Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

TillValhall

Sno wilde weg omdat trainer Pastoor helemaal niet naar hem om heeft gekeken en er een vertrouwensbreuk is ontstaan. Ik zeg halen...

Mokotjo zou idd ook wel wat zijn! Maar die is idd een niet-EU verdiener. En dat geld investeer ik liever in Omerou als je het niet erg vind, ook omdat we die van Chelsea zouden moeten kopen. Ik vind dat dus een hogere prioriteit hebben. Snap ook niet waarom hij niet in het centrum staat, dat zou fantastisch zijn met Malone aan de rechterant.... Dan gaan we wat beleven zeg! Mokotjo zou wat mij betreft pas in beeld komen als het kopen [en betaalbaar houden] van Omerou echt niet haalbaar is en jongens als Sno en De Ridder (die beide meer ervaring hebben, ook op een ten vele male hoger niveau dan ADO) ook afketsen. Dit zijn jongens die er namelijk meteen kunenn staan en je niet eerst van alles hoeft bij te brengen. Ik ben niet zo`n voorstander van te jonge spelers halen want er gaat nou eenmaal tijd overheen voordat je er echt constant mee kunt presteren. Tenzij iemand natuurlijk zó bizar goed is, dan wordt het een heel ander verhaal. Je ziet in heel Europa dat de beste ploegen bestaan uit midden/eind 20`ers en een enkele 30-er. Dat moet je dus ook met ADO doen. Een ploeg die té jong is, is ook niet goed...
0
Woensdag 3 april 2013 om 20:34 uur

TillValhall

K.B schreef:

Prima speler die sno, maar niet een speler die ik persoonlijk bij Den Haag vindt passen.
Net als spelers als Poepon en Supusepa die ik in tegenstelling tot Meijers, Holla en Wormgoor niet bij ADO vindt passen.
Ben het overigens wel met je eens dat er spelers met een echte "mannelijke" persoonlijkheid als Sno aangetrokken moeten worden, aangezien nog een aantal fysiek zwakke schakkels in het team zitten die het overigens wel compenseren met voetballende kwaliteiten met Chery als grootste voorbeeld.
Trouwens wel lekker dat je alleen spelers aan hoeft te trekken en er waarsch. Niemand vertrekt vergeleken met voorgaande seizoenen.
Mwa, ik vind het niet zo heel belangrijk of iemand nou wel of niet bij ons past. Ik kijk naar diens merites. Ik denk dat Poepon overigens wel veel beter uit de verf zou komen bij ons als je een Verhoek zou hebben die `em met die voorzet bedient. Maarja, die hebben we niet dus heb je ook niks aan Poepon. Chery is idd wel weer in vorm! Wormgoor is net als Beugelsdijk gewoon door het ijs gezakt. Dat is allemaal JL materiaal joh.. Dat zijn geen jongens waarmee je doorgroeit en de aansluiting bij de subtop gaat maken. Ik zou die twee juist met alle mogelijke manieren proberen af te stoten en Omerou zien te kopen. Dat is echt een topper in wording en de investering waard. Als `ie straks echt niet meer te houden is moet men iig zeer flink betalen. Dat idee... Ik zie vooral zwakke pekken achterin (we hebben een echte libero nodig, iemand die kan voetballen, druk naar voren heeft), op de flanken (we zijn écht to-taal vleugellam), voorin, en iets op het middenveld klopt voor mijn gevoel gewoon niet. Daarnaast ben je Holla regelmatig kwijt.
Spelers die ik behalve de transfervrije Sno graag zou willen halen zijn bijvoorbeeld jongens als; Wuytens (moet weg bij FCU ihkv bezuinigingen die ze daar door willen voeren), Peters van Willem II (ruilen tegen Wormgoor en/of Beugelsdijk?), Van der Heijden (ligt helaas al vast bij Vitesse), Daniël de Ridder (transfervrij na dit seizoen, Heerenveen wil niet verlengen), Fernandez (we krijgen nog steeds geld van ze voor Immers! Dat zou je glad kunnen strijken door Fernandez op te eisen) en Wildschut (die zou haalbaar moeten zijn). Ik blijf ook zeggen dat het wegdoen van jongens als Tano, Mendes en wat langer geleden Jarchinio een kapitale fout is geweest. ADO hunt dat soort spelers de kans/tijd niet om te rijpen. Structureel wars van dat soort spelers lijkt het wel. Wat ik ook dom vind is dat ze Leeuwin en Mulders niet gewoon houden. Al is het maar voor de breedte joh. Kijk hoeveel hoeveel schorsingen en blessures we dit jaar al niet gehad hebben.
Met Coutinho, Malone, Omerou, Supusepa, Holla, Meijers en Chery heb je al een basis, maar je moet nu wel echt goed door gaan selecteren en een neusje voor transfervrije, goede spelers zien te ontwikkelen. Jongens als Bakker, Jansen, Buwalda e.d. geef je nog even de tijd, Die moeten zich gewoon ontwikkelen en De Zwart blijkt verrassend genoeg een prima doelman te zijn. Kolk vind ik geen verkeerde voetballer en het is altijd handig om minimaal 1 heel ervaren spits in de gelederen te hebben. Maar van de rest van deze groep moet je echt afscheid gaan nemen, Daar redt je het namelijk simpelweg niet mee. Niet goed genoeg, lost de verwachtingen al jaren niet in of wat dan ook. Al die uitgezonden huurlingen ook zien te verkopen. Ruimte maken op de begroting om een écht goede, volledig Eredivisiewaardige groep meerjarig vast te leggen tegen goede contracten. Dan is het ook eindelijk eens afgelopen met dat maar wegkapen van onze spelers door andere clubs. Niet meer die appel en dat ei, maar als je iemand van ons wilt dan zul je moeten dokken vriend... ADO moet standaard met langdurige contracten gaan werken. Niet 1 jaar tot 3 jaar. Maar echt minimaal 4 a 5 jaar, met ook nog opties erbij. Dan kan er onder een miljoen gewoon niemand weg. ADO heeft iemand nodig die alleen maar bezig is met over het hele spelersbeleid gaan. Die persoon moet een goede voetbalvisie hebben, zowel als een keihard zakenman -en personeelsmanager zijn. En please, laat ze Steijn op z`n minst weer assistent maken... Assistent veldtrainer welteverstaan! Gewoon een goede coach van formaat halen. Ten Cate of zo. JA dat kost geld, maar dan héb je ook echt wat. Het kapitaal van een voetbalclub moet op het veld staan. Nu is het vooral heel erg veel B-garnituur. Waar ik naartoe wil is een misschien wat smallere, maar kwalitatief zeer sterke selectie, met zowel technisch als op zakelijk gebied goed managament daar omheen. Die hoofdmacht en diens aansturing moet de kern zijn van de hele NV ADO Den Haag. ADO moet de ambities smaller bijstellen en prioriteiten gaan maken. Wat willen we nou echt als club? De middelen zijn schaars dus die kunenn we niet breed inzetten. Je zult moeten gaan reorganiseren, bezuinigen en in moeten zetten op je hoofdproduct: de Eredivisie. Aan het dameselftal en de jeugd gaan knagen heeft daarbij geen zin. Dat hoeft ook helemaal niet per se te wijken, dat is namelijk ook maar een hele kleine post op de begroting. De knelpunten zitten in het beleid rondom de hoofdmacht: slecht beleid, slecht management over de hele linie en een selectie die niet in balans is.
0
Woensdag 3 april 2013 om 20:24 uur

BLEISWIJK-1

TillValhall schreef:

Sno is transfervrij weg bij NEC. Niks voor ons? Hij ís succesvol geopereerd en gerevalideerd... Wij missen fysieke kracht, een goede kopper en kaatsend vermogen op het middenveld. Bovendien kan hij op meerdere posities uit de voeten in een zowel offensieve als defensieve rol. Ik zou `em halen. Of Holla nou weg gaat of niet. Een middenveld met Holla, Meijers én Sno geeft je de mogelijkheid om in heel veel tactische varianten te kunnen spelen en het is ook een versterking van het voetballend vermogen waar je nu alleen Holla en Meijers hebt.
Behalve Roda (oud-trainer Brood) en RKC is er volgens mij geen club in Nederland die Sno nog in dienst wil nemen. Geopereerd of niet. Anders had NEC hem ook niet zomaar laten gaan. Hij had namelijk een doorlopend contract.

Ik lees in de VI dat Mokotjo dit jaar van Feyenoord mag vertrekken. Dat betekend niet transfervrij maar het zal ook niet heel veel geld kosten. Die zie ik wel naar ADO komen. Al vraag ik mij af of hij een non-EU salaris verdient? Want dan is hij te duur voor ADO.
0
Woensdag 3 april 2013 om 19:52 uur

marcellino

gillah schreef:

Beste Haagse Roel,
ik ben het met je eens dat op deze shoutbox ruimte moet zijn voor kritische supporters. Ik heb dan ook respect voor je mening, al ben ik het er totaal niet mee eens. Jij bent teleurgesteld over de ontwikkeling van de club na het vd bromjaar maar ik zie dat jaar als incident en zie in de totale ontwikkeling wel een vooruitgang, ook al gaat natuurlijk (vooral organisatorisch/budgetair) er ook een hoop mis.

Eigenlijk moet je als je de ontwikkeling van de club wil bekijken dat jaar buiten beschouwing laten. We hebben toen zo ongelofelijk veel geluk gehad. Niet een van de spelers die toen zijn aangetrokken zijn het resultaat van een weloverwogen beslissing van de scouting of een ander deel van de technische zaken. Kubik is ons in de schoot geworpen door Ling en niemand kon weten dat hij zo goed zou zijn. Bulykin was afgetest door De Graafschap en moest zijn shirt uit trekken om Van De Brom te overtuigen. Vervolgens heb je ook het geluk dat hij meteen scoort tegen VVV en iedereen in een flow komt én dat hij niet lang geblesseerd raakt wat ook een unicum is voor Bulykin. Hoe Rado precies is binnen gekomen weet niemand maar hij paste precies in het team.

Het jaar was geweldig en ik heb zelden zo genoten van ADO, elke week was de glimlach op mijn gezicht een beetje groter (ook door de lage verwachtingen vóór het seizoen). Na het seizoen hebben de betrokkenen echter ook een hoop kapot gemaakt. Van De Brom vertrok, maar niet voordat hij een heel rijtje eerste divisiespelers heeft aangetrokken die het niveau niet aankonden. Kubik en Bulykin waren niet van ons en de laatste heeft ons ook nog eens een hele transferperiode lang aan het lijntje gehouden waardoor we ineens weinig andere keus hadden dan John Verhoek. Immers, Verhoek en Toornstra wilden weg maar de laatste twee wezen wel Utrecht af die een mooi prijsje wilden betalen. Verhoek later ook nog Nottingham Forrest. De rest van het volgende seizoen waren het rotte appels in de groep. Als we hadden willen doorpakken hadden die jongens verkocht moeten worden, nu was daar het geld niet voor. Het team was wel minder. Kubik en Bulykin maakten het team zwakker maar leverden niks op, Derijck slechts 750.000 euro. Dat was niet genoeg en risico`s nemen is onverantwoord.

Als je nu naar het team kijkt zie je dat het bewust bij elkaar is gekocht. Wormgoor en Holla zijn uitstekende aankopen, Malone en Jansen blijken goede talenten te zijn, Meijers is nuttig. Bovendien zijn het jonge spelers die je later weer kan verkopen. Ik kan me de laatste keer dat er bewust een goede selectie is samengesteld niet herinneren, altijd moesten we het van last-minute versterkingen hebben en jongens die op proef kwamen doordat hun zaakwaarnemer ze getipt heeft.

