Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

and again!! 8-D


Gedreven ADO Den Haag wint verdiend van AZ
14 september 2008

Het seizoen is nog maar kort, maar toch is het voor de Haagse voetbalfans op dit moment ‘smullen’. ADO Den Haag kent een flitsende start in de eredivisie. Wat een enorm contrast met de ouverture van vorige seizoen in de Jupiler League.


Tekst: Ton Beije

Foto’s: Pieter van der Togt


Vorig jaar begonnen de Hagenaars een divisie lager met veel verwachtingen aan het seizoen. Maar het liep niet, rond deze tijd kreeg de clubs zelfs een pak slaag (5-0) van FC Dordrecht.


Nu staat de naam van ADO Den Haag na twee competitieronden in de eredivisie bovenaan de ranglijst door en beter doelsaldo dan landskampioen PSV. En dat is lang geleden. De Haagse voetbalfan moet daarvoor teruggaan naar januari 1971!



matig


De ploeg van trainer Andre Wetzel begon met een opzienbarende 2-5 winst op Spangen bij Sparta. Een hard werkend ADO Den Haag toen in Rotterdam, al werd er door de critici direct bijgezegd, dat Sparta ook matig speelde.

Zaterdagavond zette de Haagse trots AZ, het miljoenenteam van Louis van Gaal, met 3-0 opzij. Kun je je eerste wedstrijd in de eredivisie in het nieuwe stadion beter beginnen?

Aanvankelijk leek ADO Den Haag zeker niet op zo’n resultaat te mogen rekenen. AZ begon sterk, de ene na de andere aanval werd opgezet richting doelman Robert Zwinkels. De Alkmaarders moesten ook wel, want de thuisnederlaag tegen NAC moest zo snel mogelijk worden weggespoeld, wist ook Van Gaal. Weer een tegenvallend resultaat – en zeker tegen een promovendus – zou slecht vallen bij de achterban. Vooraf stond – zoals altijd – het gezicht van trainer Louis van Gaal strak, toen hij nog stond te praten met Dirk Scheringa.

strak

Na die openingsfase, waarin de bezoekers geen kans zagen een bres te slaan in de Haagse defensie, bleef het gezicht van de AZ-trainer ook strak staan. ADO Den Haag kwam na zo’n twintig minuten spelen steeds beter in de wedstrijd, werd ook brutaler. De mannen van Wetzel verschenen nu ook regelmatig voor het doel van Sergio Romero.

Het venijn zat toch een beetje in de staart van het eerste bedrijf. Moussa Dembélé kopte bij een hoekschop de bal tegen de Haagse paal en vlak daarna maakte bij de laatste uitval van ADO Den Haag Brett Holman een overtreding op de snelle Karim Soltani. Scheidsrechter Jack van Hulten beoordeelde die overtreding met een gele kaart en omdat het de tweede was van de Australier kon hij net even wat eerder richting kleedkamer dan zijn ploeggenoten. Luttele seconden later blies Van Hulten het eindsignaal van de eerste helft (0-0).

kapbewegingen

In de tweede helft, met een man minder, bleef AZ toch goed combineren. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld, maar al snel kreeg de formatie uit Alkmaar de volgende tik uitgedeeld. ADO Den Haag speelde met veel energie en voelde dat er meer inzat. Na tien minuten glipte Fabio Caracciolo (zeer ijverig) met enkele kapbewegingen op links langs zijn opponent, zette strak voor, waarna Richard Knopper vlak voor de doellijn de bal in het Alkmaarse doel kon lopen: 1-0.

Nog geen kwartier later verdubbelde de thuisclub de marge. Richard Knopper mocht vanaf de rechtervleugel aanleggen voor een voorzet. De sterk spelende Knopper legde de bal panklaar op het hoofd van de volkomen vrijstaande Yuri Cornelisse, die vervolgens onhoudbaar voor Romero in de kruising de 2-0 binnenkopte.

solo

In de slotfase zaten enkele Haagse spelers, die werkelijk alles hadden gegeven, er doorheen. Het kon niet meer stuk in het stadion in het Forepark voor de Residentieclub en invaller Hursut Meric maakte het vijf minuten voor tijd nog wat erger voor AZ, door na een knappe solo de bal achter Romero te schieten (3-0). ADO Den Haag kon gaan feestvieren, zes punten uit twee duels, AZ deelt met nul punten voorlopig de laatste plaats.

