Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Wetzel: "Spijt van het niet ingrijpen"
ADO Den Haag heeft zondagmiddag haar koppositie, die het afgelopen weekeinde innam, verspeeld ten opzichte van FC Groningen en SC Heerenveen. De ongeslagen status ging op de Vijverberg verloren. ADO verloor met 2-0 van De Graafschap.
Trainer André Wetzel gaf na afloop van het spectaculaire duel aan dat hij niet op tijd had ingegrepen. De coach heeft daar naar eigen zeggen achteraf wel even spijt van gehad.

Het probleem van ADO Den Haag lag zondag aan de rechterkant van het veld. De residentieclub werd op bepaalde momenten overlopen door De Graafschap. "Ik heb overwogen om na twintig à vijventwintig minuten al in te grijpen, maar dit vond ik wat te rigoureus. Achteraf heb ik daar spijt van. Dan valt toch nog voor de rust, als je nog wel kan ingrijpen, de 1-0," zei trainer Wetzel na afloop.

"Zelf had je ook op die voorsprong kunnen komen, als je een counter wat beter uitspeelt met Karim Soltani, die een balletje opzij legde naar Caracciolo."

"Ook in de tweede helft speelden we niet fantastisch. Maar ik vond dat we wat beter stonden," vervolgde de oefenmeester zijn betoog. "En dan probeer ik twintig minuten voor tijd nog alles of niets te spelen. Want ik verlies dan liever met 2-0, dan accepteren dat we met 1-0 verliezen."

Dit pakte voor ADO Den Haag echter verkeerd uit. De Graafschap maakte de 2-0 en de wedstrijd was gespeeld.

"Wij moeten nog leren dat als je in twee wedstrijdjes een bepaalde reputatie opbouwt, dat daar een bepaalde weerstand op komt. Daar zijn we vandaag niet echt goed mee omgegaan," besloot de trainer.

0
Zondag 21 september 2008 om 17:16 uur

Frans

Er is iets gaande bij ADO Den Haag
Bron : AD / HC van vandaag

DEN HAAG - ADO Den Haag lijkt binnen een jaar een totale metamorfose te hebben ondergaan. Van lachertje in de eerste divisie tot koploper in de eredivisie. Hoe kan dat? Vragen en antwoorden over vooroordelen, verleden en toekomst.

ADO Den Haag, was dat niet die rellenclub met opstappende directeuren, muitende supporters en een lege kas? Hoho, we hebben het nu over de koploper van Nederland.

Koploper?
Ja, de Haagse club heeft achtereenvolgens Sparta én AZ verslagen. Dat betekent: zes punten uit twee wedstrijden én het beste doelsaldo van Nederland: 8-2.

Dus?Voelt Den Haag zich plotseling weer een swingende voetbalstad. ADO leeft weer onder de mensen in de Haagse regio.

Klinkt dat niet opportunistisch?
Een beetje wel, maar zo zit de voetballerij ook in elkaar. Waar gewonnen wordt, klaagt even niemand. Iedereen wil er weer bij horen. Het is weer stoer om trots te zijn op ADO Den Haag.

Wat een enthousiasme en dat door twee potjes?
Niet alleen. Er is wel degelijk iets gaande daar in Den Haag. Nieuwe mensen hebben huis gehouden. Er staat een nieuwe organisatie, er is een nieuw beleid, een vernieuwd elftal en dus is er nieuwe hoop.

Maar was de club een halfjaar geleden niet op sterven na dood?
Zeker, er is veel gebeurd. De schuldeisers hebben maar liefst zeventig procent van hun vorderingen kwijt gescholden en er is een reddende engel gekomen.

En dat is?
Hij wilde eerst anoniem blijven, maar Mark van der Kallen is zijn naam. Deze zakenman uit Rijswijk, groot geworden in de grafimedia en autobranche, redde ADO Den Haag zo’n beetje in zijn uppie door voortdurend geld voor te schieten. En dat uit sociaal maatschappelijk oogpunt. Hij wilde de club niet laten omvallen, zei -ie. Nog steeds schiet hij geld voor. Afgesproken is dat hij acht a negen miljoen euro in de club gaat investeren, maar hij zoekt mede-investeerders. Het gaat hem niet om eigen roem.

Echt niet? In de voetballerij wemelt het toch van de egootjes?
Van der Kallen zegt niet de Dirk Scheringa van ADO Den Haag te willen zijn. Een suikeroom-rol ziet hij niet zitten. Van der Kallen wil van niets iets maken, zoals hij dat met andere bedrijven heeft gedaan. Vanzelfsprekend doet hij het allemaal niet alleen, maar hij zit er bovenop. Elk factuur die binnenkomt gaat langs zijn ogen. Niet zo héél gek natuurlijk: wie betaalt bepaalt.

Is dat niet een beetje link, als één man alles gaat bepalen?
Nou, als het gaat lopen zal hij zich vaker terugtrekken, maar voorlopig is hij de grote regisseur van het nieuwe ADO Den Haag. En als hij zijn ideeën gaat uitvoeren, kan voetbalminnend Den Haag nog veel plezier aan hem beleven. Hij wil het stadion vriendelijker maken, ziet bezoekers als gasten en is hard bezig om ook de commerciële tak van ADO Den Haag in bloei te zetten. De nieuwe mensen Frans Boogaard en Jeroen van der Zijden werken zich een slag in de rondte.

Met resultaat?
Op vijf na zijn alle skyboxen verkocht. 500 van de 600 Residentiestoelen zijn aan de man gebracht, zeventig procent van de businessseats, vierduizend seizoenkaarten en meer dan tienduizend clubcards zijn over de toonbank gegaan.

Een echte goed-nieuws-show. Is alles dan ineens koek en ei?
De geluiden zijn goed, iedereen wil erbij horen, maar er is nog een lange weg te gaan. Bij ADO Den Haag-AZ zaten afgelopen weekeinde bijvoorbeeld nog altijd de minste toeschouwers van alle wedstrijden in de eredivisie (7800). ADO Den Haag zegt geen lange rijen bezoekers meer voor de toegangspoortjes te willen. Die woorden konden zaterdagavond niet worden omgezet in daden. Tegen AZ misten tientallen fans de openingsfase, omdat ze nog in de rij stonden. En elk dubbeltje moet nog worden omgedraaid.

Hoe is die nieuwe trainer André Wetzel eigenlijk?
André Wetzel heeft uitstraling en manieren. Hij is welbespraakt en al neigt de trainer meer naar de Denneweg dan naar de Schilderswijk, hij kan het hele eilandenrijk Den Haag bedienen. Wetzel kleedt zich als een heer -een kostuum in plaats van trainingspak- en heeft in tegenstelling tot zijn voorganger Wiljan Vloet ook nog eens humor, Haagse humor wel te verstaan.

Wat levert dat allemaal op?
Sponsors, geldschieters, publiciteit en veel krediet bij de fans. Wetzel kent Den Haag als zijn broekzak, want hij komt er vandaan en hij is er nooit meer weggegaan. Laatst op Radio 2 zei hij tegen Frits Spits: „Den Haag is mijn stad, ADO mijn club. Ik wil van ADO Den Haag een stabiele eredivisieclub maken.”

Dat hebben we toch vaker gehoord?
Wetzel is in ieder geval lekker op weg met een klinkende overwinning op Sparta en een daverende stunt tegen AZ.

Maar één, of in dit geval twee zwaluwen, maken toch geen zomer?
Klopt. Al mag ADO Den Haag nu de beste zijn van het land, het zal bloed, zweet en tranen kosten om rechtstreekse handhaving te realiseren. De selectie van Wetzel loopt nog altijd niet over van kwaliteit. De spelers zullen wekelijks de mouwen moeten oprollen, maar de schwung is er. En anders dan in al die jaren: er wordt weer over voetbal gepraat.

Groeten Frans
0
Vrijdag 19 september 2008 om 13:52 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Tegel voor Wiljan Vloet
ADO Den Haag-supporter Harry Suiker heeft een tegel met een ode aan Wiljan Vloet persoonlijk overhandigd aan de voormalige trainer van de Haagse club.

Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 17 september 2008 om 08:32 uur

Don

Even als reminder, zo stonden we er precie seen jaar geleden voor:

Dat maakt het gevoel van vandaag de dag des te mooier



Den Haag, 16 september 2007 |

Trainer Wiljan Vloet heeft zijn maatregelen genomen na het ontluisterende verlies tegen FC Dordrecht. Pascal Bosschaart, Yuri Cornelisse, Rick Hoogendorp en Daniel Rijaard zitten komende maandag op de trubune tijdens het duel met Helmond Sport.

De vier routiniers krijgen volgens RTV West de rekening gepresenteerd voor het slechte presenteren van de ploeg van de afgelopen weken. Vloet is ontevreden over hun inzet.

ADO Den Haag verloor vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 5-0. De trainer was na afloop radeloos en verbood zijn spelers om te spreken met de pers. De Hagenaars bezetten de 19e plaats in de eerste divisie en staan daarmee op de voorlaatste plaats.

Voor het begin van de competitie tipte menigeen de residentieclub als de nieuwe kampioen. ADO heeft de hoogste begroting van de clubs in de Jupiler League en barst van de routine binnen de ploeg, maar het heeft de favorietenrol totaal niet kunnen waarmaken.

John Arzbach benadrukt op de clubsite dat Wiljan Vloet de spelers niet meer opstelt omdat ze hun niveau niet halen. Hun verbanning staat volledig los van geruchten over het gokken op wedstrijden.
0
Dinsdag 16 september 2008 om 18:29 uur

mano

Het is al ADO wat de klok slaat in de eredivisieklassementen van Sportweek. In de residentie huist na twee speelronden de Voetballer van het Jaar (Richard Knopper), Ploeg van het Jaar (ADO sic) en Trainer van het Jaar (André Wetzel). Een ‘clean sweep’ wordt voorkomen door Roelof Luinge, de aanvoerder in het Scheidsrechter van het Jaar-klassement. Dick Jol is dan ook gestopt.

Knoppers rapport vermeldt na twee duels alleen het cijfer 8. Op korte afstand delen Ibrahim Afellay (PSV), Bram Castro (Roda JC) en Maikel Aerts (Willem II) de tweede plek. Een zevental, onder wie de sierlijke solist Andreas Granqvist (FC Groningen), scoort een 7 gemiddeld, goed voor de vijfde positie. In onderstaand overzicht de klassementen.

Voetballer van het Jaar
1. Richard Knopper (ADO Den Haag) – 8,0
2. Ibrahim Afellay (PSV) - 7,5
Bram Castro (Roda JC) – 7,5
Maikel Aerts (Willem II) – 7,5
5. Gregory van der Wiel (Ajax) – 7,0
Andreas Granqvist (FC Groningen) – 7,0
Gibril Sankoh (FC Groningen) – 7,0
Youssef El-Akchaoui (NEC) – 7,0
Dirk Marcellis (PSV) – 7,0
Eljero Elia (FC Twente) – 7,0
Frank Demouge (Willem II) – 7,0 

Trainer van het Jaar
1. André Wetzel (ADO Den Haag) – 8,0
2. Andries Jonker (Willem II) – 7,5
3. Ron Jans (FC Groningen) – 7,0
Huub Stevens (PSV) – 7,0 

Ploeg van het Jaar
1. ADO Den Haag - 6,69
2. Willem II - 6,29
3. Ajax - 6,15
FC Groningen - 6,15
Scheidsrechter van het Jaar
1. Roelof Luinge – 7,0
2. Erik Braamhaar – 6,0
Björn Kuipers – 6,0
0
Dinsdag 16 september 2008 om 14:27 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Wetzel in gesprek met Kila en Pas
André Wetzel wil binnenkort om de tafel met René Pas en Aad Kila. De trainer van ADO Den Haag wil de oud-spelers weer betrekken bij de club.
Lees het nieuwsbericht
0
Dinsdag 16 september 2008 om 12:36 uur

Advertentie

Vincent

VI: hot or not

En natuurlijk is er Louis van Gaal: `Ik heb de beste wedstrijd van AZ gezien in een half jaar.` In dat geval moeten de trainer en de supporters zich toch echt zorgen gaan maken, want als de Alkmaarders zelfs met hun beste spel met 3-0 verliezen van een degradatiekandidaat als ADO, hoe moet dat dan verder als kampioen PSV volgend weekend op bezoek komt? AZ is not, weet ook Van Gaal. `ADO maakte schitterende goals en dus zit ik met mijn mond vol tanden.`
0
Maandag 15 september 2008 om 23:01 uur

soper fc denhaag

<FCDH> schreef:

we kunnen zondag zelfs uitlopen als we winnen

feyenooit moet tegen 020
az tegen psv
dus als we winnen staan we heel goed:)
ik zie echt geen reden om niet te winnen zondag. we moeten alleen niet naast onze schoenen gaan lopen. want dat word gelijk afgestraft denk ik. maar dat gebeurd denk ik niet bij wetzel. goeie trainer. wij hebben gewoon 9 punten zondag. en onze trein is nog lang niet uitgeraasd.
0
Maandag 15 september 2008 om 22:14 uur

Mark

Yuri Cornelisse maand uit roulatie
DEN HAAG - Yuri Cornelisse is minimaal voor een maand uitgeschakeld. De Alkmaarder liep in het duel met AZ (3-0) een scheurtje in de meniscus op.

,,Hij heeft de wedstrijd eigenlijk gewoon uitgespeeld, maar kreeg een dag later last,” aldus trainer André Wetzel.

De kans is groot dat Cornelisse geopereerd moet worden, waarna hij enkele weken moet herstellen. ,,Een bittere tegenvaller,” vervolgt Wetzel, die met ADO Den Haag nu twee keer won en bovenaan de eredivisie staat.

Vooral Cornelisse was tegen Sparta (2-5) en AZ (3-0) één van de uitblinkers. Hij onderstreepte zijn blakende vorm zaterdagavond met een fraaie kopgoal die tot de 2-0 leidde.

0
Maandag 15 september 2008 om 19:54 uur

Frans

RICHARD KNOPPER SPREEKT :

Het leven van een modale profvoetballer is zo slecht nog niet. Zeker niet als het zonnetje schijnt, je twee extra vrije dagen van je trainer hebt gekregen, je dochtertje haar derde verjaardag viert en niet te vergeten als je club tot ieders verrassing bovenaan staat in de eredivisie, voor de eerste keer in ruim 37 jaar. "Ja, het zijn heerlijke dagen", geeft ADO Den Haag-smaakmaker Richard Knopper (drie goals, twee assists) ronduit toe. De 31-jarige middenvelder, woonachtig in Almere, weet even niet wat hij allemaal meemaakt. "Het is momenteel een gekkenhuis. Iedereen wil wat van je weten. Leuk hoor, maar ik laat me niet gek maken. Ik heb in veertien jaar profvoetbal genoeg meegemaakt. We moeten nu niet plotseling uit de hoogte gaan doen, omdat we toevallig de eerste twee competitiewedstrijden hebben gewonnen. Zondag moeten we uit tegen concurrent De Graafschap gewoon weer een goed resultaat neerzetten. Want we willen hoe dan ook in de eredivisie blijven. Hoe eerder we de noodzakelijke punten daarvoor binnen hebben, hoe leuker en makkelijker het is om het seizoen in de eredivisie af te maken."

Een jaar geleden was alles nog aanmerkelijk anders bij ADO Den Haag. De ploeg van de toenmalige trainer Wiljan Vloet verloor in de eerste divisie kansloos met 5-0 bij FC Dordrecht. "We staan onderaan en we vieren feest", zongen de Haagse lieverdjes cynisch aan de Krommedijk. Zaterdag, na de toppartij tegen AZ (3-0), klonk in het nieuwe ADO-stadion hetzelfde liedje, maar met een andere tekst. "We staan bovenaan en vieren feest", brulden de Haagse fans uitgelaten. "Het was een geweldige avond", blikt Knopper voldaan terug. "Er was geen rottigheid, helemaal niets, alleen maar vreugde en lol. Zo hoort het ook. Er zaten bijna 8000 toeschouwers. Na de zege op AZ hebben honderden mensen toch nog snel even een seizoenskaart gekocht. We hebben een fantastisch stadion, dat eigenlijk bij elke thuiswedstrijd vol hoort te zitten. Dat is een mooie taak voor ons. Wij moeten ervoor zorgen dat er meer dan 10.000 mensen komen kijken. Zodat elke ploeg weer bang wordt om bij ADO te spelen. Zo was het vroeger ook." Knopper, oud-speler van onder meer Ajax, Vitesse en SC Heerenveen, benadrukt de voorbeeldfunctie van de spelers richting de beruchte Haagse aanhang. "De clubleiding doet er alles aan om van het slechte imago af te komen. Wij zijn als team het boegbeeld van ADO Den Haag. We zullen derhalve een positieve indruk moeten maken. Dat kan op het veld door gedurfd te voetballen, vanuit de eigen kwaliteiten, met een gezonde agressie. Dan kweek je vanzelf een positieve atmosfeer. We zijn er wat dat betreft nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet."

Volgens Knopper is de Haagse metamorfose voor een groot deel te danken aan de nieuwe trainer André Wetzel, een clubman in hart en nieren. "Hij is een echte Haagse jongen en dat ben ik ook. Het klikt gewoon tussen ons. Dat geldt eigenlijk voor de hele selectie waarin nogal wat Haagse jongens zitten. Dat geeft de ploeg een Haagse uitstraling en dat wil de club ook graag." Knopper: "Het is onder Wetzel zeker geen kostschool bij ADO. Het is niet allemaal stipt, stipt, stipt. Als we eens wat eerder klaar zijn met trainen dan eten we gewoon wat vroeger. Er is ook meer ruimte voor een grap en een lach. Dat was onder Vloet moeilijker. Hij eiste ook dingen van mij die ik als voetballer niet goed kon invullen. Ik ben nu eenmaal aanvallend sterker dan verdedigend. Wetzel weet dat en begrijpt dat en kijkt vooral naar de individuele kwaliteiten van de spelers. Ik zit mede dankzij hem prima in mijn vel. Ik voel dat ik in de vorm van mijn leven ben. Het is alsof ik droom." 

groeten Frans
0
Maandag 15 september 2008 om 16:33 uur

Nu online

James en 223 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie