Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Brian

donderdag 16 oktober 2008
Kloof van tien punten lonkt
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - ADO Den Haag-Volendam vanavond, dat is nu al een wedstrijd van de waarheid.

André Wetzel. FOTO EVERT-JAN DANIELS
De Noord-Hollanders hebben nog geen punt. Als ADO Den Haag wint, zijn de Volendammers op de ranglijst zo`n beetje gezien. Een kloof van tien punten dichten in 26 wedstrijden, dat wordt een moeilijk verhaal. "We moeten winnen, die druk mogen we onszelf wel opleggen," vindt trainer André Wetzel. Een sfeertekening van de laatste training.



10.00 uur

De training van de waarheid begint. Maar liefst 26 selectiespelers lopen rondjes in het naamloze stadion van ADO Den Haag. Tijdens de warming up schudt André Wetzel een man de hand die hij `de directeur van het gras` noemt. De man heet Cees Kortekaas en stelt zich officieel voor als manager uitvoering. Hij blijkt over het gras te gaan. De grasmat heeft drie weken geleden een onderhoudsbeurt gehad. "Zand erover gegooid, met prikpennen gaatjes in de grond gestampt," vertelt hij. "En nu kom ik kijken hoe het gras er voor staat." Het staat er goed voor, heeft hij gezien. "Het is mooi van kleur. Donkergroen. De plaggen vliegen niet in het rond. En het gras leeft. Het praat tegen me."



10.10 uur

Yuri Cornelisse betreedt het levende en pratende gras. De Alkmaarder revalideert van een knieoperatie. "Hij gaat als een trein," zal Wetzel later zeggen. Samen met Ruud Jong die herstelt van een kniepeesoperatie, doet hij loopoefeningen. Hersteltrainer Jurgen Seegers ziet toe, terwijl in de selectie de voetballers van de keepers worden onderscheiden. Robert Zwinkels en Boy Waterman gaan met trainer René Stam mee, de voetballers doen oefeningen.

Cees Kortekaas gaat in de dug out zitten, een klein clubje verslaggevers staat aan de rand van het veld. Dat zou een jaar geleden ondenkbaar geweest zijn. Onder Wiljan Vloet bleef ook de manager uitvoering uit de dug out, herstelde je al geblesseerde speler in het Zuiderpark en bleven journalisten achter de hekken of op de tribune. Maar bij Wiljan Vloet was de achterdocht aan de macht. Net als bij Frans Adelaar. André Wetzel heeft `t meer op eigen verantwoordelijkheden. Bij die vrijheid bloeiden vooral Knopper en Cornelisse op.

Overigens: wie te veel vrijheden in zijn eigen vrijheid inbouwt, komt er wel achter. Wetzel vindt eerder deze week dat vier spelers niet maximaal hebben getraind. Die conclusie wordt bevestigd door de uitdraaien van hun hartslagmeters: conditioneel hebben zij hun doelstelling niet gehaald, wijzen de meters uit. Wetzel: "Ze waren verrast, die spelers. Ze hadden eerst een knakmomentje, daarna pakten ze het op de juiste moment op."

Ook op deze donderdag trouwens. "Er is heel scherp getraind," vindt Wetzel die voor het duel met FC Volendam uiteraard een strijdplan heeft. Het weinige wat hij daarover zegt is: "We mogen Volendam niet laten voetballen."



10.30 uur

De grote groep wordt in tweeën gesplitst. Bij de `basis` speelt aanval tegen de verdediging. Op grond van deze opstelling zal Samir El Moussaoui tegen FC Volendam spelen als linksback en niet Pascal Bosschaart. André Wetzel wil dat na de training nog niet bevestigen. "Ik ben er nog niet uit."

Het is niet druk bij de laatste training. Op de tribune zit wel een regionale bekende. Het is John Kila, de trainer van Scheveningen-zaterdag. Hij heeft Jousuke meegenomen, een 25-jarige Japanner uit Nagano. "Ik heb hem twaalf jaar geleden leren kennen in Japan waar ik een training gaf. Jousuke was toen nog een jochie. Als ik groot ben, zei hij, kom ik naar Nederland. Hij heeft woord gehouden. Mooi hè? Nu doet hij de voetbalcursus II en III."

