Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Kees

Bert schreef:

Ado heeft goud in zijn handen met Toornstra.

 

Zag deze speler voor het eerst tegen Derby County en viel gelijk goed in. Dan kan je wel wat hoor want het was absoluut de wedstrijd er niet naar om uit te blinken.

 

Zoals ik gisteren al zei vastleggen voor 10 jaar!

In ieder geval zo lang mogelijk andere clubs slapen niet.

Dat is toch geen beleid voeren om een speler, die een paar wedstrijden aardig speelt, direct voor heel lange tijd vast te leggen.

 

Nogmaals, ik vind het een goede voetballer die me blij verrast, maar hoeveel wedstrijden heeft die jongen nou gespeeld.

 

Het verwachtingspatroon bij de toeschouwers is bij zo'n jongen niet te hoog dus zodra hij een paar goede acties heeft wordt hij opgehemeld.

 

Zo'n Bosschaart, Buijs en ook Derijck stonden er gister en hebben ongelooflijk veel vuil werk opgeknapt en speelden bijna foutloos.

0
Zondag 14 februari 2010 om 12:36 uur

rien1

Ooievaar schreef:

Hee Rien ouwe wegpiraat heb je een beetje genoten?

Nou en of !! Dit heb ik al een aardig tijdje niet meer gezien. En eindelijk werd de ploeg ook vocaal goed gesteund! Ik zit altijd in de rotzenuwen in de wedstrijd, waarbij men mij wel eens vraagt of dat wel leuk kan zijn.  Ook in het begin zat ik al aardig te hyperventileren, maar dat was snel afgelopen na de 1-0.

Daarna heb ik na lange tijd echt zitten genieten.

 

PSV en Grun dan wel (eigenlijk ingecalculeerd) verloren, gelijk tegen Sparta in een uitwedstrijd, en thuis van Heerenveen en Willem2 gewonnen. 7 puntjes uit 5 na de winterstop gaat lekker.

Nu nog effe aanhaken bij de rest:P

0
Zondag 14 februari 2010 om 00:17 uur

g

Eredivisie duikt diep in het rood © Infostrada Sports


Uitgegeven: 12 februari 2010 19:46
Laatst gewijzigd: 12 februari 2010 20:49

NIJMEGEN - De eredivisie is in het seizoen 2008-2009 diep in het rood gedoken. De achttien clubs kwamen gezamenlijk uit op een negatief netto resultaat van 31 miljoen euro. Dat is vrijdagavond in Nijmegen door de KNVB bekendgemaakt.

Slechts acht clubs sloten het vorige seizoen in de plus af. De KNVB liet de namen van de winstgevende clubs in het midden.

Van Feyenoord is bekend dat de Rotterdamse club de voorgaande jaargang heeft afgesloten met een recordverlies van 16,9 miljoen euro.

In het seizoen 2007-2008 was het netto eindsaldo in de eredivisie nog zeer positief: 64,2 miljoen euro. Toen waren er nog maar drie eredivisieclubs die in het rood eindigden.

Ook in de twee seizoenen ervoor viel het eindresultaat in de eredivisie nog positief uit, maar lang niet zo hoog als in het seizoen 2007-2008. In de drie seizoenen tussen 2005 en 2008 kwam de eredivisie nog uit op een totaalbedrag van 78 miljoen in de plus.

Transfermarkt

Volgens de KNVB zijn in het seizoen 2008-2009 de eerste gevolgen van de recessie goed zichtbaar. Een belangrijke verklaring voor het sterk verslechterde resultaat is de stagnatie op de transfermarkt. In vergelijking met het seizoen ervoor deed zich een afname van 60 miljoen euro voor.

De KNVB doet sinds drie jaar onderzoek naar de financiële resultaten van de clubs in de eredivisie. ''Over de afgelopen vier jaar gezien, staat de eredivisie nog steeds boven de nul'', liet KNVB-manager Ron Francis weten.

''Daarom is het ook niet zo erg om een keer flink in de min te eindigen. Profclubs hebben immers geen winstdoelstelling. Maar de economische recessie werkt in het huidige seizoen natuurlijk wel in alle hevigheid door. Daarom is het de hoogste tijd om maatregelen te nemen.''

Kostenbesparingen

De eredivisieclubs bereikten donderdag tijdens een vergadering in Oosterbeek al een akkoord over een plan van aanpak om de grote financiële problemen te bestrijden. ''Daarbij zijn kostenbesparingen van groot belang'', lichtte Francis toe.