Voor Trainer Andre Wetzel zaak om de spelers de komende week weer met beide benen op de grond te zetten, terwijl de druk op collega Louis van Gaal toeneemt, met het duel tegen PSV in het vooruitzicht.

ADO Den Haag – AZ 3-0 (0-0)

1-0 Richard Knopper (55e)

2-0 Yuri Cornelisse (72e)

3-0 Hursut Meric (85e)

Scheidsrechter: Jack van Hulten

Gele kaarten: Holman, Van der Velde, Jaliens (AZ) en Ammi (ADO Den Haag)

Rode kaart: Holman (2x geel) (AZ)

Toeschouwers: 7.833

© Haaglanden Voetbal (TR Media)
0
Maandag 15 september 2008 om 00:51 uur

@<fcdh> te laat 8-p


ADO-invaller Hursut Meric scoort: `Het is zo`n lekker gevoel`
14 september 2008

Hij was er heel erg blij mee. Hursut Meric mocht van trainer Andre Wetzel invallen tegen AZ. De club waar hij eens speelde, maar te licht werd bevonden. Nu mocht hij het feest van ADO Den Haag nog meer glans geven door de derde treffer te scoren.



Tekst: Rob Blankenstein

Foto’s: Pieter van der Togt

Na afloop zocht Haaglanden Voetbal de vorig jaar van de Amsterdamse zondaghoofdklasser Turkiyemspor overgekomen speler op en liet hem zelf zijn verhaal vertellen over dat derde doelpunt.

‘Ik zeg eerlijk, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Het is zo’n lekker gevoel. Ik maak mijn debuut vandaag op eredivisieniveau. Twee weken geleden tegen Sparta nog niet, hoewel ik wel warm liep. Nu kom ik erin en maak meteen een mooie actie en scoor de 3-0. Ik weet zo kort na de wedstrijd niet wat er door mij heen ging, maar ik barste bijna in tranen uit, zo’n lekker gevoel had ik.’

Je hebt een AZ-verleden, speelde dat ook nog mee?

‘Nee niet echt. Dat was zes jaar terug en ik heb in Alkmaar niet echt een kans voor het eerste elftal gehad. Twee jaar in de A-junioren en daarna in Jong AZ, maar dat is lang geleden. Ik ben nu bezig met ADO Den Haag, dus het verleden speelt geen rol.’

Je zit zeventig minuten op de bank. Hoe ervaar je dat langs de kant, als je kijkt naar een AZ, dat gewoon een goede ploeg heeft?

‘Het is voor mij een droom die uitkomt. Ik speelde twee jaar terug nog in de hoofdklasse bij Turkiyemspor en ik keek op TV naar eredivisievoetbal en hoopte ooit nog eens een keer tegen een ploeg als AZ, Feyenoord, PSV en Ajax te spelen. Dat maak ik nu mee en als je dan invalt en je scoort meteen, dan weet je niet wat je meemaakt.’

Terug naar het begin van de wedstrijd. Was jij ook niet bang dat ADO overlopen zou worden?

‘Als je ziet wat er bij AZ rondloopt, dat zijn natuurlijk fantastische spelers met grote individuele kwaliteiten. Maar ik vond dat wij wel goed stonden, natuurlijk zijn zij normaal gesproken de bovenliggende partij, maar wij hebben het gewoon goed aangepakt deze wedstrijd.’

ADO heeft nu twee wedstrijden gespeeld met de maximale score van zes punten. Beter kan dus niet!

‘Dat klopt, we staan bovenin nu en ik hoop dat wij zo doorgaan!’

Jouw rol op dit moment, ADO heeft een grote selectie. Is het niet moeilijk voor je om dan toch steeds op die bank te moeten beginnen?

