Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Lop

„Ik kan me voorstellen dat ze (de gemeente Den Haag) primair geen geld meer in ADO willen storten. Maar als je al vijftig miljoen overheidsgeld in een project hebt gestopt en dan ineens bij een probleem zegt `nee, we doen niks meer`, dat vind ik onbegrijpelijk.” ADO-topman Mark van der Kallen in Elf.

„Ik ben eigenlijk introvert. Door mijn werk ben ik extraverter geworden. Als kind was ik een verlegen jongetje.” ADO-trainer André Wetzel bij Eredivisie op Maandag, de talkshow bij Eredivisie Live. 

„Vloet liet me achter mijn eigen tegenstander aan lopen. Dan kom je tekort in de dingen waar je wel goed in bent.” Richard Knopper in Elf 

„Ik heb dikwijls het idee dat hij de beweging om de beweging maakt, waardoor hij niet effectief speelt.” Analist Martin van Vianen in Vak W, het ADO-talkprogramma van TV West. Over Hursut Meric, tegen FC Volendam goed voor een assist en een goal. 

„Hij doet me soms denken aan Suarez. Die kan ook die acties maken, maar dan verliest hij het overzicht.” Aad de Mos gast in Vak W over Meric 

„Inmiddels ben ik tot het besef gekomen dat het maar om een heel kleine kern ging die mij het heel lastig en vervelend heeft gemaakt.” FC Volendam-trainer Frans Adelaar kijkt bij TV West terug op zijn ADO-periode die eindigde met fans op het veld. 

„In het rapport werd wat gerept over amateurisme binnen de organisatietop. Over een groep goedwillenden waarvan de werkkracht enorm was, maar waarvan hun tijd eigenlijk te beperkt was om ADO Den Haag uit het financiële moeras te trekken. Eigenlijk werd(en) er in het hele rapport geen schuldige(n) aangewezen.`` Oud-toparbiter Mario van der Ende, in Elf. Over het onderzoek van de commissie De Vries. „Behalve Dekker dan. Die werd subtiel als de nieuwe Barbertje neergezet. Hij kreeg als wethouder de schuld dat de gemeente de afgelopen jaren te veel afstand van ADO heeft gehouden. En hoe liep het af met Barbertje Dekker? Prima, een klein politiek deukje en door zijn politieke vrienden weer keurig in zijn wethoudersstoel teruggeplaatst.`` Van der Ende. „Hoe is het mogelijk dat uit zo`n gewichtig rapport zo`n conclusie naar voren komt? Hadden die kosten van deze commissie niet beter kunnen worden aangewend voor het aantrekken van nieuwe spelers? Van der Ende.
0
Maandag 20 oktober 2008 om 13:47 uur

Den Haag For Life

Arme Mols schreef:

Zeg jongens, zullen we Michael Mols in de winterstop maar halen? Toch sneu als ie alsnog zijn carriere met dagradatie moet afsluiten. Even een spandoekje op 23 november dat hij van harte welkom is om zijn carriere op een waardige manier af te sluiten.
Mols `not amused` met keuze Verbeek
TILBURG - Feyenoord-spits Michael Mols was `not amused` toen hij van trainer Verbeek hoorde dat hij tegen Willem II op de bank begon. ,,Ik was wel verbaasd,’’ aldus de 37-jarige routinier.
afbeelding vergroten Mols in actie. FOTO PRO SHOTS
,,Als Makaay en Tomasson niet fit zijn en je bent een van de weinige spitsen, dan is het niet makkelijk te accepteren dat je niet speelt.’’

Verbeek hield Mols om taktische redenen buiten de ploeg. ,,Omdat ik een speler ben die naar de bal toe gaat en hij diepgang wilde hebben tegenover de centrale verdedigers van Willem II."

