Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Mike

Ties schreef:

Oh dus t ligt aan Franken dat ie voor neger wordt uitgemaakt en een klap op ze kop krijgt. En daardoor kwamen al doe idioten in de dug out en het veld op. Wat er daarna buiten t stadion gebeurde was natuurlijk ook door Franken. En die boetes….. die moet hij eigenlijk betalen ! Sjezus hoe durf je zoiets te schrijven ! Voor mij, en de spelers, was t de beste van de afgelopen 20 jaar. We hebben t leukste voetbal gezien met allemaal jonge Haagse jongens. Lees dat interview even in het AD. Super veel respect en vertrouwen in deze trainer en in dit mens ! Hoop dat ie volgend jaar onze trainer is en Advocaat de TD !
Ik weet niet waar hij dat zegt.
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Als je jezelf door emoties niet meer in bedwang kan houden moet je niet naar een voetbalwedstrijd gaan. Of je nou de poort wagenwijd openzet of een streng toegangsbeleid voert, een idioot hoort niet op de tribune en als je een trainer of zijn gezin bedreigt mag je van mij nooit meer een stadion in. Jammer genoeg lopen er daar bij ADO teveel van rond.
Ik vind ook dat Franken tactisch erg zwak was. Als je nog steeds volhoudt dat je wissels ok waren moet je de cursus nog maar een keer overdoen. Het werk was gedaan door Brood. Die had de selectie samengesteld en de poppetjes op het veld gezet. Franken heeft dat met een hoop handgeklap langs de lijn en een hoop Ratelband-geschreeuw overgenomen maar toen het er echt op aankwam zakte hij door de knieën. Als supporter heb ik genoten van de flow waarin iedereen kwam en daar hoorde dat hele circus langs de lijn wel bij, maar tactisch gezien was het niet best. Respect voor Franken maar voorlopig maar even niet.
Maandag 26 december 2022 om 11:38 uur Quote

grijze gek

Edwin Grünholz liep in 2022 tegen zijn grenzen aan: ‘Op het trainingsveld bij ADO ging ik zelfs neer’
INTERVIEWEdwin Grünholz (53) heeft een ultra-druk jaar achter de rug. Als je alleen al op een rijtje zet wat de Haagse voetbaltrainer in 2022 allemaal ondernam, overkwam en meemaakte, moet je daar bijna zelf van bijkomen. Van het overlijden van broer John tot het behalen van de trainerscursus en van de achtbaan met ADO Den Haag tot de amateurs van Quick Boys. ,,In die periode heb ik mijn kinderen amper gezien.”

Voor Edwin Grünholz is de tijd om even bij te komen van 2022 aangebroken. Zo tussen de feestdagen in, gaan de gedachten van de Haagse voetbaltrainer vaak terug naar vroeger. ,,Ik houd van de feestdagen. Dat heb ik van huis uit meegekregen. We waren thuis met dertien kinderen. Eerst woonden we in Spoorwijk, toen in de Schilderswijk”, vertelt Grünholz. ,,Kwamen kerst en oud en nieuw eraan, dan kwamen we met zo veel mogelijk in ons ouderlijk huis samen. Ieder jaar was het één grote gezellige bende. Ik denk dat omdat ik zo ben opgegroeid, ik zo graag mensen en reuring om me heen heb.”

De Grünholzjes gingen vroeger niet naar de kerk, maar hun ouders gaven de kinderen wel wat mee van het geloof. In hun geval het katholieke. Wat is daar bij Edwin nu nog van over? ,,Ach, ik kijk ernaar zoals zo’n beetje iedereen: tussen vertwijfeling en zekerheid. Net als veel mensen, geloof ik dat er iets is. Op vakantie in Italië ga ik wel kerkjes binnen, enzo. Die sfeer spreekt me aan.”

Nicky is in 2019 overleden, hij deed hetzelfde werk als ik. Naast een collega was hij een vriend

Edwin Grünholz
De trainer van Quick Boys (waar hij na dit seizoen stopt) omschrijft zichzelf als een sfeergevoelig persoon. ,,Bij ons thuis staat vanaf al begin december Sky Radio Christmas aan. Mijn vrouw is er gek op. Mijn dochter ook, die heeft het zelfs opstaan tijdens het studeren. Die liedjes hebben iets.”

Dit is ook de periode van de Top 2000 en vergelijkbare hitlijsten vol evergreens. Alleen is het bijna nooit een verrassing wie op nummer één staat: ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Grünholz vindt er het zijne van. ,,Nee, geef mij maar ‘Feliz Navidad’ van José Feliciano. Gitaren, blazers, Spaans en swingend. Dat nummer is zo vrolijk. Dat verveelt nooit.”

Jeugdwerker
Als jeugdwerker bij Stichting WijkZ (voorheen Stichting Mooi) in het Wateringse Veld voelt hij zich als een vis in het water. Niet voor niets werkt hij er al 23 jaar. Halverwege het interview neemt hij zijn bezoek mee naar de recreatieruimte van zijn werkgever. Daar staat een tafeltennistafel en liggen bordspelen. En hangt de grote muurschildering van een stoere power-ooievaar. Gemaakt door de bekende ADO Den Haag-fan Nicky Baggerman. ,,Nicky is in 2019 overleden”, vertelt Grünholz. ,,Hij deed hetzelfde werk als ik. Naast een collega was hij een vriend. Deze muurschildering heeft hij zó prachtig gemaakt. Elke dag denk ik: Wat heeft die gozer dat goed gedaan. Het straalt zo veel kracht en liefde voor de club uit.”

Zo is tijdens het interview de link naar ADO Den Haag snel gelegd. Het is de club waar Grünholz als jochie op de tribune stond, in de jeugd en in het eerste elftal speelde en ook nog jeugdtrainer was. Vorig seizoen was hij er assistent-trainer en zelfs tijdelijk interim-hoofdtrainer. Bij de Haagse club maakte hij van dichtbij de verloren nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior mee. Maar daarop terugblikken, vindt Grünholz nu nog te vroeg. De wond is nog te vers.

Dick Advocaat
,,Mijn zoon en dochter zetten nog wel eens de beelden op om me te plagen. Maar die zet ik meteen af. Wat waren we er dichtbij, hè? Ik ben ieder geval onwijs blij dat Dick Advocaat erin in gestapt; er is in Den Haag geen grotere naam dan Dick Advocaat. Al kan Dick de komende tijd wel flink aan de bak.”

Dat gold dit jaar voor Grünholz, die eerder bij Haaglandia en Westlandia coachte, ook. Een drukker en hectischer jaar dan dat van hem is bijna onmogelijk. Ga maar na. Hij was in 2022 hoofdtrainer van Quick Boys in de Jack’s League en assistent-trainer van ADO Den Haag. Hij voltooide de cursus coach betaald voetbal, inclusief stages bij Sparta, NAC, Club Brugge en RKC Waalwijk en haalde ook nog hij zijn HBO-certificaat jongerenwerk.
Angst
,,Ik heb in die hele periode m’n kinderen amper gezien”, licht de 53-jarige Hagenaar toe. ,,Alleen al het aantal uren dat ik onderweg was, was onvoorstelbaar. Daar betaalde ik op een gegeven moment ook de tol voor. Ik kreeg een aantal malen duizelingen. Een keer bij ADO op het trainingsveld ging ik zelfs neer. Gelukkig was er geen ernstige oorzaak en ben ik gewoon tegen mijn grenzen aangelopen. Wel had ik een tijdje angst dat het nog een keer zou gebeuren. Die angst is nu gelukkig weg.”

Als Grünholz zijn verhaal doet, lijkt hij een koele kikker. Maar uiteraard is de ‘Magiër’, zoals zijn fans de begenadigde technicus vroeger noemden, ook maar een mens van vlees en bloed. Zo bleek in september tijdens zijn afsluitende praatje bij RKC, waar hij de laatste opdracht voor zijn diploma met succes voltooide. ,,Toen kwamen er even wat emoties bij me naar boven”, blikt Grünholz terug. ,,De spelersgroep, met onder anderen Michiel Kramer, had me zo fantastisch gesteund en van hoofdtrainer Joseph Oosting kreeg ik alle ruimte. Joseph heeft een vergelijkbaar traject als ik afgelegd. Hij heeft zich ook via de amateurs ontwikkeld en heeft zich gestadig omhoog gewerkt. Net als ik, was ook hij aanvankelijk een paar keer afgewezen voor de cursus. En je ziet hoe goed hij het nu doet.”

En dan was er in januari ook nog het EK zaalvoetbal in Nederland. Het leidde qua publiciteit tot een fikse revival voor Grünholz, die door velen lang als de beste zaalvoetballer ter wereld werd beschouwd. ,,Ja, dat was leuk. Maar aan de andere kant ook weer niet veel meer dan dat. Erkenning doet je goed, maar het is inmiddels wel lang geleden. Ik ben 53 jaar nu. Ik heb tot mijn 41ste doorgevoetbald. Maar na mijn 34ste was het echte serieuze er wel vanaf.”

Overlijden broer John
Op woensdag 9 februari dit jaar overleed op 67-jarige leeftijd zijn broer John. ,,Dat heeft er ongelooflijk bij me in gehakt”, knikt Edwin. ,,Tijdens de feestdagen zal het gemis voor ons extra groot zijn. Niet toevallig zette ik als John z’n assistent mijn eerste stappen op het trainerspad. In 2004, bij RVC/Rijswijk. Als jonge jongen was ik heel iel. En ondanks dat ik niet zo overkwam, heel verlegen en veel te bescheiden. Daardoor waren er altijd twijfels of ik het zou redden. John ontfermde zich over me. Hij gaf me zelfvertrouwen en zei: ‘Gewoon doorbijten, Ed. Jij komt er wel.’ Zonder John was ik nooit zo ver gekomen.”
Maandag 26 december 2022 om 11:30 uur Quote

Ties

Edwin Post schreef:

Franken is de slechtste trainer die er voor de groep heeft gestaan en heeft de club buiten het mislopen van de eredivisie niks gepresteerd en een hoop boetes gekost van de knvb. Kreeg de ploeg op een presenteerblaadje van Brood maar was tactisch te onbenullig voor woorden. Het interview van Franken geeft nogmaals de bevestiging dat hij zowel tactisch als persoonlijk niks geleerd heeft. Hij zal dan ook nooit hoofdtrainer worden bij ons zeker niet als er een directeur komt die een beetje kennis heeft van de voetballerij. Maar mijn tip is dat Franken misschien nog de assistent van Fraser kan worden kunnen ze samen lekker matten iedere dag tijdens de trainingen.
Oh dus t ligt aan Franken dat ie voor neger wordt uitgemaakt en een klap op ze kop krijgt. En daardoor kwamen al doe idioten in de dug out en het veld op. Wat er daarna buiten t stadion gebeurde was natuurlijk ook door Franken. En die boetes….. die moet hij eigenlijk betalen ! Sjezus hoe durf je zoiets te schrijven ! Voor mij, en de spelers, was t de beste van de afgelopen 20 jaar. We hebben t leukste voetbal gezien met allemaal jonge Haagse jongens. Lees dat interview even in het AD. Super veel respect en vertrouwen in deze trainer en in dit mens ! Hoop dat ie volgend jaar onze trainer is en Advocaat de TD !
Maandag 26 december 2022 om 10:25 uur Quote

Edwin Post

Franken is de slechtste trainer die er voor de groep heeft gestaan en heeft de club buiten het mislopen van de eredivisie niks gepresteerd en een hoop boetes gekost van de knvb. Kreeg de ploeg op een presenteerblaadje van Brood maar was tactisch te onbenullig voor woorden. Het interview van Franken geeft nogmaals de bevestiging dat hij zowel tactisch als persoonlijk niks geleerd heeft. Hij zal dan ook nooit hoofdtrainer worden bij ons zeker niet als er een directeur komt die een beetje kennis heeft van de voetballerij. Maar mijn tip is dat Franken misschien nog de assistent van Fraser kan worden kunnen ze samen lekker matten iedere dag tijdens de trainingen.
Zondag 25 december 2022 om 23:18 uur Quote

BLEISWIJK-1

ton schreef:

Franken moet eerst z’n diploma’s halen. Zeker vergeten?
Dat weet ik wel. Het is ook meer de wens. Daarbij geloof ik ook niet dat hij ooit nog de kans zal krijgen, om bij ADO eerste trainer te worden.

Zondag 25 december 2022 om 10:55 uur Quote

Eeuwig Den Haag

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Franken bijt van zich af: ineens was ik een debiel
Giovanni Franken was bij ADO Den Haag hard op weg om zijn eerste trainersavontuur in het betaalde voetbal glorieus te beginnen.
Lees het nieuwsbericht
Voor de playoff finale promotie eredivisie te horen krijgen dat Kuyt de nieuwe trainer wordt én je ook niet deel van zijn staf mag worden. Rare gang van zaken zeg. Doe dat lekker de dag erna
Zaterdag 24 december 2022 om 11:46 uur Quote

grijze gek

Dirk Kuyt 0.2 ............ NIET DOEN, en zeker niet bij ADO

Terugkeer
Een fout die hij corrigeert door bij ADO al na vijf maanden op te stappen. Maar denk niet dat Janmaat klaar met de voetbalwereld en de Haagse club is. De oud-international sluit een terugkeer zelfs niet uit. ,,Maar als het gebeurt, dan als trainer, denk ik. Ik ben van plan mijn trainersdiploma’s te gaan halen. Als ik dan bij een club kan gaan trainen, lijkt ADO me een logische en fijne keuze.”
Vrijdag 23 december 2022 om 19:18 uur Quote

Sprinkhaan070

Langebach2 schreef:

Advocaat is een goede manager. Weet niet of hij een goede trainer is.
Duidelijk is dat Rob Penders van FC Eindhoven een echt goede trainer is die spelers beter maakt. Wat die man daar presteert, petje af.
Als je niet weet of Dick een goede trainer is dan heb je de afgelopen 30 jaar in een grot geleefd
Zondag 18 december 2022 om 12:53 uur Quote

Advertentie

Law

derput schreef:

Iemand enig idee waarom je nog geen halve SCC kunt kopen ??
Lijkt me dat je net na Dick zijn aanstelling dat doet en niet als de grootste hype alweer over is
Dat Dick trainer is pas Vd week op de site aangepast. Chris Vd Weerde is ook eindelijk geen assistent meer. Geef het nog een paar wkn, je moet hier in je verwachting aanpassen zo snel gaat dat allemaal niet
Zondag 18 december 2022 om 11:14 uur Quote

Langebach2

Advocaat is een goede manager. Weet niet of hij een goede trainer is.
Duidelijk is dat Rob Penders van FC Eindhoven een echt goede trainer is die spelers beter maakt. Wat die man daar presteert, petje af.
Zondag 18 december 2022 om 08:53 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Marcie, Franky, purnie&pino, Max, Donnydh070, opper, Bollie74, Johannes, Rob2002, Twa, Ties, Sprinkhaan070, Larslief, Wahter, Johan vakkie M, Jurriën en 132 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Tyrese Asante Gregor Breinburg Hugo Wentges

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo NAC Breda
2-1
3 februari 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Go Ahead Eagles
9 februari 2023 om 21:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Stand Eerste divisie

1 PEC Zwolle + 22 - 53
2 Heracles + 22 - 47
3 FC Eindhoven 22 - 39
4 Almere City 23 - 39
5 VVV-Venlo 23 - 36
6 MVV Maastr. 21 - 35
7 Jong AZ 23 - 35
8 Willem II 22 - 33
9 Telstar 23 - 32
10 Roda JC 22 - 31
11 NAC Breda 23 - 31
12 Jong PSV 23 - 30
13 ADO Den Haag 23 - 28
14 Graafschap 23 - 27
15 FC Dordrecht 23 - 26
16 Jong Ajax 22 - 24
17 FC Den Bosch 23 - 23
18 Helmond Sp. 23 - 22
19 TOP Oss 23 - 21
20 Jong Utrecht 23 - 17