Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

super fc denhaag

Mike schreef:

Ik zie Jans wel zitten als nieuwe trainer ..... (ff een balletje opgooien, kijken hoe die stuitert)

zo ver is het nog niet, en die word echt geen trainer van een jupilerclub

0
Woensdag 11 november 2009 om 19:11 uur

Mike

Rome schreef:

Reageer is inhoudelijk op mijn vragen.

Of het nou Ruurd de Boer, Langenbach, Rob Baan, John Arzbach, Harm de Boer en nu vergeet ik er nog wel een paar is..

Bij ADO lijkt het nooit te werken..

We willen jullie dan op de plaats van Wetzel zien? En vanwie het ook nog realistisch is dat die komt?

Ik zie Jans wel zitten als nieuwe trainer ..... (ff een balletje opgooien, kijken hoe die stuitert)

0
Woensdag 11 november 2009 om 19:00 uur

<FCDH>

Voorbeschouwing ADO DH – Derby County
Donderdag a.s. wacht de oefenwedstrijd tegen het Engelse Derby County. De club komt uit op het op een na hoogste Engelse niveau, de Championship. Derby County is een van de oudste Engelse profclubs. In 1888 was Derby County een van de twaalf clubs die verantwoordelijk waren voor de oprichting van de “Football League”, de oudste professionele voetbalcompetitie ter wereld.
De ploeg van trainer Nigel Clough, bevindt zich op dit moment op een 17de plaats. De Championship biedt in totaal plaats aan 24 clubs. De laatste wedstrijd die Derby County afwerkte, was een thuiswedstrijd tegen Coventry City. Derby County wist met een 2-1 overwinning de punten in eigen huis te houden.

Derby County is een club met een rijke historie. In de seizoenen 1971/72 en 1974/75 werd de club uit het gelijknamige Derby landskampioen. De club, die in 1884 werd opgericht, won in 1946 vooralsnog de enige FA Cup uit de geschiedenis. Ook Europees gezien hebben “The Rams” een mooie prestatie achter hun naam staan. In het seizoen 1972/73 werd de halve finale van de toenmalige Europa Cup I gehaald. De Engelsen verloren in de halve finale van het Italiaanse Juventus.

Vorig seizoen leek Derby County nog voor een bekerstunt te gaan zorgen in de League Cup. In de heenwedstrijd van de halve finale werd Manchester United met 1-0 verslagen. Na een half uur tekende Kris Commons voor de enige treffer van de wedstrijd. In de return ging de ploeg alsnog met 4-2 onderuit tegen de latere winnaar van de League Cup.

Kaarten
Voor het duel van morgen, donderdag 12 november 19.30 uur, zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Morgen zullen vanaf 17.00 uur de stadionkassa’s geopend zijn. Iedereen met een geldig legitimatiebewijs kan een kaart kopen voor dit duel, één kaart per legitimatiebewijs.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de:
Aad Mansveld Tribune: € 5,-
Haaglanden Tribune: € 7,-



 

0
Woensdag 11 november 2009 om 11:52 uur

Midden-Oost

Mijn gevoel bij Atteveld is een beetje tweeledig. Er wordt veel geroepen dat Atteveld ons in de eredivisie heeft gehouden maar dat valt wel mee, denk ik. Resultaten (3-3 tegen Willem II), (2-2 tegen Heerenveen), (2-3 verlies Feyenoord) en 1x winst in de allerlaatste thuiswedstrijd tegen een uitgeblust Vitesse. Niks bijzonder dus, ook dit seizoen is het niet veel.

Iedereen wist wat we in huis haalde met Atteveld. Vroeger ging ik op zaterdagen altijd even bij de training kijken. Trainers waren toen Israël, Lexie en assistent was Atteveld. Eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel gelachen.

 

Rinus zei nooit wat, Atteveld zette de pionnen en Lexie hield zich voornamelijk bezig met de training. Rinus heeft het volgens mij nooit zien zitten in die selectie, die liep alleen hoofdschuddend over het veld.

We hadden toen ene Saveedra rondlopen, een Spanjaard die Spaans sprak. Lex spreekt geen Spaans en kende slechts één woord Spaans “Torro” (=stier). Alles was “torro” bij onze Lex. Als Lex wou dat Alberto een sprintje moest trekken dan riep Lex : “torro-torro”. Als-ie moest springen dan was het “torro” en bij een sliding was het “torro-torro-torro”. Die goeie ouwe dibbes van een Alberto begreep er niks van en liep hoofdschuddend over het veld. Intussen zette Atteveld de pionnetjes weer op z’n plek, goed luisterend naar zijn leermeesters Rinus & Lex.

Mooi moment was ook dat Alberto tegen Lex zei dat het ook wel eens regende in Spanje. Dat kon keizer Lex zich niet voorstellen : “nee natuurlijk niet, joh”. Ik krijg altijd mooie kaarten uit Spanje”. Alberto probeerde het 3x dat het toch echt ook koud kon zijn in Spanje maar Lex kon het niet geloven. Ik zie nog die Alberto afdruipen, vol ongeloof. Lex dacht dat die in de maling werd genomen en riep hem nog even achterna : torro-torro-torro. Alberto trok maar weer een sprintje, kopte een balletje (torro-torro) en droop af. Nee, met Lex viel niet te dollen. Atteveld keek erna en knoopte het allemaal goed in zijn oren.

Vervolgens ging Raymond naar Roda JC en werd daar assistent van Huub Stevens. Huub was ook geen jongen van een aai over de bol. Huub kennen we nog van dat moment bij PSV dat die één van die Zuid-Amerikanen wou slachtte. Huub is ook geen type die meedenkt maar je liever gewoon doormidden schopt. Ray keek ernaar en stak hier ook een hoop van op.

Ik denk dat Atteveld toch wel bij ons past. Raymond is zo’n gozer die je in je ballen knijpt, een stomp geeft in je rug, je oor er afdraait als je het koud hebt en een bal op je neus gooit als je ff niet oplet of lijm in je sokken spuit. Beetje dollen ! Het is gewoon een keiharde trainer die af en toe iemand een koekie geeft. Calabro vertelde laatst ook dat toen hij bij ADO in de selectie kwam hij binnen 10 minuten vol een elleboog van Atteveld kreeg. Zo is Atteveld.

Ricky moet ook niet huilen en zeker niet bij de Snor. Als Ricky een probleem heeft dan moet-ie Atteveld een doodschop geven of die bal in ze zak gooien. Dat kan Atteveld prima hebben, maar ga nou niet uithuilen bij de Snor, das landverraad en reken maar dat Ricky een koekie kan verwachten, moet-ie niet moeilijk overdoen. Voetballers zijn zeikerds, ze verdienen tonnen maar owhee als er iets gebeurt wat hun niet bevalt. Laten we Atteveld nog maar een kans gunnen, hij moet het ook nog een beetje leren.
 

0
Woensdag 11 november 2009 om 10:08 uur

Vlakko

Leuk stukje om dingen van meerdere kanten te belichten:

 

Ricky van den Bergh zal vrijdag in een onderhoud met technisch directeur André Wetzel van ADO Den Haag meer duidelijkheid krijgen over zijn toekomst bij de Hofstedelingen. De markante aanvaller werd zondag tegen PSV (1-5) wederom van het veld gestuurd, en kreeg maandag op de club van coach Raymond Atteveld te horen dat hij enkele dagen uit de selectie was gezet. Tot vrijdag zal het gissen blijven wat ADO met de recalcitrante Hagenaar van plan is.

Volgens Atteveld brengt Van den Bergh, die bovendien drie duels geschorst is, te weinig en is zijn trainingsinstelling en houding onder de maat. Wiljan Vloet, hoofd opleidingen PSV maar ook oud-coach van de 28-jarige Hagenaar, wist wat hij in het verleden aan hem had. "Zoals alle spelers heeft ook Ricky een gebruiksaanwijzing. Maar moeilijk? Zeer zeker niet. Hij reageert weliswaae primair, maar altijd met humor. Daardoor wist ik als trainer van Sparta wél precies wat ik aan hem had en dat is een stuk makkelijker dan een voetballer die zich totaal niet uit."

Ger Fens, acht jaar geleden trainer van Van den Bergh bij de amateurs van FC Kranenburg, herkent de negatieve verhalen niet. "Ik heb hem nooit als lastig ervaren, ken hem alleen als een gedreven voetballer", citeert Dagblad de Pers de oefenmeester. "Natuurlijk, hij zegt wat hij denkt, maar dat is Haags eigen. Allemaal ja-knikkers in je selectie is toch ook niet goed?"

"Ruwe bolster, blanke pit hè. Eenmaal in gesprek met hem is het een heel sociale en rustige jongen." Vloet beaamt de woorden van Fens. "Hij oogt stoer en hard, heeft inderdaad dat Haagse, maar hij heeft een heel klein hartje. Zo vreet het aan hem dat hij al twintig vrije trappen op de lat heeft geschoten. Daarnaast is hij erg gevoelig voor de sfeer."

"Als de sfeer in de groep niet goed is, zal Ricky op trainingen niet altijd alles met evenveel plezier doen", meent Vloet. "Maar hij was bij Sparta goed te prikkelen hoor, het is namelijk een grotere liefhebber dan iedereen denkt. Hij wilde graag beter worden. Zo weet ik ook zeker dat hij er nu alles aan doet de volgende twintig vrije trappen in de kruising te schieten."

0
Woensdag 11 november 2009 om 09:34 uur

Advertentie

<FCDH>

Ingezonden brief: Gratis media advies
Door Alain op 11 november 2009

Door de mand gevallen

O o o o o, wat liet Andre zich maandagavond gaan bij het tv programma Voetbal International.
Een simpele provocatie van Johan Derksen was al voldoende om de vuile was binnen ADO Den Haag (kwestie Van den Bergh) buiten te hangen. Andre liet zich gaan.
We daalden af naar het niveau 'te hoog vetpercentage, te veel verdienen en te weinig presteren, rollators van oma, Ricky moet een keer dit, Ricky moet een keer dat'.

Terwijl Andre tegen Derksen had moeten zeggen: 'Hier (-Derksen refereerde aan interview Taco vd Velde met Rick van den Bergh met als uitkomst vermeende handtastelijkheden van Atteveld jegens zijn spelers, overigens absoluut geen onwaarheid-) wil ik niet op reageren. Het zijn teksten van een gefrustreerde speler die niet speelt en kwaad is op zijn trainer. Hier wil ik het bij laten.'

Andre deed dit helaas niet.

Als je dan toch elke gelegenheid aangrijpt om als imago redder van de club op te treden, doe het dan professioneel.
Het was redelijk genant. Dus: laat Andre, overigens een prima technisch directeur en prima ambassadeur van de club, linten doorknippen, presentaties geven bij maatschappelijke projecten en de pers voorlopig mijden.
Andre is geen woordvoerder en heeft daar ook niet voor gestudeerd. En stop Raymond, Andre en Ricky eerst gezamenlijk op mediatraining in een klasje gebroederlijk naast elkaar, met Kees Jansma als docent.

De misvatting over het feit dat het publiek zich keurig gedraagt sinds -en dankzij- de aanstelling van Wetzel (-Andre: 'We zijn nu twee jaar bezig'. Nee Andre: hardwerkende mensen binnen de club zijn al 10 jaar keihard bezig met het imago-) moet ook eens uit de wereld. Het publiek gedraagt zich keurig sinds het nieuwe stadion wordt bespeeld. Niet 'sinds Andre'.


Maar dit is een andere discussie.

Richard
 

bron oa adofans en GGH
 

0
Woensdag 11 november 2009 om 09:17 uur

<FCDH>

Haagse Roel schreef:

Begrijp niet goed dat er mensen zijn die Atteveld nu weg willen hebben. Hij is , nadat Wetzel eieren voor z'n geld koos, 4 wedstrijden voor het eind van het seizoen met degradatie op de loer, ingestapt en heeft FCDH behouden voor de eredivisie.

 

Wetzel kwam voor dit seizoen met mooie beloftes over echter versterkingen en belooft ( nog steeds )een 12e plek. Versterkingen zijn er niet gekomen, ondanks het feit dat allang duidelijk was dat we  nog meer verzwakt  waren door blessures van sleutelspelers als Ranko & Knopper en toch ook M. Pique.

 

Dat Atteveld de laatste 3 wedstrijden niet zijn sterkste periode heeft zal ik niet ontkennen. Als er een kop moet rollen is het die van Wetzel, eindverantwoordelijk voor het gehele technische beleid  met tot nu toe als resultaat : niets !!!! Alles wat goed gaat komt door hem, wat niet goed is ligt aan een ander. Als wij geen 12e worden, en die kans wordt steeds groter, ligt het natuurlijk aan Atteveld en niet aan de TD die niet inspeelt op de situatie en niets haalt en technisch inzicht heeft van een gevulde koek door stapjes te willen maken door het verlengen van de contracten van onze fantatische velugelspitsen .

van mij hoeft atteveld helemaal niet weg hij is een goeie trainer maar als blijkt dat ie werkelijk spelers heb geslagen en aan oren trekt moet ie gelijk weg dat ben je toch dan ook wel eens he?of vind jij zoiets normaal dan?

