Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

kikoman

zaterdag 12 januari 2008
Speler gearresteerd, ADO door het lint
Door ARJAN SCHOUTEN
HELMOND - Zo rumoerig als 2007 voor ADO Den Haag eindigde, zó begon ook 2008. Dat de Haagse ploeg gisteravond kansloos met 2-0 onderuit ging op bezoek bij Helmond Sport was eens niet het nieuws van weer een gitzwarte avond.

De manier waarop en de gebeurtenissen na afloop trokken meer de aandacht.

Na domme rode kaarten wegens natrappen voor Wesley Verhoek en zijn directe tegenstander Marcio Junqueira, sloeg in de 66ste minuut de vlam volledig in de pan in De Braak. Vlak voor de dug-outs vonden alle spelers, reservespelers en technische staf van beide ploegen elkaar in een opstootje. Waar arbiter Kevin Blom de gemoederen toen nog vrij snel wist tot bedaren wist te brengen, liep de situatie na afloop compleet uit de hand.

Spelers, stewards, politieagenten en fans van Helmond Sport gingen met elkaar op de vuist in de gracht tussen het veld en de tribune. De reden van het massale gevecht? Geruchten gingen met een razende vaart door De Braak, maar overal viel de naam van ADO-speler Daniël Rijaard. Feit was dat de Rotterdammer samen met nog een andere aanwezige na afloop geboeid werd afgevoerd door drie agenten en laat in de avond nog vastzat op het politiebureau van Helmond.

Ver na het eindsignaal kwam langzaam de ware toedracht naar boven. Rijaard, met alle andere ADO-spelers die buiten de selectie waren gelaten aanwezig op de tribune, wilde nog voor het eindsignaal de spelerstunnel betreden. Daar aangekomen bleef de zijdeur gesloten door verschillende stewards, waarna Rijaard met een trap de deur alsnog probeerde te openen.

Bij die hardhandige actie kwam de hand van een steward vast te zitten tussen de deur. Gevolg: een gewonde steward en totale chaos. Op het fluitsignaal van Blom vlogen alle spelers en trainers richting de ingang van de spelerstunnel waar ADO-reserves en agenten toen al over de grond rolden. Klappen en schoppen werden uitgedeeld door alle partijen.

Bijzaak was gisteravond de wedstrijd waarin ADO overigens geen moment recht had op de zege. Al binnen tien minuten mocht de voorhoede van Helmond Sport drie keer ongestoord op doel schieten. Het was aan Robert Zwinkels, vervanger van Stefan Postma, te danken dat de thuisploeg niet al met een 3-0 voorsprong ging rusten.

Dat er een treffer ging vallen aan Helmondse kant was geen verrassing, dat die goal pas op slag van rust viel wél. De watervlugge Hilmi Mihci mocht na een fout van Christiaan Kum alleen op Zwinkels af. In eerste instantie had de nieuwe ADO-goalie nog een antwoord op de inzet van de aanvaller, maar in de rebound was het wel raak.

Een fris en aanvallend Helmond maakte ook na rust de dienst uit. ADO stelde daar niets tegenover. Ook bij de tweede Brabantse goal stond het Haagse verdedigingsduo Kum-Virgilio Teixeira te slapen toen John Nieuwenburg vanaf de rechterflank vrij mocht voorzetten en Marcio Junqueira met een intikker de stand op 2-0 bepaalde, vlak voor de vlam echt in de pan sloeg.

Na afloop sprak een aangeslagen Wiljan Vloet van een `dieptrieste avond`. „Dit had helemaal niets met voetbal te maken. Op het veld niet, maar ook niet wat er na afloop gebeurde.’’

In een tumultueuze slotfase was de Brabander een van de weinigen in het ADO-kamp die wel zijn hoofd koel wist te houden. Bij het opstootje op het veld keek Vloet rustig van een veilige afstand toe en ook bij de vechtpartij na afloop besloot de coach snel de kleedkamer op te zoeken. „Wat er allemaal precies gebeurd is, heb ik zelf niet gezien. Maar het lijkt me duidelijk dat je dit soort gedrag als club nooit kunt accepteren.’’

Donderdag repte Vloet nog over plezier in zijn werk. „Vanavond had ik dat absoluut niet,’’ foeterde hij. „We zijn hier zwaar vernederd. Qua namen hebben we een leuk elftal, maar inhoud heb ik vanavond niet gezien.’’

Opvallend was dat de trainer geen van zijn spelers wisselde, terwijl de frustratie en de onmacht op het veld duidelijk te zien was. Een bewuste keuze, zo bleek na afloop. Vloet: „Dit optreden was dramatisch slecht, dan moet je het als basisspelers zelf maar op zien te lossen.’’

Voor 1 februari maakt Vloet zijn toekomstplannen duidelijk aan de clubdirectie. Plannen die na gisteravond wel eens drastisch gewijzigd kunnen zijn. Vloet: „Deze avond neem ik zeker mee in mijn toekomstplannen. Ik heb zo langzamerhand het gevoel dat ik aan een dood paard sta te trekken``, aldus de trainer die gisteravond maar één lichtpuntje wist te ontdekken. Het optreden van Robert Zwinkels. „Deze avond is triest voor Robert. Hij was de enige die hier zijn hoofd boven water wist te houden.’’
0
Zaterdag 12 januari 2008 om 09:22 uur

Harrie

Rob 2002 schreef:

Boschaart naar Sparta???

Laat het aub WAAR zijn.....

Zijn er nog halve seizoenkaarten??
Klinkt logisch: Booy is nieuwe trainer bij Sparta. Hij is ontevreden over Polak en heeft in Utrecht met Bosschaart gewerkt. Ruilen? Appeltje/eitje.
0
Donderdag 10 januari 2008 om 20:49 uur

nico

Benson mogelijk lang `out` met spierscheuring
08-01-2008 om 15:42 | Door: ivaros


RKC Waalwijk-trainer Zeljko Petrovic zal de komende tijd geen beroep kunnen doen op aanvaller Fred Benson. De aanvaller liep een gedeeltelijke pees- en spierscheuring in zijn linkerbovenbeen op.

Van de 23-jarige Ghanees is het nog niet bekend hoelang hij moet toekijken. Vrijdag tegen Go Ahead Eagles zal hij zeker niet kunnen spelen. Benson kwam afgelopen zomer over van Vitesse.

0
Dinsdag 8 januari 2008 om 18:38 uur

Der Rudy

Koos schreef:

Geheel in stijl met anderen op deze site. Geen enkel idee. Gezwam. Makkelijk praten over andermans portemonnee.
Ben het absoluut niet met je eens. We weten toch allemaal hoe het gaat in dit wereldje. Op het ene moment staat de betreffende speler of trainer met droge ogen te vertellen dat hij zijn contracht gewoon uitdient. Want contract is contract.

Een week later maken ze de transfer bekend en bleek het alleen maar om de hoogte van de (schade)vergoeding te gaan. Het is een spel en gaat om geld. Door andere shouters als dom te betitelen wek je de indruk dat jij er wel verstand van hebt. Betwijfel dat.

GELUKKIG BEN JIJ NIET DEGENE DIE NAMENS ADH ONDERHANDELT, HAD ONS GELD GEKOST.
0
Dinsdag 8 januari 2008 om 16:57 uur

<FCDH>

Vloet vindt situatie rondom Postma bizar
Na afloop van het oefenduel met eersteklasser TONEGIDO heeft ADO Den Haag-trainer Wiljan Vloet zich uitgelaten over de mogelijke transfer van zijn eerste keeper Stefan Postma naar Queen`s Park Rangers.

"Het is allemaal nog heel prematuur en ik had natuurlijk een andere start van het nieuwe jaar verwacht, laat ik dat heel duidelijk zeggen. Het is allemaal nog afwachten, maar dat hier niet iemand staat te juichen, dat is duidelijk", zegt de trainer tegen Sportsignaal Voetbal Magazine.

"Het is bizar wat er allemaal gebeurt. In een normale maatschappij communiceer je met elkaar en mij was verzekerd door de club, dat hij absoluut niet weg kan", vervolgt Vloet. "Het gaat puur om de situatie dat je beste speler, althans van de eerste seizoenshelft, zoals dat ons nu overkomt weggaat, dat is ontzettend frustrerend en irriterend."

Een vervanger zal niet gehaald worden. En dus moet ADO, als Postma daadwerkelijk vertrekt het seizoen afmaken met Richard van Nieuwkoop en Robert Zwinkels. "Iedereen weet ook hoe de financiële situatie is en dat weet ook de KNVB. Dan is het nog maar de vraag of je überhaupt iets mag."


0
Zondag 6 januari 2008 om 13:33 uur

Advertentie

Der Rudy

ADO voor altijd schreef:

Natuurlijk gaat Postma weg, dit is gewoon een financieeel spelletje om meer geld te krijgen.De eigenaar van de engelse club is niet voor niets multi-miljonair. Het doet mijn vertrouwen in ado wel goed want dit duidt volgens mij er op dat we na 1 februari door kunnen gaan, anders was het pakken en wegwezen. En misschien een idee voor volgend seizoen: TD : Wiljan Vloet Hoofdtrainer: Andre Wetzel en ass. trainer M. Wotte. Ik ben geen vriend van Wotte maar hij kan lezen en schrijven met Wetzel en is bevriend met Ed Maas (kan misschien financ. injectie geven) En een gheel nieuw bestuur op vrijwilligersbasis met daarin geldschieters.
Ben blij dat ADH eindelijk eens voor haar eigen belangen opkomt. Laten ze zoveel spelletjes spelen als ze denken dat nodig is. Als wij maar veel geld binnen krijgen voor een speler die weg wil. 

Vloet, Wetzel en Wotte; aardige gedachte maar naar mijn mening veel te zwaar en veel te duur. Daarnaast denk ik dat de heren elkaar in de weg gaan lopen. 

Als Wetzel Ed Maas kan binnentrekken en zijn salaris door Maas betaald wordt, dan stem ik ook voor Wetzel als TD, Wotte voor de scouting en een trainer die uit de Haagsche amateurwereld komt. Die trainer die is waarschijnlijk betaalbaar maar moet wel passen binnen het technisch beleid dat Wetzel gaan uitstippelen.

Ach wat lul ik nou, heb geen euro op zak en doe of ik er verstand van heb? Aan de andere kant; ik ben een ook een suppogtah van ADH en hep me eige mening.
0
Zaterdag 5 januari 2008 om 13:25 uur

ADO voor altijd

Natuurlijk gaat Postma weg, dit is gewoon een financieeel spelletje om meer geld te krijgen.De eigenaar van de engelse club is niet voor niets multi-miljonair. Het doet mijn vertrouwen in ado wel goed want dit duidt volgens mij er op dat we na 1 februari door kunnen gaan, anders was het pakken en wegwezen. En misschien een idee voor volgend seizoen: TD : Wiljan Vloet Hoofdtrainer: Andre Wetzel en ass. trainer M. Wotte. Ik ben geen vriend van Wotte maar hij kan lezen en schrijven met Wetzel en is bevriend met Ed Maas (kan misschien financ. injectie geven) En een gheel nieuw bestuur op vrijwilligersbasis met daarin geldschieters.
0
Zaterdag 5 januari 2008 om 11:28 uur

jajoh

kees schreef:

we moeten effe door de zure appel heen bijten.beter de keeper weg dan dat de club failliet gaat,en als er gesneden moet worden,helaas.hij heeft punten gepakt,maar toch ook wel eens punten laten liggen.dan maar zwinkels er in.we wilden toch van de oudjes af,dit is een,wie volgt.
Precies! Ik vind het zelf ook moeilijk om te accepteren, maar dit seizoen komt het voetbal helaas op de 2e plaats. Postma had een riant salaris voor een jupiler league cluppie en er lopen meer rond.....
De prestaties laten ook niet echt van zich spreken, dus ik zou er zelf niet rouwig om zijn als er nog een paar grootverdieners weggaan. Hoogendorp bijvoorbeeld is dan wel onze haagse held, maar qua presteren is het ook niet echt veel en ook hij heeft een salaris waar je u tegen zegt (+- 450.000) per jaar. Al deze spelers, waar we de afgelopen weken meer tegen hebben staan schelden dan toejuichen en waarvan sommige een motivatie van nul hebben, mogen van mij zo hoppa, naar een VVV o.i.d. Lekker opnieuw beginnen met een frisse ploeg en opbouwen maar. Want het niveau gaat echt niet opeens stijgen na de winterstop! Dit seizoen promoveren we echt niet, dus volgend seizoen met een nieuwe groep (en trainer?) ECHT voor het kampioenschap spelen!
0
Vrijdag 4 januari 2008 om 16:42 uur

Der Rudy

Harrie schreef:

Ook Arzbach komt uit de kring die nadrukkelijk gefaald heeft. Is ook absoluut geen voetbalman. Twee jaar meelopen in de businessclub is totaal onvoldoende. We hebben mensen nodig die de club en het profvoetbal heel goed kennen en Arzbach is wat dat betreft veel te licht. Hij heeft, net als de RVC, zeker 10 jaar praktijkervaring nodig om niet op hetzelfde dwaalspoor te raken als in de afgelopen 10 jaar met de voorgangers is gebeurd.


Vergeet NOOIT: bij een profclub moet het voetbal op de eerste plaats staan, daarvan moet alles worden afgeleid. Ook ik hoop daarom dat de RVC op dit forum kijkt.

Heb een aantal keren met Arzbach om de tafel gezeten. We verschillen van mening, ik vindt hem wel geschikt. Toen hij voorzitter van de biznisclub was heeft hij van die kant kunnen ervaren dat de organisatie bij de club zwaar onvoldoende was.

Misschien ben ik niet duidelijk geweest door niet te vermelden dat hij het niet alleen kan. Net als veel oudvoetballers van ADH is er te weinig voetbalkennis bij onze club was en is. Twee maanden geleden heb ik op dit forum al gepleit voor Vloet als TD. Denk dat hij een (nog) betere TD is dan trainer.

Prettig weekend.
0
Vrijdag 4 januari 2008 om 16:35 uur

Haagsesjaak

Harrie schreef:

Ook Arzbach komt uit de kring die nadrukkelijk gefaald heeft. Is ook absoluut geen voetbalman. Twee jaar meelopen in de businessclub is totaal onvoldoende. We hebben mensen nodig die de club en het profvoetbal heel goed kennen en Arzbach is wat dat betreft veel te licht. Hij heeft, net als de RVC, zeker 10 jaar praktijkervaring nodig om niet op hetzelfde dwaalspoor te raken als in de afgelopen 10 jaar met de voorgangers is gebeurd.


Vergeet NOOIT: bij een profclub moet het voetbal op de eerste plaats staan, daarvan moet alles worden afgeleid. Ook ik hoop daarom dat de RVC op dit forum kijkt.

Daarom Wetzel als trainer halen en Vloet als TD aan de slag met bevoegheden om de club totaal te veranderen. Als men dat doet heb ik er meer vertrouwen in. Arzbach mag van mij de financien doen en aanpappen met de sponsoren. Ik denk dat er veel in positieve punten kan veranderen voor een mooie en sportieve toekomst met PRIJZEN!! Daar voetballen we toch voor??
0
Vrijdag 4 januari 2008 om 13:24 uur

Nu online

Baco070, CashD070, LeoH en 72 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23