,,Ik heb die uitleg maar te accepteren. Maar je gaat op zo`n moment wel bij jezelf te rade. Als de trainer het niet in me ziet zitten, kan hij dat tegen me zeggen. Nee, ik heb hem daar niet naar gevraagd. Vlak voor een wedstrijd is het niet het moment om over dat soort zaken te beginnen. Dan stel je je boven de groep.’’
0
Zondag 19 oktober 2008 om 22:37 uur

Delft

Ik weet niet of er nog suporrters zijn die een abbonement bij de Telegraaf hebben. Wordt tijd om hem op te zeggen. Kattebakkrant!!!!!!!!  

FC Volendam verliest opnieuw
 Adelaar lust ooievaar rauw
Trainer Frans Adelaar van FC... 



Adelaar terug in Den Haag
FC Volendam gaat vanavond op bezoek bij... 

DEN HAAG - Trainer Frans Adelaar van FC Volendam beschouwde de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag als een nieuwe start voor zijn ploeg. Aan de zesde nederlaag op rij viel evenwel niet te ontkomen: 2-0. Voor Adelaar was het een pikante wedstrijd. Hij was twee jaar geleden nog coach van ADO. In november 2006 stapte Adelaar op, onder druk van de slechte resultaten en opdringerige fans. 


Adelaar liet vooraf wijselijk weten dat het duel niet echt speciaal voor hem was. De Haagse lieverdjes dachten daar evenwel anders over. Adelaar keek bij het betreden van het veld aan tegen een levensgroot spandoek met de alleszeggende tekst: `Nooit meer een Adelaar, alleen nog maar een Ooievaar`. De Haagse fans verwezen daarmee naar het aloude ADO-logo, met een trotse ooievaar in het midden.

Ook tijdens de wedstrijd moest Adelaar het verbaal soms ontgelden bij het fanatieke thuispubliek. Veel te genieten viel er ook niet voor de ADO-fans. De manschappen van trainer André Wetzel hadden weliswaar een overwicht, maar kwamen te weinig in scoringspositie. Fabio Caracciolo kreeg na ruim een kwartier de grootste kans van de eerste helft. De ADO-spits tikte de bal van dichtbij tegen de benen van doelman Jeroen Verhoeven, die voor de rust een sterke indruk maakte.

Na de pauze leek het duel tussen de twee gepromoveerde clubs te verzanden in eerstedivisievoetbal van het laagste niveau. Een toegejuichte wissel van Wetzel bracht uitkomst. Met zijn eerste balcontact begon invaller Meric (voor Karim Soltani) aan een knappe solo die Immers bekroonde met een doeltreffend schot, 1-0. Nadien was alleen invaller Gerson Sheotahul dicht bij de gelijkmaker. Verdediger Csaba Horvath haalde diens omhaal van de doellijn. De succesrijke Meric besliste het duel in de slotfase: 2-0.

0
Zondag 19 oktober 2008 om 20:29 uur

<FCDH>

nooit meer op de bank


DEN HAAG - Zijn bezwete kale kop werd zedeloos gekust.
De high fives waren niet van de lucht en met Mitchell Piqué, die jubelend op zijn krukken kwam aangestrompeld, ging Hursut Meric liefkozend wang tegen wang. "Nooit meer op de bank," lispelde Piqué en vier oogjes glinsterden.

Daarvoor was Meric, met een assist én een goal dé man van FC Den Haag-FC Volendam (2-0), van camera naar microfoon gesleurd en van microfoon naar de notitieblokjes van de schrijvende verslaggevers. Ze hadden allemaal veel vragen, maar eentje sprong eruit: Vind je dat je nu een basisplaats verdient?

Temidden van zoveel jubel bleef de Amsterdammer weg van het opportunisme: "Dat is aan de trainer," zei de balverliefde linkspoot met schorre stem. "Maar als ik zo doorga, krijg ik heus wel een kans."