0
Woensdag 11 november 2009 om 09:08 uur

Aad

Haagse Roel schreef:

Begrijp niet goed dat er mensen zijn die Atteveld nu weg willen hebben. Hij is , nadat Wetzel eieren voor z'n geld koos, 4 wedstrijden voor het eind van het seizoen met degradatie op de loer, ingestapt en heeft FCDH behouden voor de eredivisie.

 

Wetzel kwam voor dit seizoen met mooie beloftes over echter versterkingen en belooft ( nog steeds )een 12e plek. Versterkingen zijn er niet gekomen, ondanks het feit dat allang duidelijk was dat we  nog meer verzwakt  waren door blessures van sleutelspelers als Ranko & Knopper en toch ook M. Pique.

 

Dat Atteveld de laatste 3 wedstrijden niet zijn sterkste periode heeft zal ik niet ontkennen. Als er een kop moet rollen is het die van Wetzel, eindverantwoordelijk voor het gehele technische beleid  met tot nu toe als resultaat : niets !!!! Alles wat goed gaat komt door hem, wat niet goed is ligt aan een ander. Als wij geen 12e worden, en die kans wordt steeds groter, ligt het natuurlijk aan Atteveld en niet aan de TD die niet inspeelt op de situatie en niets haalt en technisch inzicht heeft van een gevulde koek door stapjes te willen maken door het verlengen van de contracten van onze fantatische velugelspitsen .

@Roel

 

Even een reactie.

 

De laatste wedstrijden van vorig seizoen was Atteveld HET recept om ons in de ere-divisie te houden.

Nu lijkt dat recept uitgewerkt. Er is gerommel binnen de selectie en tussen selectie en technische staf. Die lijkt niet meer te repareren.

 

Omdat je onmogelijk 5 á 6 spelers kan wegsturen of frustreren zal in zo'n geval altijd de trainer het slachtoffer worden. Terecht of niet.

 

En wanneer niet snel alle neuzen dezelfde kant opgaan (wat ik niet verwacht) wordt het Atteveld finito, de TD blijft buiten beeld en er komt een nieuwe trainer waarmee weer andere spelers en andere supporters problemen hebben.

 

Niet onbekend in de voetbalwereld: Zie minimaal 5.000 andere gevallen.

0
Woensdag 11 november 2009 om 09:07 uur

JB

Johannes schreef:

Jamaar jamaar jamaar... stel je nou toch voor dat je een kerngezonde topsporter bent en Raymond A. trekt je aan je oor of geeft je een klap... Dan geef je 'm toch een stuiter op z'n kin??


Ik snap er helemaal niets meer van!

Precies, dat is denk nou net waar we het een paar shouts hiervoor over hebben.

 

In de tijden van Happel, Jezek, Boskov, Adriaanse had je dit gejammer niet.

 

Mochten er spelers het in hun hoofd halen dat wel te doen doen, dan kregen ze niet te maken met de trainer, de Td, boetes of afkoelperiodes.

 

Die werden door Mansveld, Schoenmaker, van Leeuwen, Advocaat, Jol, Lems, Otto wel even op het rechte spoor gezet.

 

Mooi verhaal van Ling een paar jaar geleden waarom hij in zijn carriere nooit ernstig geblesseerd is geweest.

Op zijn eerste training bij het eerste probeerde hij als jochie van 16 één van de "grote meneren" te poorten.

Had hij gelijk zijn vliegbrevet te pakken.

Met de handtekeningen van Aad en Lex er op.

Zo heeft hij heel snel geleerd goed getimed en heel hoog te springen.....

0
Dinsdag 10 november 2009 om 22:59 uur

andy

Roelofs moeder is geen parketvloer
Uitgegeven: 10 november 2009 09:56
Laatst gewijzigd: 10 november 2009 10:08

Het hele stadion zingt hem toe. Uit twintigduizend kelen dezelfde klassieke meezinger: 'Kankâh-Luinge, je moeder is een hoer'. Luinge neuriet een paar minuten mee en staakt de wedstrijd.
© ANPNog nooit was de keuze voor Man of the Match zo makkelijk. ADO Den Haag - PSV is níet de wedstrijd van die hyperblonde Zweed die vier keer scoort. En ook níet van dat Servische enfant terrible die op de moeder van zijn ex-trainer viel. Het is de show van scheids Roelof Luinge.

