Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

maandag 03 november 2008
ADO voelt zich `uit` niet thuis; ; -
Door DENNIS JANSEN

ARNHEM - ADO Den Haag begint steeds meer op een degradatiekandidaat te lijken.
Verliezen doen de Hagenaars al steeds vaker, maar nu komen ook de blessures om de hoek kijken. In Arnhem verloor ADO gisteren drie punten én twee spelers, Pascal Bosschaart en Ahmed Ammi.

De rechtsback ging na een half uur een luchtduel aan met Julian Jenner, maar kwam in botsing met zijn doelman Robert Zwinkels. Toen hij op de grond klaagde over pijn aan de nek en het hoofd, sloeg de paniek toe. Ammi werd immobiel, op een brancard gelegd en naar het ziekenhuis in Arnhem gebracht. Daar wezen foto`s uit dat hij geen ernstig (nek)letsel heeft opgelopen. De diagnose: een hersenschudding en een lichte beschadiging van de banden in de nek. Het lijkt zeer twijfelachtig dat Ammi het thuisduel met SC Heerenveen zondag gaat halen.

Kort voor de rust moest ook Pascal Bosschaart afhaken. De Rotterdammer kampte met een hamstringblessure. Wetzel loste de spontane vleugelproblematiek in de verdediging op met Rankovic (op rechts) en El Moussaoui (op links).

Dat kon er ook allemaal nog wel bij op een middag die één ding duidelijk maakte: dat er dag en nacht verschil zit tussen de thuis- en uitwedstrijden van ADO Den Haag.

ADO is in zijn eigen stadion het Haagse lefgozertje dat het desnoods opneemt tegen een tegenstander die een kop groter is. Wat nou AZ? Wat nou, PSV? Kom maar op, we lusten jullie rauw!

AZ, FC Utrecht en FC Volendam slaagden er niet in te winnen in die nieuwe mooie vesting in Forepark. Ze kwamen zelfs niet tot scoren. En ook grootmacht PSV werd in het midweekse tussendoortje aan het wankelen gebracht. De thuis-cijfers zijn veelbelovend: vier duels gespeeld, zeven punten, vijf goals voor, twee tegen.

En ADO-uit? Ai, dát is een verschil. ADO buiten de stadsgrenzen is als een kat in een vreemd pakhuis: onwennig, timide, angstig bijna. In de `pakhuizen` van De Graafschap (2-0), FC Groningen (3-0) , Heracles (3-1) en gisteren Vitesse (3-1) liep ADO (vrijwel) kansloze nederlagen op. De glorieuze zege op Het Kasteel, bij Sparta (2-5 winst), blijkt niets meer dan een eendagsvlieg. De uit-cijfers zijn onthutsend: vijf gespeeld, drie punten, zeven goals voor, dertien tegen.

Trainer André Wetzel voerde afgelopen week veel gesprekken met de spelers om een `uit-complex` uit te bannen. In die missie is de oefenmeester (nog) niet geslaagd. Wetzel miste in Arnhem `gedrevenheid en, scherpte`, in de duels, in het spel, in alles eigenlijk. "We hebben het met zijn allen niet goed gedaan," zei hij.

Van het gif dat zijn manschappen hem beloofd hadden voor de confrontatie met Vitesse, was al binnen een minuut niets meer over dan een miezerig restje. Na 49 tellen schoot Julian Jenner binnendoor bij de falende Bosschaart, zette voor, waarna Van Wolfswinkel zomaar kon binnentikken. De keeper (Zwinkels), de ene centrumverdediger (Kum) en de andere centrumverdediger (Horváth) waren schijnbaar wat later aan de wedstrijd begonnen: 1-0. In een fase dat het nog ergens op leek, kopte Lex Immers de gelijkmaker binnen op aangeven van Yuri Cornelisse. Daarmee waren meteen de (enige) spelers genoemd die een voldoende scoorden. Santi Kolk benutte nog voor de rust een penalty die hij zelf had veroorzaakt. Chris Kum had hem laten glippen en daarna even vastgepakt. In blessuretijd zorgde invaller Tarvajärvi voor 3-1, waarna Wetzel verzuchtte: "Gelukkig komen er nu drie thuiswedstrijden aan."

0
Maandag 3 november 2008 om 11:31 uur

<FCDH>

Wetzel ontevreden over CaraccioloDoor Yvonne Dombrakis
Maandag, 03 november 2008, 09:32

Na het 3-1 verlies van ADO Den Haag bij Vitesse liet André Wetzel weten dat hij niet tevreden was over aanvaller Fabio Caracciolo.

"Dat hij de doelpunten niet maakt, vind ik nog niet eens zo erg," meldde Wetzel na afloop. "Zorgelijker vind ik het dat Fabio er niet in slaagt om zijn niveau te halen. In de tweede helft was hij rijp voor een wissel, maar omdat Cornelisse nog niet in staat was om een wedstrijd uit te spelen, moest hij wel blijven staan", zegt de oefenmester in het AD.

De Haagse trainer wilde Caracciolo er er niet als enige uitpikken. "Bijna niemand haalde vandaag een aanvaardbaar niveau, maar Fabio had wel heel veel moeite om in balbezit te komen en wist er vervolgens weinig mee te doen. Daar moeten we wel aan gaan sleutelen."


0
Maandag 3 november 2008 om 10:39 uur

<FCDH>

Wetzel baalt van slechte uitbalans ADO
Gepost door rick op 2008-11-02 16:32:55

ADO Den Haag-trainer André Wetzel zag zijn ploeg zondagmiddag tegen Vitesse (3-1) wederom een nederlaag lijden in een uitduel. De oefenmeester concludeerde na afloop dat de uitbalans van zijn ploeg te wensen over laat.

"Bij elke sportploeg is de thuisbalans altijd beter dan de uitbalans, maar wij presteren uit zeer slecht", zegt Wetzel tegen ELF. "Daar moet echt verandering in komen."

Tegen Vitesse miste Wetzel vooral scherpte in zijn ploeg. "De rugdekking werd aan onze kant niet goed verzorgd. Na de openingstreffer van Van Wolfswinkel herpakten we ons enigszins door de 1-1 te maken, maar we kregen het lek niet boven."

Het uitvallen van Ahmed Ammi (nek) en Pascal Bosschaart (hamstring) bracht ADO verder in de problemen. "Ik moest al heel vroeg twee wissels toepassen, waardoor je in de resterende minuten weinig tot geen opties meer hebt", baalde Wetzel.




0
Zondag 2 november 2008 om 18:05 uur

marcellino

Gnz schreef:

Chris van Nijnatten had kennelijk ff geen rekening gehouden met jou voor hij zijn column schreef.

Dat we geen hoogvkiegers zouden worden dit seizoen wist iedereen.

Belangrijkste is dat de sfeer in het stadion goed is zodat het voor iedereen aantrekkelijk wordt om zich aan ADO te binden.  - Dat dat tot nu toe werkt bewijst zo`n stuk van Chris v Nijnatten en de toeschouwersaantallen bij de laatste wedstrijden. En dat terwijl er nog genoeg niet goed gaat (uitrijtijden van de parkeerplaatsen, poortjes, te weinig koffie). -
Sponsors stappen dan vanzelf in.

Dat jij de moeite neemt om zo`n lang stuk te schrijven, kennelijk om een poging te wagen om anderen die diepe put in te trekken waar jij kennelijk inzit en niet uit wil komen, zegt mij veel over jou.

Je wil het eigenlijk gewoon niet want dan heb je niks om te en. Jij hoort en zit lekker op de bodem van de put.

Maar gun het anderen om wel omhoog te klimmen, joh.
ooh zeg ik iets negatiefs??

we zullen kijken wie gelijkt heeft als den haag op 16 of 17 staat.

en of jij dan een van de supporters bent die dan ook alleen maar voor de sweer komt.

den haag publiek komt zeker voor de sweer maar ook voor prestaties,als jij wil denken dat het niet zo is en dat we gezellig op de tribune gaan zitten als we degradatie spelen heb je denk ik een bord voor je kop.

ook ik ben al 35 jaarsupporter van den haag en ik praat ze zeker niet de put in en ook de toeschouwers niet.
alleen mag je toch wel verwachten dat ze strijd leveren uit en thuis of is dat teveel gevraagd kansloos alle uitwedstrijden verliezen terwijl thuis de strijd wel wordt geleverd zet bij mij vraagtekens zo ook het laffe uitvoetbal.


meric weer ingevallen terwijl die jongen gewoon een kans verdient liep er moedeloos bij vandaag misschien vreet het ook aan hem dat hij telkens maar op de bank moet beginnen de bezieling mis ik in iedergeval vandaag bij hem en dat komt niet door hem zelf maar door een trainer die het kennelijk geen vertrouwen in hem heeft.

ohh ja de twee gedwonge veranderingen als ze daar over gaan beginnen vond ik trouwens een verbetering dus laten ze dat a.u.b niet als excuus gaan geven. 
0
Zondag 2 november 2008 om 14:36 uur

marcellino

jongens het is lullig om te zeggen.

Maar ik denk dat we het team gewoon overschat hebben.
Aan alle kanten worden ze voorbij gelopen,achterin is er geen een met snelheid,in het midden lopen ze het ook niet aan en de spitsen komen hun man niet voorbij.

Verder vind ik dat we weer laf beginnen we kunnen Wetzel wel de hemel in blijven prijsen maar bosschaard tegen jenner dat is toch vragen om problemen na dat het 0-1 was zwg je dat den haag meer ging drukken en werden ook beter na de 1-1 zakte ze weer terug.wat tot gevolg had dat de snele spitsen van vitesse onze verdedigers voorbij liepen.
en weer scorde en dat we ook blij mogen zijn dat we de tweede helft met 11 mogen beginnen.

Nee ik vrees dat we onze ploeg te hoog hebben ingeschat en dat we langzaam naar de plaats gaan waar we horen te staan.

Wat mij wel irriteerd is dat ik geen wanklank hoor over wetzel en zijn opstelling,waarom begint meric niet al speeld hij slecht zorgt hij toch voor dreiging.
en onze spits waar ik in het begin zo goed over sprak is gedaald naar een bedenkelijk pijl.

We wilde toch passie en aanvallend voetbal nou dat mis ik heel erg en zeker de uit wedstrijden.en dat komt niet door de spelers maar door de taktiek van de trainer.

het gaat net zo goed twee keer volle bak het is weer typisch den haag die er voor zorgt dat er dalijk weer gewoon 6000 a 7000 man zitten jammer.
0
Zondag 2 november 2008 om 13:32 uur

Advertentie

<FCDH>

Wetzel: ‘Kum kan spelen en ook Horvath ziet er goed uit’
FC Den Haag speelt zondag het derde duel in een tijdsbestek van negen dagen. De laatste twee duels leverden geen punten op. De clubs onder de Hagenaars sprokkelen nu ook punten, zaak dus om in Arnhem zondag een prestatie neer te zetten.



Tekst: Rob Blankenstein



Een zware opgave, te meer daar Vitesse natuurlijk het nodige zelfvertrouwen heeft opgedaan in het hoge noorden, door deze week bij Heerenveen de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen: 0-2. Het wekelijks gesprek van ‘Haaglanden Voetbal’ voorafgaand aan een wedstrijd met FC Den Haag-trainer Andre Wetzel.



Andre, tegen PSV stond er relatief gezien niet al te veel druk op die wedstrijd, maar zondag des te meer!



‘Er is staat altijd druk op een wedstrijd en ook tegen PSV moet je proberen punten te pakken, maar het is een ander soort druk zoals tegen Volendam van het moeten winnen. De druk tegen PSV was van het willen winnen en eigenlijk niets te verliezen hebben. Zondag dan de druk van nu moeten wij toch weer eens punten gaan halen. Wij hebben natuurlijk wel tien punten gepakt in het begin, maar nu na twee nederlagen, moeten wij toch weer kijken of wij dat aantal omhoog kunnen brengen.’