Ze gaan ook de wedstrijd bezoeken. ADO heeft nog een appeltje te schillen met Volendam. Die club presteerde het vorig seizoen om kampioen te worden op het veld van ADO. Met afschuw sloegen de Hagenaars de oranje polonaise gade op de laatste competitiedag. Gelukkig voor de Hagenaars koos ADO precies een maand later hetzelfde het pad richting de eredivisie.



10.48 uur

Het partijspel is afgelopen, nu gaat het afwerken beginnen. Een klein halfuurtje is het mikken, knikken en intikken. Bij de looptunnel staat iemand die amper oog heeft voor de voetballers. Hij heet Dinant de Raad en is geen journalist. Wel steken uit zijn hand pen en papier. Een scout? Een spion uit Volendam? De cijfertjes blijken niet op spelsystemen te duiden. "Ik ben van Vrolijk, schoonmaakbedrijf," zegt hij. "Ik kom het glas opmeten. ADO wil al het glas afzonderlijk kunnen laten schoonmaken, zoals de skyboxen of de dug outs."

Het bedrijf heeft meer mensen gestuurd. Buiten bij de glazen wand van het hoofdgebouw staat een zigzagvormende hoogwerker. Daar wordt druk gezeemd. `Binnen` zijn vijf man in de weer met de stoeltjes. "Ze worden stuk voor stuk schoongemaakt," aldus De Raad. Eén werknemer kiepert zijn rode emmertje leeg bij de put in de gracht. "De vloeren worden morgen gedaan."



11.15 uur

André Wetzel roept zijn selectie bijeen. Er zijn vier ballen zoek. Of ze even kunnen gaan zoeken. De spoorzoekerachtige opdracht levert koddige beelden op. De spelers kijken in alle hoeken en gaten. De missie slaagt: de vier ballen komen tevoorschijn, tot genoegen van André Wetzel. Hij zegt nodeloos: "Wij moeten nog steeds op de kleintjes letten."
0
Vrijdag 17 oktober 2008 om 19:25 uur

De Loer

Laten we een ding onthouden, Adelaar mag misschien een matige trainer zijn, maar hij heeft zich ruim twee jaar met hart en ziel voor ons ingezet. Hetzelfde doet ie met Volendam, maar daar gaat ie vanavond ook gene ountjes mee halen, want hij gaan er nover heen.
0
Vrijdag 17 oktober 2008 om 12:30 uur

Kaj

Wetzel Wetzel wij willen Hursut Meric in de basis komop stel hem een keer op laat hem zich bewijzen aan die soltana heb je toch niks komohn wetzel je bent al een goede trainer en helemaal als je Meric erin zet. KOMOHN MERIC
0
Donderdag 16 oktober 2008 om 13:32 uur

Brian

Voorbeschouwing ADO DH – FC Volendam
Net zoals vorig jaar treffen ADO Den Haag en FC Volendam elkaar op vrijdagavond. De naam van de competitie is alleen veranderd, beide ploegen zijn een niveau omhoog geschoven.
Vorig seizoen werd FC Volendam kampioen tijdens de wedstrijd in het ADO Den Haag Stadion. De 0-1 van Jack Tuyp bleek voldoende voor de titel. Op dat moment had niemand nog durven dromen dat ADO Den Haag de weg naar de Eredivisie zou volgen via de nacompetitie. Nu, een aantal maanden later, knokken beide gepromoveerde ploegen voor wat ze waard zijn.

ADO Den Haag staat in de subtop met zeven punten uit vijf duels, na een geweldige start heeft de ploeg van André Wetzel ondervonden hoe zwaar de tegenstand kan zijn. FC Volendam is met nul punten momenteel de hekkensluiter. Maar daar moet wel bijgezegd worden dat meer ploegen na een reeks tegen sc Heerenveen, Feyenoord, FC Twente, PSV en NAC het risico lopen met weinig punten achter te blijven. Maar die nul zit uiteraard wel dwars, die wil Frans Adelaar als huidig FC Volendam coach logischerwijs van het bord af hebben.

FC Volendam haalde wel een zwaarbevochten succesje in de beker. Het werd een interessant bekerduel in Venlo tussen een degradant van afgelopen seizoen (VVV) en een ploeg die juist is gepromoveerd naar de Eredivisie (Volendam). Het duurde tot in de verlenging totdat bepaald werd wie de winnaar zou worden. Uitgerekend Cecilio Lopes, die een week eerder tegen FC Twente nog disciplinair gestraft werd, bezorgde Volendam als invaller de winst. De gasten speelden toen overigens met tien man na een rode kaart voor Aaron Meijers in 89ste minuut. Volendam wacht nu een thuiswedstrijd tegen Ajax in het bekertoernooi.

Spits Cecilio Lopes, gehuurd van sc Heerenveen, maakt ondertussen weer gewoon deel uit van de groep. Hij zit echter wel meestal op de bank. Dat geeft aan hoe Adelaar denkt over Jack Tuyp en Bernard Hofstede in de aanval. FC Volendam scoorde tot nu toe vijf keer, meer dan een aantal clubs dat met meer punten boven hen staat. Deze zomer toonde FC Volendam het vertrouwen in de kwaliteiten van Yannick de Wit, Jeffrey Keizer en Robbin Ruiter. De drie spelers tekenden voor één seizoen bij de club van trainer Frans Adelaar. De 21-jarige De Wit speelde de afgelopen drie jaar al in de hoofdmacht van FC Volendam. De middenvelder wist tweemaal het net te vinden. Verdediger Keizer (20) komt dit seizoen uit voor Jong Volendam. Keeper Ruiter (21) zat vorig seizoen vijfmaal bij de selectie van FC Volendam, maar maakte nog niet zijn officiële debuut.

Arvid Smit is bij FC Volendam teruggekeerd naar Nederland. De 27-jarige middenvelder verruilde in juli União Leiria uit Portugal voor FC Volendam. Smit, die eerder speelde voor Telstar, De Graafschap, FC Groningen, PSV, Willem II en het Portugese Maritimo Funchal, tekende voor twee seizoenen maar zat tot nu toe steeds op de tribune. Voor Volendam, de kampioen van de Jupiler League, was Smit de zevende aanwinst van de zomer. De ploeg van coach Frans Adelaar strikte eerder Adil Harfaoui, Cecilio Lopes, Furdjel Narsingh, Gerry Koning, Paul de Lange en Tim Bakens.

FC Volendam is in het seizoen 2007/`08 winnaar geworden van de Nationale-Nederlanden Fair Play-prijs. Uit 38 competitiewedstrijden behaalde de club een gemiddelde van 8.27 punten. Een jaar eerder wonnen AZ en PSV gezamenlijk het klassement. De prijs werd afgelopen zaterdag in de rust van de wedstrijd Nederland-IJsland door KNVB-directeur Henk Kesler uitgereikt aan de heren Cor Tol (bestuurslid en verantwoordelijk voor pers en publiciteit) en Peter Wijker van FC Volendam. De Fair play prijs in ingevoerd op initiatief van de UEFA en wordt door KNVB sponsor Nationale Nederlanden ondersteund. De winnaar ontvangt een geldbedrag (10.000 euro), te besteden aan een sociaal-preventief project.

Bij ADO Den Haag ontbreken Yuri Cornelisse, Rick Hoogendorp en Mitchell Piqué vanwege blessures voor het duel vrijdagavond.

Het duel ADO Den Haag – FC Volendam staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Luc Wouters, die wordt geassisteerd door landgenoten Danny Huens en Peter De Bast. Raf Bylois fungeert als vierde official.


ADO Den Haag - FC Volendam 2-0 2002-2003. Romeo Castelen scoorde twee keer.

Historie
ADO Den Haag en FC Volendam ontmoeten elkaar voor de 24e keer in de Residentie. De balans is in overtuigend voordeel van ADO Den Haag, dat thuis maar liefst vijftien keer wist te winnen, drie keer gelijkspeelde en slechts vijf nederlagen leed.

De eerste wedstrijd tussen beide clubs stond in het seizoen 1959/1960 op het programma. ADO won toen met 4-1 door doelpunten van Lex Rijnvis (2x), Theo Timmermans en Carol Schuurman. De Volendamse treffer kwam op naam van Veerman.


FC Den Haag - FC Volendam 2-1 1978-1979. Vlnr: Verheyen, Kila, Jonker en Mansveld.

In het seizoen 1977/1978 waren FC Den Haag en FC Volendam het meest trefzeker, met als resultaat een 5-2 overwinning voor de Haagse ploeg. Henk van Leeuwen scoorde drie maal, Martin Jol en Lex Schoenmaker beiden een keer. Voor FC Volendam scoorden D. Tol en Kramer.


FC Den Haag - FC Volendam 2-1 1978-1979. Henk van Leeuwen dichtbij een doelpunt, Aad Mansveld kijkt toe.

De laatste keer dat ADO Den Haag in eigen huis verloor van FC Volendam, voor de kampioenswedstrijd van afgelopen seizoen, was in het seizoen 2000/2001. Toen werd het 2-4, door Volendamse doelpunten van Yuri Rose (2x), Niels Kokmeijer en Eddy Putter. Ali Boussaboun was verantwoordelijk voor beide Haagse goals.

Onder anderen Marco Gentile, Marcel Valk, Aschwin de Bruijn, Youri Petrov, Sandro Calabro en Mark de Vries speelden zowel voor ADO Den Haag als FC Volendam.

0
Woensdag 15 oktober 2008 om 16:36 uur

<FCDH>

Cornelisse terug op het veld bij ADO
Yuri Cornelisse verwacht spoedig zijn rentree te kunnen maken voor ADO Den Haag. De aanvaller werd drie weken geleden nog geopereerd aan zijn meniscus, maar liet zich deze week weer op het veld zien voor de nodige loopoefeningen.

"Het herstel verloopt voorspoedig. Ik denk dat hij volgende week weer alweer kan aansluiten bij de groep", zo vertelt ADO-trainer André Wetzel aan het Algemeen Dagblad.

Tegenover het snelle herstel van Cornelisse staat de terugval van Mitchell Piqué. De linksback zou deze week de training weer hervatten, maar moet nog zeker een week rust houden.



0
Dinsdag 14 oktober 2008 om 20:22 uur

Lapswans

Heet Derksen tegenwoordig Van Egmond? Wat is dit voor onzin:

`Met Kahya en Zwinkels naar De Tweemaster`
14/10/2008 09:00

Die dag had ADO Den Haag-trainer André Wetzel een verrassing voor zijn spelers: de middagtraining werd geschrapt. Het zorgde voor veel enthousiasme. De meeste voetballers wisten niet hoe snel ze het stadion moesten verlaten.

Sommigen stopten op weg naar de uitgang nog wel even bij het witte bord in de gang, waarop iemand (Wetzel?) met zwarte viltstift de opstelling van de komende tegenstander had geschreven. FC Groningen, stond erboven. Daarachter, tussen haakjes: de koploper. Zo kon niemand zich vergissen. De auteur had er voor de zekerheid ook een ruit bij getekend.

Een paar spelers haalden een papiertje of een servet tevoorschijn en schreven de opstelling ­ inclusief de ruit ­ over. Maar de meesten ­ vooral de reserves - liepen het bord voorbij alsof het er helemaal niet hing.

Anderen keken alleen uit verveling, wachtend op het startschot voor andere verplichtingen. Zoals Csaba Horváth, de Slowaakse verdediger. Hij moest een talentest afleggen.

`You`, zei doelman Robert Zwinkels (foto) in de gang, terwijl hij zijn lange wijsvinger in de borst van de Slowaak plantte, `you, exam?` `Eczeem?`, vroeg Horváth, die de gewoonte had elk Nederlands woord dat hij niet verstond zo goed en zo kwaad als het ging te herhalen, net zo lang totdat hij het begreep. `Nee`, zei Zwinkels, `nee: exam. You. Exam.` `Aha`, zei Horváth, `Exam! Yes. Euh... Ja.`

Daarmee was de conversatie voorbij. Bij Horváth waren de woorden op en Zwinkels had wel iets beters te doen. Samen met ploeggenoot Ekrem Kahya nam hij die middag deel aan het project De Held. Daarvoor werden ze verwacht op basisschool De Tweemaster in Scheveningen.

De schooldirecteur ontving hen hartelijk. Hij heette Jan en had ter voorbereiding ADO Den Haag-FC Utrecht bezocht. Dat had hij beter níét kunnen doen. Jan was in het verkeerde vak terechtgekomen. Daar werden tot zijn verbazing alleen maar heel erge ziektes gescandeerd. Ook had een hooligan over zijn stoeltje geplast. `Is dat gebruikelijk?`, vroeg de directeur aan Kahya. `U zat in het verkeerde vak`, antwoordde de voetballer.

De middag werd geleid door Dennis, een vriendelijke jongen van de kidsclub van ADO Den Haag. Dennis had zo te merken al heel wat schoolklassen toegesproken, want hij had zichzelf de dictie aangeleerd van iemand die in een heel grote zaal een microfoon aan het testen is. Het thema van de middag was pesten en racisme.

`Welke vormen van pesten kennen jullie?`, vroeg Dennis.

`Slaan, schoppen, knijpen, stompen, haren trekken, krabbelen en bijten`, riep de klas. `Ja`, zei een jongetje met blond stekelhaar, `en bakstenen naar elkaar gooien.` Hij droeg een ADO Den Haag-shirt, maar dat zal wel toeval zijn geweest.

Daarna ging het over racisme. Ekrem Kahya vertelde over oerwoudgeluiden op de tribunes en dat de spelers dan eigenlijk een keer van het veld moesten lopen. `Want voetbal is toch een vorm van amusement`, zei hij, `al zou je dat bij ons niet altijd zeggen.` Vervolgens werd er een partijtje gespeeld, ging iedereen met iedereen op de foto en was de middag voorbij.

`Hier`, zei Jan bij het afscheid en overhandigde de voetballers een gelukspoppetje uit de derde wereld. `dit houdt de niegus buiten de kleedkamer.` `Bedankt, hoor`, zeiden Zwinkels en Kahya.

Drie dagen later verloor ADO Den Haag met 3-0 van FC Groningen.

Vi.nl
0
Dinsdag 14 oktober 2008 om 11:42 uur

pietje

ADO voor altijd schreef:

ja en martin van vianen kan het weten???? was zelf een hele zwakke keeper en een nog slechtere trainer toen hij bij FC Den Haag de touwtjes in handen had.
zo slecht was die lange nou ook weer niet hoor,en als trainer bij ado kan ik hem niet beoordelen,zo lang was hij er niet.trouwens hij had toch gelijk over zwinkels.
0
Zondag 12 oktober 2008 om 12:59 uur

ADO voor altijd

kojak1 schreef:

hebben er nog meer mensen dat nieuwe programma op tv west gezien,vakkie w,kwamen toch een paar kritische noten op zwinkels en bosschaert van martin van vianen en wetzel.en als je dan even de groen gele bril afzet,had vianen toch wel een punt.slecht gedekt en zwak gekeept.en hij kan het weten natuurlijk.
ja en martin van vianen kan het weten???? was zelf een hele zwakke keeper en een nog slechtere trainer toen hij bij FC Den Haag de touwtjes in handen had.
0
Zondag 12 oktober 2008 om 10:52 uur

Advertentie

<FCDH>

Wetzel niet tevreden over aankopen
Afgelopen zomer haalde promovendus ADO Den Haag onder andere Karim Soltani, Fabio Caracciolo en Ahmed Ammi binnen. Trainer André Wetzel is echter niet te spreken over de inbreng van het drietal gedurende de afgelopen duels in de Eredivisie.
»"Het klopt dat ik niet tevreden ben over een aantal individuen," zegt Wetzel hierover in Voetbal International. "Vooral over hun prestaties tijdens wedstrijden."

"Hun niveau moet hoger, anders zal ik wijzigingen in de opstelling moeten overwegen. Daarvoor heb ik de betrokken spelers gewaarschuwd."

"Ik ben graag loyaal naar mijn spelers, maar dat moet wel rechtvaardig zijn. De mensen op de bank staan te trappelen om het over te nemen."


0
Donderdag 9 oktober 2008 om 12:17 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Wetzel waarschuwt drie spelers
Trainer André Wetzel van ADO Den Haag is niet tevreden over de verrichtingen van een aantal spelers, meldt Voetbal International.
Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 8 oktober 2008 om 16:57 uur

Nu online

Erik070, Aad, S.upporter, zuiderwijk, Max, Raoul88, t e, fcdh-denhaag en 214 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie