Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

ADO supporter Leidschenveen

Barry Powel meldt zich weer op trainingskamp ADO Den Haag
15 July 2010 om 16:45
Barry Powel was donderdagmorgen weer present op het trainingskamp van ADO Den Haag in Garderen. De spits had er een stage van twee dagen opzitten bij het Duitse MSV Duisburg. Bij ADO Den Haag is hij geen eerste keus voor een plaats in de aanvalslinie.




Of de stage een vervolg krijgt was donderdagmiddag ook trainer John van den Brom nog niet bekend. ,,Hij ging daar sowieso voor twee dagen naar toe. Hij zou daar vandaag uitsluitsel over krijgen, maar ik neem aan dat hij dat zelf ook nog niet weet, anders had hij het mij wel verteld”, aldus Van den Brom tegenover Haaglandenvoetbal.nl.



inbreuk



Het feit, dat ADO Den Haag hem toestemming heeft gegeven om op stage te gaan bij de Duitsers, zou ook een teken kunnen zijn, dat de club er geen probleem mee zou hebben als Powel inderdaad de club gaat verlaten. Van den Brom weer: ,,Ik zelf hou er niet zo van om spelers op stage te krijgen. Het is altijd een inbreuk op je groep en aan de andere hou ik er ook niet van om spelers op stage te laten. Het zou eigenlijk kunnen betekenen, dat als je iemand toestemming geeft om op stage te gaan je hem liever kwijt dan rijk bent. Je bent dan weer afhankelijk of zo’n stage wel of geen vervolg krijgt en dan krijg je zo’n jongen weer terug en moet je er weer mee aan de slag.”



‘duiventil’



Van den Brom wil van ADO Den Haag duidelijk geen ‘ duiventil’ maken. Hij: ,,Ik vind – en dat heb ik Barry ook verteld – dat hij niet de eerste keus is voor de positie voorin en dat weet hij en daar moet hij mee aan de slag. Er waren ook wat clubs uit de eerste divisie die interesse hadden, maar dat zag hij zelf niet zitten, omdat hij wil gaan voor een kans in het eerste elftal. Dat vind ik prima, maar het moet niet zo zijn, dat hij dan weer even op stage is, dan weer even hier is en het vervolgens weer ergens anders gaat proberen. Daar ga ik met hem afspraken over maken.”



© Haaglandenvoetbal.nl (TR Media)
 

0
Donderdag 15 juli 2010 om 19:35 uur

Vincent

Hans schreef:

Na Vincent, en Kees kan ik melden ook bij S.V.G.W. te hebben gevoetbald, je had inderdaad een link bij de gemeente anders kwam je daar niet terecht. Groen - geel tenue kan ik me nog herrinneren. Jammer dat er bij www.dehaagsevoetbalhistorie.nl  niet veel over te melden is.

Lache.

 

Ik heb het shirt nog. 2 banen groen , 1 baan geel. witte kraag.

hoorde een witte broek bij en groen-gele soken

 

heb daar in de jeugd gespeeld +/- 1970 oid.

vaak toernooien in de westlandhallen kan ik me nog herinneren

(1 achterop, en 1 voorop tank brommer vader )

trainer heette beuken oid.

 

als je bal over het hek schoot lag ie bij de marathon en was je hem kwijt aan de honden die er liepen..

 

en daarna naar gda gegaan toen jeugd werd opgeheven.

broer van me ging naar soa.

in 1979 verhuisd en toen ook gestopt met voetbal

 

 

 

0
Woensdag 14 juli 2010 om 22:21 uur

<FCDH>

Maurice Steijn: ,,Groep compleet, alleen Barry Powel werkt stage af bij Duisburg''
12 July 2010 om 22:42
De eerste dag van het trainingskamp in Garderen zit erop. De eerste training gaf even wat problemen vanwege hevige regen en onweer, maar daarna verliep de maandag volledig naar wens. Haaglandenvoetbal.nl kijkt op dag 1 terug met Maurice Steijn.




