Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

keesvld

Bericht Advocaat blijkt `luchtkasteel`Door Redactie ELF Voetbal
Dinsdag, 26 februari 2008, 17:43

Het bericht als zou Dick Advocaat technisch adviseur van ADO Den Haag worden, blijkt een proefballon te zijn die is opgelaten door Rob Jansen, de voormalige adviseur van de in september opgestapte Raad van Commissarissen. Niemand binnen ADO blijkt op de hoogte te zijn geweest van iets, dat alleen maar kan worden omschreven als een éénmansactie.

Sterker nog, het ziet er naar uit dat niet Dick Advocaat maar Martin Jol in de toekomst wel eens het technische beleid bij ADO zou kunnen gaan bepalen. Dat valt althans op te maken uit een interview dat Sportweek deze week publiceert met Jols zaakwaarnemer Mino Raiola. Raiola vertelt in Sportweek, dat de oud-trainer van RKC Waalwijk en Tottenham Hotspur een gewilde trainer is.

Over Jols ambitie om nog één keer aan de slag te gaan bij ADO schrijft hij: ``Jol heeft een nauwe band met de eerstedivisionist en ziet er wel wat in, om die club uit de "drek te trekken". Maar, aldus Raiola ``Het lijkt me handig als we eerst eens gaan kijken wie ADO gaat leiden. Als diegenen die de club bijna naar een faillissement hebben geleid (en Jol rekent daar John Van Ringelenstein en Rob Jansen bij, red.), dan is de kans klein dat Martin er in stapt. Anders staat hij er zeker voor open. Hij heeft nu eenmaal een zwak voor ADO. Het gaat Martin niet om geld of faam bij zijn keuzes, het gaat hem om de vraag of hij ergens iets moois kan neerzetten."

Overigens is er bij ADO sprake van een rumoerige periode, nu een groot aantal werknemers vandaag ontslag aangezegd heeft gekregen. Ook bij de Haagse businessclub is onvrede. De Businessclub vindt dat men veel te weinig betrokken is geweest bij de saneringspogingen van ADO Den Haag. Deze week krijgen crediteuren een brief waarin hen wordt meegedeeld dat de club hen 25 procent van hun vordering kan betalen.

0
Dinsdag 26 februari 2008 om 22:59 uur

<FCDH>

Zenit wint van ADO in bizarre wedstrijdDoor Carlo Willemsen
Dinsdag, 26 februari 2008, 21:55

ADO Den Haag heeft in eigen huis verloren van het Russische Zenit Sint-Petersburg. Dankzij een doelpunt in de vierde minuut van Tymoschuk, zegevierde de ploeg van trainer Dick Advocaat met 0-1. Hoewel het ging om een oefenwedstrijd, vielen er maar liefst vier rode kaarten.

Namens ADO kreeg Roel Stoffels de grootste mogelijkheid om te scoren. De aanvaller dook alleen op voor de keeper, maar wist deze niet te passeren. Ook Rick Hoogendorp was met een gevaarlijke vrije trap dicht bij een treffer.

Toch waren de meeste kansen voor Zenit. Stefan Postma keepte echter een goede wedstrijd en hield de schade daardoor beperkt.

ADO speelde lange tijd met een man meer. Doelpuntenmaker Tymoschuk werd al na twaalf minuten wegens natrappen naar Pascal Bosschaart door scheidsrechter Mike van der Roest van het veld gestuurd. In de 74ste minuut mochten Aleksander Rankovic en Shirokov vanwege een handgemeen vroegtijdig naar de kleedkamer, gevolgd door Anyakov in de 90ste minuut, na een kopstoot aan Hursut Meric. Het betekende een bizar einde van een grimmig oefenduel.

0
Dinsdag 26 februari 2008 om 22:41 uur

KIKOMAN

JUPILER LEAGUE NIEUWS
Bericht Advocaat blijkt `luchtkasteel`
Door Redactie ELF Voetbal
Dinsdag, 26 februari 2008, 17:43

Het bericht als zou Dick Advocaat technisch adviseur van ADO Den Haag worden, blijkt een luchtballon te zijn die is opgelaten door Rob Jansen, de voormalige adviseur van de in september opgestapte Raad van Commissarissen. Niemand binnen ADO blijkt op de hoogte te zijn geweest van iets, dat alleen maar kan worden omschreven als een éénmansactie.

Sterker nog, het ziet er naar uit dat niet Dick Advocaat maar Martin Jol in de toekomst wel eens het technische beleid bij ADO zou kunnen gaan bepalen. Dat althans valt op te maken uit een interview dat Sportweek deze week publiceert met Jols zaakwaarnemer Mino Raiola. Raiola vertelt in Sportweek, dat de oud-trainer van RKC Waalwijk en Tottenham Hotspur een gewilde trainer is.

Over Jols ambitie om nog één keer aan de slag te gaan bij ADO schrijft hij: ``Jol heeft een nauwe band met de eerstedivisionist en ziet er wel wat in, om die club uit de "drek te trekken". Maar, aldus Raiola ``Het lijkt me handig als we eerst eens gaat kijken wie ADO gaat leiden. Als diegene die de club bijna naar een faillissement hebben geleid (en Jol rekent daar John Van Ringelenstein en Rob Jansen bij, red.), dan is de kans klein dat Martin er in stapt. Anders staat hij er zeker voor open. Hij heeft nu eenmaal een zwak voor ADO. Het gaat Martin niet om geld of faam bij zijn keuzes, het gaat hem om de vraag of hij ergens iets moois kan neerzetten."

Overigens is er bij ADO sprake van een rumoerige periode, nu een groot aantal werknemers vandaag ontslag aangezegd heeft gekregen. Ook bij de Haagse businessclub is onvrede. De Businessclub vindt dat men veel te weinig betrokken is geweest bij de saneringspogingen van ADO Den Haag. Deze week krijgen crediteuren een brief waarin hen wordt meegedeeld dat de club hen 25 procent van hun vordering kan betalen. 
BRON: VOETBAL24.NL
0
Dinsdag 26 februari 2008 om 18:17 uur

marcellino

Haagse Roel schreef:

Frans, ik las in v.d artikelen over Advocaat ook dat FCDH nu met Jol gaat praten, kan je dit bevestigen en zoja wat voor rol zou  Jol dan moeten gaan vervullen............ik neem aan niet ook als adviseur...... mooi zou zijn dat hij zou komen als wellicht TD of TD/trainer.

Of doe ik nu teveel aan wishfull thinking ??????

Wat betreft Jansen : Ik heb al een paar maanden geleden hier gezegd dat hij wat mij betreft een tweede kans mag krijgen binnen de club, dit in tegenstelling tot Ringel. Deze eerste aktie van " de Nieuwe Jansen " zullen we maar zeggen bevalt mij wel.
Wat begrijpen we nou niet!!!!!

Is het een ieder nog niet duidelijk dat den haag geen geld heeft om de groot verdieners in de selectie te behouden,laat staan nieuwe spelers te halen.

En dat we zeker geen geld hebben om martin jol te halen.
moet hij een club hart hebben,mensen denk eens zakelijk.
den haag heeft geen geld om spelers te kopen dus de kans dat ze in de eerste divisie blijven spelen is groot
er is voor jol dus niets te winnen,alleen maar te verliezen.
wat betekent als hij niks berijkt met den haag hij als trainer nergens meer aan de bak komt,dus mensen laten we wel rieel blijven en geen onzin uit gaan kramen.

den haag moet zijn begroting met 4 miljoen verkleinen,blijft met spelers zitten die totaal geen winnaars mentaliteit hebben en iedereen verwacht even dat we misschien dit jaar anders volgend jaar promoveren.

ik geloof in sprookjes,maar dit gaat mij toch te ver
0
Dinsdag 26 februari 2008 om 16:13 uur

<FCDH>

Jupiler League: Vloet niet vervolgd voor dwaze actie Tell-a-Friend print nieuwsartikel


--------------------------------------------------------------------------------
Datum: 26-feb-2008 11:41

Het was een opvallend moment afgelopen vrijdag in de wedstrijd ADO Den Haag – FC Omniworld. ADO Den Haag-trainer Wiljan Vloet (foto) liet in de ontmoeting voetballer Magid Jansen (FC Omniworld) struikelen. De speler wilde een bal ingooien, maar op dat moment werd hij door Vloet gevloerd. Hij lichtte Jansen ‘pootje’.