Als je de situatie nu bekijkt en die vergelijkt met de situatie van 5 jaar geleden heeft ADO onmiskenbaar grote stappen vooruit gezet. Daarom is het extra jammer dat er juist nu supporters zijn die het af laten weten waardoor ons stadion zelden is uitverkocht.
niets aan te merken op je shout.
en er is denk ik ook niemand die niet wist dat we toen gelukkig hadden aangetrokken wat je normaal 1 op de 1000 keer voor komt.

maar als je dat geluk dan hebt moet je er gebruik van maken.
mij hoor je niet zeggen dat we niet op de goede weg zijn want dat zijn we wel.
maar wel drie jaar te laat en dan loop je achter de feiten aan ook als ineens de voetballerij is ingestort en ook de supporters geen cent meer uit kunnen geven.

ook het top jaar heeft ons geen sponsors opgeleverd en waarom omdat ze nog niet helemaal overtuigd waren die overtuiging had je het jaar erop waar kunnen maken en het je veel grotere stappen gemaakt dan we nu doen dit geldt ook voor de supporters ze willen wel maar hebben het gevoel dat als het echt goed gaat er weer spelers weg gaan en we een matig middenmoot clubje zijn de twijfel maakt dan dat deze mensen de wedstrijd liever thuis volgen dan hun duur verdiende centjes naar ado te brengen wetend dat volgend jaar wel eens een jaar kan zijn dat je voor degradatie voetbalt zekerheid en continuïteit zijn zeer belangrijk en dat kan ado ons nog niet bieden en als je spelers voor een appel en een ei laat gaan en ook het geld niet hebt om een elftal lange tijd op te bouwen is het leven met de waan van de dag.

en dan moet je gewoon realistisch zijn en begrijpen dat sponsors en supporters niet warm lopen voor Ado wat bieden ze deze mensen het komend jaar ,juist dat weet niemand want als er echt interesse is voor van duinen en holla zijn ze weg en waarom omdat ado de middelen niet heeft om ze te behouden.
en zolang dat zo is zal je nooit de stappen maken die je wel wil maken
0
Woensdag 3 april 2013 om 19:36 uur

gillah

Haagse Roel schreef:

Hoho . psst , wat zeg je nou op deze box . Vloeken in de kerk heet dat he.

Je hebt helemaal gelijk hoor, als die kallen echt zo betrokken was met de club had die toen, ala Munsterman bij Twente, idd doorgepakt en had je nu top 4 gestaan en net zoals toen een volle bak gehad. Figuren die beweren dat toen het voetbal ook niet om aan te zien was hebben echt geen kijk op het spelletje >> zie de toeschouwers aantallen toendertijd.

@ Vincent : je hoeft mij geen kaartje aan te bieden voor Twente hoor, gelukkig behoor ik nog tot diegene die dat best zelf kunnen betalen , net zoals een SCC , zelfs voor de eretribune als ie er was.

Laat het duidelijk zijn, hoop nooit dat FCDH verliest om mijn gelijk te halen , ben blij met iedere overwinning , volg de club op de voet maar na al die jaren van mooie beloftes ben ik er klaar mee. Zoals jezelf al eens hebt gezegd : ik bekijk de boel lekker van een afstandje , als het weer kut is ga ik lekker andere dingen doen , heerlijk joh , nepsupportertje zijn
Beste Haagse Roel,
ik ben het met je eens dat op deze shoutbox ruimte moet zijn voor kritische supporters. Ik heb dan ook respect voor je mening, al ben ik het er totaal niet mee eens. Jij bent teleurgesteld over de ontwikkeling van de club na het vd bromjaar maar ik zie dat jaar als incident en zie in de totale ontwikkeling wel een vooruitgang, ook al gaat natuurlijk (vooral organisatorisch/budgetair) er ook een hoop mis.

Eigenlijk moet je als je de ontwikkeling van de club wil bekijken dat jaar buiten beschouwing laten. We hebben toen zo ongelofelijk veel geluk gehad. Niet een van de spelers die toen zijn aangetrokken zijn het resultaat van een weloverwogen beslissing van de scouting of een ander deel van de technische zaken. Kubik is ons in de schoot geworpen door Ling en niemand kon weten dat hij zo goed zou zijn. Bulykin was afgetest door De Graafschap en moest zijn shirt uit trekken om Van De Brom te overtuigen. Vervolgens heb je ook het geluk dat hij meteen scoort tegen VVV en iedereen in een flow komt én dat hij niet lang geblesseerd raakt wat ook een unicum is voor Bulykin. Hoe Rado precies is binnen gekomen weet niemand maar hij paste precies in het team.

Het jaar was geweldig en ik heb zelden zo genoten van ADO, elke week was de glimlach op mijn gezicht een beetje groter (ook door de lage verwachtingen vóór het seizoen). Na het seizoen hebben de betrokkenen echter ook een hoop kapot gemaakt. Van De Brom vertrok, maar niet voordat hij een heel rijtje eerste divisiespelers heeft aangetrokken die het niveau niet aankonden. Kubik en Bulykin waren niet van ons en de laatste heeft ons ook nog eens een hele transferperiode lang aan het lijntje gehouden waardoor we ineens weinig andere keus hadden dan John Verhoek. Immers, Verhoek en Toornstra wilden weg maar de laatste twee wezen wel Utrecht af die een mooi prijsje wilden betalen. Verhoek later ook nog Nottingham Forrest. De rest van het volgende seizoen waren het rotte appels in de groep. Als we hadden willen doorpakken hadden die jongens verkocht moeten worden, nu was daar het geld niet voor. Het team was wel minder. Kubik en Bulykin maakten het team zwakker maar leverden niks op, Derijck slechts 750.000 euro. Dat was niet genoeg en risico`s nemen is onverantwoord.

Als je nu naar het team kijkt zie je dat het bewust bij elkaar is gekocht. Wormgoor en Holla zijn uitstekende aankopen, Malone en Jansen blijken goede talenten te zijn, Meijers is nuttig. Bovendien zijn het jonge spelers die je later weer kan verkopen. Ik kan me de laatste keer dat er bewust een goede selectie is samengesteld niet herinneren, altijd moesten we het van last-minute versterkingen hebben en jongens die op proef kwamen doordat hun zaakwaarnemer ze getipt heeft.

Als je de situatie nu bekijkt en die vergelijkt met de situatie van 5 jaar geleden heeft ADO onmiskenbaar grote stappen vooruit gezet. Daarom is het extra jammer dat er juist nu supporters zijn die het af laten weten waardoor ons stadion zelden is uitverkocht.
0
Woensdag 3 april 2013 om 11:44 uur

Johannes

Haagse Kelt schreef:

Kyocera was toen shirtsponsor, dus wat je zegt klopt feitelijk niet. Het bestuur werd geconfronteerd met een vd Brom die alles bij elkaar loog en zn benen brak om weg te komen, kan je vrij weinig aan doen. Zelfde geldt voor een Immers, Derijck en Bulykin. Die had je alleen voor torenhoge salarissen kunnen binden (en zelfs dat betwijfel ik), was financieel totaal onverantwoordelijk geweest, zeker omdat de concrete belangstelling v sponsoren om in te stappen ondanks de fantastische resultaten nogal tegenviel. Het bestuur zal best wat fout hebben gedaan, maar ik denk dat we moeten concluderen dat we hier allemaal een grote bek hebben, maar echt de beurs voor de club trekken, dat valt toch wat tegen, zowel wb supporters als sponsors. Dat is blijkbaar de aard van het Haagse beestje en heeft verder niet zoveel met het bestuur te maken.

De roep om doorpakken van bijv Roel op deze box is heel makkelijk, maar o wee als het fout had gegaan. Dan was het weer dat bestuur geweest dat onverantwoorde risico`s had genomen en de club daardoor naar de afgrond had gebracht. Zijn we dan allemaal 2007 vergeten? Met die selectie met een Knopper, Mols, Vreven etc die ons ff Europees vietbal zou opleveren. Op papier dan he, in de praktijk degradeerden we en was de club bijna weggeweest. Dan vind ik de weg der geleidelijkheid die nu wordt bewandeld zo gek nog niet. Voorlopig zijn wij (publiek) degenen die het ook behoorlijk laten afweten, denk maar aan die goedkope kaartjes acties tegen oa NEC en Heracles waarbij t stadion ook verre van vol zat.
Prachtig verwoord & de waarheid.

Voeg er nog aan toe: Verhoek ook ontevreden, Kubik tegen zijn zin verkocht door onze `vriend` La Ling; Ammi en Rado over hun top heen.

Wat het huidige beleid tot resutaat heeft is beter: Goede tussenklassering; het team heeft een Haagse smoel; Jansen, Holla, Malone, Wormgoor, Chery, Meijers, Beugelsdijk, Van Duinen: allen ons eigendom waardoor ze goed geld op kunnen leveren bij vertrek (de een wat meer dan de ander natuurlijk). We zijn dus nu wèl beveiligd tegen een harde terugval, in tegenstelling tot twee jaar terug.
Nog een feitje over twee jaar terug: tegen het einde van het seizoen won de ploeg onder Vd Brom ook bijna niets meer, tot aan de play-offs dan. Dus doorpakken was toen al vrij moeilijk geweest.

Het minpunt blijft natuurlijk wel die categorie 1. Als je de club moet geloven is dat over een paar meetmomenten, dus binnen een jaar, weer rechtgezet. Dat hoop ik dan ook maar.
Daarnaast zijn wij allen benieuwd naar het doorselecteren van Steijn.

0
Woensdag 3 april 2013 om 10:40 uur

ypenburg070

oodh schreef:

Mij valt Koppers ook erg tegen, verdedigend is hij alles behalve sterk. Niet zo erg als je net als Ajax op de helft van de tegenstander speelt, maar dat doen we alles behalve.

Kolk heeft nog niet zoveel gespeeld en zondag was het bepaald niet makkelijk wanneer iedereen om je heen er ook niets van bakt. Maar meevallen doet het me in ieder geval ook niet.
Vergelijking met Boussabon vind ik minder: dat kon echt helemaal niet meer.
Nee je heb gelijk, de vergelijking met Boussabon is natuurlijk niet de juiste, een vergelijking met Smolarek daar in tegen is toch niet misplaatst?

Had dan liever, wat FRancisco zegt, een jeugdige speler zoals Mokthar gezien als Mokthar gezien voor dat geld. Die fysiek misschien nog wat te kort komt, dan een speler die op zijn retour is.. Of zeg ik hier iets vreemds?
0
Dinsdag 2 april 2013 om 15:07 uur

Advertentie

Bert

Snel vergeten deze wedstrijd. play offs halen duidelijk te hoog gegrepen.

Wel jammer dan ook geen nacompetitie. Dus seizoen weer eerder afgelopen. Kost toch ook weer geld.
0
Zondag 31 maart 2013 om 17:59 uur

langnek

wat een kut wedstrijd,SCHANDE,zijn ze met zn allen op stap geweest de hele nacht.
lange straf training morgen,en die jongens die mee zijn gegaan moeten gewoon hun geld terug krijgen.
hola tegen utreg ook niet er bij,dag play offs klootzakken.
0
Zondag 31 maart 2013 om 15:57 uur

Bert

pmc schreef:

Dan kunnen we ADO wel opdoeken, geen enkele speler speelt in oranje dus 0% rendament.

Maar ter info, financieel staan ze los van ADO, ADO faciliteert enkel in trainingsruimte en het stadion dus indirect gaat er wel geld heen, gaan jullie nu je scc opzeggen?

PS. Er gaat jaarlijks +/- 8 ton naar de jeugd opleiding, misschien ook een rede om je scc op te zeggen?
Nee natuurlijk is geld in de jeugdopleiding steken geen reden om je SCC op te zeggen. Wat een domme vergelijking.

Het gaat mij erom dat wanneer de dames spelen dit geen reden moet zijn om potentiële klanten die voor een CC komen weg te sturen.
0
Zondag 31 maart 2013 om 12:18 uur

Nu online

Bolskie, jordydh070, LeoH, CrazieD, Ado Vakkie S, Marcie, pajam, ADO079, PietF, Max, Martgroen, Jacco, Aad, Lellow, Ronaldo, Marten, yesyes, frans swa, RickZ, Grimm, MikeDH, Jurriën en 130 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26