Assistent-trainer Steijn: ,,Die eerste training liep inderdaad niet helemaal naar wens. Wij begonnen om half twaalf, maar vanwege hevige regen en onweer moesten wij naar binnen en een kwartiertje schuilen. Daarna hebben wij goed kunnen trainen, weliswaar in de regen, maar dat was verder geen probleem.''



Na de training wachtte de spelersgroep de lunch, verzorging en rusten. Om zes uur stond de tweede training van de dag op het complex van Flevo Boys op het programma. ,,Het is goed oefenen bij die club, de velden zijn oké, dus wij hebben niets te klagen.''




Maurice Steijn voor het duel tegen FC Dodrecht



Bij de selectie van ADO Den Haag in Garderen ontbreekt aanvaller Barry Powel. Maurice Steijn verklaart zijn afwezigheid: ,,Barry is er niet bij, want hij gaat op stage bij Duisburg in Duitsland.'' Mocht het tot een overgang komen van Powel, dan opent dat wellicht (financiële) mogelijkheden voor ADO Den Haag om naar een andere spits uit te kijken. Ook Mitchell Piqué zit niet bij de groep omdat hij – voorlopig – is afgevallen en hard aan de slag moet om terug te komen op het juiste niveau.




Barry Powel, op stage bij Duisburg



Twee spelers werkten apart van de groep: Ahmed Ammi en Lex Immers. Beide spelers hebben last van een hamstringblessure. Ammi viel zaterdag al snel uit tegen FC Dordrecht (voor de tweede maal al in een oefenduel) en Lex Immers haakte al na de warming-up af. ,,Zij hebben inderdaad los van de groep getraind, maar zij zitten er wel heel dicht tegenaan'', laat Steijn geruststellend weten.



ADO Den Haag traint deze week in principe tweemaal per dag. Steijn: ,,En wij beginnen drie dagen met een bosloop voor het ontbijt.'' Kortom er wordt hard gewerkt om ook conditioneel op het juiste niveau te komen.




John van den Brom en Maurice Steijn



Maurice Steijn is dit seizoen ook volledig betrokken bij het eerste team. ,,Ik was vorig seizoen er natuurlijk al bij getrokken. Dat was niet voor niets. Nu hebben de RvC (Raad van Commissarissen – red.),de directie en ook Van den Brom duidelijk aangegeven, dat zij wilden dat ik vast bij het eerste zou komen en mij ook volledig daarop kon concentreren.''


cursus




Het Belofteteam staat komend seizoen onder leiding van Dennis den Turk, die aan het einde van het vorige seizoen al de honneurs van Steijn waarnam toen hij was gebombardeerd tot hoofdcoach. Steijn richt nu ook zijn pijlen volledig op de cursus coach Betaald Voetbal waar hij aan bezig is. Steijn: ,,Ik heb voor de cursus een WK-opdracht gehad en die ben ik nu aan het afmaken. Op 2 augustus moet ik voor een gehele dag bij Ajax kijken en 17 augustus bij Feyenoord, dus die cursus loopt – ook in de zomerperiode – gewoon door. Je moet er veel tijd en energie insteken, het is echt een jaar heel hard werken'', weet Steijn.



© Haaglandenvoetbal.nl (TR Media)
 

0
Dinsdag 13 juli 2010 om 10:03 uur

Kees

ADO Den Haag begint trainingskamp in Garderen
12 July 2010 om 20:45
De selectie van ADO Den Haag is weer neergestreken in Garderen. De Hagenaars hebben zich al eerder op dezelfde locatie voorbereid op het nieuwe seizoen. Er wordt getraind op de velden van Flevo Boys in Garderen.


Daar in de Gelderse bossen, kan de groep van de nieuwe trainer John van den Brom zich een week lang optimaal voorbereiden. Van den Brom heeft met Maurice Steijn en Bob Kootwijk en intensief programma samengesteld. Er wordt in principe tweemaal per dag getraind, in de ochtend en later in de middag.