Tussen het engste publiek van Nederland en een stel dolgedraaide vechthonden in groengele shirts trekt hij twee rode kaarten en een stuk of achtenveertig gele. Zonder een spoor van angst.

Ziektes

De spelers van ADO schelden hem verrot (Lex Immers: 'Flikker op joh, kutkankâh-scheids!'), het Haagse publiek stort een vat dodelijke ziektes over hem uit. Hij zou kunnen doen alsof hij het niet hoort; Oost-Indisch doof voor alle tumoren die hem worden toegewenst en een beetje hardhorend over de aanduiding van zijn moeder.

Misschien noemden ze zijn moeder wel een boer. Of een trimparcours. Of een parketvloer. Maar nee. Roelof luistert een paar minuten met haviksoren en staakt dan de wedstrijd. Zoals het hoort.

Hij maakt zichzelf er in Den Haag nóg gehater mee dan hij al was. Als hij stoïcijns de bal oppakt en richting kleedkamer beent, roept de kaalgeschoren kern van Midden-Noord dat hij de stad niet levend verlaat.

Hondsdolle debielen

Wanneer ik Roelof zie lopen - de buik voorwaarts en de kin omhoog - denk ik aan kleine Roelof. Zou hij er vroeger al van hebben gedroomd om anderhalf uur lang te worden doodgewenst? Fantaseerde hij 's avonds in zijn bed hoe hij rode kaarten voor de neus van schuimbekkende rechtsbacks zou zwaaien?

Hoe hij in een te kort broekje duizenden hondsdolle debielen zou durven te weerstaan met een fluit en zijn spelregelkennis? Hoe hij als een Drentse allochtoon de klusjes (belastinginspecteur, scheidsrechter) zou opknappen waar de rest van het land de neus voor ophaalt?

Watje

In een grijs verleden stond ik zelf met een fluit op een voetbalveld, als scheidsrechter bij VVSB F5 - Quick Boys F11. In de laatste minuut weigerde ik bij een 0-12-stand een penalty te geven toen één van de VVSB-spelertjes de bal tegen zijn schouder geschoten kreeg in zijn eigen doelgebied.

De leider van Quick Boys F11 (heel groot, heel getatoeëerd en heel kaal) rende het veld in en dreigde de fluit door mijn keel te rammen als ik geen pingel zou geven.

Als ik Roelof Luinge zou zijn geweest, dan had ik de Grote Kale Leider van Quick Boys achter de reclameborden gemaand, het spel door hebben laten gaan en een lijvig rapport naar de KNVB gestuurd.

Of die penalty er kwam? Uiteraard. Ik ben Roelof Luinge niet. Ik ben zo'n watje dat zijn eigen gezondheid boven het spelregelboek stelt. En ik durf te wedden dat negenennegentig komma negen procent van de voetballende mensheid bij VVSB F5 - Quick Boys F11 ook geen Roelof Luinge zou zijn geweest.

Held

ADO Den Haag eindigt de wedstrijd met negen man, een 1-5 nederlaag en een paar duizend supporters met stoom uit de oren en zwarte vlekken voor de ogen.

De kankâh's vliegen door het stadion. En Roelof? Die geeft het commentaar dat een scheidsrechter zestig jaar geleden had kunnen geven in de Polygoonversie van Eredivisie Live: 'Er was sprake van ernstig gemeen spel.'

Roelof Luinge is een held. Of gewoon gestoord. Daar ben ik nog niet uit.

© NUsport/Thijs Zonneveld

Kijk dit krijg je dus als je je zo laat kennen op de tribune.. voer voor de media, die toch al anti ado zijn.... het is weer een lekker zooitje. bedankt luinge! ouwe kaarten poeper!! (want daar begon het mee)

0
Dinsdag 10 november 2009 om 22:11 uur

Nu online

Sprinkhaan070, Franky, Marcie, 10, KR96, Edwin, BLEISWIJK-1, DenhaagLeo, keesvld, Johannes, Lellow, Thehague070 en 126 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24