Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

dirk

Overeenstemming over wedstrijdpremies ADO Den Haag
12 september 2008

De spelersgroep van ADO had de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS) ingeschakeld om de winstpremies rond te krijgen voor dit seizoen. De selectie was namelijk niet tevreden over het premiestelsel van de promovendus.

rust

Namens de VVCS zei Danny Hesp eerder deze week al, dat hij hoopte er spoedig uit te komen. Trainer Andre Wetzel daarover: ‘Het is niet altijd prettig als je nog aan het onderhandelen bent, terwijl je eigenlijk al met de competitie bezig bent, maar gelukkig is het nu rond gekomen, De wedstrijdpremies zijn nu dus vastgesteld en wat dat betreft is er rust in de tent.’

Wetzel voegde er nog aan toe, dat het de voorbereiding op het duel tegen AZ absoluut niet verstoord heeft.

© Haaglanden Voetbal (TR Media)

0
Vrijdag 12 september 2008 om 19:25 uur

Van Gaal verwacht ‘tactisch steekspel’ tegen ADO

AZ krijgt zaterdag opnieuw een kans om de wrange nasmaak van het teleurstellend verlopen seizoen 2007/08 weg te spoelen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen NAC Breda (2-1 nederlaag) lukte dat nog niet, en ook de aanloop naar de ontmoeting met ADO Den Haag stemt Louis van Gaal nog niet tevreden: “Ik moet onze voorbereiding in de competitie doen.”

De Alkmaarse ploeg werkte vrijdagmiddag een besloten training af in het DSB-stadion. “Daarover was ik niet zo tevreden”, aldus Van Gaal na afloop. “Dan heb ik het niet over de inzet, want daar ligt het bij deze groep niet aan. Ik was ontevreden over de uitvoering.” De Amsterdamse oefenmeester toonde zijn spelers na afloop van de lunch dan ook beelden van de training van die dag. “Plaatje-daadje doet het vaak beter dan alleen een praatje”, aldus de trainer.

“Het is moeilijk in te schatten hoe ADO ervoor staat”, blikte Van Gaal vooruit op de ontmoeting met de hofstedelingen. In het doelpuntrijke treffen met Sparta Rotterdam kwam de formatie van André Wetzel als winnaar uit de bus (2-5, red.), maar Van Gaal verbindt daar geen conclusies aan. “Een wedstrijd tegen Wetzel is vaak een tactisch steekspel. De ploeg heeft tijdens de voorbereiding in ieder geval minder last van het afstaan van internationals.”

Voor de tweestrijd in eigen huis is nog niet duidelijk of Moussa Dembélé mee kan doen. “Hij heeft last van zijn schouder en heeft vandaag apart getraind”, lichtte Van Gaal toe. Argentijnse jeugdinternational Sergio Romero staat ‘in principe’ wel onder de lat tegen ADO Den Haag. Van Gaal: “Hij keert bewust later terug uit Peru. Dan hoeft hij niet over te stappen en komt hij dus beter uitgerust aan.”

Spits Graziano Pèlle (terug van een blessure) en verdediger Gijs Luirink (trombose) ontbreken zaterdag in ieder geval in Den Haag. Aan Haagse kant moeten doelman Gino Coutinho (niet wedstrijfdit), Rick Hoogendorp (rug) en Wesley Verhoek (hamstring) het duel aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is middenvelder Aleksandr Rankovic door een schorsing afwezig.

0
Vrijdag 12 september 2008 om 17:33 uur

Brian

AZ zet vraagtekens bij inzetbaarheid Dembélé
Moussa Dembélé is vermoedelijk niet inzetbaar voor de wedstrijd tussen AZ en ADO Den Haag. De spits raakte aan zijn schouder geblesseerd bij de Belgische nationale ploeg en trainde vrijdag niet met de Alkmaarse selectie mee.


Doelman Sergio Romero ontbrak ook op de training in Alkmaar. De Argentijn is nog niet terug uit Buenos Aires. Romero zat op de bank tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Peru (1-1). Tegen ADO krijgt Romero waarschijnlijk opnieuw de voorkeur boven Joey Didulica. "Sergio kan keepen zaterdag. Het gaat om kwaliteit", verklaarde trainer Louis van Gaal.

Spits Graziano Pellè (net terug van een blessure) en verdediger Gijs Luirink (trombose) ontbreken nog in de selectie van AZ. De Alkmaarders verloren de eerste competitiewedstrijd in eigen huis van NAC Breda (1-2), ADO boekte een ruime zege bij Sparta Rotterdam (5-2).
0
Vrijdag 12 september 2008 om 15:21 uur

Ton

`ADO-fans zijn als alle anderen`
door Geert Nijland geert.nijland@bndestem.nl. vrijdag 12 september 2008 | 08:40 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 12 september 2008 | 10:14

Tekstgrootte

Ben-Jan van der Klis. foto Ramon Mangold/het fotoburo

Ups en downs heeft hij in Den Haag meegemaakt. Promotie naar de eredivisie in 2003, degradatie naar de eerste divisie in 2007 en de onverwachte promotie van ADO (Alles Door Oefening) dit voorjaar.


Maar ondanks het feest van die laatste promotie hield Ben-Jan van der Klis het vlak voor de zomer voor gezien. "Ik was op. Heb vijf jaar lang weken gemaakt van zeventig tot tachtig uur. Dat houd je niet eindeloos vol."

De eerste drie jaar was hij veiligheidscoördinator, de laatste twee jaar `manager veiligheidszaken`. Vooral die eerste drie jaar waren leuk. " Het is een club waar een goede sfeer heerst. De samenwerking met de collega`s verliep prima. Later werd het allemaal wat minder. ADO heeft grote financiële problemen en moest saneren. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertrekken."

Van der Klis weet het: de ADO-supporter heeft een slechte naam, in zowel binnen- als buitenland. " Het is een erfenis uit het verleden. De generatie van de jaren tachtig heeft zo zijn sporen nagelaten, maar inmiddels zitten diezelfde supporters met hun kinderen in het nieuwe stadion. Ze zijn ouder en wijzer geworden. Tegelijkertijd is er weer een jongere generatie opgestaan. Maar ja, elke club heeft nu eenmaal zijn rotte appels. ADO-fans zijn niet beter of slechter dan de supporters van andere voetbalclubs."

Aan de andere kant is Van der Klis de laatste die ontkent dat de fans voor grote problemen hebben gezorgd. "Dieptepunt was voor mij de bestorming van het veld door supporters in november 2006. Trainer Frans Adelaar voelde zich bedreigd en de wedstrijd werd gestaakt. Aan het eind van dat seizoen werd ADO - FC Groningen, de laatste wedstrijd in het Zuiderpark, gestaakt vanwege het afsteken van vuurwerk. Dat was een breekpunt voor mij. Toen nam ik de beslissing om naar iets anders uit te kijken."

Een andere slechte herinnering vormen de vaak venijnige spreekkoren van de ADO-supporters. Vooral Sylvie Meis, de vrouw van voormalig Ajax-voetballer Rafael van der Vaart, moest het een tijdlang ontgelden. `Pijnlijk` vond Van der Klis dat. Ook pijnlijk waren de dildo`s die supporters van andere clubs het speelveld opgooiden nadat doelman Stefan Postma in compromitterende toestand op het internet was gesignaleerd. In een filmpje was te zien hoe hij door zijn toenmalige vriendin met een voorbinddildo van achteren werd genomen. "Stefan is daar zelf altijd heel nuchter onder gebleven", vat Van der Klis het meest opmerkelijke ADO-feit van de laatste jaren samen.

Volgens hem heeft het slechte humeur dat de ADO-supporter zo nu en dan parten speelt, vooral te maken met het feit dat de club uit `de grote stad` komt. " De supporters zijn vaak diep teleurgesteld als de prestaties van ADO tegenvallen. Den Haag is toch die grote stad? Hoe kan dit dan? De druk op de spelers is daarom altijd groot. En natuurlijk zijn Haagse jochies brutaler dan Roosendaalse jochies. Ze klimmen sneller over een hek. Aan de andere kant blijven ze altijd achter hun club staan."

Van der Klis maakt zich zorgen over de veiligheid van het nieuwe stadion. "De kritiek is terecht. Door de financiële problemen functioneert het biometrisch systeem (gezichtsherkenning, red.) nog niet en de ruimtes voor de bezoekers zijn niet hufterproof. Bovendien is het niet onmogelijk om over de keerwand op het speelveld te komen. Daar is niet goed over nagedacht."

Van der Klis kent zijn rotte appels bij naam en gezicht. "De aanhang van ADO komt uit Den Haag en omgeving. Het is geen landelijke club. Je komt bij elke wedstrijd dezelfde gezichten tegen. Met velen had ik regelmatig contact in het stadion. Het voordeel is dat je bij problemen weet wie je moet aanspreken."

Maar hij wil niet in mineur eindigen. "ADO is een mooie club. Ik zal nooit vergeten hoe supporters en ambtenaren van de gemeente samen sneeuw aan het ruimen waren om de bekerwedstrijd tegen Ajax door te kunnen laten gaan. En dan die humor van de supporters. Ook dat maakt ADO mooi."

Van der Klis zit momenteel zonder werk. Wordt het weer een voetbalclub? "Er zijn maar een paar clubs waar ik nog zou willen werken: NAC, PSV of Feyenoord. Bij die laatste club heb ik na mijn stage al een paar jaar gewerkt. Een andere optie is de evenementenwereld. Dat trekt mij wel. Als er bedrijven interesse hebben, hoor ik het wel."

0
Vrijdag 12 september 2008 om 12:46 uur

<FCDH>

Wetzel twijfelt nog over eerste doelman
ADO Den Haag-trainer heeft nog niet besloten wie zaterdag in het duel met AZ het doel van zijn elftal verdedigt. De oefenmeester moet een keuze maken tussen Robert Zwinkels en de van de Alkmaarders gehuurde Boy Waterman.

"Boy is naar ADO gekomen als eerste doelman, maar moet het wél laten zien", zegt Wetzel tegen het AD. "Robert doet het momenteel ook goed. Ik ben er voor het duel met AZ nog niet uit."

Tijdens de seizoensouverture tegen Sparta (2-5 winst) mocht Zwinkels het shirt met nummer één nog aantrekken.

0
Donderdag 11 september 2008 om 09:01 uur

<FCDH>

Bosschaart hervat training bij ADO Den Haag
Pascal Bosschaart is hersteld van een kuitblessure die hem enkele weken parten speelde. De verdediger van ADO Den Haag traint inmiddels weer mee met de selectie van de promovendus.


Het herstel van Bosschaart, die in het verleden onder meer uitkwam voor
Feyenoord en FC Utrecht, is goed nieuws voor trainer André Wetzel. De oefenmeester ziet zijn ziekenboeg weer leeglopen. "Van de 26 selectiespelers, zijn er 24 fit. Dat is een luxe waar ik heel blij mee ben", reageert Wetzel in het AD.

Wesley Verhoek (hamstring) en Rick Hoogendorp (hernia) zijn de enige twee blessuregevallen waar ADO Den Haag nog mee te maken heeft. Volgens Wetzel is Verhoek snel weer voldoende hersteld om de training te hervatten, Hoogendorp zal vermoedelijk iets langer moeten wachten op een terugkeer.

0
Dinsdag 9 september 2008 om 10:01 uur

Brian


Voetbalnieuws
Wetzel, eigenzinnige trainer bij een kleurrijke club (deel 1)
Geschreven op maandag, 8 september om 08:30

Door HANS DE BEUN

DEN HAAG - In Den Haag zullen de supporters van de plaatselijke trots de afgelopen dagen wat vaker dan normaal naar de ranglijst op teletekst hebben gekeken. ADO Den Haag staat immers op een keurige derde plaats achter FC Groningen en regerend landskampioen PSV. Door de WK-kwalificatiewedstrijden ligt de Eredivisie na de eerste speelronde meteen al weer twee weken stil en dus kan ook trainer André Wetzel (56) iets langer genieten van de uitstekende start van zijn ploeg.

Een vliegende start met een klinkende uitslag (Sparta uit, 2-5) die supporters het hoofd nog wel eens op hol kan brengen, met soms te hoge verwachtingen als gevolg. Is Wetzel bang voor een te hoog verwachtingspatroon? "Nee hoor, ik denk dat we het de hele voorbereiding erg moeilijk hebben gehad en dat we erg blij moeten zijn dat het in de eerste competitiewedstrijd wel goed in elkaar viel. Vooral qua instelling van de spelers. En hoe meer doelpunten je dan maakt hoe meer welkom dat is wat mij betreft. Ik denk dat de supporters echt wel weten dat wij een zwaar seizoen tegemoet gaan. Er zullen niet veel mensen zijn die denken dat Den Haag meteen in het linkerrijtje mee zal gaan doen, dat is onzin. Wij willen ons gewoon handhaven en het liefst zelfs vijftiende worden, dat zou fantastisch zijn. Daar hebben we nu een aardige stap voor gezet maar meer ook niet."

De sympathieke trainer was vooral blij met de inzet en strijd waarmee zijn pupillen de competitie gestart zijn."Het geeft hoop voor de toekomst als je kijkt naar de instelling waarmee gespeeld wordt, dat is mijn grootste winstpunt. Ik heb acht weken lang om Haags voetbal gevraagd en dat kreeg ik. Dat we ook nog aardig speelden is dan mooi meegenomen." Toch werd er na het openingsduel ook gesproken over een foutenfestival. "Het glas is altijd half vol of half leeg. Als je zo praat dan is het glas dus half leeg want dan heb je het over twee verdedigingen die veel fouten maken. Je kunt het echter ook van de positieve kant bekijken. Onze middenvelders en aanvallers hebben heel veel gecreëerd dankzij de ruimtes die zij kregen van de verdedigers. Het heeft een negatieve en een positieve kant en het is voor ons natuurlijk aan de positieve kant doorgeslagen."

"We hebben minder fouten gemaakt achterin en beter geprofiteerd voorin. Het niveau van wedstrijd vond ik net aan eredivisie of eigenlijk niet eens. Maar goed, dat soort wedstrijden zal je nog wel meer gaan zien. De vijf ploegen die onderin gaan spelen zijn natuurlijk maar ‘net aan’ eredivisieclubs. Blijkbaar hoort Sparta daar ook bij. Dat had ik van tevoren niet verwacht, al speelden zij wel met een heel geïmproviseerde verdediging."

Offensief
Als we de naam Wetzel horen gaat het vaak over zijn offensieve spelopvatting en zijn aanvallende wissels. ”Ik heb daar inderdaad een filosofie over. Tegen Sparta heb ik met tien man ook een spits gebracht. Ik probeer altijd iets los te maken bij een tegenstander. Je kunt bij een achterstand en een man minder natuurlijk achterin de boel dicht gaan metselen, maar ik zeg je dat je de mensen dan juist naar je toe roept. Je kunt ook zeggen, ‘als ik er voorin een extra spits bij zet moeten ze toch een beetje op gaan passen’, en daar kies ik altijd voor. Het gaat er om dat je kijkt wat je ploeg op dat moment nodig heeft en in die kwaliteit moet je wisselen."

"Wat is er nodig om het je tegenstander moeilijk te maken en wat is er nodig om je eigen elftal een impuls te geven. Dat zijn de keuzes die je maakt. Als je met 1-0 achter staat met nog een half uur te spelen dan is het eigenlijk een wet in de voetballerij dat je een verdediger wisselt voor een extra spits en dat je één op één gaat spelen. Dat is een soort gouden voetbalwet, maar ik denk daar heel anders over. Oké, soms kan dat de oplossing zijn maar soms ligt de kwaliteit die je nodig hebt helemaal niet bij die tweede spits voorin maar op het middenveld of misschien juist wel bij een extra verdediger, voor een betere opbouw. Ik kies er niet standaard voor om één op één te gaan spelen. In sommige wedstrijden weet je als coach als je goed kijkt dat je dat juist niet moet doen omdat je dan alleen maar meer goals tegen krijgt."

Het mag duidelijk zijn dat ADO Den Haag een kleurrijke en eigenzinnige opvolger heeft weten te strikken voor de naar PSV vertrokken Wiljan Vloet. Voor een buitenstaander is de carrière opbouw van Wetzel alles behalve logisch te noemen. "Het is inderdaad een beetje vreemde carrière natuurlijk, maar het zijn allemaal heel bewuste keuzes die ik heb gemaakt. Het is natuurlijk een rare keuze als je met VVV-Venlo in de eredivisie zit en je kiest voor een eerstedivisieclub in nood. Dat is een rare keuze, voor de buitenwacht, want ik vind het geen rare keuze. Ik wist natuurlijk ook wel wat hier kon. En ik ben niet dom hoor, ik stort me echt niet in een gat omdat het nou zo nodig Den Haag is."

Tegen alle wetten in begon hij op zijn vijftigste pas met de cursus Coach Betaald Voetbal.
Niet omdat hij nou zo graag dat papiertje wilde hebben maar gewoon omdat hij weer meer wilde weten, zichzelf wilde verrijken. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam in de top van het amateurvoetbal en dat heeft hem als trainer zeker gesterkt. "Mijn grote pluspunt is natuurlijk dat ik in het trainersvak zelf een ervaringsdeskundige ben geworden omdat ik meer dan vijfentwintig jaar in het vak zit en omdat ik voor Nederlandse begrippen ook op een heel hoog niveau gevoetbald heb. In Nederland maken ze altijd onderscheid tussen de praktijktrainers die zoveel interlands gespeeld hebben, of de CIOS of Academie trainers, en ik heb het eigenlijk allemaal gedaan. Ik ben gewoon heel breed opgeleid.”



Foppe en Marco
"Ik vind dat er altijd erg geringschattend gedaan wordt over het niveau van trainers die lager werken. Het is helemaal niet makkelijker om in de hoofdklasse te trainen dan in de eredivisie, dat is onzin. Een trainer in de top amateurs moet dezelfde automatismen proberen aan te leren, dezelfde teambuilding proberen te creëren, in twee avonden in de week waar wij zeven trainingen voor nodig hebben. De man moet echt wat kunnen want je hebt geen drie assistenten en staat soms in je ééntje op het veld met vijfentwintig spelers. Als je dat allemaal aan kunt dan kan je ook het betaald voetbal in, daar geloof ik heilig in. Natuurlijk is het een pré als je honderd interlands hebt gespeeld, dat ga ik niet ontkennen. Maar het is ook een voordeel als je al twintig jaar leservaring hebt of al veertig jaar met groepen hebt gewerkt."

"En het is ook een voordeel als je Foppe de Haan heet en heel veel kennis hebt, ik noem dat een ervaringsdeskundige. Voor mij is Foppe de Haan niets minder dan Marco van Basten. Marco heeft zijn kwaliteiten met zijn interlands, zijn finesse en zijn uitstraling. Foppe heeft al die dingen waar Van Basten minder van heeft heel veel, en al die dingen die Foppe niet heeft bezit Van Basten juist weer. Daarom had ik het zo mooi gevonden als ze Oranje samen hadden gedaan."

Tijdens de contractbesprekingen met ADO Den Haag kwam Wetzel met behoorlijk wat eisen op de proppen. Zo wilde hij een salaris op eredivisieniveau, de volledige eindverantwoordelijkheid over technische zaken en een contract voor minimaal drie jaar. Al zijn eisen werden ingewilligd, al ging dat uiteindelijk wel ten koste van de positie van technisch manager Peter Hofstede. "Wat mij betreft had Hofstede gewoon manager kunnen blijven, maar ik moest eindverantwoordelijk worden. Hij zou dan onder mij moeten gaan functioneren en dat wilde hij niet en dat is zijn goed recht. Ik heb toen tegen de club gezegd dat een nieuwe technisch manager niet noodzakelijk was en dat ik het wel samen met Bob Kootwijk zou gaan doen. We zaten in financiële nood dus we spaarden zo een hoop geld uit, niet wetende dat het een eredivisieclub zou worden."

De min of meer plotselinge promotie van de Haagse volksclub bezorgde Wetzel een hoop extra werk. "Ik heb de laatste acht weken natuurlijk tot in het rood gewerkt. Ik heb geloof ik wel zeventig uur per week gedraaid. Als we in de Eredivisie blijven dan moeten we wel een stap maken en moet er een manager bij komen. Nu heb ik het opgelost met Paul van Lith die twintig uur als een soort assistent fungeert en de uitvoerende zaken voor zijn rekening neemt. Zo ondervangen we het nu en blijft het betaalbaar, maar we zullen daarin wel stappen moeten maken in de toekomst. En dat kan op allerlei manieren. Ik kan de baas blijven zoals Van Basten bij Ajax met een manager erbij á la Blind, maar we kunnen over twee jaar ook een nieuwe trainer aantrekken en dat ik technisch directeur word.”

Morgen deel 2 van: Wetzel, eigenzinnige trainer bij een kleurrijke club


0
Maandag 8 september 2008 om 09:17 uur

Advertentie

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Wetzel en Adelaar vanavond in Studio Voetbal
ADO Den Haag-trainer André Wetzel is vanavond te gast bij Studio Voetbal. Naast hem verschijnt ook Frans Adelaar, de oud-coach van de residentieclub in het programma.

Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 7 september 2008 om 20:04 uur

<FCDH>

Van de Haar: "Ik had me verheugd op de eredivisie"
Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline maakte Hans van de Haar de overstap naar AGOVV Apeldoorn. Hij kreeg bij ADO Den Haag de mededeling dat hij overbodig was, een klap die hard aan kwam.

"Heel hard, zeker als je je bedenkt dat ik er dit seizoen voor wilde gaan", zegt Van de Haar. "Ik had me echt verheugd op de eredivisie. Ik heb het er een tijdje heel moeilijk mee gehad. Het is de mening van één persoon en ik ben het er niet mee eens."

De mededeling van trainer André Wetzel kwam slechts enkele weken voor het begin van het seizoen. Het bracht Van de Haar in een lastig parket. "We waren al vier weken aan de voorbereiding bezig. Ik had het meer gewaardeerd als Wetzel dat twee maanden eerder zou hebben gedaan. Nu was het best lastig om een goede club te vinden."

Hij besloot uiteindelijk een stapje terug naar de Jupiler League te doen. "Opgelucht is een groot woord, maar ik ben blij dat ik weer kan voetballen", besluit hij in het Algemeen Dagblad.

0
Vrijdag 5 september 2008 om 10:58 uur

Vak B

Wetzel: "Waterman moet het zélf laten zien"
ADO Den Haag nam afgelopen week doelman Boy Waterman op huurbasis over van AZ. Bij de promovendus moet de voormalig jeugdinternational de strijd aangaan met keeper Robert Zwinkels.

De 24-jarige keeper kon bij AZ niet meer op een basisplaats rekenen. Hij verloor de concurrentiestrijd van Joey Didulica en Sergio Romero. ADO bood Waterman uitkomst door hem één seizoen te huren van de Alkmaarse eredivisionist.

"We hadden Boy al langer in het vizier", zegt trainer André Wetzel in de VI. "Hij is een goede doelman en mag zich bij ons gaan bewijzen. Natuurlijk hebben we hem niet gehaald om achter Robert Zwinkels op de bank te gaan zitten, maar hij moet het wel écht zelf laten zien."

0
Woensdag 3 september 2008 om 14:24 uur

Nu online

Sprinkhaan070, zuiderwijk, Aad, Erik070, JB96, Kees, Marko1969, stevie, JvDH, pwr, lulijzer en 206 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
Vandaag om 14:00 uur
Besloten

Advertentie