Op vrijdagmiddag, de voorlaatste dag van het trainingskamp, staat er in Putten een oefenduel op het programma tegen eerstedivisionist AGOVV, de voormalige club van trainer John van den Brom. Bij AGOVV leek Raymond Atteveld de nieuwe trainer te worden, maar de Apeldoornse club ging in zee met Hans de Koning, die overkomt van het naar de Topklasse gedegradeerde TOP Oss.

Om half elf verzamelden de spelers van ADO Den Haag – op eigen gelegenheid – in het hotel vlak naast de velden van Flevo Boys. Na het inchecken vond al snel de eerste training plaats.

Haaglandenvoetbal.nl, vorig seizoen nog mee op trainingsstage in Wales, volgt nu ook de Haags BVO op de voet tijdens het trainingskamp. Deze week kunt u sfeerreportages verwachten, interviews, de laatste informatie van de club en een wedstrijdverslag van het duel tegen AGOVV.

0
Maandag 12 juli 2010 om 21:58 uur

ADO supporter Leidschenveen

John van den Brom: ,,Redelijk tevreden ondanks omstandigheden”
11 July 2010 om 08:34
John van den Brom zag zijn ploeg van FC Dordrecht winnen. De trainer was na afloop redelijk tevreden, behalve over de beginfase. In zijn oordeel hield hij ook rekening met de moeilijke (enorme hitte) omstandigheden. Haaglandenvoetbal.nl in gesprek met Van den Brom.



Tekst: Rob Blankenstein
Foto's: Pieter van der Togt



John, een oefenduel tegen FC Dordrecht. Eigenlijk was het op het heetst van de dag veel te warm om te voetballen!



,,Het is heerlijk weer als je lekker op de bank kan zitten. Dan is het geweldig, maar aan de andere kant moet je er eigenlijk niet aan denken om in deze omstandigheden een wedstrijd te spelen. Wij hebben zo goed en zo kwaad als het ging erop geanticipeerd door veel drinkpauzes in te lassen en dat was ook echt nodig. Het haalde wel een beetje het tempo uit de wedstrijd, maar in deze omstandigheden kan het gewoon niet anders, want anders is het onverantwoord. Ondanks dat vind ik dat ze behalve het eerste gedeelte van de eerste helft, waarin wij het niet goed deden, het met name het laatste uur toch goed hebben opgepakt. Ondanks de omstandigheden hebben wij toch een redelijk tempo gehanteerd.”



Er werd wat afgedronken.....



Je bent in deze fase van de voorbereiding met name bezig met bepaalde patronen erin te slijpen. Zie je al bepaalde dingen terug, waarvan je denkt, ze pikken het aardig op?



,,Ja klopt, het gaat alleen nog om het herkennen van momenten van wat willen wij. Ik wil zeker in de voorbereiding erin krijgen, dat wij zoveel mogelijk druk zetten op de tegenstander en dat betekent onder meer kort vanaf je man spelen en dan juist in de omschakeling in balbezit of gelijk de aanval zoeken of vandaar uit spelen om in ieder geval weer balbezit te houden. Ik heb goede momenten van druk zetten gezien, maar ook slechte en dat is juist mooi dat je dan gelijk met elkaar - ook tijdens zo’n drinkpauze of in de rust - even erover kan praten wat dan niet goed gaat. Dat zijn altijd, zeker in deze fase van de voorbereiding tegen elke keer weer een zwaardere tegenstander, momenten die dan goed uitkomen om dat nog een keer extra te benadrukken.”



Op links achterin zit je ruim in je mogelijkheden met Christian Supusepa, Mitchell Piqué en Kai van Hese, wat op rechts niet het geval is. Overweeg je toch om indien mogelijk daar – op rechts – nog een versterking voor aan te gaan trekken?