Vitesse won van de week toch wel verrassend bij Heerenveen. Maakt dat nog een wezenlijk verschil in de benadering en de opstelling voor beide teams naar deze wedstrijd toe?



‘Vitesse heeft al niet veel gewijzigd in de opstelling, het speelt eigenlijk vanaf het begin van de competitie in een 4-3-3 formatie met niet al te veel wisselingen, dus ik verwacht niet heel veel verrassingen zondag. Zij weten ook, dat wij zo veel mogelijk met een vaste opstelling proberen te spelen, dus wat dat betreft denk ik niet dat er veel verrassingen zullen zijn.’



Ondanks het verlies tegen PSV moet je toch, gezien het vertoonde spel, een stuk zelfvertrouwen hebben opgedaan. Merk je dat ook aan je ploeg?



‘Ja, dat vertrouwen is er wel en dat vertrouwen moet niet doorslaan in gemakzucht. Ik vond het vandaag (vrijdag – red.) op de training hier en daar net even iets te gemakkelijk, maar wij hebben nog een dag en dan kun wij ze morgen proberen scherp te krijgen. Wij gaan ook zaterdag, meteen na de training, richting Arnhem en ik denk dat wij ook van Vitesse kunnen winnen. Wij moeten dat gevoel, dat wij bij uitwedstrijden minder spelen dan thuis, proberen weg te poetsen en wij hebben één keer drie punten gepakt uit, bij Sparta en het zou fantastisch zijn als dat weer een keer zou lukken.’



Heracles was ook een uitwedstrijd. Toen zag je toch een ander FCDH dan afgelopen dinsdag tegen PSV, qua instelling en beleving. Het wordt weer een keer tijd, dat er uit ook weer punten gepakt gaan worden. Hoe buig je dat om als trainer?



‘Ik kijk liever naar de wedstrijden zoals tegen Sparta, De Graafschap of Groningen. Heracles vind ik niet helemaal representatief, omdat je dan met dat vervelende kunstgras zit. Dat remt je spelersgroep toch in het positiespel, maar ik ben de gehele week al bezig om te proberen de ploeg zo ver te krijgen dat ze er uit op dezelfde manier in geloven als thuis. Natuurlijk heb je thuis de steun van 14.000 of 15.000 mensen en wij maken gelukkig met z’n allen heel veel lawaai in Den Haag, maar uit moeten wij natuurlijk ook de punten halen, dus je moet de mentale hardheid opbrengen om dat uit ook op te brengen.’



Even naar de training van vrijdag. De gele hesjes zeggen niet altijd alles, maar het geeft wel iets aan. Chris Kum, hoe staat het met hem?



‘Chris is fit en die heeft zaterdag nog een dag en dan kan hij zondag gewoon spelen en Csaba (Horvath - red.), die ziet er ook heel redelijk uit en dan kan Rankovic eventueel gewoon weer doorschuiven naar het middenveld. Alleen Leroy Resodihardjo is nog een vraagtekentje, die zou het kunnen halen, maar ook Yuri Cornelisse staat er weer, dus luxe problemen!’



Dus Cornelisse in de basis?



‘Dat hangt af van Leroy. Leroy speelde gewoon een heel goede eerste helft tegen PSV en ik baalde ook als een stekker, dat ik hem moest wisselen. Datzelfde gold voor Csaba en ik denk dat de mensen in het Forepark gedacht hebben ‘waarom heeft Wetzel dat gedaan?’. De speaker verzuimde te melden, dat ze geblesseerd waren, maar goed ik denk dat het na de wedstrijd wel duidelijk was waarom ze gewisseld zijn.’.



De onderlinge concurrentie is gewoon groot. Merk je dat ook in die groep?



‘Je merkt wat teleurstelling bij spelers die je dan buiten de achttien moet laten en buiten de elf. Zeker als je aardig presteert, dan pak je toch nog wat geld mee. Maar als je buiten de achttien valt, dan zit je op de tribune en dat is bijvoorbeeld een Kahya en De Meersman al een paar keer overkomen en zelfs Verhoek. Dat zijn wel vervelende momenten en dat doet natuurlijk wel zeer bij spelers en dat zijn voor trainers ook de moeilijkste keuzes.’



