Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Haagse Roel

In dat interview met Steijn op Haaglandenvoetbal wordt hem de vraag gesteld over een schaduwlijstje met spelers.......waaronder Ali Boussabon.......in zijn antwoord wordt deze naam niet tegengesproken m.a.w. hij staat/stond er blijkbaar op.......begrijp hier werkelijk helemaal niets van........
0
Zaterdag 13 augustus 2011 om 00:15 uur

Ausputzer

My 2 cents...

Als ik naar de eredivisie kijk zijn er 4 clubs waarvan we normaal gesproken niet winnen: Ajax, Twente, PSV en AZ.
Er zijn 3 clubs waarvan we normaal gesproken moeten winnen: Excelsior, RKC, VVV.

De overige teams zijn m.i. aan elkaar gewaagd en afhankelijk van de vorm van de dag, spelers die zich spectaculair ontwikkelen of gewoon domweg mazzel. Stel voor het gemak dat de kansen voor ADO hier 50-50 zijn. (Ik hoop iets hoger ). Dan hou je er van de overige 10 clubs 5 onder je en 5 eindigen boven je. Een simpele rekensom leert dan dat plaats 9 een realistische plek is om te verwachten aan het eind van de rit. Zit het mee, wordt je 7e, zit het tegen wordt je 12e. En dan vind ik dat we dan ten opzichte van een aantal jaren geleden al behoorlijk de goede kant opgaan.

Wel ben ik het met sommige shouters eens dat een spits die er 20 inschopt in een jaar, je zo twee, drie plekken op de ranglijst kan schelen.
In mijn rekensom wordt je dan dus 7e. Een prachtig resultaat, maar is het de investering waard. Door rustig voor te bouwen aan een goede organisatie en langzaam de begroting naar een hoger plan te tillen, zorg je ervoor dat je structureel van de nu tien gelijkwaardige teams er drie, vier gaan behoren tot de categorie waarvan je normaliter wint.

Dat toekomstperspectief is mij liever dan nu investeren voor de korte termijn en komend seizoen toch rode cijfers schrijven. Hoezeer ik het aantrekken van een scorende spits toejuich, het mag mijns inziens niet ten koste gaan van de ontwikkeling die nu al een aantal jaren bij ADO in gang is gezet en die heeft geleid tot een prachtig seizoen en, denk ik, een nog mooiere toekomst.
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 23:35 uur

BLEISWIJK-1

Kees schreef:

Inderdaad. De rekensom is ook vrij eenvoudig; de begroting is omhoog afgerond 15 miljoen. De doelstelling is 40 punten.

Ieder punt kost in de begroting 375.000 euro.

Of je nou het wc-papier neemt, de paperclip, de cornervlag of het salaris van een speler. Alles is gebaseerd op punten winnen.

Des te vreemder is het dat we steeds wachten dat er een koopje voorbijkomt of het salaris zakt. Je laat in de maand augustus dus vrij bewust een aantal punten schieten om maar goedkoper uit te zijn. Het voordeel van wachten is echter lager dan het aantal punten dat je kon behalen.

Pfff, was het maar zo gemakkelijk..........
Kees, dit klopt niet! Jij gaat uit van 1 seizoen. Het kan zijn dat het bestuur op de valreep, tegen een scherpe prijs, twee kanjers koopt. Laten we zeggen Bulykin en een andere sterkhouder. Als deze twee spelers voor drie jaar tekenen, dan zijn 6 verliespunten in het eerste seizoen zeker de moeite waard!!!

Eigenlijk kunnen we pas op 1 september oordelen of het echt de moeite waard is geweest!
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 22:25 uur

miq72

pajam schreef:

de duurste spelers zijn we het jaar daarvoor kwijtgeraakt (knopper, milic enzo, bosschaart een lagere aanbieding gehad voor afgelopen seizoen, horvath geloof ik ook toen pas weggegaan?).
Dit seizoen zijn relatief alleen goedkope spelers vertrokken, op rankovic en buijs na.

Ze hebben volgens het stukje in de vi (zie adofans) de contracten van Immers, Toornstra en Verhoek geupgrade naar hun (nieuwe) status. Bovendien is er vast nog geld, want Derijck hebben ze ook een super aanbieding gedaan en Steijn geeft aan dat er nog zeker 2 spelers bij komen, ongeacht er iemand vertrekt of niet.
Prima .maar waar zijn die spelers dan in godsnaam .Als je zondag verliest ben je al 5 punten kwijt .
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 20:55 uur

pajam

de duurste spelers zijn we het jaar daarvoor kwijtgeraakt (knopper, milic enzo, bosschaart een lagere aanbieding gehad voor afgelopen seizoen, horvath geloof ik ook toen pas weggegaan?).
Dit seizoen zijn relatief alleen goedkope spelers vertrokken, op rankovic en buijs na.