‘Natuurlijk is dat moeilijk en dat doet mij ook wel pijn, maar ik weet dat ik mijn kansen krijg. Ik krijg nu een kans en ik scoor en als ik iedere keer een kans krijg en scoor dan komt het vanzelf wel goed met mij.’

© Haaglanden Voetbal (TR Media)
0
Maandag 15 september 2008 om 00:49 uur

KKH - kalekophagenees

Tuurlijk niet van Gaal, de scheids floot de eerste helft toch meer in het voordeel van AZ en heeft 2 á 3 hands ballen niet gezien. 

We hebben een na de erste 10 minuten aftasten een goed spelend Ado Den Haag gezien. Strijd lef en durf hebben voor onze overwinning gezorgt.

Kan niks anders zeggen dat alle Supporters er voor gezorgt heeft dat de boel in vuur en vlam stond qua aanmoedigen en zingen.

Ook voor de heren met kritiek over de spreekoren en dergelijke dat viel deze wedstrijd ook weer ontzettend mee. 1 keer is er gezongen ga zitten en houd je K bek en voor de rest waren het alleen grappige en leuke dingen.

Nee gisteren hebben de 7800 aanwezige supporters laten zien wat feesten was.

na de wedstrijd lekker een biertje en na staan feesten in het stadion. Plots kwamen er wat spelers langs en ook Andre Wetzel heeft zijn gezicht laten zien en het was alleen maar gezellig. Ook Pierre Heijnen kwam effuh polshoogte nemen en rond 23.00 uur gingen de eerste al weer naar huis, 23.30 uur gingen de poorten dicht. Reken maart dat er flink wat extra is omgezet.

Ook Politie korps haaglanden heeft wat extra verdiend want bij de fietsbrug stond de man met de pet Alcohol controle uit te voeren en als het goed is ook iets verder dan P4 stond de man met de pet.

Het leek wel afgesproken werk van deze mensen maar dat mocht de pret niet drukken.

Van Gaal is op ze muil gegaan en hij wordt er echt niet knapper op. HAHAHAHAHA

U kunt trouwens geld inzetten hoe lang van Gaal nog trainer is bij AZ, doen ze op hun werbsite ook al....
0
Zondag 14 september 2008 om 15:31 uur

<FCDH>

Wetzel: `Wij hebben nog 24 punten nodig`
Het was een sfeervolle avond in het Forepark. FC Den Haag pakte drie punten van AZ. Trainer Andre Wetzel had het bij ‘Haaglanden Voetbal’ in de voorbeschouwing over het halen van bonuspunten tegen dit soort tegenstanders.


Tekst: Rob Blankenstein



Beschouwt Wetzel de drie behaalde punten tegen AZ na afloop nog steeds als bonuspunten?


‘Ja natuurlijk zijn het bonuspunten, maar als je de wedstrijd ziet, dan is het gewoon dikverdiend.’


In de eerste tien, vijftien minuten was er wellicht de angst, dat FCDH overlopen zou worden!


‘Ik vond de eerste tien minuten moeizaam en je zag ook wel wat spanning in de ploeg, maar daarna denk ik - door onze strijdwijze en ons elan - hebben wij geforceerd, dat ze ons niet meer durfden op te jagen, dat wij konden gaan opbouwen. Toen gingen wij voetballen en hebben wij het laatste half uur van de eerste helft heel goed voetbal gespeeld. Echt op eredivisieniveau vond ik, heel gevarieerd en het eerste kwartier, twintig minuten na rust ook, maar daarna zag je wel heel veel vermoeidheid in de ploeg kruipen.’


Op slag van rust krijgt Brett Holman zijn tweede gele kaart, dat kwam ook niet ongelegen!


‘Natuurlijk helpt dat, maar hij maakte de overtreding niet voor niks, want Karim (Soltani - red.) kon doorlopen naar de goal, weliswaar iets naar de zijkant, maar ik begrijp dat het geel was en niet meteen rood, maar hij had al een gele kaart en dan moet je eraf.’


Door een sterke individuele actie van Caracciolo kan Knopper de 1-0 scoren. Een gewetensvraag, stond Caracciolo bij die diepe bal niet buitenspel, de grensrechter liep er te ver achter, hoe heb jij die situatie ervaren?