''Vooral de salarissen moeten omlaag. Niet alleen van de spelers, maar ook van trainers, directieleden en overig personeel. Dat is de grootste kostenpost voor een betaaldvoetbalorganisatie.''

Beu

Ook komt er op korte termijn een werkgroep die strengere (financiële) regels moet gaan opstellen voor clubs die een licentie willen hebben en houden voor het betaalde voetbal.

''Daarbij zal onder meer aan de orde komen of er een maximaal percentage van de begroting of van de omzet moet worden vastgesteld dat een club aan salarissen mag besteden'', gaf Francis aan.

''We zijn het bij de KNVB beu dat het betaalde voetbal in Nederland steeds in één adem wordt genoemd met financiële problemen. Daar willen we nu een einde aan gaan maken.''

Omzet

De omzet in de eredivisie is vorig seizoen licht gestegen. In totaal kwam er bij de achttien clubs bijna 429 miljoen euro binnen. Dat is volgens KNVB-manager Ron Francis anderhalf procent meer dan in het seizoen ervoor.

PSV haalde met ruim 74 miljoen de hoogste omzet, gevolgd door Ajax (ruim 67 miljoen), Feyenoord (ruim 43 miljoen) en FC Twente (ruim 35 miljoen). AZ zette in het kampioensjaar bijna 28 miljoen om. FC Volendam degradeerde met een omzet van amper 6 miljoen. De gemiddelde netto omzet in de eredivisie bedroeg bijna 24 miljoen.

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 22:06 uur

rien1

super fc denhaag schreef:

we moeten gewoon winnen morge. anders is het waarschijnlijk de laatste x een volle bak thuis. als het al is uitverkocht. ben wel benieuwd met oper in de spits morge. kan hij het verschil gaan maken? of hebben we na powel en milic weer een mislukkeling aangetrokken?

Die punten zouden zeker heel welkom zijn. Wat jij zegt over Oper zit ik ook al steeds te denken vandaag. We hebben echt totaal geen geluk met spitsen hier.

 

Ik lees trouwens inderdaad nergens dat men haast moet maken voor een kaartje. Meestal schrijft de website dan dat er nog een beperkt  aantal kaarten zijn voor morgen. Of morgen wordt het nog druk aan de kassa 's  Schijnt dat de kruikezijkers trouwens maar met 2 busjes komen. Vanewege carnaval waarschijnlijk.

 

Wat ik wel hoop dat is dat de "fans" niet bij het eerste de beste  foutje (of als het niet loopt) weer met witte zakdoekjes gaat staan wapperen, maar dat men de ploeg eens een keer goed toeschreeuwt. De laatste tijd lijkt het wel een rusthuis.

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 21:14 uur

den haag

Groenendijk moet puzzelen bij Willem II
Het zit Willem II-trainer Alfons Groenendijk niet mee. In de aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen ADO Den Haag ziet de oefenmeester meerdere spelers afhaken.


Arjan Swinkels blijkt niet op tijd te zijn hersteld van zijn enkelblessure. De verdediger staat sinds de winterstop buitenspel, maar hoopte het duel met ADO te gaan halen. Hij heeft de groepstraining echter nog niet kunnen hervatten.

Ook Mehmet Akgün, Frank van der Struijk en Christophe Gregoire moeten de wedstrijd van zaterdag vanwege blessures aan zich voorbij laten gaan. Paul Quasten is nog niet wedstrijdfit, terwijl Sergio Zijler vanwege een schorsing op de tribune moet plaatsnemen. Junior Livramento en Ibrahim Kargbo zijn ziek en daardoor ook niet inzetbaar.

Groenendijk benadrukte donderdag het belang van het degradatieduel. "We weten allemaal dat het een cruciale wedstrijd is. Daar moet je je zo goed mogelijk op voorbereiden. Het zal aankomen op een enorme hoeveelheid karakter. Ik weet hoe het daar gaat en ze zullen de messen wel slijpen", zei de oefenmeester.


0
Vrijdag 12 februari 2010 om 14:07 uur

Robin Straub

g schreef:

HCF zegt:

 

Zaterdag wordt de wedstrijd FC Den Haag – Willem II geleid door Roelof Luinge, de scheidsrechter die na de wedstrijd FC Den Haag – PSV nog zo lekker had zitten eten. Blijkbaar kan je dat nog als er 5000 supporters zijn die de beroepskeuze van je moeder schijnen te weten. Maar als je denkt dat je daar zaterdag wederom over moet beginnen, denk dan eens aan de supporters die nu onterecht ellendig thuiszitten, want jij kan de volgende zijn die er willekeurig tussen uit wordt geplukt.

 


Dit fragment legt precies de vinger op de zere plek en de dubbele moraal van de HCF.

Hoezo: onschuldig totdat het tegendeel is bewezen? Heeft iemand van de HCF de moeder van Luinge in de Geleen (of gelijkwaardige omgeving) zien werken? Toch vindt de HCF het heel gewoon dat de vrouw voor van alles en nog wat wordt uitgemaakt. Oordelen op basis van niet bewezen feiten, heet dat.

 

Het interesseert de HCF geen fuck dat ze mensen kwetsen met hun achterlijke spreekkoren -ze roepen ook niet op om ermee te stoppen; ze vragen alleen om het de volgende keer zo aan te pakken dat je niet gepakt kunt worden.

 

Tja. Waarschijnlijk kunnen we ook niet anders verwachten van drienhonderd man die samen één hersencel delen.

 

vind het ook niet normaal, ze verpesten het voor degene die wél normaal een potje voetbal willen kijken.

ik bedoel, hoe triest kun je zijn om de laatste wedstrijd in het zuiderpark door te blijven gaan met vuurwerk zodat de wedstrijd definitief gestaakt werd? leuk afscheid zo.. een wedstrijd die na 60 minuten gestopt moest worden, en de spelers van ADO daarna naar Emmen toe moesten om de resterende tijd over te laten spelen.

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 11:21 uur

Fransje

Stewards en getuigen gezocht (M/V)

Deze week is bekend geworden, dat 6 supporters tot 2016 een landelijk stadionverbod hebben gekregen wegens de verdenking op het gebruiken van geweld tegen een steward tijdens FC Den Haag - PSV. Normaal gesproken is dit maximaal 3 jaar (zie KNVB stadionverbodenreglement), maar omdat dit als zeer ernstig bestempeld is, is dit omgezet naar 6 jaar. Alles op basis van videobeelden (?) en foto’s die door de club en KNVB beoordeeld zijn.

Maar wat nu te doen als je overtuigd bent van je onschuld en je dus geen geweld hebt gebruikt? En sommigen deze beelden niet zelf hebben gezien? Dan ben je dus veroordeeld zonder een eerlijke kans op verdediging.

De rechtspraak in Nederland is heel simpel: Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Kan je hooguit voorarrest krijgen, maar de veroordeling komt pas na de rechtspraak.
Bij de KNVB gaat deze vlieger niet op. Die beoordelen zelf of je een tijd verbannen wordt bij alles wat met Nederlands voetbal te maken heeft. En oordelen dus ook over de lengte van die straf. Want als je onschuldig bent, is 72 maanden lang, heel lang. En zorg dat je op tijd je pasfoto inlevert voor deze verbanning, anders wordt dit verdubbeld, 144 maanden dus.

Dat is overigens sowieso de periode dat je geen seizoenskaart meer kan halen. Minimaal 12 jaar verzekerd zijn van het feit, dat je de club niet meer live mag aanschouwen, voor iets wat je niet gedaan hebt.

En een boete van 450 EUR als klap op de vuurpijl. Onrecht ten top, want je wordt 3 keer gestraft: geen voetbal, een boete van de KNVB en gerechtelijke kosten omdat er door de politie een strafrechtelijk onderzoek gestart is.

Dan even wat anders. Als dit de praktijken zijn die de club hanteert, waarom is er dan niet tegen de steward opgetreden? De verhoudingen tussen de stewards van Den Haag is tot aan het moment van het incident normaal geweest. Geen spanningen in ieder geval die op een mogelijke escalatie zouden duiden. Dus zou het logisch zijn om hoor en wederhoor toe te passen. Andere (hoofd) stewards hebben bij de betrokken, en andere supporters aangegeven om de tafel te willen zitten om dit incident uit te praten. Echter hebben zij aangegeven dit niet te mogen van de club, hen is letterlijk de mond gesnoerd.

Met andere woorden: zij durven niet in de openbaarheid voor de supporters te getuigen, waarschijnlijk omdat zij dan het risico lopen hun (vrijwillige) functie te verliezen. De betrokken supporters hebben in een brief aan FC Den Haag, via de supporterscoördinator, gevraagd om een gesprek tussen alle partijen. Hierop is door de club nooit op een fatsoenlijke manier gereageerd. FC Den Haag en de stewards nemen het voor lief dat er supporters zijn die mogelijk, onschuldig, veroordeeld gaan worden.

In het verhaal van de supporters heeft de steward als eerste een elleboog uitgedeeld. Dit op het moment dat hij een jonge supporter van de tribune wilde halen. De aanleiding voor het supporterplukken is onbekend, maar het gebruik van geweld door een steward is daarbij nooit toegestaan. Sommigen zagen dit plukken aankomen en zijn naar de plaats toegegaan om de steward op andere gedachte te brengen, aangezien hij een agressieve houding aannam. En als je dus als steward besluit om een elleboog te geven, dan kan je een reactie verwachten.
Mensen die getuige waren van dit gebeuren, hebben brieven naar de club gestuurd. Nooit meer wat van gehoord.

De club geeft alle macht in deze aan de “onafhankelijke” Stadionverbodcommissie, een boardsponsor van de club en een politieagent. Lekker onafhankelijk, maar goed, dat is reeds eerder ter sprake geweest. Waarom zit er nog altijd niemand bij van de supportersvertegenwoordiging?

De volgende keer zijn het weer willekeurig andere supporters, als de club maar voldoet aan de richtlijnen van de aanklager van de KNVB.

Het is vanzelfsprekend dat de club voor haar medewerkers opkomt. Maar dat geldt dus ook voor de supporters. En zeker als de schuld niet bewezen is en er geen wederhoor is toegepast.
Daarom de oproep aan de supporters en een beroep op het gezonde en menselijke verstand van de (hoofd)stewards die willen verklaren wat zij die bewuste dag gezien en gehoord hebben. Aan hen die anders hebben verklaard en de brieven aan Den Haag hebben gestuurd om onrecht te voorkomen en waar vervolgens niets mee gedaan is door de club. En een reactie van de persoon die van de tribune gehaald zou worden zou ook meer dan welkom zijn over de aanleiding van het steward incident.

Accepteren we het dat stewards gepast of ongepast geweld mogen gebruiken? Accepteren we een stadionverbodcommissie die iedereen kan beschuldigen van bepaalde gepleegde feiten zonder een noemenswaardige verdediging te mogen voeren?

Accepteren wij klakkeloos dat jij en ik de volgende met een stadionverbod kunnen zijn?
Begrijp het niet verkeerd, iedereen die ontoelaatbaar gedrag vertoont en daarvoor wordt gestraft moet niet zeuren en zijn straf aanvaarden. Maar het gaat wel om de manier waarop en zoals eerder aangegeven, ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen. En dit laatste is dus niet toegepast bij de supporters die onlangs 6 jaar stadionverbod (en een boete) hebben gekregen, dus zonder hoor en wederhoor.

Zaterdag wordt de wedstrijd FC Den Haag – Willem II geleid door Roelof Luinge, de scheidsrechter die na de wedstrijd FC Den Haag – PSV nog zo lekker had zitten eten. Blijkbaar kan je dat nog als er 5000 supporters zijn die de beroepskeuze van je moeder schijnen te weten. Maar als je denkt dat je daar zaterdag wederom over moet beginnen, denk dan eens aan de supporters die nu onterecht ellendig thuiszitten, want jij kan de volgende zijn die er willekeurig tussen uit wordt geplukt.

Getuigen die willen helpen om dit onrecht ongedaan te maken, mogen hun reacties mailen aan:
info@haguecityfirm.nl

Je kunt ook rechtstreeks een e-mail sturen aan de advocaat (westendorp@wladvocaten.nl) die de betrokken supporters bijstaat.

Bron: www.haguecityfirm.nl
 

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 06:29 uur

<FCDH>

ADO-spelers dringen aan op offensieve tactiek
De spelers van ADO Den Haag hebben afgelopen week hun bedenkingen geuit over de tactiek van trainer Raymond Atteveld. De oefenmeester heeft geluisterd naar zijn spelers, maar zal voorlopig niet veranderen van speelwijze.

"Het klopt dat spelers hebben aangegeven dat ze meer op de aanval willen spelen", zegt Atteveld in gesprek met Voetbal International. "Nou, dat wil ik zelf ook. Kijk maar naar mijn periode bij Roda JC, in de ranglijst over het kalenderjaar 2007 stonden we op de tweede plaats. Dat lukt je niet als je alleen maar aan het verdedigen bent natuurlijk."

Aanvallender spelen met ADO zit er voorlopig echter niet in. "Ik sta voor aanvallend voetbal, maar dan moet ik daar wel de kwaliteiten voor hebben. Zo is het nu bij ADO. We zijn nog niet rijp voor een meer offensieve speelwijze. Zodra ik tijdens trainingen zie dat we er klaar voor zijn, dan is het tijd om aan verandering te denken."


 

0
Donderdag 11 februari 2010 om 08:57 uur

Advertentie

Kees

Wat een brevet van onvermogen van de R.v.C. om Wetzel zonder dossieropbouw te ontslaan. Zeker nadat Van der Kallen en Jagersma nog kort geleden de loftrompet in ondermeer V.I. over hem hebben afgestoken.

 

In het bewuste interview in De Volkskrant ging Wetzel over het randje maar niet voldoende om hem zonder dossieropbouw te ontslaan.

 

Tsja, in de notulen tijdens de vergaderingen van de R.v.C. is niets over het functioneren van Wetzel opgenomen. Dat pleit wel enerzijds voor de R.v.C. om hem niet onnodig te willen beschadigen. Die notulen zijn vaak na enige tijd op straat verkrijgbaar en zeker bij ADO. Helaas werkt dat nu tegen ons.

 

Persoonlijk lijkt het mij op een uitspraak uit te draaien van zo'n 60 % in het voordeel van Wetzel. Oftewel een afkoopsom van rond de twee ton.

Tijdens de zitting wilde men al laten schikken maar helaas kwamen beide partijen er niet uit. Kan overigens goed dat men elkaar voor de uitspraak alsnog vindt.

 

Overigens is het wel een zwaktebod in dit soort zaken dat ADO het op de man heeft gespeeld. De rechter interpreteert dit meestal als onvoldoende bewijslast.

 

Allemaal verliezers in deze zaak met ons als supporters als grootste verliezende partij. Wederom zijn we teruggeworpen in de tijd en stagneren een hoop positieve ontwikkelingen.

0
Woensdag 10 februari 2010 om 17:22 uur

<FCDH>


Caracciolo: 'Het is beter dat ADO mij laat gaan'

 

Hij kreeg een half seizoen de tijd bij ADO Den Haag, maar was daarna overbodig. Fabio Caracciolo bewijst nu als huurling zijn gelijk bij FC Den Bosch. "Het is beter dan ze mij laten gaan."
Je hebt een aflopend contract bij ADO Den Haag, maar ze kunnen een optie lichten voor nog een seizoen. Sta je daarvoor open?
"Ik heb al aan ADO laten weten hoe ik erover denk. Ik heb vorig seizoen een halfjaar verloren en ben nu op een leeftijd dat ik elke week moet spelen. Als ze mij weer niet nodig hebben, geen toekomst in mij zien, is het voor zowel de club als mij beter dat ze me laten gaan. Ik wil niet op de bank verpieteren, voor de club kost het op doe manier ook alleen onnodig geld. Voor dat bedrag kunnen ze beter iemand halen die wel aan hun eisen voldoet. Ik kan dan een nieuwe weg inslaan."

Stel, ADO laat je gaan. Sta je dan open voor een langer verblijf bij FC Den Bosch?
"Ik wil eerst het seizoen afmaken en wat er daarna gebeurt, zie ik dan wel. Als ik weg mag bij ADO, sta ik in ieder geval overal voor open. Ja, ook voor het buitenland. Maar vooral voor Den Bosch. Ik zal graag naar ze luisteren als het zo ver mocht komen. Waarom zou ik niet nog een jaar in de Jupiler League willen spelen? Ik ben daar niet te groot voor. Voor mij is het belangrijk dat ik kansen zie om te spelen en om mezelf te ontwikkelen. Ik ben nu 25, moet voetballen en niet op de bank zitten. Ik kijk dus eerst naar het sportieve vooruitzicht."

Kun jij het niveau van de Eredivisie aan?
"Ik heb een halfjaar in de Eredivisie gespeeld, ik weet dat ik het aan kan. Bij ADO heb ik niet mijn beste wedstrijden gespeeld, dat durf ik wel toe te geven. Maar ik heb ook een paar keer goed staan voetballen. Het was gewoon geen team dat twintig kansen per duel kreeg. Ik moest wachten op dat ene moment en heb wel eens gemist, natuurlijk. Maar veel kansen waren dat niet."
 

 

 

 

 

0
Woensdag 10 februari 2010 om 14:22 uur

Nu online

Marten, hagenees abroad en 120 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24