Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Van Gaal verwacht ‘tactisch steekspel’ tegen ADO

AZ krijgt zaterdag opnieuw een kans om de wrange nasmaak van het teleurstellend verlopen seizoen 2007/08 weg te spoelen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen NAC Breda (2-1 nederlaag) lukte dat nog niet, en ook de aanloop naar de ontmoeting met ADO Den Haag stemt Louis van Gaal nog niet tevreden: “Ik moet onze voorbereiding in de competitie doen.”

De Alkmaarse ploeg werkte vrijdagmiddag een besloten training af in het DSB-stadion. “Daarover was ik niet zo tevreden”, aldus Van Gaal na afloop. “Dan heb ik het niet over de inzet, want daar ligt het bij deze groep niet aan. Ik was ontevreden over de uitvoering.” De Amsterdamse oefenmeester toonde zijn spelers na afloop van de lunch dan ook beelden van de training van die dag. “Plaatje-daadje doet het vaak beter dan alleen een praatje”, aldus de trainer.

“Het is moeilijk in te schatten hoe ADO ervoor staat”, blikte Van Gaal vooruit op de ontmoeting met de hofstedelingen. In het doelpuntrijke treffen met Sparta Rotterdam kwam de formatie van André Wetzel als winnaar uit de bus (2-5, red.), maar Van Gaal verbindt daar geen conclusies aan. “Een wedstrijd tegen Wetzel is vaak een tactisch steekspel. De ploeg heeft tijdens de voorbereiding in ieder geval minder last van het afstaan van internationals.”

Voor de tweestrijd in eigen huis is nog niet duidelijk of Moussa Dembélé mee kan doen. “Hij heeft last van zijn schouder en heeft vandaag apart getraind”, lichtte Van Gaal toe. Argentijnse jeugdinternational Sergio Romero staat ‘in principe’ wel onder de lat tegen ADO Den Haag. Van Gaal: “Hij keert bewust later terug uit Peru. Dan hoeft hij niet over te stappen en komt hij dus beter uitgerust aan.”

Spits Graziano Pèlle (terug van een blessure) en verdediger Gijs Luirink (trombose) ontbreken zaterdag in ieder geval in Den Haag. Aan Haagse kant moeten doelman Gino Coutinho (niet wedstrijfdit), Rick Hoogendorp (rug) en Wesley Verhoek (hamstring) het duel aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is middenvelder Aleksandr Rankovic door een schorsing afwezig.

0
Vrijdag 12 september 2008 om 17:33 uur

<FCDH>

Oproep: Kom vroeg!
Wie zaterdag naar de wedstrijd ADO Den Haag – AZ komt, wordt geadviseerd om vroeg te komen. Dat levert je punt één een gratis consumptie op, want de eerste 3.000 bezoekers die voor 18.45 uur in het stadion zijn krijgen een drankje aangeboden.
Punt twee kun je genieten van een geweldige artiest, Thea Austin. Deze zangeres van Snap! komt haar oude hits vertolken op de middenstip. En ten derde voorkom je drukte bij de ingangen en zit je al riant op je plaats voordat de spelers het veld betreden. Tot zaterdag!
0
Vrijdag 12 september 2008 om 13:13 uur

Ton

`ADO-fans zijn als alle anderen`
door Geert Nijland geert.nijland@bndestem.nl. vrijdag 12 september 2008 | 08:40 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 12 september 2008 | 10:14

Tekstgrootte

Ben-Jan van der Klis. foto Ramon Mangold/het fotoburo

Ups en downs heeft hij in Den Haag meegemaakt. Promotie naar de eredivisie in 2003, degradatie naar de eerste divisie in 2007 en de onverwachte promotie van ADO (Alles Door Oefening) dit voorjaar.


Maar ondanks het feest van die laatste promotie hield Ben-Jan van der Klis het vlak voor de zomer voor gezien. "Ik was op. Heb vijf jaar lang weken gemaakt van zeventig tot tachtig uur. Dat houd je niet eindeloos vol."

De eerste drie jaar was hij veiligheidscoördinator, de laatste twee jaar `manager veiligheidszaken`. Vooral die eerste drie jaar waren leuk. " Het is een club waar een goede sfeer heerst. De samenwerking met de collega`s verliep prima. Later werd het allemaal wat minder. ADO heeft grote financiële problemen en moest saneren. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertrekken."

Van der Klis weet het: de ADO-supporter heeft een slechte naam, in zowel binnen- als buitenland. " Het is een erfenis uit het verleden. De generatie van de jaren tachtig heeft zo zijn sporen nagelaten, maar inmiddels zitten diezelfde supporters met hun kinderen in het nieuwe stadion. Ze zijn ouder en wijzer geworden. Tegelijkertijd is er weer een jongere generatie opgestaan. Maar ja, elke club heeft nu eenmaal zijn rotte appels. ADO-fans zijn niet beter of slechter dan de supporters van andere voetbalclubs."

