Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Sjaak

Petrovic hekelt Haagse publiek
Uitgegeven: 11 mei 2008 17:39
Laatst gewijzigd: 11 mei 2008 17:58

DEN HAAG - Trainer Zeljko Petrovic van RKC ergerde zich zondagmiddag tijdens de onbesliste uitwedstrijd bij ADO Den Haag (1-1) in de play-offs om promotie en degradatie aan een deel van het thuispubliek.


“Ik vind het niet normaal dat er supporters oerwoudengeluiden maken als er donkere spelers van RKC aan de bal zijn. Zulke geluiden klonken zelfs vanaf de eretribune. Dat vind ik heel erg kwalijk. ADO Den Haag is een fantastische club die in mijn ogen in de eredivisie thuis hoort. Maar een deel van het publiek weet hier ieder jaar weer alles te verpesten.”



Na de wedstrijd ontstond er ook nog een opstootje toen enkele Haagse supporters middenvelder Anthony Obodai van RKC beledigden. De Afrikaan reageerde woedend en moest door ploeggenoten tot bedaren worden gebracht. “Het liefst had ik daar niets over gezegd, maar het ging weer niet om een enkeling. Het ging wel om vijftig fans.”

Een woordvoerder van ADO Den Haag ontkende de lezing van Petrovic. “Ik stond er bij en in dit geval ging het echt maar om vijf supporters.” Petrovic: “Het zal allemaal wel, maar vergeet niet dat ik me ook een beetje Hagenaar voel. Ik ga tenslotte met Martin Jol bij Hamburger SV aan de slag. Daarom doet dit mij ook extra pijn. De bewuste supporters beseffen kennelijk niet dat er ook donkere spelers bij ADO Den Haag voetballen.”

Kansen

Petrovic betreurde zondag na het gelijkspel dat zijn ploeg zo slordig met de kansen omsprong. “Er zat echt veel meer in. We hadden na de eerste helft met 3-0 voor moeten staan. Maar ik ben toch tevreden. Voor deze wedstrijd schatte ik de kans dat we zouden promoveren op 50 procent. Nu denk ik dat we 60 procent kans hebben.”

RKC treedt donderdag als gastheer op van ADO Den Haag. “Dat wordt weer een open wedstrijd”, verwacht coach Wiljan Vloet van ADO Den Haag. “RKC was in de eerste helft de betere ploeg. Wij begonnen heel slecht en stonden ook al na drie minuten op achterstand”, doelde hij op de openingstreffer van Wouter Gudde.

“In de slotfase hebben we met Rick Hoogendorp een extra aanvaller in de ploeg gebracht. Dan hoop je dat er een keer een bal goed valt. Dat gebeurde gelukkig vlak voor tijd met die kopbal van Lex Immers. ADO Den Haag heeft daardoor nog steeds kans op promotie.”
0
Dinsdag 13 mei 2008 om 16:58 uur

DHJOSTIE

Onderzoek KNVB naar gedrag fans ADO
Geschreven op maandag, 12 mei om 23:03

De kans is groot dat de KNVB een onderzoek gaat instellen naar het gedrag van de supporters van ADO Den Haag en speler Lex Immers. Dat heeft een woordvoerder van de voetbalbond maandag aan het Algemeen Dagblad bevestigd.

Na afloop van de eerste ontmoeting van het beslissende tweeluik om promotie bij ADO Den Haag beklaagde RKC Waalwijk zich over oerwoudgeluiden en racistische uitlatingen aan het adres van de donkere spelers. RKC-middenvelder Anthony Obodai beklaagde zich over tegenstander Immers. "Hij maakte mij uit voor aap en had het over mijn moeder."