,,Nee absoluut niet. Wij hebben voldoende spelers zeker verdedigend gezien - en als je nu in paniek – ik zie dat als een paniekaankoop - gaat doen, dat vind ik geen goede zaak. Zo zit ik niet in elkaar en ik kijk ook wat erachter zit. Als het niet gaat, om dat intern op te lossen, dan kunnen wij de zaak nog een keer gaan bekijken, maar Lorenzo kan het ook vanuit die positie en daarna kunnen wij altijd, als het echt dramatisch gaat worden, nog wat gaan doen, maar op dit moment is dat nog geen één seconde in mij opgekomen.”



Hoe staat het met Frantisek Kubik, die was er ook niet bij, tenminste niet op het veld?



,,Hij was er wel, maar hij kwam pas donderdagavond laat weer terug uit Slowakije en wij hebben een aantal dagen vrij gehad en voor hem was dat wel even lekker om naar huis te gaan naar familie en vrienden. Hij moest inderdaad nog wat paperassen regelen en hij is gisteren (vrijdag - red.) gekeurd in het ziekenhuis en heeft dus ook niet mee getraind. Dan vind ik het ook niet realistisch, wetende dat je over genoeg spelers beschikt, om hem vandaag mee te laten spelen, maar hij heeft vanochtend wel getraind en uiteraard gaat hij maandag mee op trainingskamp.”






Vorige week hadden wij het over de Haagse humor. Achter jullie dug-out was er een “opstootje” tussen twee ‘Haagse dames’, waarbij de patat met mayonaise in het rondvloog en toen werd de opmerking vanaf de tribune tegen jou gemaakt: ‘Dit is nog maar bij een vriendschappelijke wedstrijd’ !

,,Ik had wel trek in die friet, ik vond het zonde eigenlijk, maar dat is op zich natuurlijk geen humor wat daar gebeurde. Maar de opmerking uit het publiek vond ik wel mooi en daar kan ik ook op lachen en dan kijk ik ook wel even om!”



Wat is de doelstelling van het trainingskamp komende week in Garderen?



,,Doorgaan waar wij mee bezig zijn en de groep wordt wat teruggebracht qua grootte, waardoor wij wat gerichter kunnen gaan werken aan de manier van spelen en dat betekent dat wij daar wat meer duidelijkheid kunnen gaan geven, onder meer in de posities waar spelers zich op kunnen gaan richten. Daar is zo’n week ideaal voor en ook de saamhorigheid gaat een rol spelen met een stuk gezelligheid erbij. Dat komt er in zo’n week ook bij.”



© Haaglandenvoetbal.nl (TR Media)
 

0
Maandag 12 juli 2010 om 20:22 uur

Ooievaar

hjfff schreef:

Ben wel geweest.

 

Dordrecht heeft misschien 3x op goal geschoten in 90 min.

De Dordtse goal was een vrije trap in de lange hoek waar Zwinkels alleen naar keek.

DH had een zwaar overwicht met kansen via Ignacio, vd Bergh en Verhoek. De 1-1; Verhoek gaat ze man voorbij en geeft voor, Vicento spring hoger dan zijn tegenstander en knikt hard raak.

Powel zag in de 2e helft de keeper voor zijn goal staan en hij schoot vanaf de middenlijn; bal ging net over.

2-1; lange bal, Ignacio komt boven de laatste man uit en kopt langs de keeper. Bal zal er tergend langzaam ingaan, maar Buijs gaf de bal nog een zetje.

60min werd 9x gewisseld. Achterberg had veel dreiging en ging zijn man paar keer goed voorbij.

Nummer 6 van Dordrecht liep erg geirriteerd rond en schopte naar alles wat bewoog. Zo ook bij de 3-1. Hij haalt Hulst neer.

Vrije trap word van 20m prachtig over de muur en in de kruising gedraaid door; Kai v Hese!!

 

Opstelling;

                             Zwinkels

Ammi                 Kum       Derijck           Supusepa

(20min L.Pique)  (Derijck)  (Beugelsdijk)   (v Hese)

 

       Buijs              vd Bergh       Toornstra

      (Gielisse)         (Visser)       (Resodihardjo)

 

     Verhoek            Ignacio         Vicento

   (Achterberg)        (Hulst)         (Powel) 

 

Minpuntje;

- Ammi verliet weer eens geblesseerd het veld.