Voor deze dwaze actie wordt de oefenmeester door de KNVB echter niet vervolgd. Een woordvoerder van de voetbalbond laat in De Telegraaf weten waarom. ‘Arbiter Bossen heeft het moment waargenomen, maar niet gezien dat Vloet zijn been uitstak. Dan mogen wij niet meer sanctioneren.’ (JvE)


0
Dinsdag 26 februari 2008 om 12:56 uur

<FCDH>

Advocaat gaat ADO Den Haag helpen
Uitgegeven: 26 februari 2008 07:16
Laatst gewijzigd: 26 februari 2008 09:57

DEN HAAG - Dick Advocaat gaat op de achtergrond ADO Den Haag helpen. Dat heeft interim-directeur John Arzbach van de Haagse club dinsdag bevestigd.

De voormalige speler van ADO verblijft op dit moment met het Russische Zenit Sint-Petersburg in Nederland. Dinsdagavond speelt de Russische landskampioen tegen de oude club van Advocaat.

"We hebben met Advocaat gesproken en hij is bereid om mee te denken", aldus Arzbach. "Hij krijgt geen functie binnen de club, je moet het meer zien als een vriendendienst, hij wordt een soort ambassadeur van de club."

Connecties

De interim-directeur denkt daarbij bijvoorbeeld aan hulp op technisch gebied en de connecties die de 60-jarige coach heeft. "Hij werkt natuurlijk in een heel groot land en ziet heel veel spelers die hij niet zelf allemaal kan huisvesten bij zijn club."

Advocaat zelf reageerde enthousiast. "ADO is en blijft mijn club en als ze gebruik willen maken van mijn expertise dan ben ik graag bereid die met ze te delen. De club is veel te diep gezonken, maar gelukkig bestaat ADO Den Haag nog nu vorige week het licht op groen ging voor het reddingsplan. Het is zaak om een goede technische organisatie neer te zetten en daarvoor ben ik benaderd", zei de Hagenaar in De Telegraaf van dinsdag.

Afstand

De constructie ADO tussen Advocaat lijkt enigszins op die tussen Ajax en Johan Cruijff. "Ik ga het ook op afstand doen en zal waar nodig advies geven."

De Haagse club gaat proberen nog meer prominenten met een ADO-verleden op die manier aan zich te binden. Advocaat was de eerste die de eerstedivisionist heeft benaderd. De club gaat ook nog met Martin Jol praten.

Nieuwe trainer

Gesprekken met een nieuwe trainer zijn nog niet gevoerd. "Gezien de financiële problemen zijn we daar nog niet aan toegekomen", aldus Arzbach. ADO kampt met een miljoenschuld.

Vorige week stemde de Haagse gemeenteraad in met een reddingsplan, waarin de Rijkswijkse investeerder Mark van der Kallen een grote rol speelt.

zo dus hij wil ook spelers uit rusland bij ons stallen
0
Dinsdag 26 februari 2008 om 10:09 uur

Advertentie

<FCDH>

Ooievaar schreef:

Zou hardstikke gaaf zijn. v.d. Kallen, Jansen Advocaat en anderen moeten samen optrekken om ADO weer terug te brengen waar het hoort namelijk een stabiele subtopper in de ere. Als dit allemaal werkelijk wordt ben ik de eerste om Jansen mijn complimenten te geven. Als de krachten echt verenigd worden zie ik het zeer positief in.

Gegroet,

een trotse Ooievaar
ik hoorde dit gisteren al iemand zei het tegen mij maar ik kon het niet gelovenb nu is het dus toch waar :)nu nog jol als trainer
0
Dinsdag 26 februari 2008 om 09:41 uur

freekriep

Ik vind het wel een leuk idee van Jansen met Dick Advocaat maar ken Jansen dan beter niet proberen om Martin Jol als trainer te krijgen? Dan heb je ook meteen een goede trainer.

Groeten,
Freek uit Dronten
www.freekadodenhaag.com

0
Dinsdag 26 februari 2008 om 08:57 uur

FransADO strikt DICK ADVOCAAT

Dick Advocaat staat op het punt `ja` te zeggen tegenover het verzoek van ADO Den Haag om de club op de achtergrond te voorzien van technische adviezen. Inmiddels heeft de succesvolle trainer van Zenit Sint-Petersburg, met welke club hij Russisch kampioen werd, een langdurig eerste gesprek gevoerd over de invulling van de afspraak. ,,ADO is en blijft mijn club en als ze gebruik willen maken van mijn expertise dan ben ik graag bereid die met ze te delen. De club is veel te diep gezonken, maar gelukkig bestaat ADO Den Haag nog nu vorige week het licht op groen ging voor het reddingsplan. Het is zaak om een goede technische organisatie neer te zetten en daarvoor ben ik benaderd." 

Vandaar zal Advocaat ook z`n stem laten gelden bij de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer bij ADO Den Haag als opvolger van de vertrekkende Wiljan Vloet. De constructie ADO-Dick Advocaat vertoont veel gelijkenissen met de constructie tussen Ajax en Johan Cruijff, al draagt de legendarisch nummer 14 de technische eindverantwoordelijkheid over wat in Amsterdam gebeurt. ,,Ik ga het ook op afstand doen en zal waar nodig advies geven." 

Opvallend genoeg voerde Advocaat gesprekken met spelersmanager Rob Jansen, die nauw betrokken was bij het ADO Den Haag wat zo in problemen is gekomen. Maar Jansen wil met de nieuwe sterke man Mark van der Kallen - hij zit met een miljoeneninjectie achter de doorstart van ADO - graag opnieuw participeren om de club er bovenop te helpen. Naast een financiële injectie zal Jansen z`n vele contacten in de voetballerij aanboren om de club ook technisch op een hoger plan neer te zetten. Vanuit die rol kwam Jansen bij Advocaat terecht.

,,Ik ken Rob Jansen al heel lang en ook zijn vader, de net overleden Karel Jansen, die geldt als een oer-ADO`er. Het zijn echte ADO-mensen en Rob steekt opnieuw zijn nek uit om wat van de club te maken. Het is tevens een belofte, gedaan aan zijn vader op diens sterfbed. Als ik dan wat kan betekenen voor mijn club dan mag ik daar niet voor weglopen", aldus Advocaat, die nogmaals benadrukt dat het niet om een officiële functie gaat als trainer, directeur, voorzitter of wat anders. ,,Wat niet betekent dat ik me daarom minder betrokken voel bij ADO", aldus Advocaat, die nog een jaar te gaan heeft bij Zenit Sint-Petersburg. ,,Nee, ook daarna zal ik niet officieel bij ADO in dienst treden." 

artikel uit de Telegraaf.

Groeten Frans

0
Maandag 25 februari 2008 om 23:56 uur

Frans

Geen straf voor Wiljan Vloet :

De KNVB zal ADO Den Haag-trainer Wiljan Vloet niet vervolgen voor het opzettelijk laten struikelen van Omniworld-speler Magid Jansen, afgelopen vrijdag. De speler wilde een uitworp nemen, waarbij Vloet hem langs de zijlijn pootje lichtte. ,,Arbiter Bossen heeft het moment waargenomen, maar niet gezien dat Vloet zijn been uitstak. Dan mogen wij niet meer sanctioneren-aldus een woordvoerder KNVB,

Groeten Frans 
0
Maandag 25 februari 2008 om 23:17 uur

Nu online

Aad en 88 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24