Ze hebben volgens het stukje in de vi (zie adofans) de contracten van Immers, Toornstra en Verhoek geupgrade naar hun (nieuwe) status. Bovendien is er vast nog geld, want Derijck hebben ze ook een super aanbieding gedaan en Steijn geeft aan dat er nog zeker 2 spelers bij komen, ongeacht er iemand vertrekt of niet.
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 20:44 uur

marcellino

liefhebber schreef:

Als hij dan spelen mag moeten we hem wel credits geven en niet gelijk afbranden ! Doen sommige bij brouwer wel, ook al is hij ook nog vrij jong. Japie daarentegen kan niet stuk na zijn invalbeurt. So hands up for THE youngstars....heb geduld
Het is toch raar er zijn 10 spelers vertrokken
Waar ook spelers bij waren die aardig verdiende
We hebben daar Jupiler spelers voor terug gehaald
Verder is het elftal het zelfde als vorig jaar
Op de spits na. Dat je vorig jaar een seizoen hebt gedraaid
Die de eerste jaren niet te evenaren is weten
We allemaal , maar wat we ook weten is
Dat je zeker 10 doelpunten inleverd en dat was
Vorig jaar zo cruciaal
Bulykin is gewoon een top spits Wil je dus tussen plek
8 en 12 blijven spelen zou je dus zo een type
Moeten terug halen
En dat kan toch niet zoveel op de begroting rusten als
Je tien spelers hebt weg gedaan
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 20:36 uur

Advertentie

Kees

Is het afhankelijk van het feit of er toch nog mensen vertrekken of willen jullie sowieso er nog spelers bij hebben?

,,We willen sowieso er nog één of twee bij hebben, ongeacht of er nu wel of geen mensen weggaan.”

Aldus Maurice Steijn. Voor het gehele interview www.haaglandenvoetbal.nl

0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 19:19 uur

Tommy

pmc schreef:

Zal ik weer in training gaan dan?
hahaha jij bent scherp vandaag he pmc eerst je opmerking over 11 spelers bij groningen en nu deze hahahah
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 18:57 uur

BLEISWIJK-1

BLEISWIJK-1 schreef:

Van de week, na het interview bij RTV West, had ik het gevoel dat er nog een serieuse kans was dat Derijck zou blijven. Na dit interview is dat al wat minder!

Wat zegt hij!

Hij heeft weer een nieuwe aanbieding gekregen en is met verschillende clubs in gesprek.

Hij is blij als Verhoek, Immers en Toornstra blijven. Maar.......hij verwacht nog wel van de club dat er voor elke linie een speler wordt aangetrokken. Dit als de club beter wil presteren als afgelopen jaar.

Vooral dit laatste gaat niet gebeuren. Volgens mij is er de ambitie vanuit het bestuur om nog een centrumspits te halen. Maar daar blijft het volgens mij bij. Ook heb ik niet het idee dat we beter willen presteren als vorig jaar. Men heeft wel de hoop op play-offs, maar het belangrijste is dat we dit jaar in de plus eindigen.

Na dit interview verwacht ik dan ook weer dat Derijck weg gaat!!!

Nog even aanvullend op wat ik net zij!!!

Maurice Steijn: ,,We willen er nog één of twee spelers bij hebben”
12 augustus 2011 om 167

ADO Den Haag heeft weer een hectische week achter de rug, waarin het het niet altijd over het voetbal zelf ging. Zondag wacht de zware uitbeurt bij FC Groningen. Haaglandenvoetbal in gesprek met trainer Maurice Steijn na de vrijdagtraining.

Maurice, hoe zou je de afgelopen week willen omschrijven?

,,Net zo rommelig als de eerste zes weken. Spelers die dreigen weg te gaan, spelers die terugkomen en het gaat over alles en nog wat en vaak niet over het voetballen zelf. En dat is heel rommelig en ik hoop dat we dat nu achter ons kunnen laten.”

Probeer je jezelf daarvoor af te sluiten of kan dat niet?

,,Nee dat is niet af te sluiten. Op het moment zoals bij Wesley (Verhoek – red.), dat je denkt dat die weg is en de volgende dag toch weer terug is, dan heeft dat weer de volle aandacht. Je kunt je daar domweg niet voor afsluiten, maar goed in dit geval is het positief afgelopen.”

Op een gegeven moment heb je de wedstrijd tegen Vitesse achter de rug, dan ga je zo’n wedstrijd evalueren met de groep, hoe moeilijk is dat dan in de huidige situatie?

,,Dat is lastig, omdat je gewoon vanaf minuut op de eerste dag bezig bent met het formeren van een elftal en het succes van afgelopen seizoen wil je continueren. Het blijkt gewoon heel lastig om alleen maar met voetbal bezig te zijn. Je ziet het zelf, dan is het Wesley, dan is het Lex (Immers - red.), dan is het Timothy (Derijck - red.) en elke keer is er rondom een speler wel wat. Dus dat maakt het onrustig, alleen – en dat heb ik al eerder aangegeven – de spelers zijn wel heel goed gefocust om goed te trainen en te spelen, dus aan de spelers zelf merk je niks. Alleen, het is logisch dat ook buiten het veld er veel in die koppies van die jongens omgaat.”

Het blijft lastig tot 1 september, dus het blijft hectisch tot die datum. Maar je moet je als groep en technische staf toch concentreren op de wedstrijden, zoals komende zondag tegen FC Groningen!

,,Natuurlijk en van de week is het weer over van alles gegaan behalve over de wedstrijd tegen FC Groningen. Daar probeer je jezelf wel voor af te sluiten, want ook zelf ben je met van alles en nog wat bezig, met besprekingen met de raad van commissarissen, met spelers, dus moeten we oppassen dat de randzaken niet de hoofdzaken gaan worden. De hoofdzaak is gewoon goed presteren met het eerste elftal en daar gaan we zondag mee aan de slag in Groningen.”

Afgelopen zondag tegen Vitesse was het niet al te groots qua voetbal. Hoe kijk jij tegen de wedstrijd van komende zondag aan?

,,Het is een lastige tegenstander en dat weten we, zeker uit. Ze hebben een heel goede ploeg en Groningen heeft als doelstelling om zich rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal, dus die willen bij de eerste vijf mee gaan draaien. Daar hebben ze ook de ploeg voor en dat weten we, maar wij hebben ook gewoon een heel behoorlijke ploeg. Alleen je merkt dat het heel onrustig is geweest rondom het elftal en dat werkt niet in ons voordeel. Maar we gaan wel naar Groningen om daar de punten te pakken.”

De wedstrijd begint om 16.30 uur, maakt dat voor jou nog wat uit?

,,Nee, het verschil is dat we nu zondagochtend weggaan en normaal gaan we een dag eerder, dus dat is het enige verschil.”

Je hebt nog steeds een centrale spits nodig. Om je heen hoor je regelmatig zeggen `we hebben toch ook nog een Jordy Brouwer`!

,,Ja, die hebben we ook, alleen we hebben verschillende opties naast Brouwer, want we hebben ook nog een Vicento en Michael van Duinen en die drie moeten concurreren wie er gaat spelen en wie er uiteindelijk op de bank gaat zitten. Dat zullen we elke keer per wedstrijd bekijken.”

Jullie hebben een schaduwlijstje met onder meer Ali Boussaboun en een John Verhoek. Hoe serieus is die laatste?

,,Het schaduwlijstje is sowieso serieus. We proberen ons te oriënteren op de markt wat er voorhanden is en wat het kost en wat de mogelijkheden zijn. Daar is nu nog niet heel veel duidelijkheid over te verschaffen.”

Is het afhankelijk van het feit of er toch nog mensen vertrekken of willen jullie sowieso er nog spelers bij hebben?

,,We willen sowieso er nog één of twee bij hebben, ongeacht of er nu wel of geen mensen weggaan.”

Hoe staat het met de personele bezetting voor komende zondag?

,,Ahmed Ammi is nog niet fit genoeg om zondag te starten, maar hopelijk wel fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten en Timothy Derijck is na z’n schorsing weer beschikbaar. Alleen Verhoek is net afgehaakt tijdens de training, dus ik hoop dat hij fit genoeg is om toch te spelen, ik hoop dat het meevalt met de blessure.”

© Haaglandenvoetbal.nl (TR Media)
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 17:34 uur

BLEISWIJK-1

Bart schreef:

MIKE VAN DUINEN in de spits!? Lekker hoor!
Eindelijk, vraag me de afgelopen twee wedstrijden al af waar hij blijft. Wel raar dat hij nog geen enkele keer heeft mogen invallen en nu wel het vertrouwen krijgt om in de basis te starten. Totdat Bulykin komt mag van Duinen van mij de spitspositie invullen, liet vorig jaar een goede indruk bij me achter!
Op zich is dat niet zo raar. Die jongen speelde een half jaar geleden nog bij de amateurs van ADO. Het is een groot talent. Daarom is hij na de winterstop ook bij de A-selectie gehaald. Dit heeft Steyn echt wel gezien. Maar soms moet je ook wel een beetje geduld met spelers hebben. Van Duinen is pas 19 jaar!!! Maar omdat we gewoon geen betere spitsen hebben, krijgt hij nu de kans. We moeten, gezien zijn leeftijd en ervaring, er niet te veel van verwachten. Aan de andere kant loopt hij over van vertrouwen. De afgelopen twee wedstrijden bij het tweede, waar hij telkens 1 helft mee speelde, scoorde hij 4 doelpunten!

Ik ga er zondag in iedergeval eens goed voor zitten!!!
0
Vrijdag 12 augustus 2011 om 16:31 uur

Nu online

Ano-Niem, Tuurke63, yesyes en 114 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25