zou hebben haar aan zou nemen. Hammerstein: ,,Ik kreeg een hele stapel cv’s op mijn bureau maar ik heb alleen die van haar bekeken. Ik was snel overtuigd. Al zei ik wel meteen: Natascha is geen blijver, daar is ze te ambitieus voor.”

Toch bleef ze vijf jaar bij Telstar en werd ze daar de eerste vrouwelijke commercieel directeur van een Nederlandse profclub ooit. Vanuit die functie was ze betrokken bij vele, soms ludieke acties. Ze bedacht een actie om in coronatijd rondom een wedstrijd zoveel mogelijk tickets te verkopen, waarbij de opbrengst naar stichting Support Casper ging. Ze is volgens betrokkenen een bezige bij, die in haar vrije tijd richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ook nog op de lijst van de VVD in Haarlem stond.

Afzwaaiend Telstar-algemeen directeur Pieter de Waard werkte vijf jaar met Van Grinsven-Admiraal samen. ,,Natascha gaat niets uit de weg. Als er wrijving is, zorgt zij dat er glans ontstaat. Ik noem haar een bruggenbouwer, een beroepsbestuurder. En voetbal is haar grote passie. Ze voetbalde bij ASV Wartburgia op het veld en nu nog in de zaal bij SV Geel-Wit’20 in Haarlem. Ik denk dat we haar de rest van haar carrière in de voetballerij tegenkomen.”

Niet gekozen bij Telstar
De komende periode dus bij ADO, al waarschuwt Hammerstein dat het wel erg snel gaat voor de relatief onervaren Van Grinsven-Admiraal. Ze was kandidaat voor een functie in de nieuwe tweekoppige directie van Telstar, maar bedankte daarvoor. ,,Toen ik hoorde over haar en ADO, dacht ik: oef. Ik vind dat ze nog wat vaardigheden mist om als algemeen directeur te excelleren. Ik zou het zonde vinden dat ze deze baan zo graag wil, dat ze zich daarop stuk loopt.”

De Waard gelooft erin dat Van Grinsven-Admiraal bij ADO de grootste klus uit haar carrière tot een goed einde brengt. ,,Ze is een zeer sterke vrouw, die zich de pis niet lauw laat maken. Ik denk dat als ze straks honderd dagen het bewind bij ADO voert, iedereen bij de club denkt: dit hadden we tien jaar eerder moeten doen.”
Donderdag 25 mei 2023 om 16:30 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Bolskie, Vakkie-G, 10, hamlap, jayjay, ton, Marcie, GroenGeelHart070, Madmax, jeffcdh, Rob_dh, t e, Haraldberg1, Sprinkhaan070, FC Den Haag!, BLEISWIJK-1, Gustav, Rob2002 en 173 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Titouan Thomas Boy Kemper Tyrese Asante

Laatste wedstrijd

Logo Jong AZ Logo ADO Den Haag
0-2
19 mei 2023

Advertentie

Stand Eerste divisie

1 Heracles * 38 - 85
2 PEC Zwolle * 38 - 85
3 Almere NC 38 - 70
4 Willem II NC 38 - 68
5 MVV NC 38 - 59
6 NAC NC 38 - 59
7 VVV NC 38 - 58
8 Eindhoven NC 38 - 58
9 Telstar 38 - 53
10 Graafschap 38 - 52
11 Jong AZ 38 - 51
12 ADO Den Haag 38 - 51
13 Jong Ajax 38 - 46
14 Jong PSV 38 - 45
15 Roda JC 38 - 43
16 Helmond Sp. 38 - 43
17 TOP Oss 38 - 37
18 FC Dordrecht 38 - 35
19 FC Den Bosch 38 - 35
20 Jong Utrecht 38 - 28