Aan de andere kant is Van der Klis de laatste die ontkent dat de fans voor grote problemen hebben gezorgd. "Dieptepunt was voor mij de bestorming van het veld door supporters in november 2006. Trainer Frans Adelaar voelde zich bedreigd en de wedstrijd werd gestaakt. Aan het eind van dat seizoen werd ADO - FC Groningen, de laatste wedstrijd in het Zuiderpark, gestaakt vanwege het afsteken van vuurwerk. Dat was een breekpunt voor mij. Toen nam ik de beslissing om naar iets anders uit te kijken."

Een andere slechte herinnering vormen de vaak venijnige spreekkoren van de ADO-supporters. Vooral Sylvie Meis, de vrouw van voormalig Ajax-voetballer Rafael van der Vaart, moest het een tijdlang ontgelden. `Pijnlijk` vond Van der Klis dat. Ook pijnlijk waren de dildo`s die supporters van andere clubs het speelveld opgooiden nadat doelman Stefan Postma in compromitterende toestand op het internet was gesignaleerd. In een filmpje was te zien hoe hij door zijn toenmalige vriendin met een voorbinddildo van achteren werd genomen. "Stefan is daar zelf altijd heel nuchter onder gebleven", vat Van der Klis het meest opmerkelijke ADO-feit van de laatste jaren samen.

Volgens hem heeft het slechte humeur dat de ADO-supporter zo nu en dan parten speelt, vooral te maken met het feit dat de club uit `de grote stad` komt. " De supporters zijn vaak diep teleurgesteld als de prestaties van ADO tegenvallen. Den Haag is toch die grote stad? Hoe kan dit dan? De druk op de spelers is daarom altijd groot. En natuurlijk zijn Haagse jochies brutaler dan Roosendaalse jochies. Ze klimmen sneller over een hek. Aan de andere kant blijven ze altijd achter hun club staan."

Van der Klis maakt zich zorgen over de veiligheid van het nieuwe stadion. "De kritiek is terecht. Door de financiële problemen functioneert het biometrisch systeem (gezichtsherkenning, red.) nog niet en de ruimtes voor de bezoekers zijn niet hufterproof. Bovendien is het niet onmogelijk om over de keerwand op het speelveld te komen. Daar is niet goed over nagedacht."

Van der Klis kent zijn rotte appels bij naam en gezicht. "De aanhang van ADO komt uit Den Haag en omgeving. Het is geen landelijke club. Je komt bij elke wedstrijd dezelfde gezichten tegen. Met velen had ik regelmatig contact in het stadion. Het voordeel is dat je bij problemen weet wie je moet aanspreken."

Maar hij wil niet in mineur eindigen. "ADO is een mooie club. Ik zal nooit vergeten hoe supporters en ambtenaren van de gemeente samen sneeuw aan het ruimen waren om de bekerwedstrijd tegen Ajax door te kunnen laten gaan. En dan die humor van de supporters. Ook dat maakt ADO mooi."

Van der Klis zit momenteel zonder werk. Wordt het weer een voetbalclub? "Er zijn maar een paar clubs waar ik nog zou willen werken: NAC, PSV of Feyenoord. Bij die laatste club heb ik na mijn stage al een paar jaar gewerkt. Een andere optie is de evenementenwereld. Dat trekt mij wel. Als er bedrijven interesse hebben, hoor ik het wel."

0
Vrijdag 12 september 2008 om 12:46 uur

AD

`Serieuze omslag fans ADO`
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - De ADO Den Haag-fans worden weer serieus genomen, zeggen Koos Roeg en Dennis de Bruijn. Ze constateren een omslag. "De supporters zijn zich bewuster dan ooit dat er niets mag gebeuren."

Fans van ADO Den Haag in het zonnetje. FOTO ANP




Koos Roeg zegt: "Zit je in een restaurant waar je biefstukje niet smaakt, dan ga je daar de volgende keer niet meer naar toe. Maar is de wedstrijd tegen AZ morgen niet om aan te zien, dan zitten ze er tegen FC Utrecht allemaal weer, hoor."

`Ze` zijn de supporters van ADO Den Haag. Hoe vaak is er over hen niet geschreven? Hoe vaak zijn ze niet in talloze programma`s verschenen? In documentaires opgedoken? Op de radio geweest?