‘Nee, dat heb ik niet meegekregen, maar dat zou ik terug moeten zien. Maar ik heb er ook geen moment aan gedacht.’


Het was wel een heel sterke individuele actie van Caracciolo!


‘Absoluut, het was kappen en nog een keer kappen en terugkappen naar links en dan de bal zo hard voorzetten op de inkomende man. Dat was prima!’


Je had het over een stukje vermoeidheid, dat zag je met name aan Leroy Resodihardjo, die enorm veel verborgen arbeid heeft verricht. Een uitstekende prestatie van Leroy!


‘Het is een feest om naar zo’n jongen te kijken, met zo weinig ervaring en zoveel slimheid in z’n spel. Zoveel waarde al hebben voor de ploeg. Ik ben heel zuinig op hem en ik wissel hem op tijd, want ik ben bang dat hij anders kapot gaat.’


Ook Christian Kum speelde een uitstekende wedstrijd!


‘Klopt, maar hij moet toch nog wel wat fitter worden vind ik. Als ik tenminste nog even kritisch mag zijn als trainer na een 3-0 overwinning op AZ, maar dat geldt voor nog één of twee spelers.’


Csaba Horvath viel geblesseerd uit. Wat mankeerde hem precies?


‘Ik had hem al een aantal keren naar z’n dij zien grijpen en ik was bang voor een blessure, maar het bleek kramp te zijn. Voordat het dan echt tot een blessure komt, moet je hem eraf halen.’


De bevrijdende 2-0 met een perfecte voorzet van Knopper en koppend goed afgemaakt door Cornelisse. Dan valt er op dat moment ook een stukje last van je af!


‘Toen was het ontspanning en de derde goal is natuurlijk helemaal mooi, dat is het snoepje van de week denk ik. Je zet hem als trainer erin (Hursut Meric - red.) om gevaar te stichten en om een stuk onrust te creëren, maar het was een magistraal doelpunt.’


Wat ook opviel was, dat toen een paar keer je naam werd gescandeerd, jij applaudiseerde richting Midden-Noord!


‘Naar al die mensen, zowel naar links, rechts en Midden-Noord. Iedere supporter is er een, ook die met een stoel van 3.000 euro. Ik vind het allemaal voor iedereen fantastisch in Den Haag, dat dit gebeurt.’


Nu nog 24 punten?


‘Ja, wij hebben er nog 24 nodig denk ik. Dus wij gaan ervoor!’


© Haaglanden Voetbal (TR Media)

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl

0
Zondag 14 september 2008 om 15:16 uur

<FCDH>

Wetzel heeft er een team van gemaakt", vindt Cornelisse

Geplaatst op 14-09-2008 09:12 door Wietse Sijm

De laatste jaren hadden de fans van ADO Den Haag weinig reden om te juichen. Degradatie in het seizoen 2006/2007 was misschien wel het dieptepunt. Vorig seizoen bleven ze lang in de middenmoot en subtop van de Jupiler League hangen.

Er dreigde nog een verloren seizoen, echter dwong de geel-groenen in de play-offs een promotie af naar de Eredivisie. Veel mensen vroegen zich echter af, wat had ADO te zoeken in de Eredivisie. De Residentieclub staat echter na twee duels bovenaan in de competitie met zes punten uit twee wedstrijden, ook hebben ze een doelsaldo van plus zes.

André Wetzel is de persoon die ervoor heeft gezorgd dat ADO sterk aan het seizoen begon. Dit vindt Yuri Cornelisse, die in de twee gewonnen wedstrijden ook doelpunten maakte. (Sparta en AZ red.) "Wetzel heeft er een team van gemaakt", aldus de middenvelder tegen FCUpdate.nl. "Hoe hij dat gedaan heeft? Oh, het zit hem soms in kleine dingen. Maar hij zet ook de spelers op de juiste plaats."

"Het klinkt misschien als een cliché, maar de trainer heeft een vleugje Haagse bluf toegevoegd", gaat de 33-jarige Cornelisse verder. "Bovendien hebben we een goede mix van jonge en oude spelers. We vullen elkaar aan en zijn bereid om voor elkaar te werken. Dat is misschien wel het belangrijkste. We doen alles met z`n allen, we gaan voor elkaar door het vuur."