RKC-trainer Zeljko Petrovic stond de Nigeriaan bij. "Er waren oerwoudgeluiden. Vanaf de eretribune nog wel”, benadrukte de Montenegrijn. "Heel kwalijk. Zeker voor een fantastische club als ADO Den Haag die in mijn ogen in de eredivisie thuishoort. Ik stoor mij eraan als het publiek ‘oe, oe’ roept als donkere spelers aan de bal zijn. Het is jammer dat het op die manier verpest wordt. Ik voel me ook een beetje Hagenees."

ADO-trainer Wiljan Vloet reageerde laconiek op het incident. "Ik heb niets gehoord, maar ik was als eerste binnen. Ik ben niet zo met het publiek bezig. Ik heb de afgelopen jaren meerdere interviews gelezen van Obodai en heb hem daarin zelden op de waarheid kunnen betrappen.”

0
Dinsdag 13 mei 2008 om 07:58 uur

LSU

Onderzoek KNVB naar gedrag fans FCDH
De kans is groot dat de KNVB een onderzoek gaat instellen naar het gedrag van de supporters van ADO Den Haag en speler Lex Immers. Dat heeft een woordvoerder van de voetbalbond gisteren bevestigd.

Na afloop van de eerste partij van de beslissende tweestrijd om promotie bij ADO Den Haag beklaagde RKC Waalwijk zich over oerwoudgeluiden en racistische uitlatingen aan het adres van de donkere spelers.
Anthony Obodai weigerde na afloop de hand van tegenstander Lex Immers, die de RKC’er verbaal bejegend zou hebben. „Hij maakte mij uit voor aap en had het over mijn moeder,” zei Obodai.
Toen de spelers na het duel de kleedkamers opzochten werd Obodai vergezeld van oerwoudgeluiden. „Vanaf de eretribune nog wel,” zei RKC-trainer Zeljko Petrovic. „Heel kwalijk. Zeker voor een fantastische club als ADO Den Haag die in mijn ogen in de eredivisie thuishoort. Ik stoor mij eraan als het publiek ‘oe, oe’ roept als donkere spelers aan de bal zijn. Het is jammer dat het op die manier verpest wordt. Ik voel me ook een beetje Hagenees. Ik ben goed bevriend met de familie Jol en ga nu ook weer met ze mee naar Duitsland.”
Collega Wiljan Vloet: „Ik heb niets gehoord, maar ik was als eerste binnen. Ik ben niet zo met het publiek bezig.”
De Brabander werkte in zijn Sparta-tijd met Obodai. „Ik heb de afgelopen jaren meerdere interviews gelezen van Obodai en heb hem daarin zelden op de waarheid kunnen betrappen.”
Immers ging niet diep op de kwestie in, maar zei wel: „Racistische opmerkingen, dat is fout.”
Algemeen directeur van ADO Den Haag, Harm de Boer steekt vandaag de koppen bij elkaar om de kwestie te bespreken. „Onder bezielende leiding van onze supporterscoördinator Koos Roeg zijn er recent onder onze supportersgroepen pamfletten verspreid om je niet racistisch uit te laten. Laat duidelijk zijn: discriminerende opmerkingen zowel in als buiten het veld vinden wij verwerpelijk.”

Bron:ad.nl
0
Maandag 12 mei 2008 om 22:19 uur

<FCDH>

Beledigingen ADO-fans niet normaal

12-05-08 10:27 Tell a friend


DEN HAAG - De oerwoudengeluiden bij de wedstrijd ADO Den Haag - RKC hebben tot ergernis geleid bij de bezoekende club.
RKC-trainer Zeljko Petrovic heeft er geen goed woord voor. Hij noemt het niet normaal als er oerwoudengeluiden worden gemaakt wanneer donkere spelers van zijn team aan de bal zijn. Zo’n 50 ADO-supporters zouden zich er schuldig aan hebben gemaakt. Zelfs kwamen de geluiden van de eretribune, zegt Petrovic.

ADO Den Haag ontkent de lezing van de RKC-trainer. De Haagse club spreekt van vijf supporters die zich misdroegen. ADO Den Haag RKC eindigde gisteren in 1-1 gelijkspel.

bron tv west
die petrovic heeft ie 50 man natuurlijk tijdens de wedstrijd geteld hahaha wat een mongool zeg hij wil gewoon de wedstrijd op scherp zetten nou dat heeft ie den haag gaat winnen daar
0
Maandag 12 mei 2008 om 10:55 uur

Bron Fc Update

ADO-fans scanderen oerwoudgeluiden
11 mei 2008


RKC Waalwijk-trainer Zeljko Petrovic ergerde zich zondagmiddag tijdens de onbesliste uitwedstrijd bij ADO Den Haag (1-1) in de play-offs om promotie en degradatie aan een deel van het thuispubliek.


"Ik vind het niet normaal dat er supporters oerwoudgeluiden maken als er donkere spelers van RKC aan de bal zijn. Zulke geluiden klonken zelfs vanaf de eretribune. Dat vind ik heel erg kwalijk. ADO Den Haag is een fantastische club die in mijn ogen in de Eredivisie thuis hoort. Maar een deel van het publiek weet hier ieder jaar weer alles te verpesten."

Petrovic: "Ik voel me ook een beetje Hagenaar. Ik ga tenslotte met Martin Jol bij Hamburger SV aan de slag. Daarom doet dit mij ook extra pijn. De bewuste supporters beseffen kennelijk niet dat er ook donkere spelers bij ADO Den Haag voetballen."

0
Zondag 11 mei 2008 om 18:33 uur

Harry

marco schreef:

Die kastanjes, meneer Jerzy zijn al 10 jaar lang, elk jaar weer uit het vuur gehaald!
Ben je de laatste eredivisie-jaren soms vergeten? Toen we in de winterstop telkens weer onderin stonden en er ineens snel geld nodig was? 
Door wie zijn Drobny, Sanchez, Toda, Mensah, Hoogendorp, de Vries, Bujevcevic, Gibs, Simons, Oulida en nog een hoop anderen betaald???????
DÁT, meneer Jerzy zijn de trouwe sponsors geweest die elk jaar wéér de "club oveeind hebben gehouden", waar u het over hebt.
En dan heb ik het nog niet eens over de jaren daarvoor.
Iemand die de club ondersteunt in welke zin dan ook hoeft van mij "niks te bewijzen"! 

Denk eerst eens even na voordat je de sponsors uit het verleden bij het vuil zet en alleen de nieuwe bewierookt!!!!!


Al die namen hebben de club alleen maar verder in de afgrond gestort, dat snap jij toch inmiddels ook wel?
We hebben gewoon onze zakken laten legen door een trainer en zijn zaakwaarnemer. Al die spelers: eindstation ADO, sterfhuis, bejaardencentrum. Kijk een volgend keer eens wat beter uit als er weer zo`n sluwe mooiprater langskomt. Ik doe dat in ieder geval wel.
0
Zaterdag 10 mei 2008 om 13:40 uur

<FCDH>

Kootwijk als assistent van Wetzel naar ADO
Geschreven op vrijdag, 9 mei om 09:17

Bob Kootwijk keert na twee seizoenen Vitesse terug naar ADO Den Haag. Hij wordt assistent onder de nieuwe trainer André Wetzel, zo meldt Omroep Gelderland. De Hagenaar kwam twee seizoenen geleden op voorspraak van de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Aad de Mos naar Vitesse. Hij kreeg Jong Vitesse onder zijn hoede en assisteerde tevens bij het eerste elftal van de Arnhemmers.

De prestaties van de beloften van de Arnhemse club vielen tegen. Zowel dit seizoen als vorig jaar streed de ploeg lange tijd tegen degradatie. Wel braken via Jong Vitesse talenten als Alexander Büttner, Ricky van Wolfswinkel en Wiljan Pluim door.

“Het niet verlengen van het contract van Bob Kootwijk is niet ingegeven doordat we niet tevreden over hem zijn", vertelde technisch directeur Marc van Hintum destijds. "Bob heeft prima werk geleverd bij en voor Vitesse. Echter, zoals eerder aangegeven wil de club op technisch gebied een andere koers varen.”

0
Vrijdag 9 mei 2008 om 10:46 uur

Advertentie

<FCDH>

ADO moet Knopper en Schwiebbe missen tegen RKC
Donderdag 8 mei 15:43 - Alex van Vogelpoel
Jupiler League - ADO Den Haag kan aankomende zondag in het eerste finaleduel tegen RKC Waalwijk om promotie naar de Eredivisie niet beschikken over Richard Knopper en Levi Schwiebbe. Beide middenvelders kregen tegen VVV-Venlo hun tweede gele kaart en zijn daardoor automatisch voor één play-off duel geschorst.

ADO won met 2-0 van VVV-Venlo, terwijl RKC Waalwijk geen kind had aan MVV (4-0). Bij de Brabanders stonden Martijn Reuser, Anthony Obodai en Wouter Gudde op scherp. De eerste twee spelers werden door trainer Zeljko Petrovic na een uur spelen dan ook naar de kant gehaald.

"Reuser werd al gezocht door de spelers van MVV. Dan ga ik geen onnodige risico`s nemen. Met Gudde is het een ander verhaal. Hij is een veel rustigere voetballer en voor een gele kaart was ik bij hem dan ook niet bang." ADO-trainer Wiljan Vloet had deze luxe niet, want de tweede treffer viel pas vlak voor tijd. 


ff die reuser een gele kaart bezorgen en hij doet de tweede wedstrijd niet mee die staat op scherp
0
Donderdag 8 mei 2008 om 20:05 uur

<FCDH>

Petrovic: "RKC heeft vijftig procent kans tegen ADO"
Woensdag 7 mei 22:30 - Alex van Vogelpoel
Jupiler League - RKC Waalwijk heeft zich ten koste van MVV geplaatst voor de finale van de play-offs. De formatie van trainer Zeljko Petrovic moet het daarin opnemen tegen ADO Den Haag. "Gezien alle drie de duels zijn we de terechte winnaar", zo concludeerde Petrovic na afloop. De derde wedstrijd werd met maar liefst 4-0 gewonnen door de Brabanders.

"Vandaag waren we heer en meester. We hebben absoluut veel beter gespeeld dan MVV." Vanaf de 2-0 gingen de bezoekers met vier spitsen spelen. "Zij moesten alle risico`s nemen en daarom zette ik Tim Peters op de flank. Alle spelers hebben fantastisch gespeeld en ik ben superblij. Vooraf had ik echt niet verwacht dat we zo ruim zouden winnen."

Voor het duel met ADO Den Haag heeft Petrovic alle vertrouwen. "De spelers hebben laten zien keihard te willen vechten, ondanks dat het missen van de titel een grote teleurstelling was. We hebben nu vijftig procent kans tegen ADO Den Haag. Tegen een ploeg uit de Eredivisie was de verhouding veertig om zestig geweest. VVV-Venlo heeft een bredere selectie. Maar ook ADO is een zware tegenstander."
0
Donderdag 8 mei 2008 om 15:21 uur

Frans

HBS-aanvaller Remco Klaasse, dit seizoen met de "Kraaien" kampioen geworden in de 1e klasse B bij de zondagamateurs, zal volgend seizoen uitkomen voor Jong ADO Den Haag.

Klaasse (19), die vrijdag nog een afrondend gesprek heeft met de nieuwe trainer Andre Wetzel en al eerder proeftrainingen heeft afgewerkt bij de Haagse BVO, stond ook nadrukkelijk in de belangstelling van FC Utrecht.
Goede zaak de talenten horen gewoon bij ADO DH
te spelen en niet bij Sparta-FC Utrecht e.d. !!!!
0
Donderdag 8 mei 2008 om 12:08 uur

Nu online

Priapus_Rex, LemonHaze, keesvld en 70 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25