- Boschaart had veel moeite en maakte 2 harde overtredingen en kreeg een gele kaart. Hij had het erg moeilijk.

Goed verslag gooz, dank.

 

We kunnen nu gewoon naar Vitesse toe werken, dat is wel eens anders geweest. Geen TD die in het zwembad ligt met z'n telefoon uit, geen lulverhalen in de pers van figuren die daar juist dienen weg te blijven, geen wagonladingen derderangs spelers, die heel je voorbereiding in de soep laten draaien.

 

Maar rust in de tent, een trainer die weet wat hij wil, zich niets aantrekt van het verleden en z'n eigen koers vaart. Talenten die narukkelijk op de deur kloppen, i.p.v. aankopen van 32 jaar. Stadionsponsor, en een spelersgroep die heel wat heeft goed te maken ten opziche van vorig jaar. Dus: Met frisse moed er tegenaan, op naar de 12e plek. Maar een spits zou zeer welkom zijn.

 

Overgens: bij winst van Oranje morgen mogen alle vier de kroegen een uurtje langer openblijven, tevens zal er op het Jonckbloedplein een lampionnentocht met begeleiding worden gehouden.

 

0
Zaterdag 10 juli 2010 om 21:04 uur

Gekkie

Dennis den Turk wordt komend seizoen de nieuwe trainer van de beloften bij ADO Den Haag. De oud-voetballer van onder meer AZ heeft de laatste jaren diverse jeugdteams onder zijn hoede gehad.

Den Turk heeft ondertussen al de nodige ervaring op het gebied van het trainen van jeugd. In het verleden was hij werkzaam in de jeugdopleiding van AZ, maar het afgelopen seizoen keerde hij bij ADO Den Haag terug op het oude nest. Marcel Koning, oud-speler van onder andere NEC, zal hem gaan assisteren bij het beloftenelftal.

Als speler begon hij met spelen bij OVVO, waarna Ajax hem wist op te pikken. Tot een doorbraak in Amsterdam kwam het echter niet. De 41-jarige Den Turk speelde daarna tien seizoenen voor AZ en in het eind van zijn loopbaan kwam hij nog uit voor De Graafschap en ADO Den Haag.

0
Vrijdag 9 juli 2010 om 19:05 uur

Advertentie

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Mitchell Piqué terug naar beloften
Mitchell Piqué is door trainer John van den Brom wegens overgewicht teruggezet naar de beloften. Hetzelfde geldt voor Serhat Koksal en Joël Tillema.
Lees het nieuwsbericht
0
Vrijdag 9 juli 2010 om 14:09 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Steijn blijft bij A-slectie
Trainer John van den Brom houdt Maurice Steijn bij de A-selectie. Dat meldt het AD.
Lees het nieuwsbericht
0
Vrijdag 9 juli 2010 om 14:08 uur

JB

<FCDH> schreef:

ADO DH en Andres Oper nemen afscheid
ADO Den Haag en Andres Oper hebben in goed overleg onderling besloten aan het lopende dienstverband een einde te maken.
Andres Oper maakte sinds 21 januari 2010 onderdeel uit van de selectie van ADO Den Haag. Er is momenteel interesse van diverse clubs voor hem en hij hoopt zijn carrière liefst in het buitenland voort te zetten.
 

www.adodenhaag.nl

Zo te zien heeft een trainer met visie en een beetje overtuigingskracht toch meer te vertellen dan Alfons Groenendijk en Jan Everse ons wilden doen geloven.

 

Zijn beiden dan misschien toch op basis van hun eigen voetbalvisie door het ijs gezakt?

0
Donderdag 8 juli 2010 om 19:02 uur

Nu online

yesyes, rh_vakm, Jacco en 143 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25