© Haaglanden Voetbal (TR Media)

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl

0
Zaterdag 1 november 2008 om 12:15 uur

the part

ADO houdt vertrouwen in geblesseerde Coutinho
ADO Den Haag heeft Gino Coutinho voor anderhalf jaar vastgelegd. De doelman was de afgelopen maanden al op amateurbasis actief in Den Haag.


De 26-jarige sluitpost herstelt momenteel van een kaakbreuk. Volgens trainer André Wetzel heeft de voormalige PSV`er de eerste weken van het seizoen in het tweede al bewezen een aanwinst te zijn voor ADO.

Met de aanwezigheid van Robert Zwinkels en Boy Waterman heeft Coutinho echter te maken met veel concurrentie onder de lat. Vooralsong bezet hij de derde plaats in de pikorde.

0
Vrijdag 31 oktober 2008 om 18:34 uur

<FCDH>

ADO Den Haag en zijn fans zijn weer trots op elkaar
Gepost door alaindh op 2008-10-30 14:30:20

Even terug in de tijd. In november 2006 voelde toenmalig ADO-trainer Frans Adelaar zich bedreigd en werd de wedstrijd ADO Den Haag-Vitesse gestaakt.

Later dat seizoen volgde opnieuw een anticlimax. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen werd wederom voortijdig beëindigd. Reden, het herhaaldelijk gooien van vuurwerk op het speelveld. Het Haagse publiek, bekend en berucht, verstoorde op deze manier zijn eigen feestje. Het afscheid van het nostalgische Zuiderpark, dat die middag plaatsvond, zal hierdoor altijd gehuld blijven in zwarte nevel. Een pijnlijk afscheid, in meerdere opzichten.

Een troebele toekomst viel de Residentieclub ten deel. De aftocht van het hoogste naar het één na hoogste niveau was een grote deceptie, het nieuwe onderkomen was het decor voor veelal kleine affiches. De hamvraag was: Hoe zou ADO Den Haag hierop anticiperen? Het begin van vorig seizoen verliep ronduit stroef en de tribunes werden maar mondjesmaat bezet. Maar de lucht klaarde op in Zuid-Holland. Nadat de supporters de kampioensschaal al voorbij zagen komen, FC Volendam pakte de titel immers in Den Haag, werd via de nacompetitie promotie veilig gesteld.


De tijden veranderden in Den Haag. De komst van een fonkelnieuw stadion had zijn uitwerking en de promotie naar de hoogste afdeling zorgde voor hoop in de groengele harten. Met frivool en gedurfd voetbal maakt de equipe van trainer Andre Wetzel intussen een uitstekende periode door. De Haagse haan kraait victorie. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Een plek boven de degradatiestreep lonkt voor de Hagenezen en synoniem voor die prestaties zijn de fans op de tribune. Geen akkefietjes, geen vechtpartijen en zelfs een clubkaart is niet meer dan een overbodige luxe voor het topduel tegen PSV. Een vrije kaartverkoop, en dat merk je in en rondom het stadion. De vaders nemen de zonen bij de hand en maken zich op voor wat voor hen hopelijk een memorabele avond wordt.

De vrije kaartverkoop, het concept werd eerder tegen FC Volendam uitgeprobeerd en succesvol bevonden, zorgt bijna voor een uitverkocht Forepark. Met 13.800 voetbalsupporters werd er in ieder geval een recordaantal aan fans binnengehaald. Het stadion is niet berekend op de grote kudde toegestroomde voetballiefhebbers, getuige de rijen die zich buiten het stadion vormen. Landskampioen PSV, niet in beste doen, komt op bezoek en Den Haag gelooft in een stunt. Tijdens de opkomst van beide teams verdwijnt De Aad Mansveld-tribune in een laag groengele confetti, om even later met een groot applaus duidelijk te maken dat ze nog aanwezig zijn.