Hursut Meric was twee jaar geleden nog amateurvoetballer, werd vorig jaar gehaald door FC Den Haag en viel op door zijn frisse, verrassende acties. Eindelijk was er weer een voetballer die een mannetje passeerde, en nóg één, en nóg een. Zoals gisteravond toen hij inviel na een uur en de wedstrijd openbrak. Slalommend langs drie Volendammers belandde de bal bij Immers die het cadeautje dankbaar aanvaarde en vervolgens raakschoot: 1-0. Meric bekroonde zijn flitsende invalbeurt met de tweede treffer. "Binnenkomen met zo`n actie die 1-0 oplevert en daarna ook nog zelf scoren, dat is fantastisch."

Twaalfduizend mensen, een record in de vorig seizoen geopende thuishaven, keken naar het sublieme spel van de `Haagse Turk`. Na afloop was ook bij de spelers van FCDH het volle stadion het gespreksonderwerp. "Sinds we hier spelen verlangde ik al naar een volle bak," sprak Richard Knopper.

"Als die tribunes tot de nok toe gevuld zijn helpt dat ons echt. En waarom kan dit eigenlijk niet veel vaker? Het moet een keer gezegd worden en dan hoop ik dat de gemeente Den Haag ook meeluistert: wat is er vanavond gebeurd? Er was geen rottigheid en nergens onenigheid. Er stonden vanavond alleen rijen voor de toegangspoorten. Nou, die staan overal."

Middenvelder Lex Immers, twee jaar terug nog een supporter van de Haagse eredivisionist, had de hele week al uitgekeken naar het treffen met Volendam. "Je weet dat er vrije verkoop is en dat daar veel meer mensen op af komen. Je weet dat het vol wordt in het stadion en dan leef je echt naar zo`n wedstrijd toe. Net als vorig jaar toen RKC op bezoek kwam in de play-offs."

De volle tribunes gaven Immers extra kracht. "Het zorgt net voor dat beetje spirit in de groep. Net dat laatste tikje dat je nodig hebt om alles uit een actie te halen. Dat zetje krijg je van de mensen op de tribune."

Alles en iedereen genoot van de sfeervolle ambiance. Volgens André Wetzel kan het stadion nog voller. "Over een paar weken mag er hier best gevochten worden, maar dan om een kaartje," grijnsde Wetzel.

Op dat moment trok de FCDH-top richting het supportershome onder de Aad Mansveldtribune. In het spoor van Henk Jagersma (voorzitter van de raad van commissarissen), Frans Boogaard (plaatsvervangend directeur), Maurice Westerwoudt (stadiondirecteur) en Mark van der Kallen ging ook sportwethouder Sander Dekker, die na zo`n weekje wel een pilsje lustte. Van de grote mannen bleef Van der Kallen, dé topman van de Haagse voetbalclub, het langst hangen. Tot ver over twaalven mengde de redder van FCDH zich onder de supporters, als fan onder de fans...

Bron: www.sportwereld.nl
0
Zaterdag 18 oktober 2008 om 20:20 uur

<FCDH>

Adelaar: Spandoek is erg creatief
`Nooit meer een Adelaar,alleen nog maar een ooievaar`. Zo luidde de tekst op het spandoek van de Haage fans die niet zo heel erg gesteld waren op de trainer. Adelaar was van juli 2004 tot november 2006 oefenmeester van de Haagse club, maar nam ontslag toen hij zich tijdens FC Den Haag-Vitesse bedreigd voelde nadat fans het veld op waren gekomen. Populair was de IJsselsteiner nooit.

Als trainer van FC Volendam keerde hij gisteren terug in de Hofstad. Om het spandoek kon hij wel lachen. Op de persconferentie zei hij,opvalland ontspannen,het spandoek `heel creatief` te vinden.

,,Het is altijd prettig als ze er tijd,energie en geld in steken. En de gevoelens zijn geweldig verwoord. Maar let wel: de adelaar staat op de dierenriem ver boven de ooievaar." Collega André Wetzel had echter het laatste woord: ,,DE OOIEVAAR IS VANDAAG OPGESTEGEN."


