Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Midden-Oost

Max schreef:

En wat betreft het passeren van AW. Als je als rvc een td aanstelt, dan geef je die de eindveranwoordelijkheid voot het technische beleid. Gaan Jagersma c.s. om hem heen, dan moeten ze lekker zelf op die stoel gaan zitten en aan het einde van dit seizoen niet zeggen: wij sturen alleen op hoofdlijnen, dus wij zijn niet verantwoordelijk.

 

Geloof me, geen enkele manager in nl pikt het als zijn medewerkers achter zijn rug om wordt verteld anders te handelen door het topmanagement/directie/rvc of wie er dan ook boven staat.

Daar heb je helemaal gelijk in Max.

 

Wetzel heeft met dat interview een breuk geforceerd want die pikte dit niet. Eigenlijk terecht, Baan deed een paar jaar geleden hetzelfde. Die was voor het 1e fluitsignaal al weg toen Jansen een paar spelers stalde. Baan wist niks.

Wetzel beklaagde zich ook dat de RvC alle contractbesprekingen stil legde. We moeten daarom nu niet denken dat er opeens wel geld is voor versterkingen terwijl AW óók nog centen meekrijgt. Aad komt alleen als er centen zijn anders heeft hij hier ook niks te zoeken, een hoop connecties is dan waardeloos en Aad zelf komt ook niet voor een gevulde koek.

Je moet er niet aan denken dat hij niet komt. Stel dan houd je RA en Jagersma over, dat kan nooit goed gaan. Er moet wel iemand bij, het liefst één die RA desnoods ook nog kan vervangen, of zien we Jagersma straks op de bank. Zou echt weer iets voor ons zijn, fluitketel langs de lijn. Ik hoop echt op en mooi kerstkado maar zie het somber in.
 

0
Woensdag 23 december 2009 om 18:18 uur

JB

Max schreef:

Ben het niet met je eens wbt rvc-verhaal.

De rvc heeft formeel twee doelen: Strategisch beleid vaststellen en controleren of de uitvoering daarvan de goede kant op gaat.

Zwart-wit gezien: Zeggen tegen je directeur we gaan naar punt x. En als je directeur de club bij punt y heeft gebracht dan spreek je hem toe of gooi je 'm er uit.

Niks is zwart-wit, dus de rvc mag best op details invloed uitoefenen, die kunnen ook belangrijk zijn. Maar een personeelskwestie is duidelijk iets wat op het bord van de directeur hoort, ook al vind ik, jij en de rest dat die directeur het fout ziet. Hij is de enige die verantwoordelijk is voor het technische deel. De rvc is dat niet en wordt daar ook niet op afgerekend. Ook nu blijft de rvc ondanks hun bemoeienis gewoon zitten, want die zijn nergens verantwoordelijk voor.

En dan nog kan een rvc-lid wat druk uitoefenen op de td, wat masseren links en rechts, maar je td passeren kan niet, dan is er geen werkbare situatie meer. En als rvc-lid kan je ook niet in de media je td afvallen, wat is gebuerd.

Voor de rest ben ik niet rouwig om het vertrek van Wetzel, maar omdat de rvc graag aan de technische touwtjes trekt zijn ook zij verantwoordelijk voor de onrust en sportieve malaise en mogen ook zij hun conclussies trekken.

Het klinkt misschien lullig voor de spelers, maar bij een voetbalorganisatie is het nu eenmaal dat een kwestie zoals die tussen AW en RvdB niet alleen een personele kwestie is.

 

RvdB is een investering van de club, een deel van het kapitaal.

En een directeur heeft dusdanig te handelen dat het kapitaal van de organisatie optimaal wordt ingezet.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is een bepaling die je vaak terug ziet in de contracten van directeuren dat zij volledig bevoegd zijn om zelfstandig namens de organisatie/het bedrijf op te treden, behalve bij de verkoop van het bedrijfpand en/of essentiele produktiemiddelen.

 

En hoewel er al enige tijd het nodige binnenskamers blijkt te zijn gehouden, valt tussen de regels door te lezen dat AW al langer in een conflictsituatie met RvC en vdK verkeerde.

Het lijkt er op dat hij wel degelijk al eerder hierop is aangesproken maar geweigerd heeft zijn koers te verleggen.

Mijn mening is dan ook dat AW niet gepasseerd is bij het gesprek tussen RA en RvdB, maar dat RvC pas naar RA is toegegaan nadat AW geweigerd heeft een dergelijk gesprek aan te gaan.

Dat maakt het ook logisch dat de RvC verklaard heeft dat RA gewoon trainer is en blijft en dat men met RA gaat overleggen hoe de huidige situatie opgelost moet gaan worden.

0
Woensdag 23 december 2009 om 15:12 uur

FC Den Haag!

Tsjaa Wetzel weg en nu....

 

Aad de Mos heeft al weer openlijk gesolliciteerd naar de functie en zo te horen zijn daar vele shouters voorstander van. Ik vraag me echter af waarom? Omdat hij een hagenees is? Zijn prestaties de laatste jaren zijn nou niet echt om over naar huis te schrijven. Nou ja, met zijn rekenkwaliteiten zit het in ieder geval wel goed...

 

Het zou misschien wel wat kosten besparen want ik denk dat Knopper meteen zijn koffers pakt gezien zijn "goede" relatie met Aad de Mos.

 

Mijn vraag is dus: waarom Aad de Mos?

 

Dan zie ik denk ik liever een half jaar geen TD (omdat er toch geen nieuwe spelers bijkomen in de winterstop) en die tijd dan gebruiken om te zoeken naar de juiste kandidaat.

0
Woensdag 23 december 2009 om 13:52 uur

<FCDH>

ik ben ervan overtuigd als de mos komt hij ook nog 1 a 2 spelers toevoegd voor weinig hij weet de weg wel en dan heb ik het over talenten

0
Woensdag 23 december 2009 om 13:23 uur

Ooievaar

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

De Mos wil Wetzel opvolgen
Aad de Mos heeft in de AD/Haagsche Courant publiekelijk gesolliciteerd naar de vrijgekomen functie van technisch directeur bij ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht

Dat zou een meesterzet zijn. De man kneist het gewoon en heeft een netwerk wat klinkt als een klok. Denk ook dat de spelers en Atteveld dit een goede zet zouden vinden. Z'on knaap als De Mos die weet absoluut de juiste snaar te raken bij iemand als Ricky, waardoor hij dus wèl de palen uit de grond gaat lopen en dus van meerwaarde zal zijn.

 

De Mos kent het wereldje, zal ongetwijfdeld wat spelers - al dan of niet via z'n dochter- opduikelen waardoor we er in blijven, daar gaat het namelijk om. Zal ook ongetwijfeld een aanzuigende werking hebben op sponsors. Haagse Aadje brengt geld in het laadje

 

Dan verschijnt hij voortaan in de publicitiet en dat lijkt me heel wat beter dan de one-man show van 'het licht'

0
Woensdag 23 december 2009 om 10:18 uur

g

Haagse Roel schreef:

Zo is het !!!........Wetzel valt keer op keer door de mand. Vorig seizoen weglopen voor degradatie onder het motto dat meneer het te druk had met TD zaken......hahahahaha. Atteveld had het lef om in te stappen en hield FCDH in de eredivisie.  Vervolgens iedereen in de maling nemen met mooie beloftes ( echte versterkingen) deze vervolgens NIET  halen en doodleuk beweren dat we makkelijk 12e worden. Vervolgens krijgt Atteveld te maken met tegenslagen van blessures , naast die van Knopper & Ranko . Ondanks dat presteert hij de eerste 7 wedstrijden naar behoren ........Alle ellende die de club vervolgens overkomt is slechts voor een klein deel Atteveld aan te rekenen. Als FCDH in het nieuws was dan was de club niet in het nieuws maar Wetzel !!!!  met z'n imagoverhalen. Alle verbeteringen waren het werk van Wetzel, ondertussen wel spelers en supporters te kakkuh zetten.

 

Die mooie verhalen werken wel bij buitenstaanders, lees alle reacties maar eens op algemene voetbalsites, maar niet bij Den Haag.

 

..een TD die het contract wil verlengen van Soltani en in mindere mate Verhoek bewijst dat ie ook op dat vlak  er weinig kaas van gegeten.

 

Verhoek mag van mij blijven. 

 

En iedereen kan wel gaan schelden op Atteveld, maar:

1- die moet het doen met de spelers die hij heeft

2- die moet het doen met een TD die het niet ziet zitten in bepaalde spelers en dat laat blijken ook (Bosschaert, van den Bergh).

 

Atteveld heeft samen met AW Ricky van den Bergh uit de selectie gezet.

Maar Atteveld heeft ook getoond over zijn eigen ego heen te durven stappen. Want hoewel hij het persoonlijk niks vond, is hij wel het gesprek aangegaan met vdBergh, en heeft hij het clubbelang zwaarder laten wegen dan zijn ego.

 

En dat is dus waar AW verschilt van Atteveld.

0
Woensdag 23 december 2009 om 10:00 uur

Advertentie

<FCDH>

Johannes schreef:

Precies Max, jij begrijpt het. Wetzel had zichzelf onmogelijk gemaakt door diverse interviews en stuurde aan op een confrontatie. Ego's kunnen dan zo groot worden dat het niet erg meer lijkt te zijn dat dit drie ton kan gaan kosten. Inhoudelijk had Wetzel alleen wel he-le-maal gelijk: die commisarissen hebben zich niet met zaken te bemoeien waar ze geen verstand van hebben.

 

De hele grap van dit verhaal is ook nog dat er van die supporters zijn die persé Wetzel weg wilden hebben die nu denken dat ze gewonnen hebben. Iedereen heeft verloren, maar de supporters zijn daarbij ook nog een keer kei en keihard gebruikt door de heren commissarissen. Slaap lekker verder, het kan een beetje pijn doen in de aars morgenochtend.

 

We kunnen nu twee kanten uit: met of zonder nieuwe TD. Iemand als Aad de Mos lijkt mij ideaal, maar dan moet er wel geld voor vrij gemaakt worden voor transfers. Rob Baan ging de laatste keer weg omdat er geen middelen waren om uberhaupt iets te doen bij Den Haag, terwijl hem dat wel was toegezegd, remember? De Mos kon nog best een goed koppel vormen met Atteveld trouwens.

Gaan we door zonder nieuwe TD, ook te doen, maar dan niet in de val trappen door corifee Lex op een stoel te zetten waar hij niet comfortabel in zit. Probeer dan Langenbach terug te halen, als algemeen directeur die ook voetbalzaken doet. Of huur technisch adviseurs in.\ die de directie/RvC adviseren.

dat is niet zo wat jij zegt rob baan ging weg omdat hij jong talent wilde brengen en halen en het oude bestuur wilde ervaren duurdere spelers dat is het verhaal

0
Woensdag 23 december 2009 om 08:48 uur

Haagse Roel

Ooievaar schreef:

Wel nu hij verlost is van die oetlul van een chef van 'm die de druk opvoerde richting, RvC, media maar bovenal de supporters. Dit elftal is niet eredivisiewaardig, en dan wordt je uiteraard geconfronteerd met schorsingen, blessures kortom onrust.

 

Atteveld is/was niet het probleem. De RvC heeft nu A gezegd, nu moet er worden doorgepakt door Atteveld de middelen te geven om te presteren, indien men - inderdaad met hem verder wil.

 

Als Atteveld beter materiaal tot zijn beschikking heeft dan zullen ongetwijfeld de resultaten ook verbeteren, dat is zo klaar als een klontje. Ik vind het nog steeds - ondanks z'n fouten - een talentvol trainer.

 

Maar met het verdwijnen van 'het licht' maken we eindelijk een stap vooruit

Zo is het !!!........Wetzel valt keer op keer door de mand. Vorig seizoen weglopen voor degradatie onder het motto dat meneer het te druk had met TD zaken......hahahahaha. Atteveld had het lef om in te stappen en hield FCDH in de eredivisie.  Vervolgens iedereen in de maling nemen met mooie beloftes ( echte versterkingen) deze vervolgens NIET  halen en doodleuk beweren dat we makkelijk 12e worden. Vervolgens krijgt Atteveld te maken met tegenslagen van blessures , naast die van Knopper & Ranko . Ondanks dat presteert hij de eerste 7 wedstrijden naar behoren ........Alle ellende die de club vervolgens overkomt is slechts voor een klein deel Atteveld aan te rekenen. Als FCDH in het nieuws was dan was de club niet in het nieuws maar Wetzel !!!!  met z'n imagoverhalen. Alle verbeteringen waren het werk van Wetzel, ondertussen wel spelers en supporters te kakkuh zetten.

 

Die mooie verhalen werken wel bij buitenstaanders, lees alle reacties maar eens op algemene voetbalsites, maar niet bij Den Haag.

 

..een TD die het contract wil verlengen van Soltani en in mindere mate Verhoek bewijst dat ie ook op dat vlak  er weinig kaas van gegeten.

 

0
Woensdag 23 december 2009 om 00:55 uur

Ooievaar

Goed nieuws dat die kakkineuze, niets presterende, wartaal uitslaande, louter en alleen voor onrust zorgende flapdrol voorgoed is verdwenen. Dat zal de sfeer zeker ten goede komen, want de man jaagde immers iedereen tegen zich in het harnas. Maak me sterk dat off the record Atteveld en de spelers erg blij zijn.

 

Alleen de reden waarom staat me minder aan. Blijkbaar is het ego van de RvC die ook niet verder komt dan luchtkastelen bouwen, en wanprestatie op wanprestatie levert geschonden.

 

Hopelijk komen ze nu tot inkeer, en zien ze in dat nu de handen uit de mouwen uit de mouwen dienen te worden gestoken en minder lulverhalen in de pers worden afgestoken want alleen met het ontslaan van die nulliteit zullen we niet veel verder komen.

 

De tijd is kort: maar het is te doen

 

Haal een vent in huis als Adriaanse als trainer of De Mos als TD, en geef dan ruim baan om te redden wat er te redden valt. Uiteraard moeten er dan wèl middelen worden vrijgemaakt om het elftal te versterken. Dit soort lieden kost het nodige, maar dan heb je wel een beste kans dat je er gewoon inblijft.

 

Daarna maar eens de organisatie op de schop nemen, en snijden in overhead, professionaliseren van scouting, jeugdorganisatie, merchandise,  catering en supporterszaken.

 

Maar het begin is er

 

0
Dinsdag 22 december 2009 om 23:23 uur

Bert

kojak1 schreef:

voel lij je wel helemaal goed vandaag bert,weken loop je te zeuren over hen en nu hij weg is is het ook weer niet goed.ik vind het wel jammer

Ik loop altijd te zeuren over iedereen als we verloren hebben (Alchohol/Adrealine). Net als dat we gewonnen hebben ik iedereen de hemel inprijs. 24 uur daarna kan ik weer relativeren.

 

Was zeker geen voorstander van ontslag zeker niet als je weet dat het € 300.000,00 kost. En laten we wel wezen hij heeft ook goede dingen gedaan. Had toch goede plannen met de jeugdopleiding bestond onder andere uit het veel breder dus ook bij mij in de omgeving het scouten van spelers,

 

Daarbij het plan om spelers aan Ado te binden maar ze wel bij de eigen vereniging te laten vond ik zo gek nog niet. 1 of 2x naar Ado om te trainen en wedstrijden bij de eigen club spelen.

 

0
Dinsdag 22 december 2009 om 23:10 uur

Nu online

Momenteel geen shouters online en 143 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26