Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Column Atteveld: genieten en bikkelen
Tijdens de laatste vier duels van vorig seizoen had ik de selectie van ADO Den Haag, in een korte en intensieve periode, natuurlijk al goed leren kennen. Tijdens onze reis naar Suriname kwamen we nog dichter bij elkaar. Maar vanaf de start van de voorbereiding kon ik echt aan de slag met mìjn groep, samen opbouwen naar het seizoen dat zondag te beginnen staat voor ons.
Zo`n voorbereiding betekent keihard werken samen, flink bikkelen. Maar ook flink genieten. Als trainer is het mooi te zien wat er tijdens zo`n voorbereidingsperiode gebeurt met de groep. Natuurlijk baal ik van een nederlaag in een oefenpot, maar voor de coach bevat elke wedstrijd iets belangrijks waar je mee aan de slag kunt.

We hebben een goede opstarttijd gehad samen. Als ik nu terugkijk denk ik vooral aan de vijf sfeervolle en drukbezochte duels bij `ons` Laakkwartier, aan de twee pittige krachtmetingen met Valencia en Litex Lovech, aan de jonkies die zich deze zomer hebben aangediend en aan het mooie gevoel dat we tijdens de Familiedag kregen van onze supporters. We hebben hard gewerkt, tijd om aan het echte werk te gaan beginnen!

Bron: Zuid West Nieuws, Raymond Atteveld
0
Dinsdag 11 augustus 2009 om 11:03 uur

<FCDH>

Ditewig: ‘Ik ga die kans met twee handen aanpakken’


En daar stond hij zondag plotsklaps onder de lat bij FC Den Haag in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Donderdag had hij er nog niets een over nagedacht, vrijdag kwam de overeenkomst met de Haagse eredivisionist ineens rond. Tot genoegen van Barry Ditewig.



Tekst: Rob Blankenstein



In plaats van Gino Countinho of Boy Waterman, stond nu Barry Ditewig tussen de palen in het team van trainer Raymond Atteveld. Haaglanden Voetbal keek na afloop achterom met de oud-doelman van Veendam.



Barry, hoe kijk jij terug op de wedstrijd tegen VVV?



‘Met een heel raar gevoel, om terug te keren met FC Den Haag in de eredivisie en dan meteen met zo’n wedstrijd. Dat is behoorlijk pittig en ik ben nu ook echt kapot moet ik eerlijk zeggen!’



Is dat dan vooral geestelijk?



‘Ja inderdaad geestelijk, want op dit niveau moet je gewoon elk moment je gedachte erbij hebben en dat gaat toch wel vreten aan je lichaam.’



Dit had je een week geleden nooit kunnen bedenken, dat je in De Koel op het veld zou staan!



‘Nee, een week geleden stond ik nog op het complex bij Sneek Wit/Zwart tegen Jong Heerenveen/Emmen en daar kregen wij nog met 5-1 op de broek. Dan kun je natuurlijk niet bedenken, dat je een week erna gewoon in de goal staat bij VVV – FC Den Haag!’



Vlak voor tijd had je nog de redding, waardoor de nederlaag afgewend kon worden met de bal die van richting veranderd werd en die jij nog net uit de benedenhoek kon tikken.



‘Ja, dat was een lekkere bal om te pakken en op dat moment was het ook een belangrijke redding. Het zijn gewoon de momenten dat je er moet staan.’




Barry Ditewig stompt de bal met een zweefduik weg



Terug naar de 1-2 van Honda. Zag jij die bal aankomen?



‘Ik zag hem pas toen de bal in het netje lag. Zo hard was die, maar dat zijn gewoon heel moeilijke ballen om tegen te houden en vooral als hij zoveel vrijheid krijgt om te schieten.’



Dan de 2-2. Honda mag natuurlijk nooit zo vrij in kunnen koppen, maar had je de bal niet kunnen stompen?



‘Op dat moment was het niet mogelijk. Ik kreeg de bal op m’n borst en ik druk hem meteen weg met m’n handen en de assistent-scheidsrechter maakt de beslissing om hem toe te kennen, maar er stond ook nog een paal voor en mensen, dus ik vind het knap dat je dat dan kan zien. Ik heb de beelden teruggezien, maar je kunt het niet goed zien of die bal wel of niet zat.’



Even naar de toekomst kijken heb jij nu de toezegging gehad dat jij voorlopig in de goal staat zolang de rest van de keepers niet fit is ?

Nee ik heb niks toegezegd gekregen, ik bedoel ik bekijk het van dag tot dag en ik leef nog steeds in die roes van wat gebeurd hier allemaal en ik zie het wel volgende week zaterdag tegen FC Twente en als ik erin sta dat zou dat fantastisch zijn en als ik er niet in sta dan zal ik degene die erin staat goed warm schieten.



Het is wel een unieke kans voor je, want als je goed presteert, dan kun je op het hoogste niveau blijven keepen!


’Ja inderdaad, zulke kansen krijg je niet vaak in je leven en ik ga die kans met twee handen aanpakken!’



Dan de eventuele logistieke problemen. Je woont nog steeds in het Hoge Noorden?



‘Ik woon nog steeds in het noorden, dus zal het voorlopig wel een kwestie worden van op en neer rijden. Ik heb een gezinnetje en dat is voor mij het belangrijkste in m’n leven.’



© Haaglanden Voetbal (TR Media)



Foto`s: Philip Bras

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl

0
Dinsdag 11 augustus 2009 om 11:01 uur

kipc0rn

VVV-trainer Van Dijk: ADO irritant Van onze Telesportredactie
VENLO - Langs de lijn had VVV-trainer Jan van Dijk in het thuisduel met ADO Den Haag zich meerdere maken zitten verbijten. "ADO speelde heel erg irritant", vond hij.

"Ze probeerde steeds weer tijd te rekken, vooral met blessures", volgde Van Dijk. "Dat irriteert. Al begrijp ik het wel, want het is professioneel voetbal. Hun tactiek is ook een middel om punten te sprokkelen. Maar als je dan de tegenstander bent, dan baal je daar wel van."

Het duel tussen VVV en ADO eindigde uiteindelijk in 2-2. Bij de bezoekers uit Den Haag moesten Karim Soltani en Ricky van den Bergh in de tweede helft met rood het veld verlaten. 
aldus de de telegraf

0
Dinsdag 11 augustus 2009 om 10:55 uur

Ooievaar

Filosoof schreef:

Ha Kees, ik ben weer terug. Hoorde op het strand in zuidwest Frankrijk de uitslag van de wedstrijd tegen NAC. Dat was slikken! Zag gisteravond de samenvatting van de pot tegen VVV. Viel alweer niet mee. Werd vanavond tenslotte geconfronteerd met een A4 foto van een DH-speler die z`n tegenstander letterlijk bij de strot pakt. Weinig verkwikkend en zeker geen goede reclame en naar ik mag hopen niet zoals Atteveld het bedoelt. Dat van die verloren eerste helft van de competitie zie ik niet zo snel gebeuren. We zijn twee wedstrijden op streek. Wat me goed deed - zoals ik in de samenvatting zag - was dat er wel doelkansen werden gecreeerd. En dat was vorig seizoen problematisch. Kan niet anders dan doelpunten opleveren. Twente is overigens van een andere categorie. Daarvan verliezen is op dit moment geen schande. Maar sport levert vaker onverwachte dingen op. Dus wie weet! Jouw gevoel van ontbreken van scherpte; heb je concrete voorbeelden? Ik voorzie overigens geen spectaculaire transferdingen meer gebeuren. Er is domweg geen geld. Dus roepen dat Wetzel iets moet doen is zinloos. De portemonnee is leeg. Maar goed, ik laat me graag verrassen! 

Niets doen is kansloos degraderen. Wel kEn Knopper, Piqué en Zwinkels waren al een aardige tijd geblesseerd.

0
Maandag 10 augustus 2009 om 22:18 uur

ADOFLEVO

JB schreef:

Dan is hij dus met de spelersbus!
komende zaterdag in ieder geval nieuwe spelers die hun debuut gaan maken. het dergradatievoetbal in denhaag is echt verleden tijd.
kom op wetzel pluk az en twente leeg!
0
Maandag 10 augustus 2009 om 21:19 uur

Advertentie

super fc denhaag

met het oog op twente zou je verwachten dat er nu flink onderhandeld gaat worden om er nog wat bij te halen. hoe lang wil wetzel nog wachten met aankopen???? tot we dadelijk een x aantal punten achter staan op ploegen als b.v. sparta en rkc. de tijd gaat nu echt dringen. als er deze week niks bij komt vrees ik het ergste tegen twente. ik hou van onze fc maar ik ga echt geen kaartje halen om denhaag 0-5 te zien verliezen.
0
Maandag 10 augustus 2009 om 20:53 uur

Haagse Roel

<FCDH> schreef:

idd ik vindt het lullig om het te zeggen maar aan steeds 2 uitvallende backs heb je niks aan pique is een goeie speler maar op deze manier heb je er niks aan en dat kost ons punten
Pique is voor DH begrippen een prima back, ben blij met die jongen maar het is idd altijd wat. Hetzelfde geldt voor Ammi. Vervangers hebben wij niet.....Van Hese , Tillema en L. Pique zijn gewoon (nog) te licht voor het echte werk. 1e divisie nivo, blijkt nu wel. 

Ik wil dat Wetzel gedoe niet weer uit de kast halen maar dat er wat moet gebeuren lijkt mij helder. Als v.d Kallen door wil met de club zal er geinvesteerd moeten worden ,Knopper nog maanden er niet bij, net als Rankovic , Waterman, Pique er weer langer niet bij , onvermijdelijke schorsingen van belangrijke spelers zoals nu Ricky en ook op termijn Danny kunnen niet worden opgevangen .

Kosten gaan voor de baten uit, kan er niets anders van maken........nog 21 dagen de tijd !!!
0
Maandag 10 augustus 2009 om 18:11 uur

<FCDH>

met ie 2 backs hebben we toch geen geluk he ze liggen er steeds uit ik denk dat het tijd is voor 2 andere backs want dit kan toch niet zo langer? ze blijven uitvallen
0
Maandag 10 augustus 2009 om 17:49 uur

JD

Komend weekend eredivisiedebuut van Vincento (hoop ik). Graag voor die tijd wel zijn contract openbreken en voor 5 jaar vastleggen. Ik denk dat hij onze nieuwe miljoenkraker wordt.
Dan nog wat: als Bodde voor 4 miljoen wordt verkocht en wie zien af van pakweg € 500.000, lijkt het net of Swansea 5 miljoen heeft gevangen bij handhaving van de oorspronkelijke afspraak. Dan wel met doorverkoopclausule om nog een keer te verdienen. Lijkt mij te overwegen om tenminste nog een fors bedrag te pakken en de komende weken zaken te doen.  
0
Zondag 9 augustus 2009 om 22:05 uur

JB

Als reactie op het stukje in het AD net deze reactie gestuurd, die waarschijnlijk niet geplaatst zal worden:

Correctie:
Honda heeft GEEN 2 goals gemaakt.

De 2-2 moet op naam van de grensrechter, die als enige de bal(die hij niet kon zien) over de doellijn zag gaan.
Hands van Honda bij 1e goal is niet gezien
2x makkelijk gegeven 2xgeel=rood, waar Leemans, Paauwe, Honda en Calabro direct rood hadden moeten krijgen.
Onderuit trekken Milic?

Kennelijk heeft VVV een deel van de Honda miljoenen al uitgegeven


Verder niemand opgevallen dat Honda bij de eerste goal de bal in eerste instantie met zijn arm meenam?

Op tv was duidelijk te zien dat niemand, en zeker de betreffende grensrechter heeft kunnen zien of de bal VOLLEDIG over de doellijn was. Sterker nog, als (oud-)keeper durf ik de bewering aan dat de bal zeker NIET over de lijn was. Ditewig maakte wel een beweging naar voren met zijn armen, maar dat kwam omdat zijn lichaam naar achteren bewoog. Let op de tv beelden op de voet van Diteweg die als hij de bal vangt nog voor de doellijn is. De bal is dan recht boven zijn voet. Doordat zijn lichaam en voet naar achteren schuiven lijkt het alsof hij de bal naar voren duwt, maar feitelijk gaat de bal in een rechte lijn naar beneden.
En zoals zowel Atteveld als John vd Brom (analyst eredivisie Live) zeiden, Calabro stond in de zichtlijn van de grensrechter. Al was de bal een halve meter over de lijn (of ervoor!) dan nog had hij de bal NIET kunnen zien!

Honda had natuurlijk rood moeten krijgen voor zijn akkefietje met vd bergh en anders wel een 2e gele kaart een paar minuten later toen zijn tuimelpartij vlak voor het doel door Liesveld als schwalbe werd beoordeeld. Volgens mij is een gele kaart bij een schwalbe in het strafschopgebied toch echt regel.

Gezien de rode kaarten die wij voor handsgevallen hebben gehad deugt de gele kaart voor Calabro natuurlijk voor geen kant.

Leemans en Paauwe kwamen met hun gele kaarten wel erg goed weg in vergelijking met de overtredingen van vd Bergh, Soltani en Kum. Al waren de overtredingen van vd Bergh en Soltani bij hun 2e gele kaart natuurlijk wel behoorlijk stom.

Tenslotte werd Milic vlak voor tijd op de penaltystip nog onderuit getrokken, hoewel hij misschien niet direct bij de bal kon, was dit wel degelijk een overtreding.


Overigens snap ik de reacties hier dat we reeel moeten zijn dat we nu al 5 punten min of meer onnodig kwijt zijn. Komende week ook vd Bergh nog weg (sorry, ik denk dat we aan Soltani weinig missen).
Met Ditewig stond er gelukkig weer een aangename verrassing in het doel. Vraag me af wat hem de komende week te wachten staat :-((

Zelf snapte ik de wissel Powel - Milic niet, de ene statische spits voor de andere. Je zou juist een snelle speler (Ignacio) verwachten die achter de opruimballen van de verdediging aan kan jagen. Je kan er toch moeilijk vanuit gaan dat Milic vanwege zijn ervaring de voorkeur kreeg.

Tenslotte: wie Wetzel goed heeft gehoord voor de wedstrijd kan misschien het raadsel van Mr. FC Den Haag invullen....
"Het is de droom van Calabro als Haagse jongen om bij ADO te voetballen... Hij woont zo ongeveer bij mij in de achtertuin...De gentlemen`s agreement over het niet halen van VVV spelers gold natuurlijk maar voor 1 seizoen....Wij houden hem al een tijd in de gaten"
Wie had er toch diezelfde droom en speelde vandaag (helaas maar) 85 minuten mee?
0
Zondag 9 augustus 2009 om 21:44 uur

Nu online

DHFC070, Lellow en 124 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25