0
Zaterdag 18 oktober 2008 om 20:19 uur

Advertentie

<FCDH>

Wetzel: ‘Cornelisse en Ricky komen eraan’


Trainer Andre Wetzel was na afloop niet erg te spreken over de prestaties van linkeraanvaller Karim Soltani. ‘Hij was meer in gevecht met de bal, dan met de tegenstander’. Soltani werd na rust vervangen door Hursut Meric en die wissel pakte zeer goed uit.



Tekst: Ton Beije
Foto: Bert Tielemans



Nog even en dan krijgt de Haagse trainer aanvallend nog meer armslag. Hij: ‘Voor de vleugel hebben wij nog Wesley Verhoek, die terugkomt van een blessure en ook Rick Hoogendorp (zie foto op de tribune bij de supporters) traint volop mee.’



Over Yuri Cornelisse zei Wetzel na afloop van het duel tegen FC Volendam: ‘Die maakt grote sprongen vooruit. Ik verwacht dat hij na de wedstrijd tegen Heracles (komende vrijdag –red.) weer bij de groep gaat aansluiten’.



tevreden



Over Pascal Bosschaart, die de geblesseerde Mitchell Picque (die in het gips en op krukken het stadion binnenkwam) was de Haagse trainer tevreden en hij prees ook Lex Immers, die niet alleen de eerste treffer voor zijn rekening nam, maar ook heel hard heeft gewerkt.



Ook over de publieke opkomst was Wetzel bijzonder te spreken. ‘Nu 12.000 man, dat was vandaag het maximum dat erin kon. Men heeft helaas geen goede wedstrijd gezien, maar wel een FC Den Haag dat bereid was heel hard te werken. Wij staan nu tien punten los van Volendam. Het ging vooral om het resultaat, dus ben ik tevreden. Ik hoop dat de burgemeester de volgende thuiswedstrijd toestaat dat er weer 2000 toeschouwers meer mogen komen……’.



© Haaglanden Voetbal (TR Media)

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl



0
Zaterdag 18 oktober 2008 om 20:13 uur

<FCDH>

Wetzel: "Ze mogen vechten om een kaartje"
Voor twaalfduizend man versloeg ADO Den Haag FC Volendam vrijdagavond met 2-0. Sinds de ploeg van trainer André Wetzel in de nieuwe thuishaven speelt een record, en dat zorgde voor blije gezichten aan Haagse kant.

"Sinds we hier spelen verlangde ik al naar een volle bak", zei Richard Knopper kort na afloop van het duel met FC Volendam. "Als die tribunes tot de nok toe gevuld zijn helpt dat ons echt. En waarom kan dit eigenlijk niet veel vaker? Het moet een keer gezegd worden en dan hoop ik dat de gemeente Den Haag ook meeluistert: wat is er vanavond gebeurd? Er was geen rottigheid en nergens onenigheid. Er stonden vanavond alleen rijen voor de toegangspoorten. Nou, die staan overal."

Lex Immers was heel de week al bezig met het duel, mede door de verwachting van een groot publiek. "Je weet dat er vrije verkoop is en dat daar veel meer mensen op af komen. Je weet dat het vol wordt in het stadion en dan leef je echt naar zo`n wedstrijd toe. Net als vorig jaar toen RKC op bezoek kwam in de play-offs."

De middenvelder heeft het idee dat een volgepakt stadion voor ADO Den Haag het verschil kan zijn tussen winst of een gelijkspel. "Het zorgt net voor dat beetje spirit in de groep. Net dat laatste tikje dat je nodig hebt om alles uit een actie te halen. Dat zetje krijg je van de mensen op de tribune."

Trainer Wetzel genoot eveneens. Zowel van de 2-0 overwinning, als van de twaalfduizend man op de tribune. "Over een paar weken mag er hier best gevochten worden, maar dan om een kaartje", grijnsde de oefenmeester tegenover de verslaggever van het AD.


0
Zaterdag 18 oktober 2008 om 13:31 uur

<FCDH>

Adelaar: "Meric besliste de wedstrijd"
ADO Den Haag won gisteren met 2-0 van FC Volendam. Grote man bij de thuisclub was Husut Meric. 
De aanvaller kwam na een uur spelen Karim Soltani aflossen en was direct beslissend. Na zijn actie kwam de bal terecht bij Lex Immers, die fraai raak schoot.

Een klein kwartiertje voor tijd maakte de pingelende Meric er zelf ook nog 2-0 van.

Verliezend trainer Frans Adelaar had er na afloop uiteraard de pee in. "In de eerste helft maakte ik me nog geen zorgen. We speelden verzorgd, maar met te weinig druk naar voren toe. In de tweede helft was er ook nog niet veel aan de hand, totdat Meric erin kwam bij ADO. Hij brak de wedstrijd met twee individuele acties open. Daarna was het duel gespeeld," aldus de oefenmeester voor de camera van Eredivisie Live.

0
Zaterdag 18 oktober 2008 om 13:30 uur

Brian

donderdag 16 oktober 2008
Kloof van tien punten lonkt
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - ADO Den Haag-Volendam vanavond, dat is nu al een wedstrijd van de waarheid.

André Wetzel. FOTO EVERT-JAN DANIELS
De Noord-Hollanders hebben nog geen punt. Als ADO Den Haag wint, zijn de Volendammers op de ranglijst zo`n beetje gezien. Een kloof van tien punten dichten in 26 wedstrijden, dat wordt een moeilijk verhaal. "We moeten winnen, die druk mogen we onszelf wel opleggen," vindt trainer André Wetzel. Een sfeertekening van de laatste training.



10.00 uur

De training van de waarheid begint. Maar liefst 26 selectiespelers lopen rondjes in het naamloze stadion van ADO Den Haag. Tijdens de warming up schudt André Wetzel een man de hand die hij `de directeur van het gras` noemt. De man heet Cees Kortekaas en stelt zich officieel voor als manager uitvoering. Hij blijkt over het gras te gaan. De grasmat heeft drie weken geleden een onderhoudsbeurt gehad. "Zand erover gegooid, met prikpennen gaatjes in de grond gestampt," vertelt hij. "En nu kom ik kijken hoe het gras er voor staat." Het staat er goed voor, heeft hij gezien. "Het is mooi van kleur. Donkergroen. De plaggen vliegen niet in het rond. En het gras leeft. Het praat tegen me."



10.10 uur

Yuri Cornelisse betreedt het levende en pratende gras. De Alkmaarder revalideert van een knieoperatie. "Hij gaat als een trein," zal Wetzel later zeggen. Samen met Ruud Jong die herstelt van een kniepeesoperatie, doet hij loopoefeningen. Hersteltrainer Jurgen Seegers ziet toe, terwijl in de selectie de voetballers van de keepers worden onderscheiden. Robert Zwinkels en Boy Waterman gaan met trainer René Stam mee, de voetballers doen oefeningen.

Cees Kortekaas gaat in de dug out zitten, een klein clubje verslaggevers staat aan de rand van het veld. Dat zou een jaar geleden ondenkbaar geweest zijn. Onder Wiljan Vloet bleef ook de manager uitvoering uit de dug out, herstelde je al geblesseerde speler in het Zuiderpark en bleven journalisten achter de hekken of op de tribune. Maar bij Wiljan Vloet was de achterdocht aan de macht. Net als bij Frans Adelaar. André Wetzel heeft `t meer op eigen verantwoordelijkheden. Bij die vrijheid bloeiden vooral Knopper en Cornelisse op.