Niet alleen de oefenmeester krijgt complimenten, ook de trouwe aanhang in het stadion krijgt complimenten. "De sfeer in het stadion was zó mooi, echt super. Gewoon genieten."

0
Zondag 14 september 2008 om 14:09 uur

<FCDH>

Wetzel: "Zes punten uit twee wedstrijden is magistraal"

Geplaatst op 14-09-2008 09:27 door Wietse Sijm

Volgens de keuzeheer André Wetzel heeft ADO Den Haag niet alleen een sportieve stap gezet na de gewonnen wedstrijd op AZ (3-0). Ook hebben ze buiten het veld veel indruk gemaakt. "De agressie op het veld was positief en dat straalde ook af op de tribunes", aldus de trainer na afloop. "Dat is heel belangrijk voor ADO en ook weer een stap vooruit.”

Een toename van het aantal supporters verwacht Wetzel na een sterke seizoensstart, zes punten uit twee wedstrijden. "Het is alleen jammer dat er dan om veiligheidsredenen maar een beperkt aantal mensen in het stadion mogen." In ADO Den Haag Stadion mogen er niet meer dan 11.000 fans plaatsnemen, waar er normaal gesproken plaats is voor 15.000 toeschouwers. In het stadion van Hofstedelingen zaten er tijdens de wedstrijd tegen de Alkmaarders slechts achtduizend supporters.

"Zes punten uit twee wedstrijden en acht goals gescoord is magistraal", vervolgde Wetzel zijn verslag. In de Eredivisie zijn we ook nog de koploper. We gaan dit absoluut vieren. AZ zat voor deze wedstrijd niet in een flow, wij wel. Dan maken we het eerste doelpunt van het wedstrijd, alles gaat dan goed. De strijdlust van ploeggenoten van Richard Knopper wordt geprezen door hemzelf. "Ik ben heel trots op dit elftal, we hebben allemaal gevochten. En, we staan zeker een week bovenaan in de Eredivisie, daar gaan we van genieten."

In de Eredivisie wist ADO eindelijk weer eens een thuisduel te winnen. Op het hoogste niveau in Nederland bleef De Residentieclub al sinds 16 december 2006 zonder een thuiszege. Toen wonnen ze van Willem II met 2-1.

0
Zondag 14 september 2008 om 10:40 uur

den haag

Dembélé keert met blessure terug van Rode Duivels
12/09/2008 16:40

AZ moet het in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag mogelijk stellen zonder Moussa Dembélé. De spits kwam gehavend terug uit Turkije.

Dembélé kwam niet ongeschonden uit de tweede WK-kwalificatiewedstrijd van België in Turkije (1-1). Achter zijn naam staat dan ook een vraagteken voor het duel van zaterdag. `Dembélé heeft last van zijn schouder en heeft apart getraind`, zei trainer Louis van Gaal in zijn voorbeschouwing op de ontmoeting in Den Haag.

Van Gaal heeft zijn keeper Romero nog niet in Alkmaar gezien na diens interlandverplichtingen met Argentinië. `Romero keert bewust later terug vanuit Peru. Dan hoeft hij niet over te stappen en komt hij dus meer uitgerust aan. Maar in principe kan hij gewoon spelen tegen ADO.`
0
Zaterdag 13 september 2008 om 09:46 uur

den haag

Van Gaal weet wat er mis is met De Zeeuw
Naast de problemen met tweede doelman Joey Didulica heeft AZ-trainer Louis van Gaal ook de perikelen rondom Demy de Zeeuw die hem bezig houden. De oefenmeester geeft echter aan te weten wat er aan de hand is.

Tegenover De Telegraaf laat Van Gaal weten dat De Zeeuw eigenlijk al met een vormcrisis kampt sinds de winterstop van afgelopen seizoen. "Toen heb ik hem ook al in bescherming genomen. Het heeft een bijzondere oorzaak. Ik denk dat ik weet waar het aan ligt, want ik praat met hem", aldus Van Gaal, die er verder niet inhoudelijk over wilde praten.

De middenvelder zat tegen NAC Breda op de bank tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, ook tegen ADO Den Haag is er geen basisplaats voor De Zeeuw, die al duidelijk liet merken dat hij tijdens de winterstop hoopt op een vertrek uit Alkmaar.

zowiezo geen luirink en pelle ....en dembele is nog een twijfel geval .. en de zeeuw op de bank
0
Zaterdag 13 september 2008 om 09:41 uur

Advertentie

dirk

Overeenstemming over wedstrijdpremies ADO Den Haag
12 september 2008

De spelersgroep van ADO had de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS) ingeschakeld om de winstpremies rond te krijgen voor dit seizoen. De selectie was namelijk niet tevreden over het premiestelsel van de promovendus.

rust

Namens de VVCS zei Danny Hesp eerder deze week al, dat hij hoopte er spoedig uit te komen. Trainer Andre Wetzel daarover: ‘Het is niet altijd prettig als je nog aan het onderhandelen bent, terwijl je eigenlijk al met de competitie bezig bent, maar gelukkig is het nu rond gekomen, De wedstrijdpremies zijn nu dus vastgesteld en wat dat betreft is er rust in de tent.’

Wetzel voegde er nog aan toe, dat het de voorbereiding op het duel tegen AZ absoluut niet verstoord heeft.

© Haaglanden Voetbal (TR Media)

0
Vrijdag 12 september 2008 om 19:25 uur

Van Gaal verwacht ‘tactisch steekspel’ tegen ADO

AZ krijgt zaterdag opnieuw een kans om de wrange nasmaak van het teleurstellend verlopen seizoen 2007/08 weg te spoelen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen NAC Breda (2-1 nederlaag) lukte dat nog niet, en ook de aanloop naar de ontmoeting met ADO Den Haag stemt Louis van Gaal nog niet tevreden: “Ik moet onze voorbereiding in de competitie doen.”

De Alkmaarse ploeg werkte vrijdagmiddag een besloten training af in het DSB-stadion. “Daarover was ik niet zo tevreden”, aldus Van Gaal na afloop. “Dan heb ik het niet over de inzet, want daar ligt het bij deze groep niet aan. Ik was ontevreden over de uitvoering.” De Amsterdamse oefenmeester toonde zijn spelers na afloop van de lunch dan ook beelden van de training van die dag. “Plaatje-daadje doet het vaak beter dan alleen een praatje”, aldus de trainer.

“Het is moeilijk in te schatten hoe ADO ervoor staat”, blikte Van Gaal vooruit op de ontmoeting met de hofstedelingen. In het doelpuntrijke treffen met Sparta Rotterdam kwam de formatie van André Wetzel als winnaar uit de bus (2-5, red.), maar Van Gaal verbindt daar geen conclusies aan. “Een wedstrijd tegen Wetzel is vaak een tactisch steekspel. De ploeg heeft tijdens de voorbereiding in ieder geval minder last van het afstaan van internationals.”

Voor de tweestrijd in eigen huis is nog niet duidelijk of Moussa Dembélé mee kan doen. “Hij heeft last van zijn schouder en heeft vandaag apart getraind”, lichtte Van Gaal toe. Argentijnse jeugdinternational Sergio Romero staat ‘in principe’ wel onder de lat tegen ADO Den Haag. Van Gaal: “Hij keert bewust later terug uit Peru. Dan hoeft hij niet over te stappen en komt hij dus beter uitgerust aan.”

Spits Graziano Pèlle (terug van een blessure) en verdediger Gijs Luirink (trombose) ontbreken zaterdag in ieder geval in Den Haag. Aan Haagse kant moeten doelman Gino Coutinho (niet wedstrijfdit), Rick Hoogendorp (rug) en Wesley Verhoek (hamstring) het duel aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is middenvelder Aleksandr Rankovic door een schorsing afwezig.

0
Vrijdag 12 september 2008 om 17:33 uur

Nu online

James, Fido, Edwin Post, DH070, ADO079 en 230 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie