Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 2
Volgende pagina

guru

Bleek schreef:

Maar ook die geweldloze manieren worden niet geaccepteerd en veroordeeld..

Een spandoek of spreekkoor zaterdag en de media pikt het op en er wordt weer schande gesproken van de supporters.
Ja en? Laten we onze club dan kapen door wanbeleid? Het wordt langzamerhand een suffe club... Zogenaamd deugen. Voorloppig kan je onder Kalezic met Surmeli als zijn secudant promotie nu al afschrijven.. Suf publiek lekker 10 jaar KKD. Nee gewoon je onvrede uiten zonder geweld maar wel met de haagse cultuur en identiteit als motivatie.
3
Vrijdag 5 juli 2024 om 19:18 uur

Bolskie

Aad schreef:

Van de week werd zelfs een of andere tut geïnterviewd. Ze hield niet van voetbal maar vond die marsen geweldig. Ze zal de enige niet zijn. En daar wil je als echte voetbalsupporter niet mee vereenzelvigd worden.
En wanneer is men een “ echte”voetbalsupporter? Als men met armen en benen over elkaar zitten en stil de wedstrijd bekijken?

Van mij mogen die Haagse tieten weer terug komen…
3
Woensdag 3 juli 2024 om 20:42 uur

JP

ADO Den Haag: Het Clubbestuur wil Hockeypubliek

Nou, we hebben het weer voor elkaar, mensen. Het bestuur van ADO Den Haag heeft een briljant plan bedacht om onze geliefde club een frisse nieuwe uitstraling te geven. Ja, je leest het goed. Ze willen af van die rauwe Haagse supporters met hun hart op de tong en gaan voor een hockeypubliek. Ja, je weet wel, dat soort publiek dat stilletjes geniet van een wedstrijd terwijl ze aan hun chardonnay nippen. Want blijkbaar past dat beter bij de nieuwe visie van onze club. De visie dat ergens op papier staat maar nog niemand heeft gezien.

Ik kan het me al helemaal voorstellen. De bestuursleden zaten waarschijnlijk op een zonnig terras aan de Noordzee, overpeinzend hoe ze de club naar een hoger niveau konden tillen. “Weet je wat ADO nodig heeft?” zei de voorzitter, terwijl zij aan zijn biologisch verantwoorde latte macchiato slurpte. “Minder kabaal, meer klasse. We moeten ons richten op het hockeypubliek!” En iedereen aan tafel knikte instemmend, terwijl ze hun colberts rechtstreken en de laatste hap van hun avocado-toast namen.

Je ziet het al voor je: de nieuwe supporters van ADO. Geen geschreeuw, geen gejuich, maar beleefd applaus bij elke goal, gevolgd door een zacht gemompelde “Bravo!” en een slokje witte wijn. Vlaggen en sjaals worden vervangen door pastelkleurige kleding en design zonnebrillen. In plaats van gehaktballen, warme worst en biertjes uit plastic bekers, krijgen we nu biologische quinoa-salades en ambachtelijk gebrouwen kombucha. De geur van stadionworsten maakt plaats voor die van vers gebakken croissants. Heerlijk toch?

En de sfeer in het stadion? Die verandert natuurlijk drastisch. De harde kern, de fanatieke supporters die altijd hun longen uit hun lijf schreeuwen, maken plaats voor keurige gezinnen die netjes in de rij staan voor een selfie met de mascotte. Geen “Come on, The Hague!” meer, maar een beschaafd “Jolly good show!” bij een mooie actie. Het Haags Kwartiertje wordt vervangen door een kwartiertje meditatieve stilte, waarin iedereen even tot rust kan komen.

Het bestuur hoopt waarschijnlijk dat dit nieuwe publiek meer sponsorinkomsten genereert en de club in een positief daglicht stelt. Ze zien het al helemaal zitten: ADO Den Haag, de club met klasse. Maar laten we eerlijk zijn, wie houden we voor de gek? ADO is een volksclub, een club van en voor de mensen. Wij houden van onze ongepolijste, recht-voor-z’n-raap supporters. Die passie, die rauwe energie, dat maakt ADO juist zo bijzonder.

Dus, beste bestuur, als jullie dit lezen, bedenk dan even wat jullie echt willen. Willen jullie een club vol met brave, keurige toeschouwers die zachtjes klappen? Of willen jullie de ziel van ADO behouden, met de passie en het vuur van de echte Haagse supporters? Laten we hopen dat ze tot inkeer komen en realiseren dat ADO Den Haag geen hockeyclub is, maar een echte voetbalclub, met echte supporters die van hun club houden.

Want zonder die hart-op-de-tong supporters is ADO Den Haag gewoon niet hetzelfde. En eerlijk is eerlijk, wie wil er nou naar een wedstrijd kijken zonder dat heerlijke, ongefilterde Haagse commentaar? Dat maakt het voetbal toch juist zo mooi!
14
Maandag 1 juli 2024 om 13:49 uur

slash070

Bolskie schreef:

Ene kant terecht toch als dit de besproken beleid en doelstelling is? Vind dat je dat dan ook moet uitspreken. Bij het niet halen van die doelstelling weet iedereen direct waar ze aan toe zijn en hebben ze gefaald.
Riepen ze halverwege afgelopen seizoen ook. Zal binnenkort wel weer een bus korte termijn spelers komen. En als weer niet lukt wordt er een driejaren termijn van gemaakt, en worden de supporters verweten te hoge verwachtingen te hebben. Niet vergeten waar we vandaan komen en zo.

Het bestuur zou Kalezic moeten vragen om een 'interview' via dat ADO TV te geven, band beetje bij beetje proberen te herstellen met een groot aantal supporters.

Moeten er al met al maar weer het beste van hopen, Na de Haagse Paling komt er wel weer een nieuw held in de spits. Paar goeie resultaten op een rij en alles is weer koek en ei, komen de mensen weer, want zo gaat dat in voetbal. Blijft toch ons cluppie.
3
Zondag 30 juni 2024 om 13:09 uur

fcdh-denhaag

Zou 1 van de aanbevelingen uit het meerjarenplan gaan worden wortelen in de Haagse regio & en een grotere fan base creëren bij met name jeugdige fans?
In dat licht is het wel opmerkelijk dat er met een 1e training in aantocht nog niks bekend is over een tijdstip.
6
Vrijdag 28 juni 2024 om 17:37 uur

BLEISWIJK-1

Sprinkhaan070 schreef:

Goed lijstje, we worden ongeslagen kampioen met deze spelers.
Nee.... een elftal vol versleten dertigers, waarme de supporters zich niet kunnen indentiviseren, is een feest!!

Geef mij maar een eftal met een Haagse smoel. Vol met energie. En zonder bla, bla promotie verhalen. En 5 jaren plannen. Die toch niet waargemaakt worden.
3
Woensdag 26 juni 2024 om 12:58 uur

Anne van Schuurman

JP schreef:

ADO Den Haag: Slaapliedje naar Oranje

Wie had dat gedacht? Drie spelers van ADO Den Haag schitteren nu in het Nederlands elftal. Joshua Zirkzee, Nathan Aké, en Jerdy Schouten, allemaal ooit in ons mooie groen-gele shirt te bewonderen. Het klinkt als een sprookje, maar blijkbaar had de rest van Nederland een collectieve powernap toen wij deze parels hadden rondlopen. Laten we eens kijken hoe dat kon gebeuren.

Joshua Zirkzee, onze eigen goalgetter met het kapsel van een rockster en de koelbloedigheid van een chirurg. Toen hij nog bij ADO speelde, zagen we hem vaker op de bank dan op het veld. En toen hij wél speelde, leek het alsof hij soms de bal vaker kwijt was dan zijn sokken in de was. Maar nu? Nu is hij de held van Oranje, scoort hij aan de lopende band en danst hij om verdedigers heen alsof ze verkeerspionnen zijn. En wat deed ADO? Wij gaven hem een enkeltje naar Duitsland en zwaaiden vriendelijk na. Top beleid, jongens!

En dan hebben we Nathan Aké, de rots in de branding. Bij ons had hij net zijn eerste baardharen en probeerde hij nog te ontdekken of hij links of rechts moest staan. ADO gaf hem rustig de tijd, en dat betekende dus weinig speelminuten. Logisch, toch? Vervolgens vertrok hij naar Engeland en nu is hij een muur in de verdediging van het Nederlands elftal. Ondertussen zaten wij waarschijnlijk te knikkebollen en droomden we van grote transfers die nooit kwamen.

Laten we Jerdy Schouten niet vergeten. Deze middenvelder speelde bij ons alsof hij een one-man show opvoerde in een volle Schouwburg. Alleen hadden wij het drukker met het zoeken naar de nieuwe Messi (die blijkbaar nog steeds ergens in een Hagenees buurthuis verborgen zit). Jerdy vertrok naar Italië, kreeg daar een beetje coaching en nu zet hij de lijnen uit bij Oranje alsof hij nooit anders heeft gedaan. Bravo, ADO!

Hoe kon dit gebeuren, vraag je je af? Het antwoord is simpel: we zaten gewoon te slapen. Onze scouts hadden blijkbaar een abonnement op slaappillen en onze bestuurders waren drukker met het zoeken naar een nieuwe koffiemachine dan naar talentvolle spelers. Terwijl de rest van de wereld hun ogen openhield voor talent, sliepen wij door het wekkeralarm heen.

Dus, als je je ooit afvraagt hoe het kan dat drie ex-ADO-spelers nu Oranje laten stralen, weet dan dat het antwoord simpel is. ADO heeft het talent, maar vergat alleen even dat je soms moet wakker blijven om te zien wat je in huis hebt.

Wie weet, misschien zetten we de wekker de volgende keer iets luider.

Slaap lekker, ADO.
Iets te eenzijdig. Zirkzee en Aké waren al jong ambitieuzer dan onze Haagse context. De tijd dat onze jeugd kampioen was van NL dateert uit begin jaren 70. Wel zagen we jongens als Dusbaba en Ling nog in het eigen vlaggenschip acteren.Toen hebben wij in DH al in veel opzichten de topsport boot gemist.

Schouten is en blijft een heel zuur geval. Groenendijk was lyrisch over Danny Bakker. En Van As gaf veel te lange dure contracten aan al ouwe jongens als Meijers, Schaken en Beugelsdijk. Dat heet gebrek aan visie en beleid. Ik ken inmiddels alle verdedigende teksten wel voor die mannen. Maar ik ben er niet anders over gaan denken. Dat is en blijft een enorme miskleun en gebrek aan geduld en lef.
4
Maandag 17 juni 2024 om 16:52 uur

Advertentie

BLEISWIJK-1

Aad schreef:

Respectievelijk 32 en 28 jaar oud. En we hebben vast jongere spelers die minimaal hetzelfde kunnen brengen.
Geen aanvaller. Maar ik zou Finn Dicke terug halen.

En Lynden Edhart heeft bij Utrecht ook nog maar een jaar contract. Misschien dat je die met meer dan 1 seizoen visie, en een kleine transfersom, kan overhalen terug te komen.
Ook handig bij een eventueel vertrek van Ideho.

Gewoon terug naar Haagse branie gastjes!!
2
Donderdag 13 juni 2024 om 13:00 uur

JP

Vader en Zoon Terug naar ADO: Ach, Wat Lig Ik Toch te Dromen.

Ach, het was te mooi om waar te zijn. Maurice Steijn en Ajax, dat was een beetje alsof je een haringkar in een vijfsterrenrestaurant probeert te parkeren. Gewoon niet de juiste match. Steijn, onze eigen Haagse jongen, hoort thuis in het Forepark en het Zuiderpark, niet in de grachten van Amsterdam. Het is hoog tijd dat we hem terughalen naar waar hij echt thuishoort: bij ADO Den Haag.

In alle eerlijkheid, Maurice Steijn is ADO. Hij heeft het groen-gele bloed door zijn aderen stromen en kent elke baksteen van het oude Zuiderpark en het Forepark. Zijn hart klopt in het ritme van het Haags Kwartiertje. En nu, met een treiterende trainer (dank Slash) hebben we juist meer dan ooit een trainer nodig die niet alleen de club kent, maar ook begrijpt wat het betekent om Hagenaar te zijn.

Kijk, het is simpel. Maurice heeft een unieke band met de stad en de club. Hij is geen import-Hagenaar die de weg naar Scheveningen nog moet opzoeken op Google Maps. Nee, hij is een geboren en getogen jongen van de Hofstad. En dat voel je. Zijn humor, zijn mentaliteit, zijn onwrikbare zelfvertrouwen: het is de perfecte mix van Haagse bluf en realisme.

Natuurlijk moet zijn zoon Sem ook mee. Sem Steijn, die voetbal in zijn genen heeft, zou het perfecte maatje zijn voor de jonge garde van ADO. De Steijn-dynastie in Den Haag: dat klinkt toch als een sprookje? Vader en zoon, samen strijden voor het groen-geel. Het zou een mooi verhaal zijn, iets waar we allemaal naar uit kunnen kijken, vooral nu we wat meer gezelligheid kunnen gebruiken in het stadion.

En zeg nou zelf, wat heeft Ajax nou bereikt met Maurice? Niks. Het was als een Franse haan in een Haagse kippenhok: veel geschreeuw, weinig wol. Laten we het niet moeilijker maken dan het is. Maurice hoort thuis in Den Haag, waar hij met zijn directe aanpak en Haagse humor weer leven in de brouwerij kan brengen. Bij Ajax werd hij gewoon niet begrepen; daar hebben ze meer met tikkie-takkie voetbal, gelikte presentaties, het arrogante “wij zijn de beste” dan met recht-voor-z'n-raap Haagse praat.

Maurice heeft een no-nonsense mentaliteit die perfect past bij onze club. Geen poespas, gewoon knallen. En dat is precies wat ADO nu nodig heeft. Iemand die de boel opschudt, die spelers kan inspireren met zijn passie en kennis van de club. Iemand die de jeugd kan vertellen wat het betekent om voor ADO te spelen, en die de oudere garde weer scherp kan krijgen.

Dus, beste mensen van de club, het is tijd om Maurice Steijn weer thuis te brengen. Haal die man terug naar waar hij hoort, naar de club van zijn hart, naar de stad die hem grootgebracht heeft. En neem zijn zoon mee, want een beetje familiegevoel kan geen kwaad.

Maurice, de sleutel van de stad ligt klaar. De poorten van het stadion staan wijd open. Kom terug en maak ons weer groot. Want als er één iemand is die dat kan, dan ben jij het wel. En wie weet, misschien brengen we dan ook wat Haagsche bluf terug in de Eredivisie. Want eerlijk is eerlijk: dat kunnen we allemaal wel gebruiken.
12
Woensdag 12 juni 2024 om 11:20 uur

slash070

BLEISWIJK-1 schreef:

Het lijkt mij heel onverstandig. Maar kies je voor Kalezic, zal je de spelers die weg willen, voor de eerste training moeten slijten. Anders krijg je nooit een rustige voorbereiding.
Dacht dat tot nu toe geen enkele speler zich heeft uitgesproken, voorlopig komt alle info alleen via Jim vd Deijl., en het Ad Haagse Courant neemt het over. Hebben we geen spelersraad of zo, en waarom greep RVC, en vooral bestuur niet in.

Zal natuurlijk best een kern van waarheid inzitten, en al is de helft maar waar, dan is dat genoeg om een andere trainer te zoeken. En buiten zijn gedrag de idiote speelwijze en opstellingen na de winterstop natuurlijk.
2
Zondag 9 juni 2024 om 11:17 uur

Nu online

Marcie, J001, Michiel, rh_vakm, Lellow, Kees, DenHaagFC17, PietF en 222 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 2
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Patro Eisden
Vandaag om 11:30 uur
Besloten

Advertentie