Overigens: wie te veel vrijheden in zijn eigen vrijheid inbouwt, komt er wel achter. Wetzel vindt eerder deze week dat vier spelers niet maximaal hebben getraind. Die conclusie wordt bevestigd door de uitdraaien van hun hartslagmeters: conditioneel hebben zij hun doelstelling niet gehaald, wijzen de meters uit. Wetzel: "Ze waren verrast, die spelers. Ze hadden eerst een knakmomentje, daarna pakten ze het op de juiste moment op."

Ook op deze donderdag trouwens. "Er is heel scherp getraind," vindt Wetzel die voor het duel met FC Volendam uiteraard een strijdplan heeft. Het weinige wat hij daarover zegt is: "We mogen Volendam niet laten voetballen."



10.30 uur

De grote groep wordt in tweeën gesplitst. Bij de `basis` speelt aanval tegen de verdediging. Op grond van deze opstelling zal Samir El Moussaoui tegen FC Volendam spelen als linksback en niet Pascal Bosschaart. André Wetzel wil dat na de training nog niet bevestigen. "Ik ben er nog niet uit."

Het is niet druk bij de laatste training. Op de tribune zit wel een regionale bekende. Het is John Kila, de trainer van Scheveningen-zaterdag. Hij heeft Jousuke meegenomen, een 25-jarige Japanner uit Nagano. "Ik heb hem twaalf jaar geleden leren kennen in Japan waar ik een training gaf. Jousuke was toen nog een jochie. Als ik groot ben, zei hij, kom ik naar Nederland. Hij heeft woord gehouden. Mooi hè? Nu doet hij de voetbalcursus II en III."

Ze gaan ook de wedstrijd bezoeken. ADO heeft nog een appeltje te schillen met Volendam. Die club presteerde het vorig seizoen om kampioen te worden op het veld van ADO. Met afschuw sloegen de Hagenaars de oranje polonaise gade op de laatste competitiedag. Gelukkig voor de Hagenaars koos ADO precies een maand later hetzelfde het pad richting de eredivisie.



10.48 uur

Het partijspel is afgelopen, nu gaat het afwerken beginnen. Een klein halfuurtje is het mikken, knikken en intikken. Bij de looptunnel staat iemand die amper oog heeft voor de voetballers. Hij heet Dinant de Raad en is geen journalist. Wel steken uit zijn hand pen en papier. Een scout? Een spion uit Volendam? De cijfertjes blijken niet op spelsystemen te duiden. "Ik ben van Vrolijk, schoonmaakbedrijf," zegt hij. "Ik kom het glas opmeten. ADO wil al het glas afzonderlijk kunnen laten schoonmaken, zoals de skyboxen of de dug outs."

Het bedrijf heeft meer mensen gestuurd. Buiten bij de glazen wand van het hoofdgebouw staat een zigzagvormende hoogwerker. Daar wordt druk gezeemd. `Binnen` zijn vijf man in de weer met de stoeltjes. "Ze worden stuk voor stuk schoongemaakt," aldus De Raad. Eén werknemer kiepert zijn rode emmertje leeg bij de put in de gracht. "De vloeren worden morgen gedaan."



11.15 uur

André Wetzel roept zijn selectie bijeen. Er zijn vier ballen zoek. Of ze even kunnen gaan zoeken. De spoorzoekerachtige opdracht levert koddige beelden op. De spelers kijken in alle hoeken en gaten. De missie slaagt: de vier ballen komen tevoorschijn, tot genoegen van André Wetzel. Hij zegt nodeloos: "Wij moeten nog steeds op de kleintjes letten."
0
Vrijdag 17 oktober 2008 om 19:25 uur

De Loer

Laten we een ding onthouden, Adelaar mag misschien een matige trainer zijn, maar hij heeft zich ruim twee jaar met hart en ziel voor ons ingezet. Hetzelfde doet ie met Volendam, maar daar gaat ie vanavond ook gene ountjes mee halen, want hij gaan er nover heen.
0
Vrijdag 17 oktober 2008 om 12:30 uur

Nu online

Sebastiaan en 166 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie