Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

andy

Roelofs moeder is geen parketvloer
Uitgegeven: 10 november 2009 09:56
Laatst gewijzigd: 10 november 2009 10:08

Het hele stadion zingt hem toe. Uit twintigduizend kelen dezelfde klassieke meezinger: 'Kankâh-Luinge, je moeder is een hoer'. Luinge neuriet een paar minuten mee en staakt de wedstrijd.
© ANPNog nooit was de keuze voor Man of the Match zo makkelijk. ADO Den Haag - PSV is níet de wedstrijd van die hyperblonde Zweed die vier keer scoort. En ook níet van dat Servische enfant terrible die op de moeder van zijn ex-trainer viel. Het is de show van scheids Roelof Luinge.

Tussen het engste publiek van Nederland en een stel dolgedraaide vechthonden in groengele shirts trekt hij twee rode kaarten en een stuk of achtenveertig gele. Zonder een spoor van angst.

Ziektes

De spelers van ADO schelden hem verrot (Lex Immers: 'Flikker op joh, kutkankâh-scheids!'), het Haagse publiek stort een vat dodelijke ziektes over hem uit. Hij zou kunnen doen alsof hij het niet hoort; Oost-Indisch doof voor alle tumoren die hem worden toegewenst en een beetje hardhorend over de aanduiding van zijn moeder.

Misschien noemden ze zijn moeder wel een boer. Of een trimparcours. Of een parketvloer. Maar nee. Roelof luistert een paar minuten met haviksoren en staakt dan de wedstrijd. Zoals het hoort.

Hij maakt zichzelf er in Den Haag nóg gehater mee dan hij al was. Als hij stoïcijns de bal oppakt en richting kleedkamer beent, roept de kaalgeschoren kern van Midden-Noord dat hij de stad niet levend verlaat.

Hondsdolle debielen

Wanneer ik Roelof zie lopen - de buik voorwaarts en de kin omhoog - denk ik aan kleine Roelof. Zou hij er vroeger al van hebben gedroomd om anderhalf uur lang te worden doodgewenst? Fantaseerde hij 's avonds in zijn bed hoe hij rode kaarten voor de neus van schuimbekkende rechtsbacks zou zwaaien?

Hoe hij in een te kort broekje duizenden hondsdolle debielen zou durven te weerstaan met een fluit en zijn spelregelkennis? Hoe hij als een Drentse allochtoon de klusjes (belastinginspecteur, scheidsrechter) zou opknappen waar de rest van het land de neus voor ophaalt?

Watje

In een grijs verleden stond ik zelf met een fluit op een voetbalveld, als scheidsrechter bij VVSB F5 - Quick Boys F11. In de laatste minuut weigerde ik bij een 0-12-stand een penalty te geven toen één van de VVSB-spelertjes de bal tegen zijn schouder geschoten kreeg in zijn eigen doelgebied.

De leider van Quick Boys F11 (heel groot, heel getatoeëerd en heel kaal) rende het veld in en dreigde de fluit door mijn keel te rammen als ik geen pingel zou geven.

Als ik Roelof Luinge zou zijn geweest, dan had ik de Grote Kale Leider van Quick Boys achter de reclameborden gemaand, het spel door hebben laten gaan en een lijvig rapport naar de KNVB gestuurd.

Of die penalty er kwam? Uiteraard. Ik ben Roelof Luinge niet. Ik ben zo'n watje dat zijn eigen gezondheid boven het spelregelboek stelt. En ik durf te wedden dat negenennegentig komma negen procent van de voetballende mensheid bij VVSB F5 - Quick Boys F11 ook geen Roelof Luinge zou zijn geweest.

Held

ADO Den Haag eindigt de wedstrijd met negen man, een 1-5 nederlaag en een paar duizend supporters met stoom uit de oren en zwarte vlekken voor de ogen.

De kankâh's vliegen door het stadion. En Roelof? Die geeft het commentaar dat een scheidsrechter zestig jaar geleden had kunnen geven in de Polygoonversie van Eredivisie Live: 'Er was sprake van ernstig gemeen spel.'

Roelof Luinge is een held. Of gewoon gestoord. Daar ben ik nog niet uit.

© NUsport/Thijs Zonneveld

Kijk dit krijg je dus als je je zo laat kennen op de tribune.. voer voor de media, die toch al anti ado zijn.... het is weer een lekker zooitje. bedankt luinge! ouwe kaarten poeper!! (want daar begon het mee)

0
Dinsdag 10 november 2009 om 22:11 uur

angelo

rien1 schreef:

Als we geluk hebben. Want waarschijnlijk bestaat er dan met 3.000 supporters tegen die tijd hier helemaal geen betaald voetbal meer. 

wel raar dat we vroeger met 3000 man hebben gezorgt dat den haag terug kwam in de eredivisie en dat toen dat gebeurde het stadion wel in eens vol liep,

en hiermee zeg ik niet dat ik hier niet blij mee ben,

maar jij pist nu ook op die supporters van toen?

0
Maandag 9 november 2009 om 21:18 uur

marcellino

kojak1 schreef:

we willen vak O terug,we willen ook vak M en N terug.dat hebben ze dan eindelijk voor elkaar want mn staat waar her het hoort.nou,we hebben als tegenprestatie weer gezien wat ze allemaal kunnen terug doen.ja,een steward in mekaar timmeren en van die geweldige spreekkoren.en ik begrijp echt niet wat voor zin het heeft om dat te doen terwijl je weet dat de wedstrijd stil gelegd word.en dan ook nog juigen als het gebeurd,hersenloze.

wat is er nou gebeurd wat bij een andere clubs niet gebeurd.

Kan je mij dat uitlegen kojak want jij doet net of den haag hier een uitzondering op is.

 

verder is het na het stil leggen van de wedstrijd rustig gebleven en als jij bevestegingen wil kan ik hier wel linkjes van youtube opzetten heb je ook eens een idee wat er overal gebeurd en dan word er zelfs na het stil leggen nog gezongen en word de wedstrijd uitgespeeld.

 

weet je wat het probleem is supporters als jij die gaat bevestigen dat den haag en alleen maar den haag verkeerd bezig is iedereen neemt het over en ja hoor van een mug word een olifant gemaakt.

 

sommige shouters had ik wat hoger ingeschat maar ze zijn nooit uit het ei gekomen lekker je club blijven afkraken.

en blijven zeggen dat alleen wij het doen.

 

Ik kan hier echt kwaad om worden,drie jaar zijn we een van de rustigste clubs in de eredivisie,een keer word een scheidsrechter uitgescholden wat bij alle eredivisie wedstrijden gebeurd maar hier zijn er mensen die dat niet zien en horen wat een simpele zielen zeg

0
Maandag 9 november 2009 om 18:56 uur

angelo

angelo schreef:

kenne we geen 2 voetbal clubs uit den haag in de eredivisie hebbe?

net als 010

een voor de kakkers van den haag en een voor de gewone haagse man?

 

ach wat leg ik toch weer te dromen

we kenne niet eens 1 club in de eredivisie houden,

 

ik lul in mezelf zo als je ziet

sizofreen of zo iets

0
Maandag 9 november 2009 om 13:36 uur

angelo

kenne we geen 2 voetbal clubs uit den haag in de eredivisie hebbe?

net als 010

een voor de kakkers van den haag en een voor de gewone haagse man?

 

ach wat leg ik toch weer te dromen

0
Maandag 9 november 2009 om 13:33 uur

Midden-Oost

Richard schreef:

Hoop niet dat het waar is, natuurlijk is het niet goed te praten om rood te krijgen gisteren ( Luinge had ook geel kunnen geven ) Maar denk je dat met 2 Haagse gasten in je elftal geen frustratie is om met 9 andere gevulde koeken te spelen die het kaas van der brood laten vreten? Ik denk dat mocht het waar zijn dat hij echt ontslagen dat er velen hun seizoenkaart gaan inleveren, en ik ben er zeker een van. Die jongen heeft geen kans gehad, is ingevallen op klote momenten

Ik heb toevallig net me eredivisie-live abonnement en me scc opgezegd. Ik heb er nog eens goed over nagedacht maar ik heb wel wat beters te doen met vrouw en kinderen. Voor hun ook niet leuk om altijd chagrijnig thuis te komen.

 

Voor Ricky kwam ik naar het stadion, de rest is bagger. Van mij hoeft het niet meer. Ricky is totaal verkeerd gebruikt door Atteveld en Wetzel. Allebei zijn het weggooiers, vooral die Atteveld begrijpt er werkelijk helemaal niks van. Schwiebbe en Soltani tegen PSV opstellen en dan die andere kk drama gewoon weer opstellen, Horvath. Eén groot lachertje allemaal.

0
Maandag 9 november 2009 om 12:02 uur

andy

yesyes schreef:

 ga lekker naar ajaks joh,  ben wel blij dat dit vanmiddag gebeurde dan pleuren die stumpers tenminste op die alleen met het succes meekwamen,  sta liever met 6000 echte op de tribune dan een vol stadion vol met kneuzen die denken dat ze alles hebben uitgevonden

 

ik ga liever als een vent ten onder dan als een kneus naar boven

Ja dan sta je over 2 jaar weer onderaan in de 1e divisie met 900 "echte kerels" in een leeg stadion... ben je dan blij dat je je dan een echte vent vind? als je dan uberhaupt nog bestaat als club. geef mij dan maar lekker 15000 normale supporters dan 900 zogenaamde "die hard" kneuzen.

 

Gaat eindelijk weer een beetje redelijk op de tribune krijg je dit weer. zoals vanmiddag.... zo triest. snappen ze het nou nog niet dan??

 

Ze lopen wel altijd te en op die van gelder en kornuiten, maar ze geven ze weer voer om ado door het slijk te halen. zowel van op het veld als erbuiten. bedankt zogenaamde "die hard" supporters. voor mij is een echt DIE HARD supporter eentje die achter ze club staat club/seizoenskaart heeft en die gewoon lekker kritisch kan zijn zonder stoeltjes te slopen of een steward te verbouwen. en er mag best wat geroepen worden of ged doe ik zelf ook, maar je kan ook overdrijven en daarmee de club schade. ado supporters hoeven echt geen koorknaapjes te worden is ook niet nodig,maar denk wel even na.blijf ludiek...zoals met onze geinige spandoeken,en liedjes dan word er ook over je gepraat maar dan op een leuke manier. nu is het weer negatief.

 

Even over het voetbal,

Wat is dat toch met onze ploeg als ze tegen psv moeten voetballen?? vorig seizoen was het thuis nog wel acceptabel maar vandaag was het net als vorig seizoen uit in eindhoven. angsthazen voetbal,geen durf,geen lef, geen spirit,geen bal vasthouden kunnen houden, tuurlijk we missen een hoop spelers en van de opstelling snapte ik (en nog heel wat meer met mij) niets van, maar een beetje haagse bluf en lef om je niet zo te laten slachten(want het kon nog erger) is er ook niet bij, ja in domme overtredingen op plekken waar het totaal niet nodig was.waarom hebben ze nooit de spirit tegen psv als die tegen een ajax of feyenoord? zal wel geen verklaring voor zijn.

 

Luinge... tja wat moet je daar nou over zeggen,de man is gewoon rijp voor pensioen. die kaart van kum was niet nodig,had tie gewoon met een waarschuwing moeten afdoen. daarna was tie het pad bijster,voelde de wedstrijd duidelijk niet aan, floot de wedstrijd (in zoverre het een wedstrijd was) dood. daardoor krijg je onrust op de tribune, en niet zoals hij zei bij eredivisie live omdat de spelers van ado zo gemeen waren met die overtredingen.kaart voor ricky vind ik al een twistpuntje,, maar omdat hij zo onbehouwe in komt kan ik me er iets bij voorstellen, maar van immers,hij gaf rood omdat die huilebalk van lazovic net deed als of die alles brak wat tie had. en het was al zeker geen gestrekt been.

 

Maar ja,,, we staan weer 15e maar we hebben nog heel wat wedstrijden te gaan. en als er wat bijkomt in de winterstop, en misschien een verandering van systeem. dan komt het best goed.

 

 

0
Maandag 9 november 2009 om 00:56 uur

Advertentie

Haagse Roel

Wat een kutweekend weer.....heb er in de rust de brui aan gegeven, voor het eerst in m'n leven ben ik vroegtijdig weggegaan. Kon het niet meer aanzien......kan alles weer gaan herhalen maar ik kan het niet mooier verwoorden dan de eerdere shout van  onze gewaardeerde shouter Ooievaar..................... De opmerking :

Met het paard van de schillenboer win je geen Concourse Hippque bracht hij weer een glimlach op m'n gezicht.

 

De zelfkwelling heb ik toch maar weer ff doorgezet door naar Studio Voetbal te kijken. Neus van Gelder kon weer ff lekker te keer gaan, ondersteunt  door die kwal van Riemer v.d. Velde . Die kutboer heeft altijd al de pik op DH gehad. Borst en Adriaanse hadden nog wel een positieve bijdrage over DH al vond ik die van Adriaanse wat ongelukkig.......Die zat Zwetzel weer wat pluimen in z'n reet te steken. Die mongool moet zo snel mogelijk de pleiterik maken met z'n pastoorpraatjes. Voor EL live ff DH te kakkuh zetten en ook nog eens Atteveld voorpruimen wat voor maatregelen die moet nemen. Opzoutuh met die TD die alleen maar een hoop geld kost maar niets brengt. Als als TD serieus Soltani & Verhoek een nieuw contract aanbiedt terwijl je wil dat DH stappen maakt dan ben je toaal ongeschikt voor die functie.

 

Atteveld is idd f de weg kwijt maar het gaat mij te ver hem nu alles in de schoenen te schuiven....Vergeet niet , Atteveld heeft ons in de Eredivisie gehouden, en niet die wegloper Wetzel. Zou mij niets verbazen als Raymond nu al behoorlijk gedwarsboomd wordt door Wetzel in het maken van keuzes.

0
Maandag 9 november 2009 om 00:07 uur

JB

Leiden schreef:

Ik zit te kijken naar de herhaling bij Studio Sport en ik neem alles terug, want:

 

1) vdBergh was geel;

2) Immers speelde de bal.

 

Luinge is echt een hond.

3) Lazovic staat 2-3 meter buitenspel als hij de bal krijgt om de voorzet voor de 3-0 te geven.

 

 

Weten we met zijn allen de vorige ADO-PSV onder leiding van Luinge nog te herinneren?

PSV dat net zolang op het doel mocht blijven schieten tot de bal er in zat terwijl Stefan Postma met een gebroken been op de grond lag?

 

En dan verbijsterd zijn over een spreekkoor dat vrijwel wekelijks van de tribunes in de Arena rolt?

 

Overigens net wat gegoogled en dan blijkt wel hoe dom (ijdel?) hij is:

Luinge R
P............s xx
1403.. Bussum
06-21xxxxxx

 

 

Ik heb Wetzel niet gezien in Eredivisie Live, maar als hij echt gezegd heeft wat ik hier lees, heeft vd Kallen maar 1 keus: opzouten.

In zijn drukkerijen kan en zal hij ook NOOIT accepteren dat een manager het eigen personeel en organisatie af naar buiten toe af valt. 

0
Zondag 8 november 2009 om 20:15 uur

marcellino

Francisco schreef:

1 Het begint al met de opstelling: hoe kun je die verzinnen?

2 Het was teveel een LUINGESHOW hij geniet hiervan en zal de KNVB eens iets aan moeten doen.

3 ADO kwam ongeveer 5 klassen tekort en dat zag je al bij de warming-up ik hoop dat die is opgenomen en dan eens wordt afgekeken: amateurs, Immers heeft zeker 1 minuut volledig stilgestaan voordat hij eens mocht schieten.

4 doorgaan met spreekkoren: lekker slim. Kijken wie het waren een satdionverbod en toch allemaal maar achter die goal want aanmoedigen gebeurt toch niet.

5 Erg laf om met meerdere mensen een steward op zijn gezicht te slaan: geeft een beetje het niveau aan.

 

Ik baal enorm van deze middag: gelukkig scheen de zon maar al met al zijn we weer een jaar of 3 teruggeworpen.

kijk en wie is hier nu positief????

 

dus als er een incident is worden we drie jaar terug geworpen.

"man doe normaal"

 

de gene die ons terug werpen dat zijn de mensen die ons uberhaupt niet in de eredivisie willen zien.

 

jou reaktie zegt weer genoeg leg mij eens uit wat wel en wat niet mag.

 

kijk ik hep niet gezien dat er een steward werd geslagen want dat zou een kwalijke zaak zijn maar de spreekkoren moet echt niet hoog opgeblassen worden want als we ons daar druk over moeten maken kunnen we beter stoppen of een elftal moeten kopen zodat we bovenaan staan en spreekkoren ook niet meer hoeven.

 

0
Zondag 8 november 2009 om 18:55 uur

Nu online

Bolskie, troje, KickOff, Kees, grijze gek, fcdh-denhaag, DHFC070, Mr.070, Lellow en 116 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
Morgen om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26