Vaak dus. En waar zij gingen, reisde Big Brother mee, niet zelden met het vergrootglas in de hand. "Toen ADO Den Haag in 2003 terugkeerde in de eredivisie, had ik vijftien interviewaanvragen per week," herinnert Koos Roeg, sinds 2001 supporterscoördinator en daarvoor voorzitter van de supportersvereniging, zich. "En weet je waarom? Omdat het zogenaamd alarmfase één was. Ze kwamen er aan, hoor, die supporters. Heel Nederland wilde wel even weten wat er nu zou gaan gebeuren."`

De supporterscoördinator van ADO Den Haag bleef selectief. Alleen verslaggevers `met een eerlijk verhaal` kwamen binnen. Roeg: "Maar toch was het vaak negatief."

Vier jaar hielden de voetballers van ADO Den Haag het vol op het hoogste niveau, maar in 2007 volgde degradatie naar de eerste divisie, waaruit vorig seizoen tóch weer kon worden ontsnapt.

Dus zijn ze weer terug, ADO Den Haag met haar fanatieke schare. Maar nu is er een verschil: het is een rentree in betrekkelijke luwte. Sterker nog, Koos Roeg en de huidige voorzitter van supportersvereniging, Dennis de Bruijn, constateren een serieuze omslag. "Ik voel iets wat ik jaren niet heb gevoeld," merkt Roeg op, zonder te overdrijven. Er hangt rond ADO een heel andere sfeer, vinden de twee. Neem het kolossale spandoek dat op de Open Dag over het stadion in Forepark hing. `Guess who`s back`, stond er in grote letters op. "Het was niet door de supporters opgehangen, maar door Eredivisie Live. Dat zegt ook wel iets," vindt De Bruijn.

"De supporters zijn zich bewuster dan ooit dat er niets mag gebeuren," voegt Roeg toe. "Je merkt juist dat iedereen wil meedoen om iets moois op te bouwen. Maar er is ook een andere benadering vanuit de club naar de fans toe. Er wordt op een open en eerlijke manier met de supporters gecommuniceerd."

ADO`s sterke man Mark van der Kallen noemt bezoekers in het stadion klanten. "Dát is al een verschil. Ik geloof in Mark van der Kallen. En waarom zou hij niks aan ADO Den Haag mogen verdienen? Al is het honderd miljoen, als ADO Den Haag dan Europees voetbal speelt, hoor je mij niet klagen," aldus Roeg die als supporterscoördinator in dienst is van de welzijnsstichting Mooi en (dus) onafhankelijk is. Daarnaast runt het ADO-lid een eigen koeriersbedrijf. "Maar de meeste uren zitten in ADO Den Haag."

Ook burgemeester Van Aartsen is de fans tegemoet getreden. De burgervader heeft de fans per brief laten weten dat de passage onder de Aad Mansveldtribune wordt opengesteld om bijeen te komen, een tijdelijk alternatief voor een supportershome. Bovendien kunnen zij daar na de wedstrijd een biertje drinken. ADO Den Haag is hard bezig het de fans naar de zin te maken. De Bruijn en Roeg zijn belangrijke schakels. De Bruijn: "We worden weer serieus genomen."

Roeg constateert dat er `een andere sfeer hangt`. Niet alleen op de tribunes, ook binnen de organisatie. Roeg: "Mensen in de top zijn weer bereikbaar, beschikbaar en betrokken. Dat was in het verleden ook het geval met John van Ringelenstein, Robert Langenbach en Maurice Westerwoudt. Gelukkig is Maurice weer terug."



Er is meer dan ooit een dialoog tussen club en fans, constateren Roeg en De Bruijn. "We zijn bezig met een hoop dingen. Ideeën genoeg. Waarom niet bijvoorbeeld het embleem van Kika op de mouw van het ADO-shirt? Zo zijn er meer dingen."

ADO Den Haag, zegt Roeg, liep altijd al met een aantal zaken voorop. "Neem de autocombiregeling. Die komt uit Den Haag. Het fouilleren van de uit-supporters voordat zij het stadion ingaan, hebben wij ook verzonnen. Wat ik daarmee bedoel? De fans komen aan bij het stadion van ADO Den Haag voor een uitwedstrijd en worden voordat zij de bus ingaan door ADO gefouilleerd. Dat hoeft dan dus niet meer daar bij het andere stadion te gebeuren. Scheelt werk en moeilijk gedoe. Toen we dat een aantal jaar geleden voorstelden bij uitclubs, werden we uitgelachen. Nu wordt het door alle clubs in Nederland gedaan," aldus Roeg die zegt trots te zijn op ADO Den Haag en in de toekomst nog meer voor de club wil betekenen.

Als je hem vraagt hoe je de band tussen ADO Den Haag en de supporters zou moeten omschrijven, is zijn antwoord: "Geliefden, de band tussen ADO en de fans is er een als tussen geliefden!"






0
Vrijdag 12 september 2008 om 10:15 uur

Vincent

Don schreef:

wie zegt dat ik t terugwil? ik geef alleen maar een reactie op de in mijn ogen onjuiste info van vincent
Het is /was toch echt zo
ik heb mijn 10,-- gedoneerd,dus weet niet hoe het daarna is geregeld.
zoek op adodenhaag naar "joet":
ADOclubsupport is een actie gestart, waarbij houders van een ADO Den Haag (Seizoen) Club Card wordt opgeroepen om de tien euro, die bij de aanvraag als saldo op de kaart is gestort, te doneren aan de club.
Organisator Piet Walther: "Omdat heel veel mensen om mij heen met ongelooflijk veel passie over de club spreken, ontstond bij het mij het idee voor deze actie. Ik en velen met mij houden van ADO Den Haag en wij willen de club op alle mogelijke manieren steunen. De actie ‘Onze joet doet je goed’ moet dan ook een bijdrage leveren aan het voorbestaan van ADO Den Haag."

Gezien de financiële situatie juicht ADO Den Haag dit initiatief toe. (Seizoen) Club Card-houders die willen deelnemen aan deze actie kunnen zich via www.profcdenhaag.nl/joet aanmelden.

Eerder deze week maakte ADO Den Haag bekend dat de ADO Den Haag Club Card in het vervolg gratis verkrijgbaar is. Omdat elektronisch betalen in het ADO Den Haag Stadion niet op korte termijn wordt ingevoerd, stopt ADO Den Haag bij de aanvraag van een Club Card met het in rekening brengen van € 10,- en het storten van dit bedrag als saldo op de kaart. ADO Den Haag maakt binnenkort bekend hoe (Seizoen) Club Card-houders, die niet deelnemen aan de actie van ADOclubsupport, hun saldo gecompenseerd kunnen krijgen
0
Vrijdag 12 september 2008 om 00:13 uur

Fransje

Suppoost schreef:

Dan zou ik maar eens goed kijken zaterdag vriend, want dan kom je misschien wel eens bedrogen uit. Er zal voor de wedstrijd tegen AZ nog een plexiglas afscheiding worden geplaatst.
Nee hoor. Er ligt tussen O en P en doek over alle rijen op de eerste 2 stoelen. De rest us vrij toegangelijk. Leuk om te zien was dat ze vandaag er hard bezig waren in het stadion. Ook met de invalide plaatsen....de overdekking. Graffiti van Midden-Noord is ook bijna af en hij is mooi moet ik toegeven.
0
Donderdag 11 september 2008 om 17:23 uur

Vincent

jandegekste schreef:

haaglanden tribne is het zelfde tog je ken ook zeggen ja ik heb me kaartje net weggegooid toen ik binne kwam
hee simpele...
als het uitverkocht is moet je gewoon op je eigen plek gaan zitten

begint dat gezeik nu al weer?
Je weet niet eens hoe het stadion er van binnen uitziet en dan denk je daar ook nog rechten aan te kunnen ontlenen?
0
Donderdag 11 september 2008 om 16:17 uur

Kees

RONTOM schreef:

ik wil je wel een slinger geven zaterdag morgen , stoppen we even bij de Fox en dan even door naar de Hopkamer, hopelijk zijn we dan op tijd, de lamme leid de blinde

Ik zat net te denken toen ik de hond uitliet hoe het vroeger achter het goals was. In de rust een patatje bij Borsboom halen (toen kon je nog gewoon het stadion uit tijdens de wedstrijd) en blij zijn als je die hoge zendmast van Studio Sport zag. Wist je tenminste dat ADO op tv was.
Heb jij ook zo last van die heuvels met je rollater of heb jij al een scootmobiel?

0
Woensdag 10 september 2008 om 21:34 uur

Advertentie

Kees

RONTOM schreef:

Ik heb ook een reservewiel hoor en kees jij heb toch een fiets,haha
Nee, ik heb tegenwoordig een rollator en vertrek morgenochtend naar het stadion. Met een beetje geluk ben ik dan zaterdag op tijd.

Ik heb datzelfde kl... gevoel als tegen Feijenoord toen we met 1-8 de boot ingingen. Was de laatste wedstrijd van Happel als coach van ons en hij ging toen naar Feijenoord. Iedereen dacht ook dat we ze zouden pakken en we kregen toch op ons flikker.

Anderzijds het gaat nu zo lekker en de sfeer is overal goed dus moet ik niet liggen zeiken.
0
Woensdag 10 september 2008 om 20:49 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Tijdelijk supportershome met bier
ADO Den Haag, burgemeester Jozias van Aartsen en het supportersplatform zijn overeengekomen dat er na afloop van de thuiswedstrijden een mogelijkheid is om in het stadion een biertje te drinken.
Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 10 september 2008 om 14:32 uur

Nu online

yesyes, Heino en 112 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24