Dat het kwik naar het vriespunt daalt was voor de aanhang een reden al springend de Amsterdamse vijand aan te pakken. Dit tot vreugde van de Eindhovense fans, die daar maar al te graag letterlijk en figuurlijk op inspringen. De weergoden laten het aardig afweten, want naast het koude herfstweer komt er ook een overvloed aan regen uit de hemel vallen. Het leidt tot actie op de onderste rijen in het stadion, want naast een heleboel dassen en wanten lijkt niemand van een paraplu voorzien. Intussen speelt de titelhouder de bal achterin over en weer, hetgeen door de aanhang van de thuisploeg niet gewaardeerd wordt. "Jagen! Jagen!"

Dat ADO Den Haag het dit seizoen vooral van strijd moet hebben en daar wel een helpende hand bij kan gebruiken, wordt door het Haags publiek goed opgemerkt. In het verleden waren deze supporters veelal bezig met het intimideren van de tegenstander, het vloeken naar de scheidsrechter of het geven van een fluitconcert. Nu lijken zowel de ploeg als de supporters een nieuwe weg te hebben ingeslagen. Het heeft een positieve impact op een avondje voetbal kijken in Zuid-Holland. Geen gescheld met ziektes, maar ondersteuning geven aan de ploeg die je heel je leven je al adoreert. En zo hoort het ook. Het offensiefje van ADO Den Haag vlak voor de pauze illustreert dit. De fans belonen de spelers. "FC Den Haag! FC Den Haag!".

Sommige ludieke acties blijven gewoon bij het oude, gelukkig maar. Als op de stadionklok minuut 75 verschijnt, gaat er een siddering door het stadion. "Haags kwartiertje, Haags kwartierje!". Enkele kansen volgen. Het bekende kwartiertje heeft zijn uitwerking. Misschien komt dit ritueel net iets te laat, via doelpunten van Eric Addo en Otman Bakkel gaan de punten richting Eindhoven: 0-2. Geen overwinning, maar wel een leuke voetbalavond voor het thuispubliek. Met opgeheven hoofd keert iedereen huiswaarts. Geen punten, wel een belangrijke constatering. ADO Den Haag en haar fans zijn weer trots op elkaar.

Bron:voetbalprimeur

0
Donderdag 30 oktober 2008 om 18:26 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Zaterdag: ADO – Ajax
Aanstaande zaterdag om 14.30 uur speelt de A1 van ADO Den Haag tegen de koploper Ajax A1. De trainer van de A1 roept via de HCF alle Haagse fans op om onze talenten te steunen.
Lees het nieuwsbericht
0
Donderdag 30 oktober 2008 om 09:19 uur

<FCDH>

Andre Wetzel ziet talenten in Slowakije
FC Den Haag-trainer Andre Wetzel verbleef afgelopen weekend ‘even’ in Slowakije, in gezelschap van Tsjeu La ling. Hij bekeek daar een competitiewedstrijd van AS Trencin, de club van Ling.



Tekst: Rob Blankenstein



Heeft dat bezoek aan Slowakije nog iets opgeleverd voor de toekomst?



‘Ja inderdaad voor de toekomst. Ik heb naar jonge talentvolle spelers gekeken en ik denk dat wij er twee of drie gaan uitnodigen in december, omdat dan in Slowakije de competitie is afgelopen. Ik denk dat daar wel muziek in zit.’



Zijn dat dan spelers voor meerdere posities of specifiek voor één positie?



‘Ik kijk alleen naar talenten en ik heb daar niet voor specifieke positie gescout, want dat doen wij in het normale scoutingsgebeuren.’



Gaat het om spelers van de ploeg van Tsjeu La LingAS Trencin of ook van andere Slowaakse ploegen?



‘Ik heb ook een andere speler gezien, maar ik was daar in principe voor spelers van Trencin.’



© Haaglanden Voetbal (TR Media)

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl

0
Woensdag 29 oktober 2008 om 22:08 uur

Nu online

Alle ballen op Jort, janfcdh, Edwin Post, Aad, Lellow, ton, Joost70, Franky en 190 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie